Mikä voi aiheuttaa koiran närästystä?

Anonyymi

Syö ihan hyvää nappulaa, allergia sekä hiukan koiralle tehtyä puuroa ja raejuustoa. Voiko olla näistä puuro tai jopa reajuusto? Mitä huonoa ja hyvää raejuustosta? Muut ylimääräiset nyt pois, mutta mikä auttaisi pääsemään eroon närästyksestä. Joskus vähemmän ja joskus enemmän närästystä.

3

1853

    Vastaukset

    • Anonyymi

      Oletko aikeissa tehdä asialle muutakin kuin kirjoitella keskustelupalstalle? Kuten esimerkiksi suunnata eläinlääkäriin?

      Koiran närästys voi johtua ihan vain ruokinnasta, mutta se on oireena myös monissa sairauksissa ja rakenteellisissa vioissa. Näitä ei keskustelupalstalla korjata.

      Minkä takia pääasiassa kuivamuonaa syövälle koiralle syötetään vielä puuroakin?!?! Meinaatko, ettei lihapainotteisen ravinnon syöjä saa niistä nappuloista tarpeeksi (tai pikemminkin liikaa) hiilareita? Hiilarit sulavat hitaasti, mikä aiheuttaa refluksiin taipuvaiselle koiralle helposti oireita. Raejuusto - ainakin vähärasvainen sellainen - lienee epätyypillinen aiheuttaja, joten jos ruoka on ongelma, niin puuro on nou-nou ja nappulakin voi olla vaihtoa vailla.

      • Anonyymi

        Lääkärissä kuule on käyty. Parempi on kun täältä ei kysy mielipiteitä yhtään. Ilkeitä ihmisiä, jos vain haluaa mielipiteitä kysyä, jos neuvoja saisi. Lääkärit eivät aina kaikkeen vastauksia tiedä, anna. Koira on käynyt lääkärissä ja käy varmasti, jos tarpeen. Aina ja maksu ei ongelma.


    • Useinmiten närästys johtuu sopimattomasta ruuasta. Joko siellä yksi tai useampi tekijä. Yksikin siis riittää. Voi olla tosiaan joku rakennejuttu tai suolistosairauskin. Mutta ensin lähtisin ruuasta, ELLEI ole tosi vakavaa, jolloin kannattaisi tutkia mahdolliseman monipuolisesti nopeaan.
      Ruuassa voi olla monta syytä, mutta sama kuin ihmisillä , niin esim.hyvin rasvainen voi närästää. Jos on herkkävatsa tai kyllä muutenkin, niin ihan joku yksittänen lihakin. Tai esim.raaka ei sovi, mutta kypsänä ei. Joillekkin närästävillä yllättäen esim.kana ei sovi. Mutta pääasiassa mitä rasvaisempi, sen pahempi. Myös esim.koirien lihoissa on eroja "laadullisesti". Toisia pystyy paremmin käyttämään, vaikka olisi saman elukan. Rasvainen kala tosi usein tai rasvalisät pistää taipuvaista närästämään. Mutta viimekädessä yksilöllistä.
      Ei raejuustossa mitään huonoakaan ole, PAITSI jos maitotuottet ei yleisesti sovi tai taasen, yksilöllisesti, jostain syystä. Mutta ei se mikään yleinen aiheuttaja muuten ole.
      Puuro voi aiheuttaa, mutta lähinnä ei ole kyse ylipäätään, että puuro/hiilarit aiheuttaa, vaan taasen, että yksilöllisesti ei sovi...Ihan hyvin voi myös jatkaa tuota toinen ruoka kuivamuona, toinen kotiruoka, systeemiä. Se ei itsessään mitään tee, VAAN, jos siellä on joku sopimaton ainesosa... Tosin et kertonut, mitä tuo puuro sisältää eli siellä voi jotain sopimatonta olla. Ja pitäisikin sisältää muuta, eli jos toinen puoli on kotiruokaa, puuropohjaista, niin sen pitäisi myös sisältää proteiiniä (raejuusto ei ole sitä varsinaisesti) ja mielellään myös kasviksia ym. Pelkkä ryyni on liian yksipuolista.
      Aina kun on syytä epäillä/olettaa, että vähänkään ruoka on kyseessä, niin ehdottomasti pitäisi tehdä eliminaatiodieetti. Se on ainut varma tapa selvittää ruuuan/ruoka-aineitten osuus. Närästys on juuri tuollainen vaiva, johon siitä on hyvä apu, ellei halua lähteä arpomaan vaan muuttamalla tai kokeilemalla summittain sitä sun tätä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      190
      4303
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      234
      2262
    3. 133
      1647
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1321
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      178
      1075
    6. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1054
    7. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      79
      1036
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      55
      964
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      68
      939
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      935
    Aihe