13 v pojan hirttoyritys

Anonyymi

Mitä mieltä olette asiasta että syyttäjä katsoo 13 v pojan hirttoyrityksen VAIN törkeänä pahoinpitelynä ?
Onko oikein?

32

2906

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen ollut, ja olen edelleen sitä mieltä että Suomen oikeuslaitos on hyysäreiden ja suvakkien mädättämä laitos, jossa rikosten tekijät ovat paremmassa asemassa kuin rikosten uhrit, varsinkin jos uhrit ovat tavallisia kansalaisia!

      • Anonyymi

        Noo, eiköhän tuon monsterin nimi tule tavalla tai toisella esiin...


    • Anonyymi

      No ei ole. Kaverin maailmankuva on sellainen, että lukittuun paikkaan kuuluisi.

    • Anonyymi

      Jonkinlaista kokemusta opetustoimesta saaneena en oikeastaan osaa ottaa tähän keskusteluun kantaa kuin yleisellä tasolla. Kiusaaminen on ikävä kyllä koko ajan läsnä keskuudessamme, eikä vain koulussa. Koulussa nykyään opetus- ja muun henkilöstön keinot puuttua kiusaamiseen on karsittu aika tarkkaan. Onko keskusteluun osallistujilla selkeä kuva siitä, mitä koulun henkilökunta voi oikeasti tehdä havaitessaan kiusaamista? Entä onko selvillä piilokiusaamisen ongelma, mikä liittyy sosiaalisiin suhteisiin? Onko tietoa, mitä tapahtuu, kun henkilökunta ilmoittaa kiusaamisesta poliisille?
      Omaa uraani koulukiusattuna muistellessani väitän, että itse ongelmien ytimiin on saatu, siis huolimatta keinojen selkeästä vähenemisestä, parannusta aikaan. En väitä, että kiusaaminen olisi vähentynyt, mutta todennäköisimmin asiaan osataan nykyään suhtautua avoimemmin. Siitä on hyvä jatkaa. En myöskään väitä, että mikään esillä ollut näkökulma ratkaisisi kiusaamisen ongelmaa. Minulla ei myöskään ole mitään selkeää toimenpidettä tarjota kiusaamisen lopettamiseksi.
      Minun käsityksen ja kokemukseni mukaan nykyään kiinnitetään huomiota erityisen paljon kiusaajan olemukseen. Kiusattu jää usein yksin ja turvaa paitsi. Näin on pääosin niin sanotussa piilokiusaamisessa, mihin ongelmaan ei olla ylipäätään vielä kovinkaan syvällisesti edes paneuduttu.
      Keskustelin joku aika sitten erään kiusaajan kanssa, hän tekee nyt paraikaa väitöskirjaa kiusaamisesta. Hänen perustansa oli, että vanhempana hän huomasi kiusaamisensa aiheuttaneen mielipahaa ja meni pyytämään anteeksi. Tämä anteeksipyyntö oli hänen käsityksensä mukaan merkki kiusatulle ja selkeä käännekohta siis kiusatun elämässä; hän, siis kiusattu, ikään kuin kokisi jonkinlaisen katharsiksen ja vapautuksen menneisyyden ahdistuksistaan. Koetin pitkään selittää tälle kiusaajalle ja väitöskirjan tekijälle, ettei tämä tilanne nyt ihan niin helposti aukea. Loppujen lopuksi hän ei uskonut minua vaan pysyi kannassaan, että anteeksipyytäminen joskus vuosien päästä on pelastus ja armo. Tämä on sellainen kauhistuttava malli, mitä en pysty hyväksymään, mutta kiusaamista tutkivat nykyään pääsääntöisesti kiusaajat. Ikävä kyllä.
      Kiusaamiseen voi vaikuttaa parhaiten koti, yhteisö ja arvot. Varsinkin tuo viimeinen on tärkeä, mutta nykyään jo unohduksissa oleva asia tai pääosin muuntunut tämän kiusaamisongelman kohdalla outoon suuntaan.
      Koulun kohdalla puuttuminen kiusaamiseen on tehty henkilökunnan osalta hyvin vaikeaksi. Ulkopuolisen silmin tietysti henkilökunnan syyllistäminen on helppoa. Keinot, joita koululla on käytettävissä, toimivat erittäin hitaasti ja salassa; kiusaajan henkilöllisyys ja teot ovat usein lain kirjaimen mukaan salattava, SIIS salattava. Näin ollen koulun tekemistä toimenpiteistä ei useinkaan ole tietoa tai edes merkintöjä saatavilla eli julkisuudessa. Salassapito kysymykset ovat nykyään niin tarkkoja, etteivät edes opettajat saa tietoa oppilaiden sairauksista: tämä on johtanut esimerkiksi sokeritaudin kohdalla joihinkin hyvin ikäviin tilanteisiin. Usein kiusaaminen sijoittuu muuhun aikaan tai alustalle kuin kouluun, niihin ei koulu SAA puuttua. Tällaisessa tilanteessa opettajien kanssa käyty koulukiusaamiskeskustelu on äärettömän HANKALAA ja johtaa välttämättä ristiriitoihin epäolennaisuksien vatvonnassa.
      Aikanaan kutsuin vanhempia usein koululle tunneilleni seuraamaan tilanteita. Minusta avoimuus ja vanhempien osallisuus koulun arkeen olisi yksi väylä kiusaamisen hallitsemiseen. Aika harvoin vanhempia tunneilla näkyi. Koulu, oppilaat ja vanhemmat voisivat muodostaa yhteisön, minkä omaksumilla arvoilla voisi olla tervehdyttävä vaikutus ongelmakenttään. Toinen selkeä keino on yksilöity ja tarkennettu etäopetus pedagogisena instrumenttina. Tästä on selkeitä myönteisiä kokemuksia meilläkin Sysmässä viime keväältä. Etäopetuksen kehittäminen yksilöllisenä sosiaaliseen eli piilokiusaamiseen vaikuttavana keinona olisi tärkeää ja varmasti tehokasta. Etäopetuksen kokemuksissa on havaintona niin sanottujen maan hiljaisten ja vetäytyvien oppilaiden ajoittainen selkeä tasojen nousu. Näiden nousujen kautta itsetuntemuksen kasvu voi selkeyttää asemaa sosiaalisessa ympäristössä ja vaikuttaaa myönteisesti kiusaamisen vähenemiseen.
      En ota tarkoituksella kantaa nyt ajankohtaiseen tapaukseen, koska en tunne sitä tarpeeksi hyvin. Sen sijaan toivon tuon ehdottamani YHTEISÖLLISYYDEN kasvavan ja sitä kautta ongelmakenttään saatavan myönteistä toimintaa yhdessä...... siis YHDESSÄ.
      Kare kirjoitti tämän. Tästä asiasta mielelläni keskustelen ihan naamakkain enemmän jos jotakuta kiinnostaa. Etäopetuksen mahdollisuudet asiassa kiinnostavat erityisen paljon, ja jos jollakin on niistä erityisiä kokemuksia, olen kiinnostunut.

