Katoaako kirjallisuus kaiken bitti-höyryn taakse?

Mene kadulle tänään ja kysy 50 vastaan tulevalta ihmiseltä, että "minkä kirjan luit viimeksi" ja "kuka on mielestäsi paras kirjailija".

Väitän, että sinä kirjallisuuden ystävänä tulet pettymään ja näkemään sen seikan, ettei kukaan lue kirjoja. Ja uskoisin, että tiedostat ja tiedät tämän jo valmiiksi ;)
Oma luuloni tulevaisuudesta on se, että "kirjat" tulevat olemaan bitti-höyryä, kuten
musiikki jo on.

Kenen päätettävissä kulttuuri on? :)

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Heidän, jotka sitä tekevät!
   Minun pihvini asiassa on se, että mikäli voit digitoida minkä hyvänsä kulttuuriteoksen, niin samalla varaat itsellesi kokonaisluvun kaikkien kokonaislukujen joukosta - sillä digitoitu binaarinen pätkä on kokonaisluku!

  • Toivottavasti tulevaisuudessakin on ihan painettuja kirjoja, sanaa kansien välissä. Se ei minua haittaa, että musiikkia voi kuunnella netistä, koska kuuntelen paljon musiikkia Youtubesta, tosin joskus cd-levyiltäkin (harmittaa, kun en yhdestä kierrätyskeskuksestä ostanu viime vuonna yhtä levysoitinta, priimakuntoinen, koska olisin voinut silloin ruveta ostamaan lp-levyjä ja lainata niitä myös kirjastosta). Äänikirjat ja e-kirjat voivat olla käteviä silloin, kun esim. matkalla, mutta itse luen kirjoja, silloin kun luen mieluiten ihan painettuina kirjoina (nyt olen taas innostunut lukemaan kirjoja ja ostamaan kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista, saa nähä kauanko tämä innostus pysyy, yhteen aikaan en jaksunu lukea kuin lehtiä ja joskus tietokirjoja).

  • Anonyymi

   Joskus olin tarinoiden suurkuluttaja, katsomatta lainkaan oliko kyseessä äänikirja, e-kirja tai käsin hipisteltävä ihanuus. 90-luvun lapsena on saanut nauttia kaikista muodoista jo nuoresta saakka, jokaisessa niissä on oma taikansa.

   Opintojen ja harjoittelujaksojen myötä en ole kuin satunnaisesti jaksanut kuunnella jotain äänikirjaa, jonka olen kuunnellut joskus aikaisemmin. Ei oikein jaksa keskittymyskyky riittää edes kuuntelemiseen ja lukeminen tuntuu enemmänkin 8 h harkkapäivän jatkeelle, eikä mieltä virkistävältä toiminnalta.

  • Anonyymi

   Itsellä n.1000 kirjaa ja olen kyllä huomannut sen että ihmiset katsovat aika pitkään kun näkevät minut kirja kädessä...joten voin uskoa että aika moni pitäisi hulluna jos rupeaisin tenttaamaan ihmisiä. Digitalisaatio on kuitenkin muutamassa mielessä hyväkin juttu esim.voit lukea vaikka minkä maan kirjallisuutta ja kaikkia huippu harvinaisia teoksia joita on ihan mahdoton löytää fyysisenä kappaleena. Ja musiikissa on ainakin se puoli että koko aika mukana ja laajempi valikoima senkin suhteen plus ainakin itsellä ja puolisolla niin erilainen musiikkimaku että saisin kyllä eropaperit aika nopsaan jos hommaisin levysoittimen ja lp-levy kokoelman...
   Erikoisin peruste minkä kuulin eräältä joka luopui kirjoistaan oli se kun hän ei halua metsien häviävän...jote kaippa se on ympäristökysymyskin monelle ja kaikki konmaritukset sms.jolla tehdään tylsän steriili kämppä sotii kirjoja vastaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   341
   3449
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   419
   3133
  3. Stefulla uusi naisystävä

   Ylilaudalla juoru että Stefulla olisi uusi naisystävä. Juoru lähtenyt Helsingin jodelista onko totta vai tarua ? Sen jälkeen Sofia laittanut tämän yli
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   2716
  Aihe