Aihe

Sain 2 vapaakuukautta

Anonyymi

Olen maksanut UO:lle vuoden nyt ja sain automaattisesti 2 peräkkäistä kuukautta maksuvapaata.

Olen kuitenkin kuullut, että esim. vaihtelevia tuloja saavat eivät saisi näitä vapaakuukausia? Onko näin?

Tosin nyt maksamiseni venyy 5:stä vuodesta lähes 6:een vuoteen. Mutta onkohan sillä nyt loppupeleissä niinkään suurta merkitystä, kannaltani ajatellen.

Velkojathan saavat omansa korkoineen pois, mikäli minussa henki pihisee. Halvemmaksi olisi tietenkin tullut maksaa laskut ajallaan, mutta mikäli on vaihtoehtona ruoka, lääkkeet ja asuminen ja kulutusluotto, niin arvannette mihin rahat pääasiassa suunnataan.

Oma vikahan tuo on ja maksan nyt sitten hieman enemmän takaisin, mitä oli alunperin tarkoitus. Ikuisessa velkavankeudessa en onneksi ole.

7

78

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hieno homma. Itselläni ei ole vielä tuota mahista ollut, maksan vasta ekaa vuotta ja sitäkin tosi pienellä summalla. Oliko vapaakuukausien saantiin joku lyhennystuloraja? Ja vaatiiko uo siis palkkatulot sen saamiseen?

  • Anonyymi

   Sen jälkeen, kun palkan ulosmittaus on jatkunut yhtäjaksoisesti tai lähes yhtäjaksoisesti vuoden, ulosmittaus on keskeytettävä määräajaksi (vapaakuukaudet), jos:

   1) ulosmittaus on toimitettu tämän luvun 49 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettuna tulorajaulosmittauksena;

   2) velallisen välttämättömät asumiskustannukset tai muut elinkustannukset ovat hänelle ulosmittauksen jälkeen jäävään määrään nähden korkeat;

   3) velalliselle on aiheutunut covid-19-epidemiasta tai siitä johtuvista poikkeusoloista johtuva väliaikainen maksuvaikeus; tai

   4) keskeyttämiseen on muu erityinen syy.

   Velalliselle voidaan antaa vapaakuukausia myös, jos hänelle on aiheutunut covid-19-epidemiasta tai siitä johtuvista poikkeusoloista väliaikainen maksuvaikeus, vaikka ulosmittaus ei ole jatkunut yhtäjaksoisesti tai lähes yhtäjaksoisesti yhtä vuotta.

   • Anonyymi

    Velalliselle on annettava tulorajaulosmittauksessa vuosittain kaksi vapaakuukautta. Muilla perusteilla vapaakuukausia annetaan velallisen pyynnöstä enintään yhteensä kolme vuosittain. Hakijan suostumuksella vapaakuukausia voidaan hakemuksen raukeamatta antaa enintään kuusi vuosittain.

    Velallisella on oikeus saada vapaakuukausia siitä huolimatta, että ulosmittauksen määrää on rajoitettu 51 §:n 1 momentin mukaisesti. Samalla perusteella ei kuitenkaan voida antaa sekä vapaakuukausia että rajoittaa ulosmittauksen määrää.

    Muun kuin määräajoin maksettavan palkan ulosmittaus keskeytetään vastaavasti noudattaen soveltuvin osin, mitä tässä pykälässä säädetään.


  • Anonyymi

   "Tosin nyt maksamiseni venyy 5:stä vuodesta lähes 6:een vuoteen. Mutta onkohan sillä nyt loppupeleissä niinkään suurta merkitystä, kannaltani ajatellen. "

   Millä logiikalla kahden kuukauden ulosottovapaa kasvattaisi poismaksuaikaa 12 kuukautta? Toki ulosotossa olevalle pääomalle kertyy sille kahdelle kuukaudelle 7 % vuosittaista korkoa, mutta sekin on siis vain noin 0,58 % kuukaudessa.

   • Anonyymi

    Kyse oli vuosittaisista vapaakuukausista.


  • Anonyymi

   Mikään ei estä sinua maksamasta vapaakuukausina ulosottoon vapaaehtoisia lyhennyksiä.

   • Anonyymi

    ..Jos on ollut vähän jo pidempi uo päällä niin tästä tulee vaan ylimääräisiä menoja, itsemaksaessa menee nääs aina taulukkomaksut.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   2321