      • Anonyymi

        Heikoksi on opettajien osaaminen parissakymmenessä vuodessa muuttunut, jos ei pysty muita oppilaita kiusaavia ongelma tapauksia enää tunnistamaan luokasta, ja pitää omaksi kilvekseen keksiä termejä kuten piilokiusaaminen. Mitä termi keksitään seuraavaksi? Näkymätön kiusaaminen, olematon kiusaaminen, kiusaaminen kiusaamisen ilosta, mutta kiusaaminenhan on KIVAa?

        Kun oppilas kertoo opettajalle ja vanhemmille, että minua kiusataan koulussa, sen ja sen oppilaan toimesta, niin hälytyskellojen pitäisi soida samantien ja toimenpiteiden alkaa.

        Oletko koskaan kuullu tarkkailuluokasta? Se on pienluokka johon kaikki muita kiusaavat oppilaat pistetään muista oppilasta erilleen opiskelemaan sellaisen opettajan ohjauksessa jolla on auktoriteettia ja osaamista käsitellä kaikenlaisia ongelmatapauksia.

        Suomalaisten opettajien osaamisen taso ja moraali on romahtanut. Inkluusiot ja avoimet tilat on ollut katastrofi. PISA tulokset on kehitysmaiden tasoa. Opettajat on löytänyt jopa syyllisetkin kaikkeen kiusaamiseen: kiusatut oppilaat itse ja heidän vanhempansa.

        En ole enää pitkään aikaan arvostanut Suomalaisia opettajia. Heistä on tullut vain palkkansa kuittaavia virkamiehiä, joita opettaminen ja oppilaiden oppiminen ei juurikaan kiinnosta.


      • Anonyymi

        Voit Kare ottaa myös yksityikohtaisestikin kantaa luettuasi jokaisesta Suomen mediasta löytyvät oikeuden pöytäkirjojen tiedot näihin lukuisiin Sysmässä Kesä-Joulukuussa 2019 tapahtuneisiin koululaisten pahoinpitelyihin, joista suuriosa on tapahtunut Sysmän yhteiskoulun tiloissa. Pahoinpitelyä ja kiusaamista on tapahtunut lähes joka päivä.

        Aika pistää rehtori pihalle, kuraattori pihalle ja pistää kaikki opettajat vaihtoon. Välinpitämättömyys ja ammattitaidottomuus on niin karmeaa...oppilaat saavat tehdä koulussa mitä tahansa eikä opettajia kiinnosta koko homma.

        Rikosilmoituksia näistä opettajistakin pitäisi tehdä. Heitteillejätöstä, avunannosta pahoinpitelyihin jne.

        Sadistinen "murhayrittäjä" ja hänen vanhempansa kantaa oman vastuunsa oikeudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit Kare ottaa myös yksityikohtaisestikin kantaa luettuasi jokaisesta Suomen mediasta löytyvät oikeuden pöytäkirjojen tiedot näihin lukuisiin Sysmässä Kesä-Joulukuussa 2019 tapahtuneisiin koululaisten pahoinpitelyihin, joista suuriosa on tapahtunut Sysmän yhteiskoulun tiloissa. Pahoinpitelyä ja kiusaamista on tapahtunut lähes joka päivä.

        Aika pistää rehtori pihalle, kuraattori pihalle ja pistää kaikki opettajat vaihtoon. Välinpitämättömyys ja ammattitaidottomuus on niin karmeaa...oppilaat saavat tehdä koulussa mitä tahansa eikä opettajia kiinnosta koko homma.

        Rikosilmoituksia näistä opettajistakin pitäisi tehdä. Heitteillejätöstä, avunannosta pahoinpitelyihin jne.

        Sadistinen "murhayrittäjä" ja hänen vanhempansa kantaa oman vastuunsa oikeudessa.

        No tehtaile sitten niitä rikosilmoituksia.
        Opetustoimeen osallistuvan henkilökunnan vaihtamattomuuteen on syypää kunnan päättäjät. Älä äänestä vaaleissa henkilöä joka on jo aiemmin ollut valtuustossa.


    • Anonyymi

      Ei ole oikein. Rikoksen uhri ei saa Suomessa oikeutta.

      Rikollisia suojellaan ja uhrit raahataan läpi nöyryyttävien ja kalliiden oikeudenkäyntien, jossa syylliset kieltää tekonsa ja syyllistää rikoksen uhreja. Tuomari paijaa rikollisen päättää ja vapauttaa kaikista syytteistä.

    • Anonyymi

      Kansalaiselle vankeutta, kunniakansalaiselle nuhteita.

    • Anonyymi

      Lehdessä luki että sadistin vanhemmat syytti koulua poikansa tekosista! Että kehtaavat kun itse ovat ehdottomasti suurimmassa vastuussa mielipuolestaan.
      Ihmettelen jos oikeus ei ole huomioinut sitä, että jokainen uhri koki kuristamista tai muun hengenlähdön mahdollistavan teon. Lisäksi uhkasi jokaista uhria tappamisella jos "vasikoisi".
      On todennäköistä että a vielä tappaa jonkun. Sitä se sukurutsa teettää.

      • Anonyymi

        ESS kertoi vanhempien kertoneen oikeudessa, ettei heihin oltu koulusta lainkaan yhteydessä joulukuun 2019 tapahtumista, se ei tee pahoinpitelijästä syytöntä, mutta tekee kyllä koulun rehtorista syylliseksi epäillyn, jos todella näin pöyristyttävästi on asian laita ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ESS kertoi vanhempien kertoneen oikeudessa, ettei heihin oltu koulusta lainkaan yhteydessä joulukuun 2019 tapahtumista, se ei tee pahoinpitelijästä syytöntä, mutta tekee kyllä koulun rehtorista syylliseksi epäillyn, jos todella näin pöyristyttävästi on asian laita ollut.

        Ei ole koti, poliisi, sosiaalitoimi, koulu eikä lastensuojelukaan ihan tietämättömiä tässä asiassa ollut niinkuin annetaan ymmärtää....kaverin annettiin vaan jatkaa tekosiaan ilman kunnon puuttumista.
        Nyt ollaan tilanteessa että rikollinen 17 v on hengenvaaraksi ympäristölleen.
        Ei todellakaan nämä tapaukset ihan puskista ole tullut. Tarkoitus lienee vaan keventää omaa syyllisyyttä. (Eikä sosiaalitoimi/lastensuojelu ole sattuneesta syystä halunnut liata omaa pesää.)


      • Anonyymi

        Millä paikkakunnalla työskentelee?


      • Anonyymi

        Tämän kanksterin vanhempien olisi pitänyt perehtyä kortonkin käyttöön. Olis vähempi yhteiskunnan harmeja.


    • Anonyymi

      Onneksi nyt Sysmään on tulossa rehtori joka tulee varmasti kitkemään koulukiusaamisen pois, ellei sitten savusteta ulos niin kuin Vuorisen edeltäjä.

      • Anonyymi

        Kitkiöjoki ja järvinen on näyttönsä antaneet ja lopputulos on että kiinteistövero ja jätemaksut on sotkussa ja laskutetaan ylimääräistä. Kitkiöjoki vänkäsi koulusta aikansa ja jos lapsiin ja kouluun ei satsata siinä on näytöt että lapset voi huonosti ihan turha syyttää vanhempia siinä koulussa on rehtori joka haukkuu lapsia hutsuiksi. Niillä kahdella ei olecenää yhtään varaa heikentää tätä kurjaa kuntaa


    • Anonyymi

      Syyttäjän pitää ehdottomasti vaatia väkivallantekijälle EHDOTONTA vankeutta! Onko tämön Sysmän syytetyn nimi julkaistu jo uutisissa?

    • Anonyymi

      Suljettuun paikkaan vaan sitä mukaa kun noita tulee esiin. Ihan käsittämätöntä millaisia ne on aikuisina kun noin järjetöntä tekee jo alaikäisenä.

      • Anonyymi

        Kylillä näkyy palloilevan ja samojen kavereiden kanssa joita on kiusannut kohta tapahtuu taas !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylillä näkyy palloilevan ja samojen kavereiden kanssa joita on kiusannut kohta tapahtuu taas !

        Toivotaan parasta, että tapahtuu sellaista joista saadaan poju telkien taakse.
        Miksi kukaan vanhempi haluaisi lapsensa kulkevan tuon kanssa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivotaan parasta, että tapahtuu sellaista joista saadaan poju telkien taakse.
        Miksi kukaan vanhempi haluaisi lapsensa kulkevan tuon kanssa?

        Eikös se menyt niin että , jolet ole meidän puolella olet meitä vastaan !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylillä näkyy palloilevan ja samojen kavereiden kanssa joita on kiusannut kohta tapahtuu taas !

        Taisi kiusaaja pudota Tohtorilan katolta seko päissään? Eihän se putoaminen mitään, mutta äkkipysäytys!


    • Anonyymi

      Kunpa se ois hirtetty oikeesti eikä leikisti😂

      • Anonyymi

        Voisit hirttäytyä malliksi.


    • Anonyymi

      Sysmän pahoinpitelyistä ja tapon yrityksestä tekoaikaan 15-vuotiaalle pojalle yli kahden vuoden ehdoton vankeustuomio – Monella tapaa poikkeuksellinen tuomio
      https://yle.fi/uutiset/3-11879666

      EHDOTON vankeustuomio - hyvä päätös Päijät-Hämeen käräjäoikeudelta!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ylellä pitkä juttu kuinka kokoomuksen, sitoutumattomien poliitikot ja rehtori savustaneet asian esille ottanutta valtuutettua, törkeää: https://yle.fi/uutiset/3-11877290

    • Anonyymi

      "Lapset jäivät riitelevien poliitikkojen jalkoihin: kiusaaminen on jatkunut Sysmässä jo vuosia, koska kukaan ei valvo koulun aikuisia"
      "Julkisoikeuden apulaisprofessori pitää merkittävänä epäkohtana, ettei koulujen opettajia ja rehtoreita valvota. Aluehallintovirastoilla ei ole oma-aloitteista oikeutta valvoa, että koulu puuttuu kiusaamiseen lain mukaisesti. "
      - https://yle.fi/uutiset/3-11877290

    • Anonyymi

      Nyt pamahti kymmenen vuotta vankeutta!

      • Anonyymi

        Miten niin pamahti?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11313
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3153
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      3004
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2197
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1958
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1805
    7. 93
      1795
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1794
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1768
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1647
    Aihe