Ropo Capital lähetti tekstiviestin erääntyneestä perinnästä

Anonyymi

Eli ongelma on tämä:

Sain tekstiviestin Ropo capital yhtiöltä:
"Lähettämämme katkaisuvaroitus asiakasnumerolla *********** on erääntynyt ja energiantoimituksesi on vaarassa katketa. Maksa lasku kätevästi Ropo Onlinessa:
(((EPÄMÄÄRÄINEN LINKKI)))
Terveisin Ropo Capital"

Uskaltauduin avaamaan linkin, jossa aukeni Ropon kirjautumis sivu, ja kirjauuin pankkitunnuksillani jonka jälkeen aukeni sivu jossa on kaksi laskua mutta ei mitään selvitystä mitä ovat, eräpäivien kohdalla lukee "erääntynyt" ja summia ei ole eritelty tarkemmin.

Molemmissa maksuissa aukeaa sivu jossa on tietoja kuten saaja: sähköyhtiöni. maksuviite ja laskun numero sekä avoinna oleva pääoma ja avoinna olevat kulut

Ekassa avoinna oleva pääoma 8,69€ ja avoinna olevat kulut 26€, yhteensä 34,69€
Tokassa avoinna oleva pääoma 17,65€ ja avoinna olevat kulut 38€, yhteensä 55,65€

Okei, tähän asti asia näyttää MELKEIN lailliselta ja viralliselta touhulta, normaali ihminen vain maksaisi... MUTTA

1) Sähkölaskuni menee suoraveloituksena pankista, joten on mahdotonta että joku lasku edes myöhästyisi, saati että jäisi maksamatta. Pistin viestiä sähköfirmalle että mikä on asian nimi, ja mikä lasku muka on maksamatta. vastaus oli että kysy Ropo perintä firmalta asiasta, he eivät näe perinnässä olevia laskuja lainkaan (voiko muka olla näin?)

2) Kysyin Ropolta että missä on alkuperäinen lasku, eräpäivät ja erittelyt. Vastaus oli tylysti että "Nettisivuiltamme näet laskun summan ja maksuosoitteen" ja kilttisävyinen uhkaus että menee sähköt poikki.

3) Vanhoissa sähkölaskuissa on TÄYSIN ERI viitenumero, ja laskutusnumerokaan ei ole samaa tyyliä, kun oikeissa laskuissani kaikissa 1234XXXX kun taas Ropon laskussa jokin 6969ABCDEFG. Myös Ropon antama tilinumero on täysin eri kuin mitä oikeissa sähkölaskuissani, vaikka Ropo väittää että rahat menevät sähköyhtiölle...
Eli vaikuttaa ettei ole aitoja laskuja lainkaan.

4) Mitään kirjettä en ole saanut, ja kyseinen tekstiviesti oli ensimmäinen kerta kun kuulen että olisi muka maksamattomia laskuja.

5) Tarkistin pankin, joka toiselta kuukaudelta on ajallaan mennyt veloitus viimeiset kaksi vuotta. Ainoa muutos on vuosi sitten tapahtunut firman vaihdos joka ei laskutukseen vaikuttanut.

Eli onko Ropo capital huijaus vai aito firma? Sähköyhtiön mukaan siis Ropo hoitaa perinnän, mutta kysymykseni meinaa nyt että onko Ropo rehellinen asioidensa suhteen vai yrittävätkö lähetellä valheellisia perimisiä ja toivovat että idiootit maksaa mukisematta?

Ja jos on oikea tapaus, mitä voin tehdä?

Näin opiskelijana ei todellakaan ole rahaa maksaa tuollaisia summia, kun kuukauden sähkölasku aina ollut 5,90€ ja normaalissa arjessa vuokran ja laskujen jälkeen ruokaan ja muihin jää 55€ per kuukausi. Opintovelkaa on jo 12000 ja sitä en saa lisää, joten maksu ei taida onnistua.

Ja kolmanneksi: Onko muka aiheelliset perintäkulut?
Puhumattakaan että lasku on kuin pikkulapsen tekemä, jossa vain ilmoitetaan että maksa rahaa ja tilinumero alla...

53

18474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huhhuh. Aikamoista töykeyttä. Oma sähköyhtiö ei myöskään osannut (halunnut) ottaa kantaa Ropon toimintaan, kun sain sieltä "uhkaavan" viestin sähköjen katkaisun johdosta maksamattomasta laskusta. Eli Elenia siirtää sähkön ja käyttää Ropoa asiakkaan tylytykseen, Omassa tapauksessani olin varsin ihmeissäni, kun olen ollut säntillinen maksaja ja asiakas toistakymmentä vuotta ja sitten yhtäkkiä kuin roskasanko. Kalliiksi tulee maksella laskuja Ropn kautta, koska jokainen yhteydenotto/toimenpide maksaa 50 ylöspäin. Esimerkiksi sähkön katkaisu 55e, samana päivänä yhteydenotto 50e ja pyyntö kytkeä päälle, taas 55e.... ei hyvää päivää.

      • Anonyymi

        Mä kyllä tänään Elenialle kerroin selvitellessäni Ropon perintöjä että vaihtakaa helvettiin tuo Ropo Capital tai ainakin minä vaihdan yhtiötä. Henkilö siellä sanoi, että heille on kyllä tullut paljon valituksia ko perintäyhtiöstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä kyllä tänään Elenialle kerroin selvitellessäni Ropon perintöjä että vaihtakaa helvettiin tuo Ropo Capital tai ainakin minä vaihdan yhtiötä. Henkilö siellä sanoi, että heille on kyllä tullut paljon valituksia ko perintäyhtiöstä.

        Elenia on verkkoyhtiö, miten meinasit vaihtaa yhtiötä? Muuttamalla vai? :D


    • Anonyymi

      87 vuotiaalle naapurille tuli 70 eur korko lasku robo capital firmalta. Ihmeteltiin kun ei mitään laskuja aikaisemmin tullut tuosta firmasta. Lasku oli aika ihme kun siitä ei saatu selvää mihin se liittyy. Naapuri maksoi laskun kun ei uskalla eikä jaksa valittaa.

      • Anonyymi

        Järvi-Suomen energista tuli myös tämän ropon ilmoitus lasku jäänyt maksamatta, tosin oli maksettu ajallaan tuli vähän ajan päästä olette maksaneet liikaa palautamme, nyt herää kysymys miksi palautus jos laskua ei oltu maksettu? Nykyään otan kuvan pankin sivuilta kun maksut on maksettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järvi-Suomen energista tuli myös tämän ropon ilmoitus lasku jäänyt maksamatta, tosin oli maksettu ajallaan tuli vähän ajan päästä olette maksaneet liikaa palautamme, nyt herää kysymys miksi palautus jos laskua ei oltu maksettu? Nykyään otan kuvan pankin sivuilta kun maksut on maksettu.

        Perivät liikamaksetun laskun palautuksesta 9 euroa tienaahan silläkin kun monelle niin tekevät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perivät liikamaksetun laskun palautuksesta 9 euroa tienaahan silläkin kun monelle niin tekevät.

        Toi 9 ekee liikamaksun palautuksesta on aivan posketon


    • No aikamoista sontaa että yhtiö ei näe perinnässä olevia laskuja.
      Ne alkuperäiset laskut on aina löydyttävä lähettäneestä firmasta. Nykyäänhän firmat myyvät perintöyhtiöille kaikenlaisia laskuja mutta täytyy alkuperäinen vaikka myytykin lasku löytyä alkuperäiseltä laskuttajalta.
      Ennen vaikka itse töissä ollessani täytyi meidän reskontrasta näkyä mitä on laskutettu ja keneltä. Ei ole noin muuttua että alkuperäinen laskuttaja on tietämätön mistään.
      Tuohan olisi jo hyvä huijauksen paikka.

    • Anonyymi

      Ropo perii sitten myös maksunpalautuksesta rahan vaikka itse lähettää viikon välein perintäkirjeitä joten ei voi pysyä mukana koska kaikki on maksettu ja Elenia myöskään ei ota perintää pois vaikka alkuperäinen ladku olisi maksettu. Kuluttaja-asiamies ei uskalla ottaa kantaa.

    • Anonyymi

      Tytti Tuppurainen luulee kai että homma on kunnossa kun italialaiset mafioosot saavat pyytämänsä.
      Tytti ei piittaa ropoista.

    • Anonyymi

      On kyllä huijaustakin koska itselle tuli tänää ekan kerran tolta firmalta tekstiviesti (ole aiemmin ikinä ees kuullu koko firmasta) että ovat lähettäneet katkaisuvaroituksen ja sähköt katkee kohta. Mulla vaan ei ole minkäänlaista sähkösopimusta koska sähköt kuuluu vuokraan.

    • Anonyymi

      Minulla ja miehelläni on kolmatta päivää sähkötön asunto,vaikka saatava on maksettu sähköfirmalle.Ja miehelleni oli Robo Capital perintään pistänyt kunnan jätehuolto yhtiön jonkin laskun sekä jonkin talohuolto yhtiön sähkölaskun.Aloimme sitten penkomaan tätä huijari firmaa Robo Capitalia,ihmettelemme miten he ovat ujutautuneet aika moneen kuntaan.Sekä kävimme poliisi asemalle tekemässä rikosilmoituksen,saimme kuulla heistä muidenkin tehneen ilmoituksia.Ilmoitukset eivät ole edenneet, mutta teimme yhden A4 arkin verran tosiasioihin pohjautuvia huomioitamme firman toiminnasta.Lähetimme sitten kuluttaja asiamiehelle,energiavirastolle,aville, oikeusasiamiehelle sekä selvitimme kotikuntamme talousrikollisuuteen keskittyneen poliisin virallisen työ sähköpostin,kerran ei ole tavan rikosilmoitukset edenneet minnekään.Neuvoni on teitäkin lähestyä kaikkia mahdollisia viranomaisia tämän huijari firman uhreiksi joutuneita.Sekä maakunta lehteen ajattelin kirjoittaa näin vaalien alla,tästä firmasta.Kuka on päättynyt ulkoistaa sähkön laskutuksen jo ainakin neljä huomautusta AVI:ta saaneelle firmalle.. Sosiaalityöntekijä kunnassamme ei edes tiennyt olevan rikollista pitää ihmisiä ilman sähköjä perintä laskun takia.Sielläkin puolella nimittäin huonoimmassa asemassa olevia ihmisiä kiristetty perintä kuluilla.Kannattaa nostaa esiin tämän firman toiminta

      • Anonyymi

        Hyvä!
        Oma kokemukseni on samanlainen, eli ihan puun takaa meni talo sähköttömäksi. Kun otin yhteyttä sähkön toimittajaan, selvisi tuon huijarifirman nimi. Ja vaikka todella sähkölasku oli maksettu, tämä Ropo omalla oikeudellaan vaati lisäsuorituksia. Mikään yhteydenotto ei vaikuttanut, asiakaspalvelu oli tyly ja lateli "omiaan" kuin robotti. Olikohan?
        Kun olin maksanut Ropolle kiskurihinnat olemattomasta, sain sähköt viiveellä. Ja vielä senkin jälkeen tuli uusi lasku 50e, kuulemma yhteydenotostani. Siis aivan karseaa toimintaa.


    • Anonyymi

      LPO eli Loviisan Puhelin Osuuskunta käyttää myös tuota huijari Ropo firmaa. Laskut olen pyytänyt sähköisesti mutta Ropo lähettää muistutukset (hinta 10e) paperisena. Tämän eräpäivästä 6 päivää tuli maksuvaatimus (hinta 45e). Näin loma-aikana kun ei ole kotona vahtimassa postia niin Ropon tienestit tulee aika hyviksi. Tässä 39 euron laskulla tienasivat 55 euroa. Tietääkö kukaan mikä tuo ”maksuvaatimusmaksu” on ja onko sillä mitään kohtuullisuusrajaa?

      • Anonyymi

        Yhden maksumuistuksen hinta saa olla vain 5 euroa ja yhden maksuvaatimuksen hinta jos sulla oli alkuperäisen laskun pääoma 39e, niin vaatimuksen hinta saa tuolloin olla vain 14 euroa! Joten yhteensä 19 euroa kuluja on se minkä laki sinun tapauksessa sallii perintäkuluille hintaa.

        Myös tuo on hyvä muistaa, että muistutuksesta pitää kulua 10 vrk ennen kuin voivat lähettää sulle sen maksuvaatimuksen. Paska huijarifirma tuo ropo capital, kannattaa youtubesta katsoa Pasi Viherahon video jossa hän kyykyttää noita rosvoja kunnolla! Älä missään nimessä maksa liikaa, sano tylysti että katsotaan oikeudessa kuinka käy sillä kertomillasi spekseillä he häviää 100-0 ja maksavat kaikki kulut. Näiden rosvojen toiminta perustuu siihen että pelokkaat ja tietämättömät syyttömät ihmiset "varmuuden vuoksi" vaan laittavat heille rahaa vaikkei ole siihen mitään oikeaa perustetta.


      • Anonyymi

        itselle tullut kanssa ogelma robon kanssa 10e laskusta olen maksanut kehotuksen aiheellinen mutta siihen kaksi karhua viimästymisen vuoksi mahdoton päästä nollille kun lasku tulee eräpäivänä tai sen jälkeen itse aion vaihtaa kaikki sopimukset pois firmoista joista pystyy jotka käyttävät robocapitaalia laskutuksen hoitoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        itselle tullut kanssa ogelma robon kanssa 10e laskusta olen maksanut kehotuksen aiheellinen mutta siihen kaksi karhua viimästymisen vuoksi mahdoton päästä nollille kun lasku tulee eräpäivänä tai sen jälkeen itse aion vaihtaa kaikki sopimukset pois firmoista joista pystyy jotka käyttävät robocapitaalia laskutuksen hoitoon!

        Tähän päivään asti ei ongelmia Ropo Capitalin kanssa,jos en eräpäivänä pysty maksamaan laskua voi tehdä eräpäivän siirron Ropocapitalin sivuilla tai maksusuunnitelman on toiminut hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän päivään asti ei ongelmia Ropo Capitalin kanssa,jos en eräpäivänä pysty maksamaan laskua voi tehdä eräpäivän siirron Ropocapitalin sivuilla tai maksusuunnitelman on toiminut hyvin.

        Lisäksi heidän sivuilla saa auki kyseessä olevan laskun esim.sähköenergian toimittajan tai siirtomaksun jos eri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän päivään asti ei ongelmia Ropo Capitalin kanssa,jos en eräpäivänä pysty maksamaan laskua voi tehdä eräpäivän siirron Ropocapitalin sivuilla tai maksusuunnitelman on toiminut hyvin.

        Mitä makso, koska sain jälkikäteen maksun siirrosta ja saldomuutoksesta


    • Anonyymi

      Oli perintä yhtiö mikä vaan on pyydettäessä lähetettävä alkuperäisestä laskusta kopio. Sama koskee myös sähköyhtiötä. Aina voi riitauttaa tai mennä kulutusasiamiehen pakeille. Eivät voi kieltäytyä lähettämästä alkuperäisen kopiota.

    • Anonyymi

      Minulta Ropo capital vaatii jo aiemmin sille maksettua (maksoin 1.10.2021) uudelleen. Kyse on 26 eurosta jonka maksoin 1.10. 2021. Nyt joulukuussa tuli uudelleen, sama asianumero mutta tilinumero on eri mille pyydettiin viimeksi. Ja nyt summa 31 e. Jännää että sama asianumero jossa lokakuussa maksettavaa oli enää 26 e ja kun maksoin sen, niin joulukuussa maksettavaa on 31 e. Väittivät ensin että se lokakuu on mennyt Elenialle josta perintä on muttei ollut, kun Elenialta tarkistin. Nyt väittävät että ei ole tullut heille vaikka laskussa oli heidän tilinumeronsa joka sittemmin vaihtunut toiseksi.

    • Anonyymi

      Ropo Capitalilta lähetettiin lasku, että edellisestä laskusta on maksamatta 42,94 ja tässä laskussa on 5 € huomautuskuluja. Nyt sain sieltä ilmoituksen, että olen maksanut liikaa 42,94 € ja kun he palauttavat rahat minun ilmoittamalle tilille, niin he perivät siitä 9€, siis mitä helekattia tuo firma värkkää. Huijaa ihmisiltä rahaa.

    • Anonyymi

      Minulle tuli juuri myös vuoden 2018 JO OMAKSETUSTA sähkölaskun kuluista lasku 24€. Miten hemmetissä ne saa väännettyä ikivanhoista maksetuista laskuista vielä uutta maksettavaa???

    • Anonyymi

      ^ Sama kun ylemmälläö kommentoijalla. Tuli jo maksetuista laskuista 24e lasku ropolta

    • Anonyymi

      sama kun kahdella ylemmällä, sain tänään puhelinsoiton että vuoden 2019 elenian lasku oli silloin maksettu myöhässä ja siitä on Ropon mukaan jäänyt viivästyskorot 21,06 maksamatta vuonna 2019??? Ihme firma, täytyypä vähän ottaa selvää asiasta.

    • Anonyymi

      ROPO CAPITAL ON KUSETTAJA. ÄLKÄÄ OLKO SEN KANSSA MISSÄÄN TEKEMISISSÄ. LAITTAKAA ESTO NIIDEN VIESTEIHIN..HUIJAAVAT

    • Anonyymi

      Poliitikkojen ja valtiovallan kytkennät tähän firmaan tulee tutkia perinpohjin. Ropolle on annettu oikeus periä julkisen terveydenhoitomaksujen ohella mm. sähkölaskut, kuten Elenialla. Sähkön toimitus on kansakunnan pakkoinfraa, samoin kuin sairaudenhoitokin. Mitään yksityistä liekaa ja rahastusmahdollisuutta ei saa antaa tälle yhtiölle veronmaksajien kustannuksella.

    • Anonyymi

      voisiko joku kertoa missä tämä yhtiön toimisto ? perintä pojat käymään
      he kyllä tykkää jutustella!

    • Anonyymi

      Tuo firma lähetti juuri perimiskirjeen, jonka eräpäivä oli jo mennyt. Ja kova kiire on aina lähettää perimiskirje, kun muutaman päivänkin on laskun maksu myöhässä. Ei mitään asiakkaiden kunnioitusta näköjään enää. Mikkeliläinen sähköyhtiökin voisi ajatella tätä asiaa.

    • Anonyymi

      Telia aikaa, riidat,silmälommolla Psykiatri silmätipat aloitus Ylivieska, Oulu kosteuttava silmätipat, itsemurha linjasto, Kalevi Kekkonen Soitot tavarat kuljetus ympäristö-, sanoo it nainen syyllinen Ilmari Viro linjastoon Helsinki rikososasto

    • Anonyymi

      Puhelimen ja kameran käytyövalvinta alue ulosottolaitos,kova on määräysvalta , kun saa pakkoa ym julmuutta käyttää, ei vastuuta .

    • Anonyymi

      Hirsitalot Pyhäjärvi rajariidat ulosottolaitos

    • Anonyymi

      Tämä Ropo Capital on näköjään muidenkin osalta ollut tapetilla. Toiminta on tosiaan kyseenalaista ja laskut epämääräisiä sekä palvelu todella töykeää sekä epäammattimmaista. Siellä tuntuu olevan myös liikkeellä toimintatapaa että vaikka maksat heidän epämääräisiä laskuja niin saldo ei lyhene vaan jää roikkumaan niinkuin ei olisi maksettu mitään. Aion valittaa tästä heidän toiminnastaan muutenkin eteenpäin, todella epäilyttävän oloinen yritys.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Valitusta pitää tehdä. Nykyisin tuntuu siltä, että he ovat saaneet leijonaosan Suomen julkisten firmojen laskutuksen ulkoistuksista ja käyttävät nyt sitä asemaa ihan väärin maksavaan asiakkaaseen. Yhteistyösopparin tehneiden yritysten tulee nyt katsella peiliin ja miettiä mielessään miten meni.
        Edelleen tuntuu siltä, että perintäyhtiöt käyttävät maassa enemmän valtaa kuin eduskunta.


      • Anonyymi

        Jos jotain epäselvyyttä laskun tilanteen kanssa, niin kannattaa soittaa asiakaspalveluun. Miksi lasku alunperin maksettu myöhässä? Laskuille voi yleensä sopia maksuaikaa. Jos paperilasku ei ole postitse saapunut tai ensimmäinen lasku on maksumuistutus, soittoa asiakaspalveluun, niin selvittävät tilanteen. Maksumuistutushan lähtee vasta 14vrk laskun eräpäivästä, joten jos laskun on maksanut myöhässä ja saa maksumuistutuksen, tulee ne kulut laittaa maksuun (tästä maininta itsellä ainakin ollut aina maksumuistutuksessa). Muuten niistä kuluista lähtee uusi huomautuskirje (kokemusta on) . Mielenkiintoista olisi tietää, onko valituksesi tuottanut tulosta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos jotain epäselvyyttä laskun tilanteen kanssa, niin kannattaa soittaa asiakaspalveluun. Miksi lasku alunperin maksettu myöhässä? Laskuille voi yleensä sopia maksuaikaa. Jos paperilasku ei ole postitse saapunut tai ensimmäinen lasku on maksumuistutus, soittoa asiakaspalveluun, niin selvittävät tilanteen. Maksumuistutushan lähtee vasta 14vrk laskun eräpäivästä, joten jos laskun on maksanut myöhässä ja saa maksumuistutuksen, tulee ne kulut laittaa maksuun (tästä maininta itsellä ainakin ollut aina maksumuistutuksessa). Muuten niistä kuluista lähtee uusi huomautuskirje (kokemusta on) . Mielenkiintoista olisi tietää, onko valituksesi tuottanut tulosta?

        EI, VAAN ONKO NUO PERINTÄFIRMAT EDES LAKIPERUSTAISIA??

        Koska he käyttävät välillistä julkistavaltaa jonkun muun puolesta ja lukekaapa nyt te kaikki ne sähkösopimuksenne ja muiden sopimuksenne ehdot.

        Sanoin tästä sähköfirmaani (ehti yhden kerran tuleen ropolta myös "hakee heikkoja uhreja"), niin ei ole tullut ropolta lapun lappua vaikka laskujen maksu milloin sattuu.

        Sitten maan omistajille sellainen tieto, että lukekaa uusi laki kinteistön muodostamisesta, niin sellainen juttu, että jos sähkölinja kulkee maanne läpi, pitkin taikka poikittain, maan alla taikka ilmassa, niin kyseisestä rasitteesta hyötyvä on KORVAUSVELVOLLINEN ja hyötyjähän ei ole naapurinne taikka sähkönsaaja vaan sähköyhtiö/siirtoyhtiö, koska nehän sen sähköstä /siirrosta maksun saa.

        Olisi eri asia, jos se linjasssa loppusaaja saisi sähkön maksutta ja siirron myös, niin tällöin hän olisi hyötyjä ja täten korvausvelvollinen, mutta hyötyjät onkin kyseiset firmat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI, VAAN ONKO NUO PERINTÄFIRMAT EDES LAKIPERUSTAISIA??

        Koska he käyttävät välillistä julkistavaltaa jonkun muun puolesta ja lukekaapa nyt te kaikki ne sähkösopimuksenne ja muiden sopimuksenne ehdot.

        Sanoin tästä sähköfirmaani (ehti yhden kerran tuleen ropolta myös "hakee heikkoja uhreja"), niin ei ole tullut ropolta lapun lappua vaikka laskujen maksu milloin sattuu.

        Sitten maan omistajille sellainen tieto, että lukekaa uusi laki kinteistön muodostamisesta, niin sellainen juttu, että jos sähkölinja kulkee maanne läpi, pitkin taikka poikittain, maan alla taikka ilmassa, niin kyseisestä rasitteesta hyötyvä on KORVAUSVELVOLLINEN ja hyötyjähän ei ole naapurinne taikka sähkönsaaja vaan sähköyhtiö/siirtoyhtiö, koska nehän sen sähköstä /siirrosta maksun saa.

        Olisi eri asia, jos se linjasssa loppusaaja saisi sähkön maksutta ja siirron myös, niin tällöin hän olisi hyötyjä ja täten korvausvelvollinen, mutta hyötyjät onkin kyseiset firmat.

        Kyllä työttömällä. Men> muutaman kymmenen euron sähkölaskut 2kk. Perintään. Kyllä tuli kalliiksi, niin maksoi avauksineen vakuuksineen 321,79 euroa. Varokaa yhdistelmää. Nordig green energy, j@ Ropocapital. Ne huijaa kunnatkin.Aivan käsittämätön. Ja ropolta. Sai lypsää tietoja. Kun ne tuli niin heti tiesivät. Mutta 3t meni. Kun netillä yritti lypsää tietoja. Nyt jelppasin, mutta taatusti viimeisen kerran. Varokaa. Huijareita....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos jotain epäselvyyttä laskun tilanteen kanssa, niin kannattaa soittaa asiakaspalveluun. Miksi lasku alunperin maksettu myöhässä? Laskuille voi yleensä sopia maksuaikaa. Jos paperilasku ei ole postitse saapunut tai ensimmäinen lasku on maksumuistutus, soittoa asiakaspalveluun, niin selvittävät tilanteen. Maksumuistutushan lähtee vasta 14vrk laskun eräpäivästä, joten jos laskun on maksanut myöhässä ja saa maksumuistutuksen, tulee ne kulut laittaa maksuun (tästä maininta itsellä ainakin ollut aina maksumuistutuksessa). Muuten niistä kuluista lähtee uusi huomautuskirje (kokemusta on) . Mielenkiintoista olisi tietää, onko valituksesi tuottanut tulosta?

        Nämä lähettää muistutuksen jo 7vrk jälkeen.
        Reklamaatioita ei käsitellä asianmukaisesti.

        Mikäli hoitavat laskutusta niin viivästyskorkoa on kertynyt jo ennen laskun varsinaista eräpäivää.

        Myös oikeudellisessa perinnässä perittyihin ja päättyneisiin tapauksiin lisätään joku epämääräinen häntä, mitä kasvatetaan esim 6v tms kunnes 0,02e on satoja euroja.


    • Anonyymi

      Hello,Miksi I Ropo lahettaa sahkolaskuni Floridaan liian myohaan jolloin posti tulee 3 viikkoa erapaivan jalkeen,jolloin Jordan maksamaan ylimaaraista ja uhkaillaan muutenkin vakavammilla toimenpiteilla.
      Asiakasnumero71056628.Jospa onnistuisi tulevaisuudessa oikea ajoitus laskun lahettamiseen minulle Floridaan!!!!!!Kiitos:)

    • Anonyymi

      Laskuttajana mielestäni rooon pitäisi ajaa lakuttajan asiaa eikä laskutettavan. Jos laskuttaja maksaa ropolle laskujen lähettämisestä niin heidän se pitäisi tehdä. Jos asiakas inahtaa että väärin kaskutetru niin ropo ei laita kaskuja eteenpäin. Paska lafka. Vaatii näyttöä että kuinka on laskutettu. Ja mitä on laskutettu. Täytyy vissiin vaihtaa firmaa.

      • Anonyymi

        Ropo on asiattomin perintäfirma. Boikottiin koko pulju!


    • Anonyymi

      Aluksi yleistä, ihmettelen, että isot sähkö ja sähkön siirto yritykset ovat tehneet sopimuksen tämän Ropa Capital yrityksen kanssa. Kun lukee kokemuksia näiden asiakkaiden, ei siis ao yritysten johtajien jotka ovat sopimuksen tehneet.
      Vaan Ropa Capital yrityksen perintä kohteeksi joutuneiden henkilöiden kokemuksia.
      Pitää ihmetellä mikä on kaiken takana, perintä bisneksessä.
      Oma kokemus tänään tuli maksu kehoitus joulukuun 2023 sähkön siirto mukamas oli erääntynyt. Yritin soittaa, ettei voi olla, näin kun menee E laskuna pankin toimesta.
      No 10 minuuttia olin jonossa, sitten lopetin. Ja sekasin E laskuni, kyllä se oli eräpäivänä mennyt maksuun kuten vuoden 2023 muutkin sähkö ja sähkön siirto maksut.
      En ota mitään yhteyttä Ropa Capitaliin, vaan olen tehnyt sähkö yhtiöihin sopimuksen ja myös menen ao yrityksen asiakaspalveluun tai jos pääsisi jonkun pomon puheille.
      Aijon tuoda näkemykseni omasta asiasta ja viellä muiden, etenkin vanhojen ihmisten tänne palstoille tuoduista ikävistä kokemuksista. Hävettävää toimintaa!

      • Anonyymi

        Jatkan vielä .
        Lähetin ropo Capital yhtiölle kaikki tiedot mm kuvan E laskuista, jossa tuo heidänkin perintä lasku on maksettu kuten muutkin viime vuoden 11:laskua !
        Sekä ihmettelin jos se on heidän lähettämä ,voihan olla myös muiden huijareiden? Että kyllä tuolla muutaman päivän eräpäivä (4 PV ) saadaan herkemmät jopa maksamaan ,etenkin kun jopa uhka sähkön katkaisusta.
        Etenkin koskee vanhuksia tai kokemattomia nuoria .


    • Anonyymi

      Jatkan viellä.
      Tämä virheellinen maksu kehoitus on myös ns nopeasti maksetava
      Tuli eilen ilta postiin ja jos olisin ollut vaikka reissussa, oliko tullut maksettua 15.1.
      Mitä sitten olisi tapahtunut, olisiko sähköt menneet poikki, kuten täällä on moni kirjoittanut, eli kuluja saatu aikaan. No onneksi oltiin kotona ja nopeasti OP n sivuilta E Laskuista selvisi, että kaikki viime vuoden 12 sähkön siirto laskua on maksettu.
      Tälläinen ylättäen ja pyytämättä tullut lasku voi väsyneen vanuksen tai kokemattoman nuoren, tekemään hädissään sen, että maksaa laskun, kun pelkää jopa sähkön poistamista. Kuten täällä suomi 24 palstoilla on joillekin jopa käynyt.
      No menen sähkön siirto yritykseen, koska vain sinne olen sopimuksen tehnyt. En aio olla enää yhteydessä Ropo Capital yhtiöön. Olen kyllä sinne lähettänyt tekstiviestin, missä tuon asiat esiin, sekä kuvat maksukehotuksen lisäksi maksetusta E laskusta.
      Että voivat kommentoida onko heidän töppäilyä vai jonkin huijarin, tiedä tuleeko vastausta. Ainakin vastaus pitää tulla sähkön siirto yhtiöltä.
      Edelleen ihmetyttää miten Ropo Capital on saanut laskutus ja perintä toimet isoilta yrityksiltä, onko jopa käytetty lahjontaa kuten Ampumaurheiluliitton tapauksessa.?

      • Anonyymi

        Ropo on huijarifirma ja saanut paljon valituksia.
        En ymmärrä minäkään millä mandaatilla se pompottaa asiakkaitaan. Sähkö on perustarve.
        Kamalinta on, että kunnat ja hyvinvointialueet käyttävät myös tätä perintäfirmaa. Siinä on vanhus pian pulassa kun makaa taju veks sairaalassa ja laskuja ei tarkasta kukaan.
        Kun oman talon lämpö katkaistiin (ropon kirje ei tavoittanut, asuin muualla), talo kärsi vesivahingon ja talotekniikka meni rikki. Mitään korvausvastuuta ei tietenkään ollut heillä, ja lasku tuli kolminkertaisena koska olin kuulemma aiheuttanut Heille (!!!) ylimääräistä työtä!


    • Anonyymi

      No selvisi E laskut joulukuulta erään sähkö siirto yhtiön osalta olivat teknillisen vian takia juuttuneet erä päivään. Tämä tieto tuli pankin virkailijalta.
      Mutta Ropo Capital ennätti lähettää maksu kehoituksen ja sähköyhtiö ei asiasta tiennyt muuta kuin, että lasku on E lasku on maksamatta. Joten Ropo Capital on vain tehnyt sen mikä pitää. No kun pankin selvitys tieto meni molempiin yrityksiin, ei muuta tehty, kuin Ropo Capital ilmoitti, että ei tarvitse kuluja maksaa. Olen kyllä yrityksiltä kysynyt selvitystä miten tämä on voinut tapahtua, koska E laskuna pankki hoitanut vuosi kymmeniä, niin sähkö, sähkön siirto , vesi ja muutkin kuukausittain tulevat laskut.
      Onko virheitä vaikea myöntää, se kyllä osoittaa, että Ropo Capitalissa oma toimisesti tiedotettiin, että kuluja ei tarvitse maksaa, se tuli yllättäen ja pyytämättä.
      No kun selvitin tätä omaa asiaa tuli tutustuttua koko tähän perintä alaan.
      Luin näitä suomi 24 palstalle kirjoitettuja kommentteja sekä Seura lehden ja jos eri viranomaisten antamia huomautuksia. Jäi ihmettely miksi tosiaan suuret yritykset ovat ulkoistaneet laskutus ja perintä toimet näille moraalittomasta toiminnasta tunnetuille yhtiöille, eikö viranomaisten toimet niitä saa kuriin. Sekä mikä on näiden yhtiöiden etu jonka mukaan suuri yhtiöiden johto on siiränyt mm Ropo Capitalille heidän toimintaa.

      • Anonyymi

        Elenian Sanni Harala kysyin, ei vastannut.


    • Anonyymi

      ropo on firma johon joudut maksamaan maksumuistutusmaksun vaikka olisit maksanut laskun 12 päivää myöhässä. He perustelevat sen sillä että muistutuslaskua on alettu tekemään 2päivää aikaisemmin laskun päiväyksestä. melko alkeellinen systeemi heillä, kun noin kauan menee. laskuhan saa olla myöhässä 14pv jonka jälkeen voi lähettää muistutuksen vai kuinka? ja nykyään moni firma käyttää tota. jopa laskutusohjelmaa myyvä firma on ulkoistanut laskutuksen ropolle. vähän haiskahtaa.

      • Anonyymi

        Ratkaisevaa ei ole milloin lasku on maksettu, vaan milloin se on kirjautunut maksunsaajan järjestelmään.

        Jos olet maksanut laskun perjantaina 12 päivää eräpäivän jälkeen, se saapuu maksunsaajan pankkiin vasta 15. päivänä, ja vasta 16. päivänä se saattaa näkyä perintätoimiston omassa järjrstelmässä

        On kuitenkin mahdollista että perintätoimistot tahallaan viivyttelevät maksun kirjaamisessa pari–kolme päivää.

        ”Velkoja saa lähettää sinulle ensimmäisen maksullisen muistutuksen aikaisintaan 14 päivän kuluttua eräpäivästä. Sinulta voidaan periä uudesta maksumuistutuksesta kuluja vain, jos edellisen maksumuistutuksen lähettämisestä on kulunut vähintään 14 päivää.”

        ”Jos maksat saatavan eräpäivän jälkeen, mutta ennen kuin saat perintäkirjeen, sinun on maksettava perintäkulut, jos velkoja on ehtinyt tehdä kulujen perusteena olevat perintätoimet ennen kuin on saanut tiedon maksusuorituksestasi. Perintä tulee järjestää niin, että myös määräpäivän jälkeen tehdyt suoritukset otetaan viipymättä huomioon.”

        https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/perinta-ja-maksujarjestelyt/nain-perinta-etenee/


      • Anonyymi

        Ei ole mitään sääntöä, että vasta 14 päivää eräpäivän jälkeen voitaisiin lähettää maksumuistutus. Firmat voivat lähettää vaikka eräpäivästä seuraavana päivänä maksumuistutuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään sääntöä, että vasta 14 päivää eräpäivän jälkeen voitaisiin lähettää maksumuistutus. Firmat voivat lähettää vaikka eräpäivästä seuraavana päivänä maksumuistutuksen.

        Lienee tarkoittanut maksullista maksumuistutusta. Käytännössä maksuttomia maksumuistutuksia ei lähetetä ainakaan postitse ikinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään sääntöä, että vasta 14 päivää eräpäivän jälkeen voitaisiin lähettää maksumuistutus. Firmat voivat lähettää vaikka eräpäivästä seuraavana päivänä maksumuistutuksen.

        Juu mutta MAKSULLINEN muistutus vasta 14vrk eräpäivästä.


    • Anonyymi

      Sain ensimmäisen kirjeen ropolta äsken, lasku vuodelta 2018.04, eräpäivä 1.8.

      Alkuperäinen pääoma 23,41e
      Yhteensä 119,81e

      Hahhaha, aikamoisia spedejä, eikä taatusti ole laskua maksamatta, sitäpaitsi velka olisi yli 6 vuotta vanha.

      Täytynee selvittää lafkan käyntiosoitetta ja lähteä morjestaa

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      590
      3946
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3358
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2869
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2831
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2184
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2121
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2027
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1885
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1860
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1829
    Aihe