Vuokra asuminen kunnat

Anonyymi

Olen miettinyt paljon järjestys sääntöjä. Asun vuokralla kaupungin vuokra asunnossa. Sääntö on että klo 22-06 välillä ei saa pestä pyykkiä eikä tiskailla astianpesukoneella. Tästä oikein lappukin laitettiin jokaiseen postiluukkuun.
Olen asiaa käynyt läpi ja pyytänyt muutosta isännöinnin kautta useita kuukausia. Naapurissani asuu seinän toisella puolella asukki, joka ilmeisesti pistää jokaisen kupillisen jälkeen kahden tunnin pesuohjelman päälle. Se tarkoittaa mun matikalla noin 10t pesua vrk. päivisin!!! Lisäksi hän luonnollisesti pesee öisin. Mietinkin, miten tällainen katsotaan läpi sormien?Eikö tällainen asukas ole soveltumaton itsenäiseen elämään, en ole häntä ulkona nähnyt ikinä. Samaa hommaa tekee yläkerran naapurini, mutta hänen pesukerrat on hieman harvemmin, kun tämä toinen lopettelee tuossa aamukaksi tai kolme, tämä toinen aloittaa noin aamuneljä. Mietinkin, kauanko jaksan etätyössä ja yleensä, kun pitää sopeutua ns. dementikon elämänrytmiin, 2-3t unta ei riitä se aiheuttaa terveyshaittaa. Nää papparaiset nukkuu päivällä, toinen astianpesukoneen pauhussa. MIstäkö tiedän, ei kuulu muuta kuin koneet jotka tuuditaa uneen APUA.
Olen hakenut uutta asuntoa, valittanut sossuun, isännöintiin ja soitin eilen poliisillekin. Vaativat todistajaa toisesta naapurista. Erikoista sillä nämä ovat ainoat lähinaapurini, toisen seinän takana on pyörävarasto, vastapäätä kuivaushuone sekä sauna.
Minulle sanottiin toiselta paikkakunnalta, että EHKÄ kesällä saa asunnon. Ne on pitkiä öitä olla täällä vielä useita viikkoja, nämä naapurit kun vaan yltyy, jos niille asiaa ilmaisee. JA MITÄ TEKEE ISÄNNÖINTI!!! Ensin laputtaa sunnot, että pitää olla hiljaa, viimeisin info oli: NORMAALIIN ELÄMÄÄN KUULUVIA ÄÄNIÄ PITÄÄ KESTÄÄ. Heidän mielestään on siis joka toinen kuukausi normaalia pestä koneella pyykit ja astiat ÖISIN.
Voi hyvää päivää ja kymi stn!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pääsisinpä pois ja pian

11

674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On koneessa vika jos pyykki tai tiskikone naapuriin asti kuuluu. (ellei joku vanha puutalo). Ja viallisten koneiden käyttö kerrostalossa on kielletty eikä niitä muuallakaan saa käyttää. Käyttöikä on noin 10 vuotta. Niissä on melun lisäksi palovaara ja vesivahinko riski.

      • Anonyymi

        Seinänaapurista voi ikävä kyllä kerrostalossa kuuluakin tiskikoneen ääni seinän läpi, hyvinkin.
        Itsellä eräässä kauhu-yksiössä äänien kuuluvuuden suhteen kuului seinänaapurista jopa mikron pyöriminen ja sen kilahdus, ja nämä elivät myöskin yöaikaan, ruoan valmistus alkoi öiseen aikaan klo 2-3 aikaan ja kaapitkin paiskottiin kiinni kuin ei mitään naapureita olisikaan.
        Ääniin todellakin heräsi ja kyllä itketti kun olisi vain halunnut saada nukkua rauhassa, voin kertoa.
        Kerrostalot on usein ikäviä ääniloukkoja.


      • Anonyymi

        Tuo astianpesukoneesta yöaikaan valittaminen on normaalitapauksessa täysin aiheetonta (ellei sitten ko. astianpesukoneessa ole jotai sellaista vikaa, joka aiheuttaa sen, että kone on huomattavasti normaalia äänekkäämpi tai ellei konetta käytetä käyttöohjeiden vastaisesti siten, että se aiheuttaa ylimääräistä melua).

        Edellinen tiskarini (Whirlpool ADP 536) oli mallia "hiljainen" ja se oli käytössäni elokuu 1994 - helmikuu 2013.

        Nykyinen tiskarini (Míele Gigantin yksinmyyntimallia) on mallia "erittäin hiljainen" ja se on ollut käytössäni helmikuusta 2013 alkaen.

        "Käyttöikä on noin 10 vuotta" - pitänee paikkansa jos on 4 hengen perhe konetta käyttämässä.

        Omassa tapauksessani tuo Whirlpool ADP 536 kesti 18 vuotta ja 5 kuukautta, josta suurimman osan ajasta asuin yksin, mutta lyhyitä ajanjaksoja kaksin, kun oli ex-tyttöystävä tai ex-vaimo.

        Tiskikoneet siis ovat kestävämpiä kuin parisuhde suomalaisen naisen kanssa.

        Nykyinen vaimoni on Aasiasta ja olemme olleet 6 vuotta naimisissa.

        Suomalaisen naisen kanssa en ole ikinä ollut naimisissa, seurustelusuhteessa kylläkin, pisimmillään n. 2 vuotta.

        Tuon Whirlpoolin hajoamisen totesin, kun n. 5 minuuttia koneen käynnistämisen jälkeen keittiöstä kuului outoa ritinää ja kun menin keittiöön katsomaan ritinän syytä, huomasin oudon metallisen palaneen hajun.

        Koneesta oli vedenkuumennusvastuksen eristys vioittunut siten, että 230 V jännite pääsi vuotamaan rikkoutuneen eristyksen läpi koneen runkoon.

        Onneksi Suomessa astianpesukoneet on liitetty maadoitettuun pistorasiaan, sillä ilman maadoitusta tuosta olisi syntynyt hengenvaarallinen tilanne, jossa astianpesukoneen metallirunko olisi tullut jännitteelliseksi, mutta maadoitus siis ohjaa vikavirran sinne maadoitusjohtimeen, jolloin käyttäjä ei joudu sähköiskun vaaraan.

        Uudemmassa talossa vikavirtasuoja olisi katkaissut sähköt vialliselta astianpesukoneelta, mutta vanhassa talossa ei ole vikavirtasuojaa, eikä sähkövuoto ollut niin voimakas, että se olisi polttanut sulakkeen (10 A).


    • Anonyymi

      Mitäs pahaa äänissä on on hyvä asua vuokralla. Elämän äänet ovat osa meitä. Jatketaan samaan malliin vain.

    • Anonyymi

      onhan niitä muitakin lukaaleja olemassa kuin kaupungin vuokra-asunnot.

    • Anonyymi

      Vuorotyöläiset kenellä iltavuoro loppuu 10-11 tai yövuoro 5-6 ja ovat kotona vasta sen jälkeen on oikeus käydä suihkussa, valmistaa ruokaa, sekä tehdä muitakin elämisen askareita joita normaali eläminen tarvitsee.
      Usein nukkumaan käydään vastaa aamulla kun pääsee yövuorosta jolloin talon muut asukkaat aiheuttavat samaa ääntä mikä häiritsee tismalleen samalla tavalla kuin yöaikaan nukkuvia.
      Toki voi valita missä asuu ja jos on hyvä työ hyvällä palkalla en ensimmäisenä muuttaisi kaupungin asuntoon jossa paljon työttömiä tai maahanmuuttajia joilla eri elämän rytmi kuin itsellä.

    • Anonyymi

      kaiketi tuollaisilla säännöillä koetetaan hillitä myös sitä äänekästä yöaikaista juhlimista joka kaupunkien vuokrataloissa toisinansa on tapana ns. sosiaalitapauksilla.

      • Anonyymi

        Näinhän se on ; )


    • Anonyymi

      Juuri em häiriöiden takia muutin vuokratalosta pois vaikka edelleen vuokralla asunkin. Onni oli löytää pitkäaikainen vuokra-asunto osaketalosta, asunto on nuorehkon pariskunnan sijoitusasunto ja kaikenlisäks vuokra on halvempi mitä vuokrataloissa (Sato, VVO ym.) Kaupungin vuokrataloihin en ikinä muuttaisi.

    • Anonyymi

      Meillä Helsingin kaupungin vuokrat talot ITÄ-Helsinki 94. On yksi mätä muna edeleen. Häiritsevästä Tupakoinnista huomautettu useampi vuosi.Eivät muuta tapojaan. Nyt Heka- Itä hakee koko talojen yhteisöön viralista tupakointi kietoa . Ei Ulos. Ne jotka tupakoivat menenvät todella ulos. Tämä 1 mätämuna ei. Luulee kun myöhäissyksy. Hänen tupakointi ei aihetua parvekella mitään illalla myöhemin. Yksin tai vieraiden kanssa.SE HAJU LEVIÄÄ KAIKIALLE,EI KATOA TALVI AIKA MIHINKÄÄN!Mutta kun eläkepäivä on kai kalja päiväkin,voi taas tupakoida siihen kun rahat loppuu.Tupakoitisia itse ei hajua haista,koska on hänen ominaishajunsa. Jokaisella on oikeus raitiseen sisä ja parveke ilmaan ,niin ihmisillä kuin LEMMIKI ELÄMILLÄ! Siten ei tajuta liesituletimen alla tupakan haju menee keskusilmastoon leviää muiden kotiin kuin rappu käytäviin,ihan sieltä postilukunkin kautta.Ei auta ketiön ikuna auki kun ketiössä tupakoidaan.Melusta äänistä.Kerostalot on elementiä,elementit tuo ääniä.Änet ei vältämättä naapurista ylä tai alakerta. Hekalla on myös nin sanotuja sosialisia. Sosialiviraston erikseen asuntoja. Tekivät ihmiset mitä tahansa,tupakoivat rypvät, ymm.Pysyvät sinä asunto kuolemaansa asti. Tukena sosiaali tantat ja tietysti sosialityön mielenterveyshoitajat ,aktiviteeteinen D- asemat. symppis. Onetomat osaa hakee empatiaa Ja saavata.Vinasta ne latvaviat johtuu. Jokainen voi ryhdistäytyä ja lopetaa vaikea lapsuus,aviolitto tai perhesuhteet, masenus. Viina on suuri syy.Ei pitäis liikaa paapoa,

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe