Gizan pyramiideille omin nokkineen.

Koska ei ole aivan tuoretta ketjua, avaan oman.
Sitten kun taas saa matkustaa, ajattelimme - me kaksi vanhaa varista - tehdä ns. omatoimimatkan Kairoon ja pyramiideille.
Yöpyminen tapahtuisi tasokkaassa, vähintäin neljän tähden hotellissa, joka ostettaisiin yhdessä lentomatkan kanssa.
Ostaisimme pyramiidikäynnin opastuksineen sitten paikallisilta matkanjärjestäjiltä.
Tästä olisi se etu, ettei olisi tarvetta istua 7h kanttiinsa bussissa, mikäli majapaikka vaikka olisi Hurghadassa.
Onko joitain asioita, jotka erityisesti pitäisi ottaa huomioon?
Ryöstöjä ja pahoinpitelyjä pelkäämme eniten, sillä olemme jo lukeneet kaikista ruokamyrkytyksistä, pakkomyynneistä, siis ilman että itse voi vaikuttaa hankintoihin, yleisestä hygienian tasosta ja turistin vedätyksistä sekä rinnuksia pitkin kiipeilevistä kerjäläisistä.
Entä itse Kairo ja ehkä Alexandria ?
Olemme tosin ns. kokeneita kaukomatkalijoita mutta välillä soi kyllä kello, että mitä ihmettä me siellä teemme!

5

1245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei! Jos olette oikeasti kiinnostuneet Kairosta ja sen nähtävyyksistä kuten pyramideista niin miksi tuhlata aika/rahaa ja matkustaa Hughadaan? Suosittelen reittilentoja Kairoon( esim Lufthansa tai Aegean Airlines) ja hostelia tai hotellia Kairossa. Molemmat edellä mainitut järjestävät retkiä pyramideille niin ei tarvitse turvautua paikallisiin matkanjärjästäjiin , jotka saattavat vetää ”välistä” enemmän. Kairon hostelleilla ja hotelleilla on myös noutopalvelu Kairon lentokentältä, joten välttää ylimääräisen hässäkän. 30 päivän viisumin voitte ostaa Kairon lentokentältä ja liimata passiin.
      Jos ette ole aiemmin käyneet Egyptissä niin kannattaa huomioida, että onhan se eräänlainen kulttuurishokki verrattuna suomalaiseen elämänmenoon. Hälinää on paljon. Mutta rikollisuus on kansainvälisesti verrattuna vähäistä, ryöstöjä ja pahoinpitelyjä on vähän. Kannattaa pukeutua vaatimattomasti eikä esitellä korujaan tai rahojaan niin pärjää ihan hyvin. Jos joutuu yhtään mihinkään ongelmiin niin ympärille kerääntyy heti monikymmenpäinen joukko auttamaan ja varsinkin ikäihmisiä autetaan mieluusti. (Satunnaiset terroriteot ovat asia erikseen mutta ne ovat keskittyneet yleensä turistikeskuksiin).
      Bakteerikanta on eri. Ripulin saa yleensä kun ensimmäisen kerran matkustaa Egyptiin. Matkalaukkuun mukaan ripulilääkettä. Kannattaa välttää salaatteja , jääpaloja ja syödä vain keitettyjä/paistettuja ruokia.
      Turistikohteissa, esim Kairon basaari Khan el Khalili ja pyramidit, on jonkin verran tyrkyttävää myyntiä mutta en katso sen olevan pakkomyyntiä. Mitään ei ole pakko ostaa jos ei halua! Basaarissa on toisaalta mahdollisuus tinkiä jopa 50 % hinnasta pois. Kerjäläisistä (joita ei ole kaikkialla) pääsee eroon kun ei ala jutella heidän kanssaan, kävelee vain määrätietoisesti eteenpäin.
      Jos Alexandria kiinnostaa niin sinnekin voi Kairon hotelli järjestää tutustumiskäynnin. Tai sitten toisin päin ostaa lennot Alexandriaan (kun koronavirustilanne sen sallii) ja buukkaa sieltä asuinpaikan ja tekee retkiä Kairoon.
      Olen matkustellut Egyptissä noin 30 vuotta. Toivottavasti viestistäni on apua Egyptin matkan suunnitteluun,

    • Suuri kiitos näistä näkemyksistä, sillä saimme niistä sillä lailla vähän lisäintoa.
      Olinhan jo kirjoittanut, että mitä me siellä teemme!
      Luen viestisi niin, että ripulin siis saa satavarmasti.
      2. En ollut tullut ajatelleeksi, että Aleksandriassakin voisi ns. pitää majaa.
      Miten julkisten kulkuvälineiden kuten junien luotettavuus, lähinnä Aleksandria - Cairo välillä, matkaahan on toista tuntia?
      Olimme n. viisi vuotta sitten Kapkaupungissa ja opas sanalla sanoen kielsi meitä menemään paikalliseen "K-junaan!"
      Niin ja yölennot.
      Voiko Cairoon saapua aamyöstä, vai onko hotelliin pääsy siihen ajankohtaan hankalampaa?

      • Anonyymi

        Ripulia ei saa satavarmasti. Itse olen saanut sen vain ensimmäisellä Egyptin matkalla . Sen jälkeen ei ole ollut ripuliongelmaa.
        En ole matkustanut junalla väliä ALEX - Cairo vaan ystävien autolla. Egyptissä on ollut muutamia junaonnettomuuksia mutta olen kuullut että Alex-Cairo juna olisi luotettava. Egyptissä kaikki liikenne on yhtä hässäkkää lukuunottamatta Cairon metroa, mikä on oiva väline liikkua omatoimisesti Cairossa. Missä hyvänsä hotellissa asuttekin niin suosittelen, että ostatte kaikki Cairon ja/tai Alexin ulkopuolelle tehtävät retket hotellista. Helpottaa ihmeesti liikkumista ja on opas mukana.
        Cairoon voi saapua ihan mihin aikaan hyvänsä. Aamuyötä suositaan koska liikenne ei silloin ole kaoottista. Hotellit ovat auki 24 t/vrk. Ensikertalaisen kannattaa varata hotellin nouto lentokentältä niin välttää tinkaamisen lentokentällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ripulia ei saa satavarmasti. Itse olen saanut sen vain ensimmäisellä Egyptin matkalla . Sen jälkeen ei ole ollut ripuliongelmaa.
        En ole matkustanut junalla väliä ALEX - Cairo vaan ystävien autolla. Egyptissä on ollut muutamia junaonnettomuuksia mutta olen kuullut että Alex-Cairo juna olisi luotettava. Egyptissä kaikki liikenne on yhtä hässäkkää lukuunottamatta Cairon metroa, mikä on oiva väline liikkua omatoimisesti Cairossa. Missä hyvänsä hotellissa asuttekin niin suosittelen, että ostatte kaikki Cairon ja/tai Alexin ulkopuolelle tehtävät retket hotellista. Helpottaa ihmeesti liikkumista ja on opas mukana.
        Cairoon voi saapua ihan mihin aikaan hyvänsä. Aamuyötä suositaan koska liikenne ei silloin ole kaoottista. Hotellit ovat auki 24 t/vrk. Ensikertalaisen kannattaa varata hotellin nouto lentokentältä niin välttää tinkaamisen lentokentällä.

        Eilen illalla lähettämäni kommentin jälkeen jäin miettimään, että ehkä suosittelin liikaa retkien ostamista hotellista. Kannattaa ehdottomasti vertailla hintoja etukäteen netissä. Ensimmäisillä matkoillani Cairoon käytin jo nyt konkkaan mennyttä matkatoimistoa, hinnat olivat edullisia ja palvelu pelasi hyvin. Huomasin, että Tripadvisor.com sivustolla myydään päivämatkoja esim Alexandriaan Cairosta. Hinta 63:43 euroa per henkilö. Retki tehdään autolla, opas mukana koko ajan. Mielestäni ei paha ottaen huomioon kuljetukset mennen tullen ja tärkeimpien nähtävyyksien opastaminen.Oman kokemukseni mukaan päivä Alexandriassa riittää jos ei halua viettää rantalomaa siellä.

        Hotellia varatessa kannattaa ottaa huomioon, että välimatkat Cairossa ovat todella pitkät ja siirtyminen paikasta toiseen vie paljon aikaa. Olen istunut tuntikausia taxissa Cairon ruuhkissa. Jos aikoo liikkua Cairossa omatoimisesti nähtävyyksille niin kannattaa varata hotellihuone keskustasta, lähellä jotain metroasemaa. Nuorena (30 v sitten) ja nyt koen,että omatoimiretket ovat aika uuvuttavia, enintään yksi retki per päivä. Aikaa kuluu liikkumiseen ja ylimääräiseen säätämiseen. Jos asuu keskustassa (Midan Tahrir) niin siinä on kävelymatkan päässä Egyptian Museum, josta muumiot tosin vietiin viikko sitten uuteen museoon pyramideilla. Midan Tahririlta pääsee kätevästi metrolla tutustumaan koptilaiseen Cairoon ja aika lähelle Khan el Khalilin basaaria (Ataban metroasemalta kävelyä noin 20 min).
        Ensimmäisellä matkallani Cairoon asuin hotellissa, joka sijaitsi lähellä pyramideja. Mielestäni hotelleissa pyramideilla on se ongelma, että sijaitsevat todella kaukana kaikesta muusta nähtävän arvoisesta. Oivallinen valinta henkilöille, jotka haluavat nähdä vain pyramidit ja sfinksin ja nyt tämän uuden museon.
        Jos jokin askarruttaa niin saa kysyä. Autan mielelläni.


    • Kiitos hyvistä yksityiskohtaisista ohjeista, sulattelemme niitä rauhassa!
      Vain hintahaarukan saamiseksi, selailin syyskuun lähtöja (lento hotelli sis
      aamiainen) viikon perilläololla kahdelle.
      € 1.100 - 1450 väliin 4-tähteä.
      Lennot via Istanbul kohtuullisilla vaihtoajolla ja saapuminen ja lähtökin aamuyöstä.

      SL

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe