Äänikirjat

Anonyymi

Pitihän se 30 pv ilmainen kokeilujakso ottaa, lenkille napit korvissa 'nuorison lailla' 😜.
Pari kirjaa kuunnellut, mutta ei tunnin lenkillä paljoa ehdi. Kuunnelman lailla kuunnella sisällä.
Kolmannen kirjan aikana torkahdin, että hyvä olla mielenkiintoa ja puuhastella jotain.
Muilla kokemuksia?

36

1708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulle äänikirjat on turhaa ajanhaaskausta, menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Pitää olla fyysinen kirja jota luen, muuten ei jää mieleen mitään. Lenkillä kuuntelen musiikkia jos ei ole puhekaveria ja siitä musiikistakaan en sitten jälkeenpäin muista mitä biisejä tuli.

      vn

      • Anonyymi

        Sama asia pitää olla oikea kirja kädessä.Se vaan on ollut pitemmän aikaa muoti sana kuuntelen äänikirjoja. Ostin sen ja sen äänikirjan. Kun niitä saa ilmaisiksi lainata kirjastostakin. Ollaan olevinaan hienoja ajan hermoilla, kun mainostetaan äänikirjojen kuuntelua.Helsinki 10.3.23


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äänikirja on minulle jolle on hankalaa lukea tekstiä kärsivällisesti ja näkö tuntuu kans olevan huonompi kuin ennen. Silmälasit taas auttaa hetken, mutta aiheuttaa päänsäryn. Joten itse pidän äänikirjoista, en siis näe tätä ajanhaaskaukseksi.

        https://diginyt.fi/aanikirjat-digitaalinen-tapa-nauttia-kirjallisuudesta/

        Vääränlaiset silmälasit jos päänsärkyä aiheuttaa. Suosittelen silmälääkärille menoa. Itse jouduin jo 18 vuotiaana ottamaan lukulasit kun päänsärky vaivasi ja teksti välillä alkoi hyppimään lukiessa. Silmälääkäri totesi hajataitteisuuden ja lasit saatuani päänsärkyäkään ei enää ilmennyt. Siitä asti olen laseja joutunut käyttämään , ensin pelkästään lukiessa mutta myöhemmin jo töissäkin kun piti nähdä tarkemmin. Nyt on ollut jo parikymmentä vuotta monitehot eikä ole lukiessa päänsärkyä tullut vaikka tuntikausia olen lähes putkeen joskus lukenut kun on ollut mielenkiintoinen kirja jota ei ole malttanut jättää kesken.

        vn


    • Minulla on aina monta äänikirjaa menossa melkeinpä yhtä aikaa. Tykkään tehdä käsitöitä ja kuunnella samalla äänikirjaa. Illalla panen äänikirjan kuulumaan ja nukahdan kuunnellessani. Laitan vain CD-levyn nukkumaan mennessä joka pysähtyy puolen tunnin kuluttua. Silmistäni leikattiin kaihi, näkö parantui niin että en tarvitse laseja edes autolla ajaessa. Mutta silmät väsyvät kirjoja lukiessa.
      aika kuluu rattoisasti, hyvä kirja kuuluu taustalla kun teen kaikenlaisia hommiani ja virkkaan joka on nykyisin minulle tärkein ajanviete.

    • Kovastihan nuo äänikirjat ovat saaneet suosiota. Itse en ole kokeillut, ja tuskin kokeilenkaan. En usko, että jaksan pitää huomioni yllä koko ajan, vaan alan ajatella ihan muita asioita, kuten usein käy musiikkiakin kuunnellessa. Kun ajatukset harhautuvat ihan muille poluille, silloin kyllä kirjan juoni äkkiä hukkuu kun ei aktiivisesti kuuntele. Tekstiä lukiessa ei oikein pysty muuta ajattelemaan, ja siten kirja paremmin palvelee ainakin minua.

    • Puoleksi vuodeksi sain äänikirjatarjouksen puoleen hintaan, sitä olen nyt käyttänyt ja kuunnellut. Olen kuunnellut paljon jos vertaisin siihen mitä olisin samassa ajassa lukenutfyysisiä kirjoja.
      Tykkään keposemmista kirjoista . langattomilla kuulokkeilla kotona kuuntelenniin siivotessa kuin ruokaa laittaessa, eniten tykkään tehdä rauhassa käsitöitä ja samanaikaisesti kuunnella kirjaa.
      Parhaiten olen kokeillut sillai, että kuuntelen äänikirjaa ja teen käsityötä ja kaiken lisäksi katson teeveetä äänettämänä. esimerkiksi kuuntelin Anneli Kivelän Katajamäkisarjaa ja tein villakirjontaa ja katselin areenasta suurta keramiikkakisaa. kaikki onnistui hyvin.

      Runoja olen myös kokeillut kuunnella, se on hankalampaa koska runojen lukemisessa haluan nähdä tekstin silmieni edessä.
      Kirja kädessä voi runoon helposti palata tekstiin ja ehkä kerratakin.

    • Yhden äänikirjan olen alusta loppuun kuunnellut, oli miellyttävä naisääni lukemassa.
      Häntäkin kuunnellessa nukahdin ja jouduin palaamaan pitkälle takaisin päin.
      Varmaan kokeilen uudestaan kuuntelua, kun kiinnostavan kirjan löydän.

    • Anonyymi

      Täällä kanssa kuulokkeet päässä kotitöitä tekevä äänikirjojen kuuntelija. Sain työkavereilta jakson lahjaksi leikkauksen jälkeen ja olen sitten jatkanut.

      Lenkillä kanssa ihan hyvä. Ensin ajattelin, etten jaksa kuunnella, kun joku lukee, kun itse lukien se sujuisi nopeammin. Mutta siinähän oli optio säätää sitä lukunopeuttakin.

      Ja illalla 30 min aikakatkaisulla. Jos nukahdan aiemmin, sitten pitää seuraavana aamuna kelata vähän takaisin.

    • Anonyymi

      Kyllähän niitä on paljon näitä palveluita ja kaikkia voi kokeilla ilmaisjakson verran, ennen kuin tekee päätöksen minkä kanssa jatkaa. Oma suosikki on Bookbeat ja Storytel myös hyväksi testattu. Täällä voit vertailla eri palveluita ja ominaisuuksia https://vertaamo.fi/vertaa/vertaa-aanikirjat/

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kaikki on käyty läpi. Elisa alkoi tarjota luettavia E-kirjoja, Bookbeatilla jotain rajotteita, montako tuntia basic, mitä näitä nyt oli -palvelulla voi kuunnella.
        Storytell muisti pitkän ajan jälkeen, että on kokeiltu, ei saanut ilmaiseksi 30 pv.
        Jossain vaiheessa otan taas, varmaan joko Storytell tai Bookbeat. Vaikka heti kohta, jos tulee jokin itseä kiinnostava, mahd. elämänkerta.


    • Anonyymi

      Onko Dostojevskia ja Gogolin kirjoja? Kenen ääni ei ärsytä?
      Suomalaisista kirjoista haluaisin kuunnella Joenpeltoa jonka kirjoja olen aiemmin lukenut ja Hotalkaistakin jonka pokkaria on 2 ainakin lukematta hyllyssä jo muutaman vuoden.
      Ei ole aikaa oikein kun ollut muuta tekemistä. Silmien näkö ongelma. Ilman laseja näen parmmin lähelle. Lääkäri käynti siirtynyt. Käytän ajan mieluiten netti lukuun oikeista asioista mitkä kiinnostaa.

      • Anonyymi

        Simpauttaja löytyi ainakin 😎.
        Paha sanoa, kun nyt ei mitään palvelua tällä hetkellä.
        Lukijoiden ääniäkään en ala vertailla, itselle ei ole tullut vastaan sellaista, jota ei voisi kuunnella.


    • Kyllä minä äänikirjoja kuuntelen, mielelläni.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyllä on ollut ihan tv asia ohjelma.Lasten nuorten ,aikuisten. Pitäisi lukea itse kirjoja.Ääni kirjat ovat Muoti ilmiöitä.Niitä toki saa lainaa ihan ilmaiseksi kirjastot ja onhan ilmaista kunnella radiotakin. Jokaisessa kännykässä on nykyisin radio ,vaikka ei olisi äly puhelin. Valittavana monta kanavaa, musikille kuin puheelle,Tietysti jos on varaa maksaa ,mikä että?

    • Olen löytänyt äänikirjat viime talven aikana. Vasta kuuntelin Katri Helenan uuden elämänkertakirjan Lauluja. Satu Rämön Hildur sekä Rosa ja Björk viimeisimpiä. Paraikaa menossa Jenni Haukion Sinun tähtesi täällä, vuodet tasavallan presidentin puolisona. Illalla nukkumaan mennessä kuuntelen, uniajastin 30-45 min. Usein uni tulee mutta kun on uniajastin ei tarvitse kelata koko kirjaa taaksepäin.

      • Anonyymi

        Kuunnellut noista myös Katri Helenan, tykkäsin.
        Jenni Haukion, viimeisimpänä, uusihan sekin onkin.
        En tiedä, mistä johtui, mutta oli kohtia jotka jotenkin herkisti jopa.. osa saattoi mennä vähän ohikin, mutta pääosin oli hyvin kuvattu valtiovierailuita, luontoa ym.
        Ainakin Lennun kohdalla tuli tippa linssiin.
        Itseluettu lienee aina myös 'plussaa'.


    • Anonyymi

      Vain musiikkia kuunnellut lenkillä.

    • Anonyymi

      Kannattaa välttää Nextoryä. Tilausta on vaikea saada poikki, sillä asiakaspalvelu toimii vain sähköpostilla ja he eivät vastaa niihin lupauksista huolimatta. Lisäksi jo maksettuja tilauksia katkaistaan Nextoryn toimesta. Petollinen firma! Ainut keino saada veloitukset poikki on kuolettaa koko maksukortti.

      Harmi etteivät viranomaiset saa Nextorya vastuuseen virheistään. Jonkun olisi varmaan syytä tehdä ihan rikosilmoitus. Selvintä on kun pysyy kaukana koko firmasta.

    • Rakkaani ei tuota puhetta Terhi Kunnaksen talletin juuri tänään luettaviin. Ja on siellä monta muutakin.

    • Anonyymi

      Minä haluan lukea itse kirjat, jotka tuntuvat kiinnostavilta.
      Minusta lapsille ei pitäisi hankkia äänikirjaa ennenkuin hänellä on sujuva luku-ja kirjoitustaito.

      Ovatkohan äänikirjat osasyynä siihen, että peruskoululaisten lukutaito on huolestuttavan heikko?

      kylmätotuus

      • Anonyymi

        Minun lapsenlapsi 10v lukee kirjoja lähes päivittäin, lukenut jo siitä asti kun oppi lukemaan. Toki ensin tekee ja lukee läksyt ja sitten vasta muut lukemiset.Nykyään illalla nukkumaan mennessä kuuntelee äänikirjaa ajastuksella että saa helpommin unenpäästä kiinni kun jostain syystä se unen saanti on ollut hankalaa jo pitkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun lapsenlapsi 10v lukee kirjoja lähes päivittäin, lukenut jo siitä asti kun oppi lukemaan. Toki ensin tekee ja lukee läksyt ja sitten vasta muut lukemiset.Nykyään illalla nukkumaan mennessä kuuntelee äänikirjaa ajastuksella että saa helpommin unenpäästä kiinni kun jostain syystä se unen saanti on ollut hankalaa jo pitkään.

        Lapsenlapsellasi on antoisa harrastus ja hänelle äänikirja sopiikin.
        Lukutaito on sivistyksen A ja O.

        kylmätotuus


      • Anonyymi

        Pisa -tutkimus tehdään 12-13 -vuotiaille. Silloin kun he olivat alakoulussa, ei äänikirjoja ollut vielä käytössä. Nämähän yleistyivät vasta koronan aikaan.
        Lukutaidon puute johtuu siitä, että heiltä ei odoteta kuten ennen, osaamista. Eikä luokalle jätetä, ellei osaa. Myös maahanmuutto vaikuttaa, kotona puhutaan aivan muuta, kuin suomea. Vanhemmat eivät osaa suomea, ainakaan riittävästi. Äidit olisi pitänyt kouluttaa samanaikaisesti, kun tulivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pisa -tutkimus tehdään 12-13 -vuotiaille. Silloin kun he olivat alakoulussa, ei äänikirjoja ollut vielä käytössä. Nämähän yleistyivät vasta koronan aikaan.
        Lukutaidon puute johtuu siitä, että heiltä ei odoteta kuten ennen, osaamista. Eikä luokalle jätetä, ellei osaa. Myös maahanmuutto vaikuttaa, kotona puhutaan aivan muuta, kuin suomea. Vanhemmat eivät osaa suomea, ainakaan riittävästi. Äidit olisi pitänyt kouluttaa samanaikaisesti, kun tulivat.

        Äänikirjat tulivat Suomeen 1950-luvulla.

        Pisa-tutkimus tehdään 15-vuotiaille. Yleensä 15-vuotias on peruskoulun viimeisellä luokalla.

        Viimeinen Pisa-tutkimus, jossa mitataan lukutaitoa on tehty v.2019.
        Suomalaisten lasten lukutaito on heikentynyt koko 2000-luvun ajan, riippumatta siitä onko lapsi kantasuomalaisesta tai maahanmuuttaja perheestä.

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äänikirjat tulivat Suomeen 1950-luvulla.

        Pisa-tutkimus tehdään 15-vuotiaille. Yleensä 15-vuotias on peruskoulun viimeisellä luokalla.

        Viimeinen Pisa-tutkimus, jossa mitataan lukutaitoa on tehty v.2019.
        Suomalaisten lasten lukutaito on heikentynyt koko 2000-luvun ajan, riippumatta siitä onko lapsi kantasuomalaisesta tai maahanmuuttaja perheestä.

        kylmätotuus

        Varmaan äänikirjat on silloin tulleet, mutta ei niitä opetuksessa, saati kirjastossa ole ollut saatavilla.

        Viimeisin Pisa on tehty 2022, ei 2019.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan äänikirjat on silloin tulleet, mutta ei niitä opetuksessa, saati kirjastossa ole ollut saatavilla.

        Viimeisin Pisa on tehty 2022, ei 2019.

        Viimeisin Pisa--tutkimus on todelllakin tehty v.2022. Siinä pääarviointialue oli matematiikka ja sivuarviointialue lukeminen.
        Vuonna 2018 tehdyn Pisa-tutkimuksen pääarviointialue oli lukeminen. Ko. tutkimuksen tulos julkaistiin v.2019.

        kylmätotuus


    • Minä kuuntelen parasta aikaa Miki Liukkosen uusinta teosta.

    • Anonyymi

      Itse en ole haksahtanut äänikirjoihin, sillä en muutoinkaan pidä esim. suomeksi dupatuista piirretyistä, tai muista elokuvista. Näyttelijöiden teennäisyydet ärsyttävät.

      Haluan itse mielikuvituksessani antaa äänet kirjojeni hahmoille.

      • Anonyymi

        Loppiaisen kunniaksi päättelin eilen, että oli Dickensien aika.

        Päädyin kuitenkin katsomaan tallenteistani Dickensin kirjaan "Oliver Twist" perustuvan musikaalin "Oliver!" Se musikaalipuoli ärsytti, kelasin laulujen ja tanssien kohdalla filmiä eteenpäin. 60-luvulla tehtiin noita näyttäviä musikaaleja (esim. Sound of Music tai Maija Poppanen).

        Muutoin tarina oli dickensiläisen kurja, muttei niin kurja ja julma kuin hänen kirjoissaan. Ihan suututtaa niitä lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Loppiaisen kunniaksi päättelin eilen, että oli Dickensien aika.

        Päädyin kuitenkin katsomaan tallenteistani Dickensin kirjaan "Oliver Twist" perustuvan musikaalin "Oliver!" Se musikaalipuoli ärsytti, kelasin laulujen ja tanssien kohdalla filmiä eteenpäin. 60-luvulla tehtiin noita näyttäviä musikaaleja (esim. Sound of Music tai Maija Poppanen).

        Muutoin tarina oli dickensiläisen kurja, muttei niin kurja ja julma kuin hänen kirjoissaan. Ihan suututtaa niitä lukea.

        Tässä elokuvan "Oliver!" imdb:
        https://www.imdb.com/title/tt0063385/

        Ron Moodyn rooli näiden Lontoon katupoikien, taskuvarkaiden "isä-hahmona", suojelijana, johtaja "Fagin'ina" on ehdoton:
        https://www.youtube.com/watch?v=rQLWOe_QD34

        https://www.imdb.com/name/nm0600531/?ref_=tt_cl_t_2
        😏
        *


    • Anonyymi

      Mä olen vasta muutamia kirjoja äänikirjana kuunnellu ja aika nopeasti tottu kuuntelemiseen! viimeksi lapsena tuli satuja kuunneltua nauhalta 😂
      alotin nyt podimosta, tarjous tyylimuru bloggaajan sivulla, mutta varmaan siirryn seuraavaan ilmaisjaksoon toiselle palvelulle, kun tämä 2 kuukautta kuunneltu. En tie mitä tästä haluais kuukausittain maksaa
      Mitä te muut maksatte äänikirjapalveluista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe