Budhalaisuudesta joskus luin kuvauksena pyörän "veippaamisesta"

Anonyymi

puoltaa tai on jotenkin "epävireessä" tai pitää ääntä. Tällä kuvataan, että elämässä on tunne, että jotakin pientä on aina sillä hetkellä pielessä. Äh kun on vaikea selittää... Voisiko joku verbaalisesti lahjakkaampi selittää mitä tarkoitan, jos tietää mitä tarkoitan ? Olen miettinyt onkohan tämä "sanonta" yleisesti tunnettu Budhalaisuudessa. ?

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En ole tuollaisena törmännyt, mutta sellainen samsara on: joskus on onnellinen, toisinaan kärsii. Tyytymättömyys itsen harhaan.
   Tunteena tuttu monelle etsijälle. Onko etsijä lähempänä totuutta vai "valaistunut", joka hyväksyy kaiken sellaisenaan, siitä en tiedä. Itsellä ainakin on usein tunne , että järjellä ajateltuna kaikki on hyvin, mutta ei kuitenkaan ole, eli se ettei osaa olla tyytyväinen = onnellinen.

   • Anonyymi

    En siis tarkoittanut buddhalaisuuden valaistumisen käsitettä, vaan ihmisiä, jotka ovat luonnostaan elämäänsä tyytyväisiä ja tasapainoisia, ehkä tietämättä mitään buddhalaisuudesta.


  • Anonyymi

   Oikeilla jäljillä olet. Dukkha sanassa du tarkoittaa huonoa ja kha tarkoittaa akselin reikää.

   • Anonyymi

    Hieno vastaus 1 jalosta totuudesta! En muista kuka alunperin sanoi, mutta hyvä viisaus on myös että "asiat eivät itsessään ole hyviä tai huonoja, vaan ajatukset määrittävät ne niin".

    2 totuus sitten käsittelee sitä että ei hyödytä olla harmissaan siitä että akseli reikä on huono.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   340
   3423
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   417
   3011
  3. Stefulla uusi naisystävä

   Ylilaudalla juoru että Stefulla olisi uusi naisystävä. Juoru lähtenyt Helsingin jodelista onko totta vai tarua ? Sen jälkeen Sofia laittanut tämän yli
   Kotimaiset julkkisjuorut
   179
   2599
  Aihe