Kuinka monta suomalaista hallitus päätti uhrata?

Anonyymi

Osmo Soininvaara: Tämä on kammottava päätös hallitukselta.

ELISA HYVÄRINEN | 02.04.2021 | 11:41

Vihreiden konkaripoliitikko kysyy, kuinka monta suomalaista hallitus päätti uhrata.

Vihreiden pitkäaikainen vaikuttaja, entinen kansanedustaja ja ministeri Osmo Soininvaara pitää rokotusjärjestyksestä tehtyä hallituksen päätöstä ”kammottavana”.

– Olin eilen niin raivoissani hallituksen kyynisestä päätöksestä olla painottamatta korona-rokotuksia sinne, missä tautia on eniten, että katsoin viisaammaksi olla kirjoittamatta asiasta ennen kuin olen nukkunut yön yli. Raivoni ei kuitenkaan yhdessä yössä laantunut, Soininvaara kirjoittaa blogissaan.

Sanna Marinin (sd.) hallitus tiedotti keskiviikkona, että ”osa yksittäisistä rokote-eristä” voitaisiin jakaa pahimmille epidemia-alueille kohdennetusti. Pääkaupunkiseutua ei otettu päätöksessä erikseen huomioon, vaan mallissa otetaan keskenään yhtä suurella painotuksella huomioon väestö, koronatartunnat ja erikoissairaanhoitoon joutuneiden määrä.

Osmo Soininvaaran mukaan demokratian nimissä tulisi kertoa, mitä mallia kukin puolue neuvotteluissa ajoi.

– Suomen keskustan vihamielinen asenne Helsingin seutua kohtaan on tunnettua, mutta yksin keskusta ei tätä päätöstä olisi voinut tehdä, Soininvaara sanoo.

Soininvaaran mukaan todennäköisyyksien kautta tappamista voi verrata jopa teloittamiseen. Soininvaaran mukaan nyt onkin aiheellista kysyä, paljonko suomalaisia hallitus päätti uhrata.

– Paljonko hallituksen päätös tuottaa kuolemia riippuu tietysti siitä, miten uskomme epidemian kehittyvän. Jos epidemia kehittyisi räjähdyksenomaisesti niin, että huhtikuun 18 päivän tienoilla tartuntoja olisi jo 11 000, kuolemia olisi todella aiheutettu satoja. Minä olen epidemian suhteen paljon optimistisempi. Sanoisin, että hallitus aiheutti runsaat 20 kuolemaa, Soininvaara sanoo.

Hänen mukaansa määrää voi verrata vuoden 2007 Konginkankaan bussiturmaan, jossa kuoli 23 ihmistä. Hän pitää vertausta silti epäreiluna.

– Konginkankaan bussiturma oli puhdas onnettomuus. Ei sitä kukaan tahallaan aiheuttanut, Soininvaara sivaltaa.

Vastuullista journalismia -logo
Sinulla on oikeus muodostaa mielipiteesi luotettavan tiedon pohjalta.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuinka monta nuorta suomalaista pääkaupunkiseudulta ?

  • Anonyymi

   Me Vapaaksi koronasta -kansalaisaloitteen allekirjoittajat vaadimme, että valtioneuvosto omaksuu välittömästi kaikkien toimenpiteidensä lähtökohdaksi koronaepidemian tukahduttamisen Suomessa. Proaktiivinen tukahdutusstrategia ohjaa tällöin sitä, millaiset toimenpiteet arvioidaan oikea-aikaisiksi, välttämättömiksi ja oikeasuhtaisiksi.

  • Anonyymi

   Hallitus on yrittänyt nielaista liian ison palan, kun on alkoi päätoimiseksi koronantorjujaksi. Niinistön peräänkuuluttama koronanyrkki olisi pitänyt ajat sitten perustaa keräämään tietoa, muodostamaan kokonaisnäkemyksiä ja ehdottamaan hallitukselle huolellisesti valmisteltuja toimintamalleja.

   Nyt on hallitukselta voimat ja eväät lopussa ja selvätkin asiat sotketaan poliittisiksi, kuntavaalien alla kuumeneviksi keitoksiksi. Rokotteiden jaon vesittyminen epidemiatilanteen perusteella on tästä surullinen esimerkki.

   Talouden- ja työllisyydenhoito on jäänyt unholaan, samoin Suomen etujen hoitaminen Brysselissä, missä nyt joudutaan joka rintamalla maksumieheksi. Viimeosimpänä tieto siitä, että EU alkaa jakaa enemmän rokotteita maihin, joissa tautitilanbe on paha.

  • Anonyymi

   Kulkutautien tarkoitus on karsia ihmispopulaatiota sieltä missä se on kaikkein tiiviintä. Kun maapallon väkimäärä vähenee, niin tauditkin vähenevät.

  • Anonyymi

   Globalisaatio korostuu, mikäli perusteettomat turvapaikkahakemukset pystytään karsimaan.

   • Anonyymi

    Raaka peli valtiolla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   428
   6099
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   4036
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   157
   2581
  4. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   42
   2442
  5. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   2352
  6. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   217
   2156
  7. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   1667
  8. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   1228
  9. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   86
   1224
  10. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   47
   1129
  Aihe