Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tietoa kaipaan

Koirakko

Naapurissani on bernhardinkoira, jota ei ulkoiluteta lenkillä koskaan. Jos ei sitten kolmen ja kuuden välillä aamuyöstä, silloin en itse ole valveilla. Koira asuu perheessä, jossa on lapsia ja on ilmeisen sopeutunut ja tyytyväinen, mutta ulkoilee vain pihaläntissä. Mietin, onko se riittävää? Asuvat ihan vieressä ja olen itse aina kotona, en kyttää, mutta on vain osunut silmään. Haaveilen siitä koirasta myös lenkkikaveria omalle koiralleni. Olisi ainakin tarpeeksi iso, ettei omani kävisi alistamaan. Onko kellään tietoa?

10

1013

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • man-legally

      asiasta

    • milie81

      tietenkin mikä on pieni pihaläntti? Onko koira kiinni vai irti?

      Kuulostaa kyllä aivan liian pieneltä määrältä isolle koiralle, ellei sitten ole kovin nuori koira. Isojen koirien pentuja ei saisi kovin paljoa lenkittää (hihnassa) kun luusto voi kärsiä. Irti saa temmeltää mielin määrin. =)

      Voithan käydä kysymässä, josko lähtisivät koirasi ja sinun kanssa lenkkeilemään. Ainahan sitä voi naapureihin tutustua, ja samalla saa naapurin koirakin sitä liikuntaa. =)

      • Koirakko

        omassa pihassaan. En tiedä ikää ja vaikea arvioida vieraasta rodusta.


      • milie81
        Koirakko kirjoitti:

        omassa pihassaan. En tiedä ikää ja vaikea arvioida vieraasta rodusta.

        Saattaa hyvinkin olla että koiruus ei halua liikkua enempää. Meilläkin on koirat irti pihassa (tilaa tosin hehtaari), ne liikkuvat niin paljon kuin itse haluavat.
        Bernhardilainen on useasti aika "laiska" koira. Sen lenkkeilyttäminenkin on erittäin rauhallista kävelyä. Tosin yksilöstäkin riippuu, on niitä energisiäkin, mutta en usko että pysyisi pihassa kovin kauaa irti jos menohalut olisi isommat kuin mitä sille tarjotaan.

        On meilläkin koirilla tilaa juosta, mutta aika harvoin ne tuolla kunnolla juoksee. Isoja ja rauhallisia kun ovat. =) Tykkäävät maata paikallaan ja seurailla ympäristöä. Joskus käydään kävelyllä, mutta ei ne siitä oikein silminnähden nauti. Ne olisivat mieluummin irti. =)

        Käy tutustumassa... =D


    • jos ois koiria+

      voisin jopa laskeakin irti

    • man-legally

      ESIM LENKILLE

    • aggie

      se niin on, että koira kun koira tarvitsee liikuntaa, jotkut tietysti roppa kaupalla enemmän kuin toiset, mutta kyllä bernhardinkoiriakin lenkittää pitäisi. Ne mielletään yleensä hyvin laiskoiksi löntystelijöiksi, mutta kyllä ne lenkillä tykkäävät käydä ja mielestäni se on jokaisen koiran oikeus, lenkille pääseminen nimittäin. Ainakin kerran pvässä kunnon lenkki, mielellään enemmänkin!

      Eriasia sitten jos koiralla on hehtaari kaupalla tilaa irti juosta pihalla, mutta sellainen koira joka joutuu olemaan pienessä pihassa, tarvitsee jo kunnon lenkit!

      • minä ainakin itse käyttäisin koiraani lenkillä... on tullu joskus kyllä kyseltyä naapuriltakin koiraa lainaan.. kaverilla on berhandilainen ja aamuin illoin pitää olla menossa, tosin vaiuhti ei ole päätä huimaavaa...


      • blackmagictiger

        ETT BERHIS TARVII ROPPAKAUPALLA LIIKUNTAA


    • ~kristiina~

      Rotuaapisessakin lukee että aikuinen bernhardilainen tarvitsee runsaasti liikuntaa. Joten tämä kuvailemasi "lenkitystyyli" on kyllä liian vähän. Jos sitten tämä koira ei ole sairas tai jotain jalkojen kanssa ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe