Paskaa laatua uudet paritalot!

Anonyymi

Voi vittu sanon ma. Hankittiin uusi paritalo 10 asunnon yhtiöstä, Vantaalta. Asuttu n. 1 kk nyt. Viemäriputkistot tukossa, asennettu väärin, kaivinkone avasi pihaa ja nyt kaikki mullin mallin. Suihkutilassa lattian kaato päin persettä ja vesi lilluu ja lastalla saa kaapia lattiakaivoon. Kattovalo ei toimi keittiössä, sähkäriä odotettu jo liki kk. Eteisen väliovi asennettu vinoon, ei sulkeudu kunnolla. Autopaikan virtapistoketolppaan ei tullut virtaa, jouduttiin korjaamaan.

Onko uudet talot nykyisin näin huonoja?

16

1375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aika pitkälti. Väittäisin, että valtaosa rakennusurakoitsijoista tekee tuollaista. Henkilökohtaisesti välttäisin etenkin Lehtoa ja T2H:ta. Todennäköisesti parempi, kun ei osta pienen urakoitsija tekemiä ylipäänsä.

      Sähköt yleensä on oikein tehty, mutta se on lähinnä sen asioita, että sähköurakoijat välittää laadustaan. Useimmat sähköfirmat ovat myös suomalaisella työvoimalla. Rakennusurakoitsijat ottaisivat varmasti jonkun romanialaisen porukan tekemään sähköt, jos ne jollain tapaa siitä selviäisivät. Rakennusurakoitsijat eivät oikeasti välitä muusta kuin rahasta minkä saavat. En edes ole mikään pessimisti tässä, vaan valtaosa urakoitsijoista tekee asunnot niin halvalla ja huonosti kuin mistä selviävät.

      Uusien asuntojen ostajia kehoittaisin tutkimaan hyvin hyvin tarkkaan koko talon. Myös kerrostaloasukkaan kannattaa tutkia omaa taloaan tarkkaan. Heti reklamaatio, kun virhe löytyy. Lattioiden kaadot on ihan säännöllisesti kaikkialle muualle paitsi viemäriä kohti. Tuo kannattaa testata ja myös yleisissä tiloissa.

      Pahimmat on varmasti pihan asennukset. Salaojat voivat olla mitä sattuu kuten kaikki muukin mikä on maan alla piilossa. Vesikaton ongelmat on niitä pahimpia, koska ne on ikäviä korjata. Samoin julkisivujen ongelmat. Todennäköisimmin ikkunat ovat halpaa roskaa ja vuotavat lämpöä kuin seula ja ovat muutenkin huonon laatuisia.

      Koko roska kannattaa käydä tarkkaan läpi ja sen tarkemmin mitä typerämpiä virheitä löytyy. Ensimmäisen vuoden parin aikana on paljon helpompi hakea korvauksia ja takuukorjauksia kuin sitten 10 vuoden jälkeen, kun joku ongelma räjähtää käsiin.

      • Anonyymi

        Isot yhtiöt ei edes tee paritaloja . Uuden paritalon rakennuttajaa et edes saa selville myyntiilmoituksesta.


      • Anonyymi

        On hurjan kuuloista kuinka voitte sietää sellaista toimintaa?


    • Anonyymi

      Ihan normaalia nykyrakentamista, työmiehet eivät osaa suomea eivätkä tiedä määräyksiä saati laatustandardeja ja vastaavia mestareita ei paskaakaan kiinnosta.

    • Anonyymi

      Ennen piti itse asentaa putket kaivaa ja asentaa. Nyt muut asentaa. Ongelmia tulee silloin.

    • Anonyymi

      Juurikin näin...

    • Anonyymi

      Kaikki pitää toimia!
      Tämä tähän

    • Anonyymi

      Suomesta ei kannate ostaa asuntoa. Olen hankkinut aikoinaan ulkomailta asunnon ja sen mitä joudun olemaan töissä suomessa olen vuokralla. Suomen tuulimylly ja ilmastopoliitikalla asuntojenhinnat karkaavat käsistä joten siitä seuraa neliöhintojen roimapudotus. En sijoittaisi nyt verovelkasuomen asuntoihin jossa on pitkät talviset olosuhteet.

    • Anonyymi

      Kun suomalainen hyvä rakennustapa jolla ennen tehtiin on tänä päivänä vaihtunut muun maalaiseen rakennustapaan ja paskaa tulee, shengen sopimus ja vapaa työvoiman liikkuvuuden yhteistulos, ammattitaidottomat ulkomaalaiset ja paskan rakennusvalvonnan yhteistulos

      • Anonyymi

        Suomalainen hyvä rakennustapa.... hyvin taas aika kullittanut muistot. Ennen 90-luvun lamavuosia viina virtasi ja kyllä se työn jälki oli sitten sen mukaista. Lamavuosina pahimmat juopot siivottiin kortistoon - vaikka tätä ei ääneen saa sanoa. Nyt nämä "työttömät työnhakija" ovatkin jo aika pitkälti ryypänneet itsensä hengiltä.


    • Anonyymi

      Varmasti osa teki tuotakin, mutta ei kaikki,kyllä tunnollisia ja hyviä rakentajia oli eri lailla saatavana.

      • Anonyymi

        Ne hyvät rakentajat vaan katosivat. Kävivät kysymässä parempaa palkkatarjousta viereiseltä työmaalta ja vaihtoivat sitten sinne. Miehitys työmailla vaihtui muutaman kuukauden välein ja käteen tuppasi jäämään just ne tuurijuopot, jotka eivät muualle kelvanneet.

        Tällaista siis meno etenkin laman edellä, kun hinnat nousi ja rakennettii kiivaasti.


    • Anonyymi

      Kaikenlaisia hienoja byrokraattisia systeemejä nykyaikainen rakennusvalvonta on tuonut tullessaan. On sitä ja tätä valvojaa ja mestaria ja direktiivejä ja sertifikaatteja . Käytännössä vaan rahastetaan ja kukaan eikä mikään taho vastaa yhtään mitään. Halvalla ja äkkiä myyntiin.
      Takuut loppuu kun rakentajafirmaa ei ole enää olemassakaan. Minun rakennusprojekteihin ei tule kukaan valvomaan rahasta mitään. Valvon ja teen itse ja vastaan tekemisistä 100/100. !

      • Anonyymi

        Hyvä sitten. Joku päivä myyt sen tekeleesi ja seuraava asukas tekee tarkastukset. Pääset kalliiseen oikeuskäsittelyyn, kun kaikki amatöörimäiset mokat tulevat esille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä sitten. Joku päivä myyt sen tekeleesi ja seuraava asukas tekee tarkastukset. Pääset kalliiseen oikeuskäsittelyyn, kun kaikki amatöörimäiset mokat tulevat esille.

        Ei tule käräjiä kun jättää ne ammattimiesten ja amatöörien virheet tekemättä. Köyhällä ei ole varaa paskaa tehdä. Tekee sitten itselle tai toiselle. T. Yrittäjä


    • Anonyymi

      On ne....
      Halvalla ja äkkiä, sitten karkuun....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe