Matkakorvaus koronarokotukselle

Anonyymi

Tänään tuli uutisissa tieto, että koronarokotusmatkoista maksetaan korvausta. Kysymys johon ei löydy vastausta, tarvitaanko korvausta varten joku todistus.

Olen lievästi kehitysvammainen. Rokotus järjestetään tästä syystä toimintakeskuksen palveluna. Matkaa toimintakeskukselle on 4.kilometriä. Julkista liikennettä ei ole. Jos rokotteesta tulee jotain oireita olisi hyvä, että olisi kyyti. En kuulu tällä hetkellä kuljetuspalvelun piiriin. Esimerkiksi kilometrin mittaisen matkan avotyötoimintapaikalle kuljen kävellen tai polkupyörällä.

9

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jäi se tärkein asia mainitsematta, että kysely koskee taksimatkan korvaamista.

    • Anonyymi

      Tilaa Kela-taksi, muuten eivät varmaan korvaa. Kysy sitten Kelalta omavastuuosuuden korvaamisesta. Jos saat toimeentulotukea ja päätös on voimassa niin laita vaan kopiot taksikuitista Kelalle. Tavallinen taksi tuskin ottaa tuota 25€ mutta invataksi saattaa veloittaa sen.

    • Anonyymi

      Taksimatkan korvaaminen vaatii terveydenhuollon todistusta. Julkisen liikenteen puute on myös syy taksin käyttöön, mutta en tiedä onko tuo 4 kilometriä riittävän pitkä matka, että taksinkäyttö hyväksytään.

      • Anonyymi

        Eipä ole kyselleet tuota terveydenhuollon todistusta eikä sitä ole ollutkaan. Matkat on olleet 2,5-50 km, ei siitäkään ole mitään kyselleet. Osa matkoista on ollut päivystykseen liittyviä, yksi leikkaukseen ja toinen takaisin. Nyt kun koronarokotuksen matkoihin voi käyttää Kela-taksia niin sen voi mainita taksia tilatessa.
        En ole saanut vastausta sellaiseen kysymykseen että jos taksikeskus lähettää taksin ja taksi veloittaa tuon omavastuun asiakkaalta ja sitten Kela alkaa änkyröidä eikä suostu korvaamaan omavastuun ylittävää osaa taksiyrittäjälle niin kenen siinä on vastuu. Mielestäni asikas ei ole edes riidan osapuoli kun on maksanut matkasta sen mitä on pyydetty, lisää on turha vaatia asiakkaalta. Saavat takskeskus, Kela ja taksiyrittäjä selvittää asian keskenään. Tiedossani ei ole että tuollaista olisi tapahtunut.


    • Anonyymi

      Ne sivuvaikutukset tulevat joko heti, eli vakava allerginen reaktio (siksi pitää odottaa rokotuspaikalla se 15 minuuttia ennen kun saa poistua), tai sitten vasta useamman tunnin tai vuorokauden kuluttua. Itsellä jäätävä väsymys ja kova kuumepiikki noin kolme tuntia rokotuksen jälken, esimiehelläni sama, mutta yli vuorokausi piikin jälkeen. Joka tapauksessa tuon neljä kilsaa kyllä patikoi ennen sivuoireita, eli ei hätää sen suhteen. Pk-seudulla pääsee taksilla tuollaisen matkan alle kympillä, eli ei voi olla rahasta kiinni!

    • Anonyymi

      Kelan ohjeissa on, että asiakkaan on säilytettävä terveydenhuollon antamaa todistusta, muistaakseni puoli vuotta. Väittävät, että sitä saatetaan kysyä jos taksimatkoja tarkistetaan. Mielenkiintoista olisi tietenkin tietää, että mitä tapahtuu jos todistusta ei ole, ja kyyti todetaan ei Kela korvattavaksi. Taksin tilaaja eli asiakashan siinä tietenkin maksumieheksi joutuu. Eiköhän Kela maksa sen taksiyrittäjälle ja pukkaa laskun asiakkaalle.

      • Anonyymi

        Voihan sitä laskuja pukkailla mutta ei niitä ole pakko maksaa ilman oikeuden päätöstä eikä sittenkään jos ei ole rahaa. Kyllä vastuu on jollain muulla kun asiakkaalla, ei suostuneet kertomaan tuolla KysyKelasta-palstalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voihan sitä laskuja pukkailla mutta ei niitä ole pakko maksaa ilman oikeuden päätöstä eikä sittenkään jos ei ole rahaa. Kyllä vastuu on jollain muulla kun asiakkaalla, ei suostuneet kertomaan tuolla KysyKelasta-palstalla.

        Jos yrittävät periä asiakkaalta niin sen on perustuttava johonkin lakiin mutta ei sellaista lakia löytynyt, eivät tainneet Kelssakaan löytää kun ei vastanneet KysyKelasta-palstalla. Joutuvat kyllä tekemään valituskelpoisen päätöksen asiasta hankalaa sekin on kun lakia ei asiasta ole. Saattaa lisäksi Kelalle tulla häviö kun oikeuskaan ei lakia löydä. Se valituskierros saattaa kestää vuosia eikä se ole halpaa veronmaksajille eikä lystiäkään joten tuon valituksen käsittely maksaa paljon enenmmän kun mahdollinen lasku jos sen nyt jotenkin sitten vuosien päästä onnistuvat perimään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2291
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe