Luomumaitotila

Anonyymi

Tuossa juuri luin juttua parin robotin luomumaitotilasta jossa EKM pikkusen reilu 11000kg, pitoisuudet 4,03 ja 3,3 ja keskipoikimakerta oli 2,8
Meillä 74 luomulypsävää yhden robotin tilalla EKM 10200kg ja pitoisuudet 5,1 ja 3,95 ja keskipoikima 4,6. Paras lehmä meillä lypsäny vuodesa keskimäärin 16240kg toisesta poikimasta asti ja nyt menee viides pokimakausi eikä vieläkään mitään vikoja.

Meillä pitosuuksista tulee useempi sentti litralle enemmän ja hiehoja tarvitaan uudistukseen huomattavasti vähemmän. Mutta siltikin ihmetyttää miten jotkut pärjää pienemmillä maidoilla ja pitosuuksilla, kun meillä taas tulot kattaa kulut juuri ja juuri. Proagrian asiantuntijoita ollaan käytetty neuvorahalla paljon eikä vaan aukee. Tai onhan siä sanottu että laajenna toiseen robottiin, niin kannattavuus paranee silmissä.
Vähän jos sais asiantuntija mielipiteitä muualtakin kun proagrialta!

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Panostat paljon enemmän, että saat tuollaiset pidoisuudet ym. No siinä se on vastaus itsessään. Panostat enemmän, sitä vähemmän viivan alle jää.

      Ihan sama on vaikka viljanviljelyssä. Sitä 6-7tonnia tavoitellaa, kaupan ja neuvonnan mantran mukaan laita sitä ja tätä purkkia ja siitä ja tästä pussista ja ruiskuta tätä ja lannoita ja levitä tätä ja tuota, ja sitten saat sen tonnin enemmän kuin sellainen joka ei panosta kuin kylvön ja puinnin. Tämä on suuri kusetus, johon valitettavan moni menee...

      Aivan turhaa tuottaa tai yrittää tuottaa mahdollisimman paljon sitä halpaa tavaraa eteenpäin, kilot ja litrat. Siinä ei viljelijä hyödy mitään päinvastoin kauppa ja teollisuus saa vaan enemmän halpaa tuotetta, ja samalla myytyä moninkertaisesti kalliita panoksia, viljelijälle jää vain riski ja työt.

      Ihan sama on tämä Neuvo-kusetus. Viljelijöiden rahat tulonsiirtona neuvonnan liiviin, aivan järjetönt systeemi. Siellä on monilla ihan kohtuuton se veloitus, kynätunteja ym. kun päästään kuppaamaan sitä summaa "maksat vain alvin eli ilmaiseksi" kusetusmantran varjolla. Nyt vielä nostivat sen summan aivan älyttömän isoksi.

      Ytimekkäästi kysymykseesi, se miten pieneksi ne kulut saat vaikuttaa eniten siihen omaan tulokseen. Käetetty euro vs. saatu euro. Nolla panostuksella parhaat tulot, kunhan ehdot täyttää ja eläinten hyvinvoinnista huolehtii.

      Ennen tavoittelin minäkin satoja, kulut samat kuin tulot ja monesti tappiolla. Muutin tekniikkaa, nolla panostukset - sadot tippui 1tn/ha mutta rahallinen tulos parani aivan helvetisti, nykyään tämä tuottaa sentään jotain ja paljon vähemmällä työlläkin.

      Jos joskus maailmassa tämä EU paska räjähtäisi käsiin, ja tuotteista alkaisi saamaan taas kunnon hinnan ja pääsisi näistä kaikista ehdoista ja vaateista ja tuista eroon, niin sitten taas aivan eri asia panostaa tuotantoon. Ennen sitä, aion jatkaa tällä tiellä.

    • Anonyymi

      Luomumaitotalous perustuu ehdottomasti rehun, viljan, sekä valkuaisen mahdollisimman suureen omavaraisuuteen.
      Jos viljan ja valkuaisen joutuu ostamaan, niin silloin todellakin mennään veitsenterällä. Mutta jos kotovarainen riittää, niin säästö vuodessa on 50000 - 100000€ tavoitteista ja eläinaineksesta riippuen.

      Esimerkiksi meillä vähennettiin valkuaista lypsävien ruokinnassa isolla kädellä. Aiemmin tavoiteltiin 25- 30 ureaa ja nykyisin se on 10-15. Pitoisuudet ei siitä huolimatta paljoa pudonneet ja ovat vieläkin reilusti yli normimaidon. Maito määrätkään eivät hirveästi pudonneet. Aiemmin maidot oli noin 11000kg ja nykyisin noin 9800kg. Meillä ei siis käytetä ostovalkuaista ollenkaan ja viljasta noin 70% tulee itseltä.
      Mutta ehkä vielä tärkeämpänä pidän eläinainesta tuloksentekoon. Meilläkin suurimpana syynä korkeisiin pitoisuuksiin on pitkäjänteinen jalostus pitoisuuksiin. Meillä uudistukseen otettavan vasikan emän kriteerit on rasva vähintään 4,6, valkuainen vähintään 3,65 ja solut korkeintaa 60.

      Tällaisella kehyksellä menty nyt kuutisen vuotta ja samalla jatketaan eteenpäin.

    • Anonyymi

      Luomumaito on todella kannattavaa jos viljan ja valkuaisen saa itseltä.
      Periaatteessa tulos on yli kaksinkertainen tavanomaiseen maitotilaan verraten, ja varsinkin nyt kun rehujen hinnat on tavanomaisessa tuotannossa nousseet kymmeniä prosentteja ero luomun hyväksi suorastaan repeää.

    • Anonyymi

      Hakeeko luomuauto maidon vai laitetaanko tavalliseen maitoautoon.Nsspuri oli luomussa ja samaan autoon laitto.Lopetti,rehuja ei saanu mistään ja tarkastajat hyppäsi yhtenään.

      • Anonyymi

        Maitoautoissa on useampi erillinen tankki, elikä tarvittaessa luomumaito viedään omassa säiliössä erillään tavanomaisesti tuotetusta maidosta.
        Nykyään luomurehuja on saatavana useammalta toimijalta, mutta sen verran kalliita ovat että ei isommin viitsi käyttää. Kannattavuus perustuu omiin rehuihin/väkirehuihin.
        Itse en ainakaan ole kokenut tarkastuksista mitään ongelmaa, ja kun asiat ovat kunnossa ei tarkastuksissa kauaa nokkatuhise.


    • Anonyymi

      Mites tällä hetkellä meijerit ottaa uusia luomutuottajia? Tuossa hiljan oli juttua, että luomumaitotilan kannattavuus lähes 50% parempi kuin tavanomaisella tilalla.

      • Anonyymi

        Ei ota meijerit uusia Luomu-tuottajia, kun entisetkään ei mene kaikki Luomuna kauppaan asti vähäisen kysynnän vuoksi.


    • Anonyymi

      Luomun menekki tulee romahtamaan, koska kuluttajat, jotka sitä tähän saakka ovat ostaneen siirtyvät kasvipohjaisiin elintarvikkeisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1555
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      968
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe