Vaihdevuosioireet minimiin

Anonyymi

Nyt en halua olla besserwisser tai jotakin muuta ikävää. Oma kokemus on se mistä voi kertoa.
Olen yli 50 v nainen ja olen havainnut että vain silloin tulee yöllisiä kuumia aaltoja kun olen illalla syönyt sokeripitoista ravintoa. Olen melko oireettomasti mennyt.
Sikäli tuntuu oikeudenmukaiselta, koska muuten elämäni on ollut rankan puoleinen.
Kaikille tsemppiä ruokavalioon. Makeanhimon voitin itse totuttamalla itseni ankaralla kädellä irti karkeista ja kekseistä.
Voimia kevääseen!

5

138

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Heipsan! Itselläni alkoivat vaihdevuosia ennakoivat oireilut varhain, ja oletin saavani myös varhaiset vaihdevuodet. Nyt olen 46-vuotias. Kuukautiskierto on lyhentynyt muutamalla päivällä ja runsastunut jonkin verran. Kuumia aaltoja on ollut siis kauan kuukautiskierron lopulla ja joskus myös menkkojen aikaan. Eli koko kiertoa en oireile, vain matalimpien hormonitasojen aikaan. Ihan jokaisessa kierrossa en välttämättä saa hikoiluoireita, enkä joka yö. Ja harvoin hikoilen ihan losona, välillä sitäkin.

   Itse olen kasvissyöjä, enkä käytä lisättyä sokeria tai sokeroituja tuotteita. Lopetin sokerin käytön muutamia vuosia sitten. Pyrin syömään pätkäpaastotyyppisellä rytmityksellä. Eli mieluusti en syö klo 18 jälkeen. Välillä kokeilin pitää satunnaisia vuorokausipaastojakin, mutta olen niihin liian mukavuuden haluinen.

   Eli omalta osaltani en osaa selkeästi sanoa, mikä merkitys ravinnolla on. Itse reagoin herkästi kaikkeen stressiin sekä valon muutoksiin, eli nyt kun valoa taas on, niin eivät hikoilut ja kuukautisvaivatkaan tunnu enää niin ikäviltä kuin pimeimmän kaamoksen aikaan. Eli siihen, miten jonkin oireen sietää, vaikuttavat monet asiat.

   Ai niin. Sängyn kohdalla patteri on säädetty vähän yli 17 asteeseen. Taatusti hikoisin sellaisissa huoneenlämpötiloissa, mitä suurin osa asunnoissaan pitää. Muutenkin olen aina sietänyt lämmintä aika huonosti. Eli luonnollisesti kesät ovat nykyisin itselleni tukalia. Pienellä kauhulla ajattelen aikaa, jolloin hikoilu on ikuinen seuralainen satunnaisen vierailijan sijaan. Pitää varmaan alkaa nukkumaan pakastimessa?

  • Anonyymi

   Jos selviää kuumilla aalloilla menopaussista, tilanne on helppo. Itselleni tuli kaikki oireet rankemman päälle keskittymiskyvyn puutteineen ja rankkojen painajaisten kera. Olen ollut kiitollinen kunnollisesta hormonikorvaushoidosta jolla oireet saatiin pois.

   • Anonyymi

    Sama juttu, kamalat oireet tuli minullekin, vaikka en syö makeaa, en käytä alkoholia ja elän terveellisesti kasvispainotteisella ravinnolla. Liikuntakaan ei auttanut, ei kevyt eikä rankka. Sain oireet pois ja säilytin työkykyni sekä elämänhaluni hyvällä, asiantuntijan suunnittelemalla ja seuraamalla hormonihoidolla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sama juttu, kamalat oireet tuli minullekin, vaikka en syö makeaa, en käytä alkoholia ja elän terveellisesti kasvispainotteisella ravinnolla. Liikuntakaan ei auttanut, ei kevyt eikä rankka. Sain oireet pois ja säilytin työkykyni sekä elämänhaluni hyvällä, asiantuntijan suunnittelemalla ja seuraamalla hormonihoidolla.

    Joillakin oireet on vaan helpommat ja toisilla pahemmat ilman omaa syytä.


  • Anonyymi

   Tänään juuri ostin manteleita ja pähkinöitä, aion korvata keksit ja karkit niillä.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   35
   3347
  Aihe