Aihe

Asuntosäätiön asumisoikeusasunto

Anonyymi

Minulle tarjottiin asumisoikeusasuntoa Espoosta, mutta en osaa päättää, ottaisinko sen vastaan. Asuntösäätiöstä on niin paljon negatiivisia kommentteja täällä suomi24:ssä. Onko kenelläkään positiivisia kokemuksia ko. firman toiminnasta?

3

61

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tietysti itse harkitset, mitkä on sulle sopiva asuntoa ja sen kustannukset. Olen asunut Asuntosäätiöllä nyt kolmisen vuotta. Hyvää on kokemukseni mukaan ollut se, että huolto ja korjaukset ovat toimineet hyvin ja nopeahkosti. Asuntoni on 90-luvun alun talo ja asunnossani korjailtu mm.: sain uuden liesituulettimen (vanha oli hajalla), tiskipöytä uusittiin (vanha oli hajalla), kylppäriin uusittiin pesukoneen koko hana-setti (vanha oli vuotava) ja uusittiin myös suihkun koko setti (vanha irtosi seinästä). Keittiön kaapin laatikostosta jäi etupaneeli käteen... siitä en ole jaksanut ilmoittaa. Eli korjaavat kyllä hajonneita paikkoja, mutta tuosta listasta näet, että ehkä koko asunto/taloyhtiö olisi kannattanut remontoida jo aiemmin... mieluummin kuin että osa kerrallaan hajoaa vanhuuttaan. Naapureillani oli iso vesivahinko ja olivat lomalla silloin, vesi oli valunut koko kämpän alueelle. Nyt sitten Asuntosäätiö aloittaa ns. viihtyvyysremontit.... mutta se voi tarkoittaa vähintään kuukauden evakkoa asunnosta, ellei pysty asumaan rempan keskellä... ja siis nämä alkaa 90-luvun taloihin. Vastikkeet on selvästi korkeammat kuin HASOlla. - Jos sulla on hallussa sopivan pienehkö numero, minä harkitsisin tarkkaan, mille yritykselle sen uhraan.... koska se numero on sitten menetetty ja jos sulla ei ole useampia numeroita, olet tuomittu asumaan As.säätiöllä vaikka olisit tyytymätön. Minulle valkeni tässä asunnossa se, että ainakin vastikekustannusten takia minun olisi kannattanut vain odottaa vaikka kärvistellenkin tarjouksia HASOsta.... Nyt vastikkeet suht kulahtaneesta asunnosta ovat vuodessa tuhansia euroja korkeammat kuin jos olisin saanut Hason asunnon. Koen ja kadun siis "tuhlanneeni" numeroni tähän Asuntosäätiön asuntoon. Otin jo silloin uuden numeron ja nyt sain sillä asunnon Hason uudiskohteesta... ja sitäkin joudun odottamaan. Asuntosäätiöltä et saa tietoa vuokrankorotuksista ja ne nousevat joka vuosi - joskus enemmän joskus vähemmän. Mutta siis huolto ja korjaukset pelaavat. Uskon, että Asuntosäätiöllä mielellään odotetaan että asukas itse sijoittaa ns. Staileri-remonttiin, jotta heiltä säästyisi rahaa ja vaivaa. Lisäksi on sitten sellaisia järjettömiä palkitsemis-tekoja, että kun on asunut 10 vuotta, voi saada ilmaseksi uuden lattiapinnotteen tai vaikka keittiön kaapin ovet.... mutta siis vain yhden jutun kerrallaan. Eli kun olet maksanut uskollisesti korkeita vastikkeita 10 vuotta...

  • Anonyymi

   Asun Espoossa Asuntosäätiön kohteessa. Valmistunut 2017. Olen ollut tyytyväinen. Toisaalta se ei ole kaiketi ihmeellistäkään, kun ei ole uudessa talossa täytynyt mistään ilmoitella eikä olla yhteydessä isännöitsijään tai huoltoon. Vanhaan asuntosäätiön kohteeseen en muuttaisi.

  • Anonyymi
   UUSI

   Saanko udella, että minkä alkuisella numerolla sait asuntotarjoukset tai miltä sijalta? Me ollaan odotettu 4h tai isompia asuntoja Espoosta, mutta ei olla saatu .. 😅mutta meillä suht tuore järjestysnro myös.. marraskuussa haettu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   5949