Poistuneet kokeilut

Anonyymi

Taannoin, olikohan 50 -luvulla oli liikenteessä mm neli - ja kuusisylinterisellä moottorilla olevia Fordin kaksitahtidieselkuorma-autoja. Pakoputki taisi olla lähes 15 cm läpimitaltaan ja mootorin ääni sellaista matalaa örinää, joka kuului kauas. Ei olleet kauaa liikenteessä. Miksi? Oliko sylinteriputkien lämpörasitukset niin rajuja, että putket murtuivat huuhtelukanavien läheltä vai mikä tuhosi aloitetun kokeilun? Jollakulla varmasti olisi oikeaa tietoakin asiasta, ehkä jopa moottorin korjauskäsikirjakin. Kiinnostaisi kaikki!

Toinen Fordin kokeilu. Britanniassa tekivät 1960 -luvulla vähän aikaa V4 ja V6 -moottrisia autoja. Mikä perusvika moottoreissa oli, kun valmistus loppui niin pian? Muistelen, että ainakin kolinaa moittivat moottoreissa, mutta mistä se johtui ja mitä muita vikoja oli? Mäntäpalotilatkin taisivat olla epäonnistunut kokeilu, vikkaisin lämmönsiirtoveiheuksia männistä. Samoin Kent -moottorien mäntäpalotilat taisivat olla susikokeilu?
Joku teistä vielä tietää ja muistaa, joku korjasikin näitä työkseen. Kertokaa kaikki ennenkuin tiedot poistuu iäksi, kiitos!

8

626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ynohtui mainita, että kyseessä oli V4 ja V6 -dieselmoottorit.

    • Anonyymi

      "Toinen Fordin kokeilu. Britanniassa tekivät 1960 -luvulla vähän aikaa V4 ja V6 -moottorisia autoja. Mikä perusvika moottoreissa oli, kun valmistus loppui niin pian? Muistelen, että ainakin kolinaa moittivat moottoreissa, mutta mistä se johtui ja mitä muita vikoja oli?"
      Aika painvia murikoita oli ne V-koneet. Valurautaa kokonaan. Kolinat taisi tullajakopäästä, hammaspyörillä oli toteutettu. Isompi pyörä taisi olla rättibakeliittia.
      Autot muuttui etuvetosiksi, joten poikittainen nelosmoottori oli siihentarkoitukseen paljon parempi. Saabilla oli 96 mallissaan se 1,5L V-nelonen, mutta pitkittäin. Vaati kulmavaihteen voimansiirtoon. Mutta eikös niitä Kölnin V-moottoreita melkein 20v tehty?

      • Anonyymi

        Se Saabin V4 oli saksalainen, Britannian V4 oli eri moottori. Ja taisipa brittiversiossa olla palotilat männissä ihan niinkuin ensimmäisissä Escorteissakin. Paha noitten suunittelijoitten ajatuksia on arvailla; mäntäpalotila lisäsi männän pinta-alaa ja siis lämpökuormaa, mikä ei oikein järkevältä kuulosta.
        Rättimassaa se oli Saksankin V4:n nokka-akselin hammaspyörä ja meni niitä niitäkin.


    • Anonyymi

      Olikohan Bedfordilla detroit 2t diesel käytössä jossain viimeisissä malleissa.

      • Anonyymi

        En ole kuullut, että olisi ollut. Taisi olla vain jenkkien autoissa.
        Commerilla oli kaksitahtinen vastaiskudiesel. Lienee lämpöjännitykset senkin tuhonneen? Ainakin kertoivat, että (valu?)rautaiset mäntien päädyt pakkasivat palamaan pois...


    • Anonyymi

      Kaikkein suurimmat (laivamoottorit) dieselmoottorit ovat usein kaksitahtikoneita.

      Kun olen katsellut noita telkkariohjelmia joissa rakennellaan isoja ja tehokkaita dieselautoja, rakentelijat arvostavat aika korkealle kaksitahtisia Detroit-dieselejä.

    • Se kuorma-auto oli Länsi-Saksassa tehty Ford G700. Hirveä ääni tosiaan. Lyhytikäiseksi jäi. Tehtiin sen jälkeen Englannissa Ford Trader nimellä perinteisellä tekniikalla.
      Itte oon syntynyt 40-luvun lopulla joten muistan hyvin nuo Fordit.
      Commerilla oli tosiaan Rootes dieselillä varustettuja kuormureita. Varmaankin oli vain lyhytnokkamalleissa tuo Rd. Ainakin kolmostiellä kulki liikennöitsijä T Majan Rootes Commer. Kipinöitä tuli pakoputken täydeltä. Kuski painoi aina täysillä. Tosi monimutkainen rakenne siinä moottorissa. Todellinen vastaiskumoottori, kaksi mäntää samassa sylinterissä.

    • Anonyymi

      Naapuri osti peräkärryvärkiksi ns. Kölnin foordin jossa oli 2-tahtidiesel, ajeli sillä sontaa parivuotta enne purkamista kun ei tarvinnut yleiselle tielle mennä. Kouluautoa pakkasaamussa kouluautoa odotelessa muistan kuuleeni sen auton äänen. Ääni oli kantava ja luulimme sieltä vähintään panssarivaunun tulevan. Samaa äänimailmaa oli myöhemmin 70-luvulla Michikan pyöräkuormaajassa, vaikka soramonttu oli 4km päässä tiesimme aina milloin Misikaanilla kuormattiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      161
      2617
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      183
      1649
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1065
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe