Vuoroviikoilla häirintää

Anonyymi

Mitä pitäisi tehdä, kun lasten äiti lähettelee minun lapsiviikoilla lapsille viestejä, joissa kyselee voiko lapsi tulla yökylään. Olen joskus tästä sanonut, että olisi kiva jos kysyisi minulta suoraan, eikä lasten kautta. Nyt on jo neljäs kerta lyhyen ajan sisällä.

Vuoroviikot toimii muuten hyvin, välimatka asunnoissamme on lyhyt, 1km. En ymmärrä miksi exvaimon pitää yrittää saada minun viikolla joku lapsista yökylään. Turhaa sekoilua mielestäni. Viikko mulla ja viikko hänellä, se on ok.

Joudun itse hankalaan tilanteeseen, koska lapseni tottakai haluaa mennä yökylään, enkä halua sanoa ei, koska tällöinhän olisin "paha iskä" ja lapseni kokisi minut negatiivisesti.

Onko tämä manipulointia exän suunnalta. Hän on toki sanonut, että joku lapsista voi tulla mulle yökylään hänen viikollakin. Mutta jotenkin mielestäni tämmöinen kuulostaa oudolta, ja nauttiiko siitä lapsetkaan, kun yksi pääsee yökylään, ja toinen ei. Ja sitten kysellään miksi tuo pääsi ja minä en.

Mitä voin tehdä. Olen sanonut kantani exälle, ja hän joka kerta sanoo että ookoo ei sitten jos et halua. Mutta jonkin ajan päästä sama toistuu. Viimeksi exä sanoi että idea oli muka lapsen oma, tiedä sitten tätäkään.

Kuriositeettina mainittakoon, että exä halusi aikanaan avioeron, kun hänellä meni ns lujaa, oli salamaihastunut työkaveriinsa, kiisti kaiken, valehteli, ja antoi ymmärtää että minussa kaikki vika, en ollut tarpeeksi sitä ja tätä, jne. Kiinni jäädessään viesteistä yms, kiisti kaiken, ja sanoi että kavereita vain. Avioeron jälkeen hupskeikkaa kaveri muuttui samantien poikaystäväksi, ihan tuosta vain sattumalta, eikä hän edes osannut hävetä.

Jälkeenpäin olen huomattavan helpottunut, että pääsin eroon tuosta sosiopaatista. Mitä vähemmän yhteydenottoja, sitä paremmin voin ja lapset voi. Onko sitten huorintekijällä pudonnut jokin uusi ruuvi päästä, kun alkanut häiritä keskellä viikkoa, tiedä häntä. Ja varsinkin kun olen löytänyt yksinolon jälkeen uuden ihmisen, niin onko tämä aiheuttanut jonkin reaktion exässä. Mustasukkainen lapsista tms.

En halua alkaa vääntää sosiopaatin kanssa, koska se pahenee eikä lopu ikinä. Mitä teen, pitääkö vain suostua kaikkeen, kun hän yrittää koko ajan rikkoa rajojani. Välillä tulee kysymättä hakemaan jotain lasten monoa tms, kuin euroopan omistaja. Vai voiko tällaisesta ottaa yhteyttä lastensuojeluun, ja sitä kautta saada stoppi tällaiselle. Vai olenko nyt liian pienestä stressaantunut?

Koen epämiellyttäväksi, kun viikkoni häiriintyy, ja joudun keskellä viikkoa miettimään mikä olisi lapsen kannalta parasta. Vuoroviikko systeemi toimii, mutta ei tällä tavoin. Ja kun en tiedä mitä pajunköyttä tuo sosiopaatti exä syöttää lapsilleni. Onneksi sain exän sekoiluvaiheessa sovittua itselleni lähivanhemmuuden, eli minulla on siltä osin langat käsissäni. Lapsilisät ohjaan tasapuolisuuden nimissä lasten tileille molempien yhteiseen käyttöön, ja kuvittelin aluksi että exä pysyy siltäkin osin tyytyväisenä eikä alkaisi häiriköimään.

Mitä tehdä? Vienkö asiaa eteenpäin sosiaaliviranomaisille. Vai annanko vain asian olla, ja mahdollisesti häiriöt lisääntyy, jos en pidä rajojani. Vai puhuko suoraan exälle, joka on sama kuin lähettäisi pullopostia saharaan.

3

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puhu asianajajalle - aluksi voit hakea lähestymiskieltoa.. Tai ilmoita exlle et
      aina 2 päivän pidennys vaihtopäivään kun häiriköt ja otat yhteyttä..

    • Anonyymi

      HÄH? Miksi et halua lapsia yökylään? Älä aina valita. Jos itse olet perheesi hajottanut, ja syytäs siitä ekäsää ja lapsia, olet sairas. Mene hoitoon.

      Tahalleen haluut riitaa ja tapella jotta lapset alkaa vihaa sua ettei tarvi nähä. Sairasta.

      Kun olit viel piereessä liko tollasia tappeluita sillon lapsista? Mieti miten huono ihminen olet kun haluat elää elämää mitä itse haluat mutta syytä lapsia siitä etkä halua ehitä luoksesi. Ei ole vaikee sanoa totuus ettei halua.

      • Anonyymi

        HÄH? Miksi vieraannuttaja "äiti- ja lastensuojelun" viranomaiset eivät halua lasten asuvan omalla isällään? Äläkä aina valita. Jos itse olet perheesi hajottanut, ja syytäs siitä ekäsää ja lapsia, oletko sairas? Mene hoitoon?

        Tahalleen haluut riitaa ja tapella jotta lapset vieraannutettuna alkaa vihaa isää ettei tarvi asua isällään. Sairasta.

        Kun olit viel piereessä liko tollasia tappeluita sillon lapsista? Mieti miten huono ihminen olet kun haluat elää elämää mitä itse haluat mutta syytä lapsia siitä etkä halua ehitä luoksesi. Ei ole vaikee sanoa totuus ettei halua.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3988
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2541
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      198
      1571
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe