Perintä ulosottoon, kun velallinen ei vastaa?

Anonyymi

Toivotteko te velalliset, että velkoja laittaa oikeudellisen perinnän vireille, jos te ette reagoi millään tavalla perintäkirjeisiin? Yritin kysyä tätä velalliseltani, mutta hän ei vastaa puheluihini, tekstiviesteihin tai sähköposteihin.

Ollaan siis tilanteessa, jossa perintä ei ole tuottanut tulosta. Joulukuussa erääntyneestä laskusta, maksumuistutuksista ja perintätoimiston tempuista huolimatta velallinen ei ole maksanut euroakaan eikä sopinut maksuaikataulusta noin kymmenestä yhteydenottoyrityksestäni huolimatta. Minun lisäkseni varmaan myös Intrum on yrittänyt olla yhteyksissä velliseen, mutta tuloksetta. Saatava on siis riidaton, mutta kiistatta epäselvä, jos laskusta ei 3 kk eräpäivän jälkeen ole maksettu euroakaan!

Laitetaanko tämä oikeudelliseen perintään? Onko niin, että "velkojen päästäminen ulosottoon selkeyttää tilannetta, kun velkoja ei tarvitse erikseen maksaa useisiin paikkoihin. Ulosotto myös katkaisee velkakierteen. Uuden lainan ottaminen ei enää onnistu, koska ulosottoon menevistä veloista tulee maksuhäiriömerkintä."

Ulosotto on siis hyvä asia?

8

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Usein velkojat, pankit ja rahoitusyhtiöt itse tekevät oikeudellisesta perinnästä ainoan vaihtoehdon vaikkei siinä velkojan eikä velallisen kannalta olisikaan mitään järkeä.

      • Anonyymi

        Muotoilisin tämän uudelleen. Omasta näkökulmastani (olen se velkoja):

        Usein velalliset pakottavat velkojat, pankit ja rahoitusyhtiöt käyttämään oikeudellista perintää, vaikka siinä ei velkojan eikä velallisen kannalta olisikaan mitään järkeä. Tämä vain siitä syystä, että velallinen on täysin passiivinen, välttelee yhteydenottoja eikä suostu sopimaan maksuaikatauluista jne. Mitä muuta voin kuin laittaa oikeudelliseen perintään?

        Vain lakimiehet voittavat. Siitä kiitos velallisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muotoilisin tämän uudelleen. Omasta näkökulmastani (olen se velkoja):

        Usein velalliset pakottavat velkojat, pankit ja rahoitusyhtiöt käyttämään oikeudellista perintää, vaikka siinä ei velkojan eikä velallisen kannalta olisikaan mitään järkeä. Tämä vain siitä syystä, että velallinen on täysin passiivinen, välttelee yhteydenottoja eikä suostu sopimaan maksuaikatauluista jne. Mitä muuta voin kuin laittaa oikeudelliseen perintään?

        Vain lakimiehet voittavat. Siitä kiitos velallisille.

        Muotoilisin tämän uudelleen. Omasta näkökulmastani (olen se ulkopuolinen):

        Lainsäädäntö on rakennettu pankkeja ja rahoitusyhtiöitä varten, joten ne kuvittelevat voivansa toimia ilman mitään omaa vastuuta ja riskiä. Koska itse rahalla ja summilla ei näytä olevan pankeille ja rahoitusyhtiöille mitään väliä, tulee miettineeksi mikä alan taho haluaa väkisin taseseensa huomattavia luottotappioita, mitä tarkoitusta se palvelee ja mistä kaikki markkinoilla liikkuva löysä lainaraha on peräisin?

        Raha on vanha keksintö ja finannsiasiat pitää voida hoitaa järkevästi. Pankeille ja rahoittajille se on perinteisesti tarkoittanut kaiken vastuun siirtämistä pois itseltään esim. pankkitukijärjestelyä kuten 90-luvulla tehtiin sekä oikeudelliset perintätoimet, missä useimmiten päädytään siihen ettei kukaan saa varojaan takaisin.


        Vain lakimiehet, perintäfirmat, ja oikeusviranomaiset voittavat. Siitä kiitos ´´ymmärrystä vailla´´ toimiville rahoittajille, juristeille sekä oikeusviranomaisille.


    • Anonyymi

      Itse yrittäjänä käytin lakimiestä perintätoimiin, jos maksua ei alkanut kuulua pariin kuukauteen. Ensin tietysti ne karhut ja muut sivistyneet tavat, mutta sitten kovemmat keinot peliin. Yleensä sain maksun, oli se juristin kirje sen verran shokki.
      Vie asia eteenpäin virallista tietä jos rahat alkaa loppua. Kohta kusessa olette te molemmat.

      • Anonyymi

        Laitoin tänään haastehakemuksen käräjäoikeuteen. Tästä se lähtee etenemään.


    • Anonyymi

      Kaikki lakitoimistot ovat nykyään ns. täydenpalvelun taloja: Velkojat ja velalliset ym. saman lakitoimiston asiakkaana. Ainoastaan lakitoimistot voittavat.

    • Anonyymi

      Laita vain oikeudelliseen perintään. Jos tähän mennessä ei ole maksua kuulunut, eikä yhteydenottoa. Kielii se siitä, että on monta velkaa ja rautaa tulessa ja kaikki kaatumassa päälle avaamattomien kirjeiden muodossa.

      • Anonyymi

        Näissä tapauksissa joissa kaikki menee pieleen, oli syyt sitten mitä vain, voi olla jopa helpotus velallisellekin asioiden siirtäminen oikeuden käsiteltäviksi. Ainakin itse muistan kauhulla ne viimeiset kuukaudet jolloin en enää kyennyt maksuihin ja lyhennyksiin. Olin uskotellut itselleni, että kaikki sujuu kunhan vain maksan edes jotain, mutta sitten loppuivat ruokarahat ja normilaskutkin jäi oottelemaan. Harkitsin jopa paniikissa ottavani uutta velkaa maksaakseni sähkölaskun. Lainaprossalla 150%. Huhhuh.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe