Moottoripyöriä myyty koronavuonna ennätysmäärä!!

Anonyymi

Kun katsotte moottoripyöräliikkeiden 2020 taloustietoja voi sanoa että pyörien myynti todella pomppasi koronavuotena. Se on varmaan kun ei ole rahoja tuhlattu matkailuun enää samaan tapaan niin on jäänyt rahaa moottoripyöriin. Ensi kesänä odotettavissa onkin valtava määrä uusia toinen toistaan hienompia prätkiä liikenteessä. Kuulin muuten että MP kortin ajaminen voi tänä keväänä viedä aikaa hurjasti...on meinaan ruuhkaa.

Nyt vaan talvi pois ja pääsee ajamaan..upea harrastus.

12

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko linkkiä faktoihin?

      Hyvä asia että myynti lisääntyy, saadaan prätkiä lisää rekisteröityä ja käytettyjäkin alkaa löytymään paremmin. Lisäksi useampi herää puolustamaan motoristien oikeuksia, esi järjetön autovero mikä nykyään on.

      Itsekin aloitin jo viime kesänä harrastuksen koronan takia. Pitkään oli ollut mielessä mutta korona oli ratkaiseva tekijä miksi ilmooittauduin autokouluun heti viime vuoden maaliskuussa. Silloin ei ainakaan ollut vielä ruuhkää autokouluissa.

    • Anonyymi

      Uusia ei ainakaan hirveän paljon enemmän rekisteröity. Kasvu oli 2020 noin 9%, 2019 noin 3% mutta esim 2018 kasvua oli 12%.

      Toki nyt 2020 tuli suurin määrä ensirekisteröintejä sitten vuoden 2013. Vaikuttaisiko Euro5 direktiivi tähän? Moni malli oli viimesitä vuotta myynnissä viime vuonna eli viimeinen tilaisuus ostaa. Vuodenvaihteessa suuri määrä malleja poistui myynnistä Eu direktiivien takia.

      Yhä vähäpäästöisimpiä pitää olla mutta tätä ei edelleenkään huomioida verotuksessa. Verotus edelleen vastaa esim 95g/km prätkässä samaa kuin 170g/km autossa.

    • Anonyymi

      Siis kääntäen, kohta saamme uutisia kun uudet osaamattomat kuskit eivät pysy tiellä ja tappavat itsensä järjettömällä vauhdilla.

      • Anonyymi

        Nimenomaan ne "uusvanhat" kuskit joiden ajokortti vuodelta -92 eikä metriäkään ajettu prätkällä.

        Vasta ajokortin saaneethan on suorittanut 2018 esitellyn vaikeahkon käsittelykokeen. Tai eihän se vaikea ole kun sisäistää prätkällä ajamisen mutta heidän siis oikeasti jouduttava sisäistämään prätkän hallinnan.


      • Anonyymi

        Johan saatiin tästäkin hyväntuulisesta aloituksesta käännettyä suomalainen itkuvirsi... "kun ei osata ja kolaroidaan ja kaikki on niin huonosti ja yhyy ja itkuvali ja voivoivoi..."
        Seuraavaksi sitten ulisemaan kun tuoreet autoilijat saavat ajokortteja ja kuolevat osaamattomuuttaan rattiin, tai kun nelivuotiaat opettelee ajamaan fillarilla ILMAN PAKOLLISTA KURSSIA ja kaatuilevat pihoilla.
        Kyllä ihan kaikki pitää kieltää, hengittäminenkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan ne "uusvanhat" kuskit joiden ajokortti vuodelta -92 eikä metriäkään ajettu prätkällä.

        Vasta ajokortin saaneethan on suorittanut 2018 esitellyn vaikeahkon käsittelykokeen. Tai eihän se vaikea ole kun sisäistää prätkällä ajamisen mutta heidän siis oikeasti jouduttava sisäistämään prätkän hallinnan.

        Turhaa byrokratiaa ja rahastusta. Vanha tapa mp kortti yhdistettynä autokorttiin oli parempi. Normaali ihminen oppii parhaiten, kun saa rauhassa tutustua pyöräänsä omin päin, teoriaa löytää itse helposti hakemalla.

        Nykyään monet tahtoo olla sellaisia tissiposkia, että joka helvetin asian tekemiseen pitäisi käydä koulu ja taskut olla täynnä erilaisia muoviläpysköjä oikeuttamaan milloin minkäkin tekemiseen. Silti osaaminen on heiveröistä, kuvitellaan osaavan, kun kurssit käyty ja sitten sattuukin kaikkea ikävää.


      • Anonyymi

        Toivottavasti ruumispusseja riittää.


    • Anonyymi

      Ja joku monkey sitten pelkästään nostaa myyntilukuja tilastollisesti , isommista vähänajetuista edelleen pulaa.

      • Anonyymi

        Mikä on vähän ajettu? Kilometrikammosta kärsii usein lähinnä aloittelijat ja mp-tekniikasta tietämättömät. Kuvitellaan että 50tkm olisi jotenkin maaginen raja missä on loppuunajettu. Todellisuudessahan 600cc luokalla ajetaan helposti 100tkm, suuremmilla helposti 150tkm. Tuo 50tkm prätkällä on vain kuin 100tkm autolla, kyllä ne kestää huomattavasti pidempään. Eri asia sitten jos jollain radalla huudatettu mutta ei ne normaaliliikenteessä hajoa 50tkm paikkeilla kuten jotkut kuvittelee. Ehkä ketjun/rattaat joutuu vaihtamaan 50tkm kohdalla.

        Bike-lehdessä oli hyvä artikkeli viime kesänä, enemmän ajetut ovat yleensä aktiivisemmin huollettuja ja hoidettuja. Se 1000km/kesä ajettu on helposti huoltamatta koska seisoo 95% ajasta tallissa pölyttymässä.


    • Anonyymi

      Jep, kädet ja jalat syyhyää kun kattoo lumien sulamista tien pinnalta!
      Kohta mennään taas :)

    • Anonyymi

      Ensi viikolla olisi tarkoitus päästä kokeilemaan , siitä se lähtee kausi etenemään !

      • Anonyymi

        Taidat olla ihan eteläisestä Suomesta? Täällä Hämeessä ei vielä ensi viikolla pysty (siis tavallisella katupyörällä), mutta jospa jo pääsiäisen jälkeen :)

        Mukavia ajeluita!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe