Kani öisin vapaana?

Anonyymi

Hei!

Olisiko hyviä neuvoja seuraavaan kanipohdintaan? Eli minulla on nyt melkein 4kk uroskani, joka on oikein kivasti sopeutunut luokseni, on lähes kokonaan sisäsiisti ja kovin seurallinen, pomppii päivittäin iloloikkia ja lojuskelee vieressäni lattialla ketarat levällään :) Tein kanille aluksi keittiöön rajatun oman alueen (vessalaatikko, tunneli, pesäkoppi, mattoja lattialla, vettä, ruokaa, piilokoloja, reilut pari neliötä tilaa), mutta kun se oppi niin nopeasti sisäsiistiksi, olen antanut sen olla aina kotona ollessani vapaana koko asunnossa (2 huonetta ja keittiö) ja öisin ja poissa kotoa ollessani sulkenut siltä olohuoneen, koska se kovasti yrittää päästä aidattuun makuualkooviini ja a) siellä on johtoja ja b) en saa itse nukutuksi, kun se rymistelee aitaa. Keittiö ja työhuone ovat siis alueita, joissa se saa aina olla vapaana.

Teen yleensäkin paljon töitä kotona, mutta nyt koronan aikaan olen todella paljon kotona ja seurustelen kanin kanssa paljon tai ainakin vietän aikaa/teen töitä samassa tilassa kuin se. Olohuoneen suljen siltä noin klo 01.30-12.

Kanin lempinukkumispaikka on kuitenkin olohuoneeni sohvantakunen. Annoin sen pari yötä nukkua siellä, mutta makuualkoovini tosiaan houkuttaa sitä liikaa. Nyt tuntuu, ettei se nuku yöllä ollenkaan, odottaa vain makuuhuoneen oven takana ja on siellä aina kytiksellä, kun käyn yöllä vessassa tms.

Onko kanin turvallisemman oloista nukkua, kun olen samassa huoneessa? Siksikö se pyrkii niin kovasti olohuoneeseen? Pitäisikö se yöasuinaluetta rajata, olisiko se sille turvallisemman tuntuista? Niihän koiranpennuille tehdään, mutta kun kani on yöeläin, ajattelin, että sen olisi tärkeää saada liikkua öisin.

Yksi vaihtoehto on, että hankin makuualkooviin nykyisen rämisevän aidan sijaan tukevamman aitarakenteen, josta kani ei pääse läpi ja josta se ei saa liikaa meteliä aikaan ja annan pupun sitten nukkua siellä sohvan takana. Pieni meteli ei minua häiritse, en vain halua kanin syövän johtoja, pissaavan sänkyyni tai pomppivan naamalleni nukkuessani :) Kani on siis kyllä oppinut , että makuualkoovi on kielletty paikka, mutta, kun en ole näkyvissä (siis esim. nukun/yritän nukkua), se ei voi enää vastustaa kiusausta.

Anteeksi pitkä vuodatus, mutta olisi kiva kuulla muiden kokemuksia ja mielipiteitä. (Kanikaveri on myös harkinnassa, mutta ei kuitenkaan ainakaan pariin, kolmeen kuukauteen, kun kanini pitäisi tietysti leikata ennen sitä. )

2

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meillä Kani on omassa huoneessaan öisin ja meidän poissaollessa. Muuten se saa juosta olohuoneessa. Ei paljoa mene eteiseen tai keittiöön, mikä on ihan hyvä asia.

      Kyllä se on tottunut siihen, eikä melua öisin. Aamulla se haluaa ulos ja alkaa raapia liukuovea. Myös jos tajuaa, että olemme vielä valveilla olkkarissa, haluaa mukaan seuraan.

      Seurallinen eläin siinä mielessä, että haluaa olla samassa tilassa ihmisten kanssa. Saattaa vaikka raapia aamulla ovea ja päästessään ulos, lötkähtää vain makoilemaan tuolin alle. Riittää, että ihminen nukkuu vieressä.

      Ehkä tuo uusi portti olisi hyvä vaihtoehto.

      Joillakin tosin on puput sängyssäkin. Youtube-videoista nähnyt. En tiedä nukkuvatko myös pupun kanssa. 🐰🐇

    • Anonyymi

      Hei. Muutaman kanin omistaneena suosittelisin uuden portin/aidan hankintaa. Kanit ovat seurallisia eläimiä ja yleensä vaativat ihmiseltä "extra" huomiota mikäli lajitoveria ei ole näkyvissä. Oletan kanisi vain hakevan huomiota taikka turvaa jolloin käyttäytyy noin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      5
      1227
    Aihe