MyData Turva huijaus

Anonyymi

Sukulaiselle tuli puhelua voitetusta lahjakortista jossa luvataan tietokoneen putsaamista ilmaiseksi.

Tämä on kusetus!!!

23

9947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei, sain itse tänään juuri vastaavan puhelun kyseisestä firmasta. Sama lahjakortti voitettuna....

    • Anonyymi

      Sama juttu, olin kuulemma voittanut tonnin lahjakortin ja siksi minua oltiin tavoiteltu. 03-alkuinen puhelinnumero vaikuttaa luotettavalta. My datalta kuulemma soittivat. Kun sanoin tiukasti etten ole ostamassa mitään, puhelin lyötiin korvaan.

    • Anonyymi

      No hitto oon onnillinen ettei onnistunu koko keissi mulla, jos tää onki huijausta... Oli muuten aivan saakelin paskaa palvelua. En oo ikinä kokenu oloani nii huonoks asiakaspalvelu tilanteessa. Kuitenkin monta puheluu tehty ja saatu. Tämä oli paskin IKINÄ. Ei sit saatu mitään tehtyäkään, kun puhelin toisessa päässä ei osattu edes neuvoa... Se tyyppi, joka otti muhun yhteyttä oli ihan sairaan mukava. Täytyy sanoo. Se kyl hämäs ja kelasin, että oli hyvä keissi.

    • Anonyymi

      Sama, soitettiin ja tarjottiin ilmaista puolen tunnin huoltoa etäyhteydellä. Onko joku, jolle tämä huolto olisi tehty?

      Kuulemma olivat saaneet tietoni jonkun 1000 euron ruokalahjakortin arvonnasta. En varannut aikaa ja pyysin, että lähettävät tietoa ensin sähköpostitse. Henkilö lupasi lähettää, mutta ei pyytänyt mitään sähköpostitietoja...

      Hyvin vakuuttavan kuuloinen henkilö langan päässä.

      Tuskin kuuluu mitään. Ja vaikka kuuluisi, en varaa aikaa.

      • Anonyymi

        Sain saman puhelun viime viikolla. Minäkin kuulemma olin johonkin nettikilpailuun osallisunut (en muista osallisuneeni) ja sen takia kuulemma minulle nyt tarjottiin lahjakorttia tietokoneen puhdistukseen etäyhteydellä.

        Myös minä pyysin lisätietoja s-postilla.
        Sainkin postia roskapostikansioon (oikeaan osoitteeseen meni). Hirmunen määrä erinäisiä linkkejä. En avannut yhtäkään ja posti jouti roskikseen.


    • Anonyymi

      Hei,

      Olivat soittaneet äidilleni ja kuulemma "todella mukavia" olivat eli nuori nainen ja mies. Ilmoittivat että hän on osallistunut 1000e lahjakortin arvontaan, eikä vielä ole voittanut tätä, vaan 139e arvoisen "Haittaohjelmien poisto" -palvelun. Tätä varten tuli olla tietokoneella ja seurata heidän ohjeitaan. Olivat lopulta ilmoittaneet ettei valitettavasti nyt onnistu johtuen tietokoneen palomuurista tms.

      Itselle on vielä epäselvää että mitä tekivät, pitää käydä tuo tietokone varmaan tyhjentämässä. Lähettivät äidilleni sähköposteja, mitä hän avasi eli veikkauksena pyrkivät asentamaan koneelle jotain etähallintaa tms urkintaa varten?

      Kyseessä siis tämä My Data turva (MD Data AB) -nimellä operoiva. "Yrityksellä" on ensi näkemältä uskottavat suomenkieliset nettisivut, suomenkielinen Facebook -tili, suomenkielinen Linked In ja jopa useita positiivisia Trusted Pilot -arvosteluja.

      Näitä positiivisia arvosteluja ja seuraajiahan voi väärentää ostamalla ja puulaakista ei löydy Suomen tai Ruotsin Google-haulla mitään. Tanskan Googlen arvosteluista alkaa kuitenkin löytyä kommentteja ihan vuosienkin takaa, joissa kuvataan sama "1000e lahjakortti" -huijaus.

      Kyseessä siis mitä suurimmalla todennäköisyydellä "teknisen tuen huijaus":

      https://www.is.fi/digitoday/art-2000006442878.html

      https://www.microsoft.com/fi-fi/wdsi/threats/support-scams

      Rikosilmoitus on varmasti paikallaan. Sitä en tiedä miten Poliisi käytännössä näihin suhtautuu?

    • Anonyymi

      Huom!

      Vaikka sanovatkin lopuksi ettei koneen "huolto" onnistunut niin kannattaa suhtautua varauksella. Ovat siis voineet hyvin onnistua koneen kaappaamisessa, vaikka sanovatkin muuta.

    • Anonyymi

      Miten kusetettiin?

    • Anonyymi

      Täällä suomi24 kaikki yrittäjät ja yritykset on kusetusta :D

    • Anonyymi

      Miten teitä on huijattu/kusetettu? Kuinka paljon olette menettäneet rahaa/omaisuutta?tai mihin olette sitoutuneet/ostaneet? Kertokaa hyvät ihmiset että lukijat eivät menetä samoin

    • Anonyymi

      Kappas vaan, tänään tuli soitto kyseisestä firmasta. En ehtinyt jatkaa puhelua, soittaja lupasi palata huomenna asiaan. Ehti kuitenkin mainita jostain lahjakortista. No, katsotaan huomenna, että kaikkea voin lahjakortilla saada.

    • Anonyymi

      no se on varma

    • Anonyymi

      Hoh.. Kattokaapa noita sivuja. Kirjoitus virheitä täynnä. Onkohan tanskalaiset kokeillu googlella kääntää.. :D

    • Anonyymi

      Minulle tuli My Data puhelu. Kysyin soittajalta, että miksi soitat salaisesta numerosta. Vastaus oli, että "ai siinä on tapahtunut varmaan joku soittovirhe, ei pitäisi olla salainen". Seuraavaksi kysyin, mitä myyt. Vastaus "En myy mitään, vaan olen lähettämässä sinulle ilmaista tietoturva opasta. Minultakin varastettiin kokonainen Faacebook tili, joten sinun on hyvä tietää miten estät nämä huijaukset, tämän oppaan ohjeilla". Menin Googleen ja näin tämän viestiketjun ja sanoin soittajalle, että valitettavasti huonoja uutisia. Teidän yritys ei näytä olevan Googlen mukaan, oikein rehellisen maineessa. Sitä paitsi sinun puhelu tulee salaisesta numerosta, joten tämän täytyy olla huijaus! Pettynyt naisääni "ai jaa, ei pitäisi olla". Lopetin puhelun siihen.

    • Anonyymi

      Mieshenkilö soitti juuri äsken minulle ja olisi halunut etäyhteyden tietsikkaan. Sanoin, että unohda koko juttu! ja naurahdin äänekkäästi perään. Älkää ihmeessä päästäkö ketään tietokoneillenne etäyhteydellä. Miten voit sen jälkeen olla varma omasta tietoturvastasi ja pankkitilistäsi?

    • Anonyymi

      Minulle soitettiin ja tarjottiin samanlaista tietoturvatason tarkastusta/kartoitusta.
      Vaikka tietty hieman skeptinen olin alkuun, annoin tälle mahdollisuuden, tarkastus meni juuri niinkuin luvattiin ja oman yritykseni "heikot kohdat" kerrottiin selkeästi jotta ne varmasti ymmärsin. Mitään huijausta en tässä nähnyt ja tuntuu että kaikki negatiiviset "varmat mielipiteet" ovat tänne laitettu faktoina vaikka kyseiselle firmalle ei ole annettu edes mahdollisuutta. Täällä kukaan ei ole vielä antanut mitään faktoja/kokemuksia tarkastuksen yhteydessä tapahtuneesta vääryyksistä. Vaikka huijaksia on varmasti liikkellä paljon, tämä ei sitä ollut.

      • Anonyymi

        Ilmaista tarkastusta siis tarjottiin? Miten aikoivat jatkaa? Tuskin hyväntekeväisyyttä.


      • Anonyymi

        Tarkastuksen jälkeen tarjottiin sopimusta, mikä ei ollut kovin edullinen... Ja minun järkeilyn mukaan ne uhta jotka esitettiin ei niitä olleet. Ja kovin heti olisi pitänyt tarttua tarjoukseen....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkastuksen jälkeen tarjottiin sopimusta, mikä ei ollut kovin edullinen... Ja minun järkeilyn mukaan ne uhta jotka esitettiin ei niitä olleet. Ja kovin heti olisi pitänyt tarttua tarjoukseen....

        Sorry tämä koski Md Dataa!


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe