Pahimmilla epidemia-alueilla pelätään nyt yhä pahempaa!

Anonyymi

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen linjauksen mukaan koronarokotteiden alueellinen kohdentaminen olisi mahdollista 31. toukokuuta saakka alueilla, joilla tartuntojen ilmaantuvuusluku on riittävän korkea.

Arvostelijoiden mukaan hyöty on jäämässä hyvin pieneksi, sillä ensin rokotettavat riskiryhmäläiset ja yli 70-vuotiaat on saatu nykyisellä tahdilla rokotettua vasta toukokuun lopulla. Aikaa rokotteiden kohdentamiselle ei tällöin käytännössä jää.

Torstaina tiedotustilaisuudessa THL:n ylilääkäri Taneli Puumalaiselta kysyttiin, onko toimenpiteestä eli kohdentamispäätöksestä tällä aikataululla ja toteutustavalla mitään hyötyä.

Ylilääkäri Taneli Puumalainen vastasi näin:

– Tosiaan tätä alueellista painotusta rokotejakelussa on selvitetty hyvin perinpohjaisesti. Tästä on on kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä arvioinut epidemiologista puolta, ja THL:n rokotusohjauksen ryhmä ja lääketukkukauppa ovat arvioineet toteutettavuuden puolta, Taneli Puumalainen aloitti.

– Tämän lisäksi olemme vielä lausunnossamme esittäneet, että tätä tarkasteltaisiin vielä yhdenvertaisuusvaltuutetun toimesta ja lausunto tosiaan eilen puolenpäivän aikaan sitten saatiin. Lausunnon mukaan tähän täytyy olla säädöspohja, eli tässä tarvitaan valtioneuvoston asetuksen muutos. Ja on käyty keskustelua myös oikeuskanslerin kanssa joka on huomauttanut, että järjestämisvastuussa ovat kunnat, ja kun tässä kuntien tehtäviä pohditaan, niin tässä täytyy kunnilla olla tosiasiallinen mahdollisuus ottaa tähän esitykseen kantaa.

– Näin ollen tässä suunnitelmana on järjestää lausuntokierros pikaisella mutta realistisella aikataululla niin, että saataisiin 13.4. mennessä tästä vastaus. Nyt jos sitten tämän jälkeen tähän päädytään, niin kyllä tällä ehditään vielä vaikuttamaan sairaalahoidon määrään niillä alueilla, joita tämä sitten koskisi, Puumalainen sanoi.

– Mutta oikeastaan tässä yhteydessä on hyvä todeta, että koronainfektio leviää ennen kaikkea nuorten aikuisten ja ehkä vielä alle 18 vuoden ikäisten nuortenkeskuudessa.Tämä ryhmä on joka tapauksessa rokotusjärjestyksessä aika lailla viimeisenä, eli tämä alueellinen painottaminen ei todennäköisesti tulevien viikkojen tai kuukausien aikana merkittävästi vaikuta tapausmäärään, mutta se toki suojaisi niitä rokotettuja henkilöitä niin, että he eivät he tätä vakavaa koronatautia saisi.
ANTTI KIRKKALA | 01.04.2021 | 11:19

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eikö todellakaan TÄTÄ tärkeätä , TARPEELLISTA asiaa saada läpi?

   • Anonyymi

    Omituista on tuo hallituksen toiminta, mutta: johtuuko se ulkopuolisista?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

   Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   4718
  2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

   " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
   Sinkut
   166
   3838
  3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

   Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   2686
  4. Luksusrouva taas ulosotossa

   Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   2456
  5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   107
   1877
  6. Martinan ilmoitukset matkasta

   Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1642
  7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   1231
  8. Rakas Sofia

   Olen todella huolissani tytöistä, jotka fanittavat sinua ja tekevät kaiken samalla tavalla kuin sinä. Nyt uutisoidaan veloista, jotka ovat ulosotossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1050
  9. Rambo kolaroi "autonsa"

   Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1035
  10. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1008
  Aihe