Varo paljastamasta mitään henkilökohtaista

Toin tämän tuolta arkistosta jälleen esiin:

Hei!
Sätti oli joskus ihan mukava ajanviettopaikka. Toki aina on ollut niitä, jotka ovat pitäneet sitä ihmissuhdepeliensä näyttämönä. Nämä henkilöt lyöttäytyvät uusien keskutelijoiden riveille ja viattomanoloisina tekevät itseään tykö. Koittavat saada uuden keskustelijan luottamuksen, mahdollisesti jotain henkilökohtaisia asioitakin tietoonsa. Tämä jakso on ns. kuherruskuukausi ja kosiskeluvaihe. Kun aikaa kuluu, alkaa tämä ihmissudepelien pelaaja muuttua tylymmäksi uutta "ystäväänsä" kohtaan. Pien uuden ystävän silmiltä suomut tipahtavat. Hän huomaa, että häntä on käytetty hyväksi. Hänet on salakavalasti saatu tämän ihmissuhdepelien pelaajan verkkoon, ansaan. Ihmissuhdepelien pelaaja tekee tiettäväksi, että jollei uusi ystävä laula hänen laulujaan ja komppaa häntä ylellä tapahtuvassa keskustelussa, niin hankaluuksia on tiedossa. Alkaa hienoinen kiristys. Mikäli nämä vihjailut eivät tehoa, alkaa yleen ilmestyä uudesta ystävästä asioita, joita hän on luottamuksella kertonut, mutta vahvasti väritettyinä. Uusi ystävä hätääntyy, sillä valheissa on jotain oikeaakin hänen elämästään, mutta se on kuin kaleidoskooppi, se on saatu näyttämään aivan muulta, mitä se alunperin oli. Sen vuoksi ne chattihuoneen eteisessä olevat varoitukset: älä luovuta henkilötietojasi, puhelinnumeroasi, osoitettasi jne ovat todellisia varoituksia. Niitä tulee noudattaa.

Huoneessa esiintyy myös ns. piilovittuilua. Ruma sana, mutten oikeen muutenkaan sitä osaa kuvailla. Uusi ystävä on huoneessa ja tämä ihmissuhdepelien pelaaja puhuu ikään kuin hänen päänsä yli, kuten tämä uusi ystävä ei lainkaan olisi paikalla. Peluri ripottelee keskusteluun asioita, joista tämä uusi ystävä tunnistaa, että hänelle nuo on tarkoitettu ja häntä tarkoitetaan ilkeämielisillä heitoilla. Muut huoneessaolijat eivät välttämättä edes huomaa tätä, eivätkä ainakaan tajua, kenestä nuo nyt ilkeilevät, mutta uuden ystävän olo tulee tukalaksi ja kurjaksi, jopa ahdistuneeksi ja turhautuneeksi. Hänen asioitaan siis puhutaan muualla ja vahvasti väritettyinä ja vääristeltyinä. Se on henkistä väkivaltaa.

Sitten on niitä, jotka ovat liikkeellä vilpittömästi etsimässä itselleen ystävää. He yleensä pysyttelevät kaapin turvissa. Heitä on uuden tulijan mahdoton erottaa niistä, jotka ovat niissä kaapeissa ns. päänahanmetsästäjiä, jotka hakevat vain uusia seikkailuja ja sillä tavoin koittavat piristää omaa tylsää elämäänsä, jossa elävät rakkaudetomassa liitossa, pelkässä taloudellisessa yhteenliittymässä. Erota ei voi, koska se näyttäisi niin köyhälle, jos pitäisi myydä mökki, okt ja auto sekä luopua sosiaalisesta elämästä, jota eletään elävässä elämässä. On toki ihan yksinäisiäkin susia, jotka eivät elä missään parisuhteessa, koska eivät kykene solmimaan niitä pysyviä ihmissuhteita.

Kaiken kaikkiaan. Olet tullut Villiin Viidakkoon. Täällä toimii viidakon lait, jotka ovat untuvikolle joskus todella raadolliset. Jos tapaat ihmisen täältä, johon aidosti tunnet vetoa ja teillä näyttäisi synkkaavan, niin neuvoni on: tavatkaa kahvin merkeissä nopeasti livessä. Jos jää pidemmäksi ajaksi pelkkien kirjoitusten ja kirjeenvaihdon varaan, niin tulee helpolla rakastuneeksi mielikuvaan, joka lopulta ei lainkaan vastaa todellisuutta. Eli nopea tapaaminen, jotta kummatkin voivat varmistua, että toinen on sitä, mitä esittää olevansakin.... siinä tapauksessa ei esitä, vaan on sitä, mitä antaa ymmärtääkin.

Itselleni tämä on juttutupa, jossa vietän vapaa-aikaa. Usein on kivoja keskusteluja ja aika kuluu kuin siivillä. En ole siis hakemassa täältä mitään live-elämääni. Mutta huoneeseen pesiytyneet katkeroituneet ihmiset tuppaavat pilaamaan usein keskustelut ja he tulevatkin ns. puskanikeillän keskeyttämään vallitsevän juttelun. Itse eivät osaa jutella mukavia, ovat tympääntyneet omaan elämäänsä ja kadehtivat niitä, jotka näyttäisivät olevan heitä valovoimaisempia ja suositumpia ja joilla näyttäis olevan elämän kunnossa. En laita tähän nyt esimerkkiä tällaisesta keskustelijasta ja huomiohuorasta, sillä hän vain innostuu siitä ja kokee sen kehuna, että onnistuu pilaamaan muiden huoneessaolijoiden sättituokion.

Hauskaa, että olet tullut chattiin. Kokeile myös muita huoneita, joissa ihmiset käyvät. Eniten käy keskustelijoita varmasti Vanhimmat ja viisaimma ykköshuoneessa, mutta siellä on käynyt kato ja monet niistä tasapainoisimmista onkin hakeutuneet muualle. Eli olet oikeassa, kun olet ollut varovainen. Niin sinun pitää olla jatkossakin. Hyviä chattituokioita!
t. neidon.kenka

6

1201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totta joka sana,kaikki eivät vain sitä tajua vaan tekevät siitä itselleen liian luotettavan paikan,siellä myöskin saa mellastaa luotsin suosikit,mutta ei totuuden kertojat jotka pyrkivät kaikin tavoin ihmisiä valistamaan tästä asiasta,tämäkin varmaan poistuu jonkun pyynnöstä pikimmiten.

    • Anonyymi

      Minä olen ollut tuollaisen peluripirun uhri. Onneksi olen nykyään saanut olla melko rauhassa, vainooja tulee kyllä usein seuraamaan mitä juttelen ylellä mutta ei sekaannu asiaan. Vaihtelee nikkejä tiuhaan tahtiin mutta jos kyseinen tyyppi kirjoittaa ylelle jotain, tunnistan kyllä. Olen vähentänyt sättäilyä juuri tuon tyypin takia huomattavasti mutta se ei haittaa, todellinen elämä on muualla.
      Jos nyt voisin palata siihen hetkeen kun olin klikkaamassa itseni sättiin ensimmäistä kertaa varmaankin jättäisin sen tekemättä.
      Lopuksi haluan sanoa sinulle, vainoojani: myös minä tiedän sinusta asioita joita et halua yleiseen tietoon. Ne tiedot ovat minulla vakuutena siitä että pysyt pois minun tieltäni.

      • Anonyymi

        Vakuutan sinun olevan idiootti tai vakavasti sairas,hakisit apua muualta kuin tänne avautumalla,esim. vaikka ammattilaiselta. Eikä sinulla ole mitään tietoja muista,olet valehtelija. Tämä tälle viimeiselle kommentoijalle ja nikkien kyttääjälle.


    • Anonyymi

      hörönaurua!

    • Nyt varmaan käytettäisiin ilmaisua psykologinen sodankäynti.
      "Huoneessa esiintyy myös ns. piilovittuilua. Ruma sana, mutten oikeen muutenkaan sitä osaa kuvailla."

      • Anonyymi

        Ainahan voit lopettaa sen piilovittuilusi ja tänne jeesustelun.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe