Kynttiläniksejä kaivataan

Anonyymi

On kynttilä -aiheesta kysymyksiä muutama, ehkä tyhmiä kysymyksiä, mutta on -pakko kysyä-. Ennen kaikki oli selvää, nykykynttilässä kaikki ei ole selkeää. Pahoittelen että kysymykset ovat pitkä kirjoitus kuin romaani tai essee. Vain kärsivälliselle lukijalle! En ole löytänyt muualta vastauksia vielä.

1. Miksi sisällä poltettava lämpökynttilä sulaa läpinäkyväksi nesteeksi kokonaan (eikä ole kuin muut kynttilät) ja --kuinka kauan-- se naru & liekki voi olla siinä nesteessä kuumana lillumassa? Voiko neste höyrystyä jossain vaiheessa ja leimahtaa? Miten narulle käy, liekissä oleva pää on mustana siinä tököttämässä kauan, säilyykö naru kauan ehjänä? Miten varaudun tähän ja millä minuuttimäärällä.
2. Miksi nykyaikana jyhkeän pöytäkynttilän liekki muuttuu aina suuremmaksi kynttilän palaessa vain hyvin pienelle kuopalle (kun ennen ne kynttilöiden narut paloivat osin matalammalle) ja liekki muuttuu koko ajan suuremmaksi, että saa vahtia sitä & sammuttaa kynttilän alkuunsa. Silti, vaikka aluksi olisi leikattu pieni naru sytytyskohtaan. Onko kynttilän valmistajalla joku ongelma prosessissa? Se naru kääntyy käyräksi suurena, ja samoin liekki. Mitä lie "hamppua" ne valkoiset narut ovat. Kuuluuko kynttilä sammuttaa alkuunsa kun liekki suurenee?
3. Pitääkö olla monta erilaista sammutinta, koska yksi ei käy toiseen kynttilään? Lämpökynttilän neste tarttuu sammuttimeen, --mikä sammutin-- siihen käy (lilluu nesteessä)? Entä jyhkeä pöytäkynttilä jos tulee enemmän valuvaa nestettä?
4. Jos kynttilää ei saa ohjeen mukaan puhaltaa sammuksiin, onko teillä välineet sammutukseen? Otatko riskin puhaltamalla?
5. Miksi kaupassa ei myydä lämpökynttilän muotoista kynttilää (vaihtoehdoksi) joka ei ole LÄMPÖkynttilä, eli vaha ei sula kokonaan. Mitä sillä lämmöllä lämmitetään? Käsiä vai karkin sulatus.
6. On tutkittu, että liian kapea ja ahdas kynttiläalusta /lyhty voi kuumeta ja se poksahtaa. Miksi niitä saa edelleen myydä? Tähän ei tarvitse vastata.
7. Miksi nykyään kynttilöiden päähän on --jätetty-- vahainen naru, selvästi tahallaan, mitä sille pitäisi tehdä. Ennen ne olivat pelkkä naru ilman suurempaa vahamassaa tai vain alaosassa vähän. Vahamassaa on mahdotonta poistaa kaapimalla välineellä, tarttunut tiukasti, jämähtänyt se alin kerros. Sitten jos sytyttää, voi vaikka rätistä.
8. Mitkä merkit ovat hyviä kynttilöitä ilman ongelmia?
Kiitos jos joku osaa vastata ja on perehtynyt kynttilöiden valmistuksen saloihin, tai puutteisiin.

5

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisään vielä yhden kysymyksen. 9. Kruunukynttilä. Voiko se valahtaa sulaneena yhtäkkiä alas liekin kanssa? Kauanko se säilyy suorassa ryhdissä, jos ei ohjeessa lue. Mitä lopussa tapahtuisi teoriassa jos sitä ei sammuta. Toki sen sammuttaa.

    • Anonyymi

      kynttilä on vanhanaikainen juttu. tv. Moderni Nainen

    • Anonyymi

      Mun kynttilät on vakan alla.

    • Anonyymi

      Kyllä sun nyt täytyy sinne kynttilätehtaalle laittaa tuo kyselysi, sieltä saat oikeat vastaukset, reippaasti vaan sähköpostia lähettämään. Kynttilöiden valmistajia löytyy varmaankin googlella ja valmistajan sivuilta myös ne yhteystiedot.

      Kerrothan sitten meillekin minkälaisen vastauksen sait :)

    • Anonyymi

      Kynttiläniksejä. Nyt kyllä punastun. Huh-huh. En uskalla edes ajatella sellaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe