Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä voi aiheuttaa koiran närästystä?

Anonyymi

Syö ihan hyvää nappulaa, allergia sekä hiukan koiralle tehtyä puuroa ja raejuustoa. Voiko olla näistä puuro tai jopa reajuusto? Mitä huonoa ja hyvää raejuustosta? Muut ylimääräiset nyt pois, mutta mikä auttaisi pääsemään eroon närästyksestä. Joskus vähemmän ja joskus enemmän närästystä.

3

1399

    Vastaukset

    • Anonyymi

      Oletko aikeissa tehdä asialle muutakin kuin kirjoitella keskustelupalstalle? Kuten esimerkiksi suunnata eläinlääkäriin?

      Koiran närästys voi johtua ihan vain ruokinnasta, mutta se on oireena myös monissa sairauksissa ja rakenteellisissa vioissa. Näitä ei keskustelupalstalla korjata.

      Minkä takia pääasiassa kuivamuonaa syövälle koiralle syötetään vielä puuroakin?!?! Meinaatko, ettei lihapainotteisen ravinnon syöjä saa niistä nappuloista tarpeeksi (tai pikemminkin liikaa) hiilareita? Hiilarit sulavat hitaasti, mikä aiheuttaa refluksiin taipuvaiselle koiralle helposti oireita. Raejuusto - ainakin vähärasvainen sellainen - lienee epätyypillinen aiheuttaja, joten jos ruoka on ongelma, niin puuro on nou-nou ja nappulakin voi olla vaihtoa vailla.

      • Anonyymi

        Lääkärissä kuule on käyty. Parempi on kun täältä ei kysy mielipiteitä yhtään. Ilkeitä ihmisiä, jos vain haluaa mielipiteitä kysyä, jos neuvoja saisi. Lääkärit eivät aina kaikkeen vastauksia tiedä, anna. Koira on käynyt lääkärissä ja käy varmasti, jos tarpeen. Aina ja maksu ei ongelma.


    • Useinmiten närästys johtuu sopimattomasta ruuasta. Joko siellä yksi tai useampi tekijä. Yksikin siis riittää. Voi olla tosiaan joku rakennejuttu tai suolistosairauskin. Mutta ensin lähtisin ruuasta, ELLEI ole tosi vakavaa, jolloin kannattaisi tutkia mahdolliseman monipuolisesti nopeaan.
      Ruuassa voi olla monta syytä, mutta sama kuin ihmisillä , niin esim.hyvin rasvainen voi närästää. Jos on herkkävatsa tai kyllä muutenkin, niin ihan joku yksittänen lihakin. Tai esim.raaka ei sovi, mutta kypsänä ei. Joillekkin närästävillä yllättäen esim.kana ei sovi. Mutta pääasiassa mitä rasvaisempi, sen pahempi. Myös esim.koirien lihoissa on eroja "laadullisesti". Toisia pystyy paremmin käyttämään, vaikka olisi saman elukan. Rasvainen kala tosi usein tai rasvalisät pistää taipuvaista närästämään. Mutta viimekädessä yksilöllistä.
      Ei raejuustossa mitään huonoakaan ole, PAITSI jos maitotuottet ei yleisesti sovi tai taasen, yksilöllisesti, jostain syystä. Mutta ei se mikään yleinen aiheuttaja muuten ole.
      Puuro voi aiheuttaa, mutta lähinnä ei ole kyse ylipäätään, että puuro/hiilarit aiheuttaa, vaan taasen, että yksilöllisesti ei sovi...Ihan hyvin voi myös jatkaa tuota toinen ruoka kuivamuona, toinen kotiruoka, systeemiä. Se ei itsessään mitään tee, VAAN, jos siellä on joku sopimaton ainesosa... Tosin et kertonut, mitä tuo puuro sisältää eli siellä voi jotain sopimatonta olla. Ja pitäisikin sisältää muuta, eli jos toinen puoli on kotiruokaa, puuropohjaista, niin sen pitäisi myös sisältää proteiiniä (raejuusto ei ole sitä varsinaisesti) ja mielellään myös kasviksia ym. Pelkkä ryyni on liian yksipuolista.
      Aina kun on syytä epäillä/olettaa, että vähänkään ruoka on kyseessä, niin ehdottomasti pitäisi tehdä eliminaatiodieetti. Se on ainut varma tapa selvittää ruuuan/ruoka-aineitten osuus. Närästys on juuri tuollainen vaiva, johon siitä on hyvä apu, ellei halua lähteä arpomaan vaan muuttamalla tai kokeilemalla summittain sitä sun tätä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe