Perheen sisäiset paineet ja stressi, help!

Anonyymi

Perheeni tasolle koulumenestyksessä on hyvin haastavaa. He saarnaavat ja kehuskelevat arvosanoilla, itse itken ja stressaan paineista ja koulusta. Tuntuu kuin en osaisi enää mitään ja, että kaikki työ koulun eteen on ollut turhaa! Ahdistaa, itkettää ja stressaan niin paljon, että en pystynyt keskittymään kokeesta ja sain nelosen. Nelonen hävettää, sillä aiemmista kursseista on tullut hyviä numeroita. Kokeessa sain hädin tuskin kolme tehtävää valmiiksi, koska en vain pystynyt enää istumaan siinä kokeen edessä itkemässä. En ole viitsinyt mainita hylätystä ja tulevasta uusinnasta vanhemmilleni tai ystävilleni. Miksi häpeän uusintaa niin paljon... en tiedä. Olisiko teillä ex tai nykyisillä lukiolaisilla mitään neuvoja? (Amikseen en ole vaihtamassa, koska tulevaisuuden ammatista ei ole mitään tietoa. Lukio aiemmin tähän saakka on sopinut minulle hyvin.)

6

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mun mielestä kannattaa keskittyä siihen että osaa asiat, sen sijaan että tujottaisi arvosanoja. Kun opiskelu on mielenkiintoista ja kivaa, kohtalaisen hyvät arvosanat seuraavat siinä sivussa. Tsemppiä.

    • Anonyymi

      Ei se nelonen siellä varmaan kauheasti haittaa! Älä huoli, olen välivuodella ja kävin kaksi kertaa uusinnassa lukion aikana. Häpesin silmät päästäni ja stressasin tilanteesta. Minulla oli sama ongelma lukiossa: ahdisti, masensi ja stressasi... Keskittymiskyky heikkeni (osa on lääkkeisen ja sairauteni syytä). Kunhan pääset ylioppilaaksi niin perheen mielipiteellä ei ole väliä! ;) Vaikka pääset 6-7 keskiarvolla lukiosta ja C:n papereilla niin ole ylpeä, jos vanhempasi eivät ole niin painukoon helvettiin! Tärkeintä, että pääset pääsykokeella haluamaasi yliopistoon ja ammattiin :) <3 Tsemppiä, terveisin väsynyt opiskeljia.

      • Anonyymi

        Mitä mitä!? C:n paperit on hyvät paperit.


    • Anonyymi

      Ihan aluksi täytyy nostaa hattua kaikille tällä hetkellä lukiota käyville nuorille. Omista lukioajoista on jo tovi aikaa. Silloin sain käydä koko lukion normioloissa osallistuen oppitunneille. Sain myös viettää vapaa-aikaani haluamallani tavalla kavereiden seurassa vailla rajoituksia. Oma koulumenestykseni olisi varmasti ollut heikompaa, jos olisin joutunut kokemaan samaa kuin te, joten olkaa myös armollisia itsellenne. Toki korona-aikaa ei sovi myöskään käyttää tekosyynä asioiden tekemättä jättämiselle, koska siinä sahaa vain omaa jalkaansa.

      Jotenkin uskoisin, että sopivassa määrin opiskelua ja itselleen mieleistä ja rentouttavaa tekemistä on paras yhdistelmä. Korona-aikana tuo tekeminen voisi olla vaikka lenkillä käyntiä, kavereiden näkemistä ulkona tms. Noilla ainakin itse sain ladattua akkuja opiskelua varten. Tavalla tai toisella pitää saada ajatukset ajoittain pois opiskelusta, muuten sitä miettii liikaa ja kierre on valmis.

      Silloin kun opiskelee, siihen pitää suhtautua riittävällä vakavuudella. Eli kun opiskelee, niin opiskelee mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti, jolloin tunteja ei siihen kulu niin mahdottomasti. Eli häiriötekijät minimiin. Tärkeätä on myös tauottaa opiskeluaan. Tauoilla tekee jotain muuta kuin katselee ruutua, etenkin, jos sitä tekee jo opiskellessa.

      Toivottavasti näistä vinkeistä on jotain apua.

      Tsemppiä, teissä nuorissa on tämän maan tulevaisuus!

    • Anonyymi

      Rauha maahan! Älä välitä perheen mielipiteistä tässä asiassa. Kunhan lukio menee läpi!

    • Anonyymi

      opiskellessa on hyvä tauottaa tekeminen useampaan jaksoon ja slotiin. Siinä on se taika että aivot työstävät asiaa alitajunnan puolella off-line tilassa ilmaiseksi. Yleensäkin niin että yhteen pötköön ei saa kauaa samaa asiaa veivata vaan vuorottelee juttujen kanssa. Sekin että etupeltoon kannattaa asioita kurkistella ja omin nokin lueskella. Jos keskittyy yksinomaan annettuihin kotitehtäviin niin on ihan totaalisesti jojon päässä pompoteltavana. Se että itkeskelet ei suoranaisesti liity opiskeluusi mitenkään.
      Jotain elämänfilosofiassasi on uusittavaa. Kuntoile, nuku riittävästi ja syö riittävästi.
      Koeta jotenkin päästä pois kipsitilastasi. Kipsitilassa helpostikin rupeaa päässä pyörimään salaliittoteoriat ja väärät uskomukset jopa omista vamhemmista. Katso elämän yksityiskohtia rakkaudella. Jopa niitä ongelmia. Se rauhoittaa mielen ja tekee sinusta paremman ihmisen. Ole toiminnan ihminen älä jumitu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4459
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1420
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe