Flagyl comp - kokemus / varoitus

Anonyymi

Haluan jakaa kokemukseni Flagyl comp 10 pv. puikkokuurista, jotta tietoa etsivä osaisi varoa kyseistä lääkettä. Kumpa täällä olisi ollut jonkun kertomus/varoitus kyseisestä lääkkeestä, kun sitä aloitin, niin olisin välttynyt paljolta. Tässä kuitenkin kokemukseni, toivon sydämestäni, että joku hyötyisi tästä, eikä joutuisi kokemaan samaa kuin minä. Ensinnäkin Flagyl comp on antibiootti ja se on tarkoitettu bakteeritulehduksen hoitoon. Minulle lääkäri määräsi sen kuitenkin väärin hiivan hoitoon, kevyempikin lääke olisi riittänyt. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien olin todella kipeä, ihmettelin voiko hiivatulehdus olla niin kivulias, en ollut aiemmin sairastanut hiivatulehdusta. Otin yhteyttä hoitavaan tahoon, käskettiin vain jatkaa kuuri loppuun. Kipu vain yltyi, kunnes 8.päivänä se oli huutokipua ja tajusin sen johtuvan lääkkeestä. Lopetin käytön. Sen jälkeen mikään ei ole enää ollut ennallaan. Polttava kipu jatkui 5 viikkoa, sen jälkeen kipu muuttui jatkuvaksi hermokivuksi. Ilmeisesti lääke laukaisi hermoperäisen vulvodynian, jonka kanssa on opittava vain elämään. Lisäksi lääke vei limakalvoilta kaikki normaalifloorat ja oman puolustuksen. Limakalvot eivät kestä enää mitään, ne herkistyivät tästä myrkystä niin paljon, etteivät kestä hoitotuotteita, eivät mekaanista ärsytystä.

Flagyl compin vaikuttavana aineena on metronidatsoli, joka voi aiheuttaa hermovaurion. Pakkausselosteessa lukee: voi aiheuttaa hermojen toimintahäiriön, neuropatian. Minulle kävi näin. Luin pakkausselostetta, missään ei lue, että lopeta käyttö, jos tunnet KIPUA.

Käytännössä Flagyl comp tuhosi elämäni, elän nyt jatkuvassa kivussa ja seksielämäni on tuhoutunut. Ennen lääkkeen käyttöä minulla ei ollut minkäänlaisia ongelmia naistentautien puolella. Nyt on ja syy on vain ja ainoastaan Flagyl compin. Olen niin äärettömän surullinen ja pahoillani, että minulle kävi näin, etten osannut kyseenalaistaa lääkemääräystä ja lopettaa sen käyttöä. Joudun elämään asian kanssa nyt koko loppuelämäni😪

Jos joku nyt googlaa kyseistä lääkettä, toivon todella, että tästä tekstistä olisi hyötyä ja lääkettä osattaisiin varoa. Toki kaikille se ei aiheuta toksista reaktiota ja voi olla, että sen käyttö on tarkoituksenmukaista, mutta vain bakteerivaginoosin hoitoon, ei hiivatulehdukseen, kuten minulle kävi😪

6

3238

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lääke on hyvin siedetty ja yleisesti käytössä, joten ihan hyvä että asia tuli viestistäsi esiin. Näin ne harvat hermovaurion uhassa olevat osaavat keskeyttää hoidon jos alkaa esiintyä poikkeavaa kipua.

   Tähän saakka viestit ovat vain keskittyneet lääkkeen antabusreaktioon kun käyttäjät murehtivat milloin voi taas ryypätä alkoholia.

   • Anonyymi

    Näin juuri! Kaikille ei aiheuta, mutta niille joille vastaavaa kipua aiheutuu, saattaa teksti olla avuksi. Itse googlasin tätä heti ensi päivistä lähtien mutta en löytänyt mitään, eikä apteekissakaan osattu toksista reaktiota epäillä. Silloin olisin ollut kiitollinen, jos vastaava teksti olisi täältä löytynyt.


  • Anonyymi

   Olen pahoillani puolestasi! Toivottavasti oireilu jossain vaiheessa helpottuu. Minun mielestä vulvodyniassakin pitäisi päästä kipupoliklinikan hoitoon. Pyydä sinne lähete. Jossain ohjelmassa sanottiin, että alapään tulehdukset itsessäänkin saattavat laukaista vulvodynian.

   Antibiooteilla on muitakin yllättäviä haittoja, joista potilasta ei todellakaan varoiteta etukäteen. Esim. jonkun antibiootin kohdalla potilas saattaa saada äkillisen kuurouden, joka voi jäädä pysyväksi. Eli antibiootin syömisestä seuraa kuulovammaisuus. Kyse on ihmisten yksilöllisistä geneettisistä ominaisuuksista. Nykyäänhän lääkehoidot ovat pääosin kaikille samat, yksilöllisiä geneettisiä herkkyystekijöitä ei voida ottaa huomioon.

   https://www.seksuaaliterveysklinikka.fi/naisten_seksuaalihairiot/seksuaaliset_kipuhairiot/vulvodynia

  • Anonyymi

   en ole käyttäny mutta uskon, että jos sillä saa naisen lopettamaan kiukuttelun ni varmasti ihan hyvä lääke

  • Anonyymi

   Ompa kurja tuuri käynyt :'( Toivon sinulle kivuista huolimatta iloisia hetkiä eloon ja voimaa sopeutumiseen. Kiitos kun varoitat muita! Onkohan lääkäri tai oletko itse tehnyt ilmoituksen Fimeaan vakavasta haittavaikutuksesta? Se kannattaa että tietoa harvinaisista haitoista kertyy ja niitä osattaisiin paremmin huomioida ohjeissa.

   Onkohan mahdollista että kivut jossakin kohtaa helpottavat, muistan joskus lukeneeni kokemusta jossa näin kävi. Psyykkistä apua sai ja pyrki hyvin hellästi hoitamaan alapäätään, ei kuumaa vettä, pesuaineita tai kipuja provosoivaa kosketusta. Hellästi vain. Luonnollista bakteerikantaa voi koittaa elvyttää apteekin emätinkapseleilla joissa maitohappobakteereita ja normaalin ph:n pian palauttamaan maitohappoa. Taisi olla Vagifem.

  • Anonyymi

   Niin ja kun kyseessä on väärä hoito hiivaan, jossa suuremmat haittariskit, ottaisin yhteyttä potilasasiamieheen josko voit saada korvauksia. Vaikka ne eivät kipuja vie tai seksielämää tuo takaisin, mutta edes laiha lohtu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   435
   1896
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   121
   1448
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1396
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1104
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   231
   977
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   61
   920
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   82
   836
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   811
  Aihe