Aihe

Minkä ikäisenä gynelle

Anonyymi

Mä oon 14 ja mun menkat ei oo alkanu. Mietin vaan että milloin mä meen gynelle ja ku mä en enää oo neitsyt ni miten selitävn sen mun vanhemmille?? Voiko neitsyys mennä vaikka urheilis tai voiko se mennä jostain luonnollisesta??

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuule kulta pieni neitsyys menee silloin kun on ollut yhdynnässä.Neitsyys ei voi mennä urheillessa.Vaikka kyllähän se seksi urheilusta voi mennä jos oikein hikoillaan.

  • Anonyymi

   No 9 kuukauden kuluttua sitten selität kun sulla on pieni käärö sylissä.

  • Anonyymi

   Siis ovatko menkkasi alkaneet aiemmin ja jääneet pois, vai eivätkö ne ole ikinä alkaneetkaan? Jos epäilet raskautta, niin raskaustestejä saa ostaa marketeista, eivätkä ne edes kovin paljoa maksa.

   En tiedä, miten koululaisilla terveydenhuollon asiat menevät. Osa asioista menee ilmeisesti kouluterveydenhuollon kautta. Jos teillä on kouluterveydenhoitaja tavoitettavissa, käy hänen juttusilla.

   Normaalitilanteessa ei ole mitään pakkoa käydä gynekologilla, ellei jotain gynekologisella alueella ilmenevää oiretta ole. Gynekologisen tutkimuksen pystyy tekemään myös vaikkapa terveyskeskuslääkäri, ja se tulee halvemmaksikin kuin yksityisellä gynekologilla käynti.

   Jos epäilet raskautta, niin sinun pitäisi käydä mahdollisimman pian jonkun terveydenhuoltoalan ihmisen juttusilla, jotta asian hoitaminen pääsee aluilleen. Ja vaikket olisikaan raskaana, niin voi olla hoidettavia asioita. Jos ehkäisystä ei ole seksin aikana huolehdittu, on sukupuolitautien tartunta myös mahdollinen.

   Ennen uskottiin, että naisella on "immenkalvo". Nykyään puhutaan immenrenkaasta. Eli pelkästään alapäätä katsomalla ei voi varmaksi sanoa, onko tyttö tai nainen harrastanut seksiä. Immenrengas venyy, joten teknisesti neitsyys saattaa olla tallella, vaikka olisikin harrastanut seksiä. Itselläni ei ole lapsia, vaikka olen keski-iässä. Immenrengasta näkyy yhä edelleen. Synnyttäneellä naisella alapää on jo erinäköinen kuin synnyttämättömällä.

   Mietin sitäkin, missä tilanteessa olet päätynyt harrastamaan seksiä, jos siis olet ollut yhdynnässä. Onko joku pakottanut tai painostanut sinua? Olet alaikäinen. Sinun olisi uskallettava puhua asiasta jonkun itsellesi tärkeän luotettavan aikuisen kanssa (mummo, kummitäti, äiti, kouluterkkari, nuorten auttava puhelin?). Etenkin jos tilanne on se (saatoin ymmärtää väärin), että 1) kuukautisesi eivät ole alun perinkään vielä alkaneet, mutta 2) olet aloittanut jo seksielämäsi. Tilanne vaikuttaa kummalliselta.

   https://www.is.fi/kysy-seksista/art-2000000721933.html

   Googletin vielä nuorten puhelimen ohjeen, sinne voi soittaa ilmaiseksi:

   https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

   Toivottavasti asiasi järjestyvät!

  • Anonyymi

   Neitsyyden menettämistä ei voi nähdä kasvoista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   2390