Vaihtoon jenkkeihin!

Anonyymi

Moikka, löytyisiköhän täältä jotain jolla on kokemusta vaihto-opiskelusta. Itse olen nyt 14 ja haaveillut vaihto-opiskelusta noin parisen vuotta. Tässä selvitellessä asioita (esim. hintoja, järjestöjä jne.) on tullut vähän epäselväksi, että mitkä on niitä hyviä järjestöjä ja mitkä huonoja, kun toinen sanoo, että oli aivan parasta ja toinen taas valittaa hirveästä. Olisi kiva kuulla jos jollain on kokemusta näistä ja viitsisi sen tänne jakaa.

4

670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Moi, olen itsekin 14 ja olen myös haaveillut vaihtoon lähtemisestä ehkä jo peruskoulun jälkeen. Olisi kuitenkin kiva kuulla jotain kokemuksia muilta.

    • Anonyymi

      Itse olen keski-ikäinen mietin kielikursseja tai jonkinlaista vaihtoa. Englanti tai USA kiinnoistaisi. Olen haaveillut useamman vuoden. Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia muilla on?

    • Anonyymi

      Hei!

      Olen tällä hetkellä vaihtovuodella Yhdysvalloissa. Olen YFU ja FLAG organisaatioiden alla. Itselläni oli myös hieman ongelmia päättää järjestö ja googlasin paljon informaatiota eri järjestöistä. Kannattaa katsoa sen perään mitkä asiat ovat itsellesi tärkeitä (esim. Onko sinusta halvempi hinta tärkeämpi kuin se että saat valita kohteen jne).

      En yhtään ihmettele tuota ristiriitaisuutta kokemuksista. Vaikka järjestö olisikin kuinka hyvä niin kukaan ei voi ennakoida miten vaihtarin ja isäntäperheen tai koulun kemiat kohtaavat. Itselläni on ollut erittäin hyvä kokemus ja asun tällä hetkellä rakastavassa isäntäperheessä ja voisin kutsua heitä minun toiseksi perheeksi. Sain myös hyvän koulun missä opettajat ovat olleet mukavia ja ymmärtäväisiä. Itselle ainoa ongelma on ollut saada kavereita koulussa. Tällä hetkellä minulla on huippu kaveri ryhmä mutta löysin heidät vasta loppupuolella vaihtovuotta mikä kyllä harmittaa.

      Koulussa oli myös kaksi vaihtaria minun lisäkseni. Toinen lähetettiin takaisin kotiin koska kemiat hänen ja isäntäperheen välillä eivät kohdanneet ja heillä oli paljon riitoja (vaihtari myös rikkoi sääntöjä koulussa). Toisen vaihtarin isäntäperhe juuri muutti toiseen kaupunkiin ja jättivät tämän vaihtarin yksin (mikä on minusta todella outoa). Molemmat vaihtarit eri järjestöstä kuin minä. Seurasin myös pitkään yhden suomalaisen vaihtarin snapchat stooria missä hän itse päätti lähteä takaisin Suomeen koska järjestö sekä isäntäperhe kohtelivat häntä huonosti.

      Muut suomalaiset (2021-2022) joita olen seuraillut ovat olleet tyytyväisiä heidän vaihtovuoteensa. Voisin jopa melkein sanoa että vaihtoon lähteminen on tuuripeliä. Saako hyvän isäntäperheen ja koulun ja miten järjestö puuttuu asioihin jos jotain tapahtuu. Joskus voi olla että isäntäperhe on hyvä ja vaihtarina olet hyvä mutta kemiat eivät vain kohtaa.

      Jos sinulla tai muilla on jotain tarkempia kysymyksiä vaihdosta niin vastailen mieluusti!

    • Anonyymi

      Moikka! Oon tällä hetkellä vaihtarina aurinkoisessa Costa Ricassa ja vaikka takana vasta vaivaiset 2kk, luulen pystyväni vastaamaan sun kysymyksiin.

      Mulle järjestöksi valikoitui AFS, jonka rinnalla pitkään harkitsin myös YFUa. Järjestöistä suosittelen ehdottomasti jompaa kumpaa näistä, mutta mikään järjetö ei ole täydellinen. STS, EF ja Explorius suosittelen pysymään kaukana järjestöjen kaupallisuuden vuoksi.

      Omalla kohdalla AFS on toiminut moitteettomasti ja etenkin Suomen AFS ei ole mitään pahaa sanottavaa. Kohdemaan AFS taso vaihtelee paikasta riippuen ja on ihan tuurista kiinni miten hyvin järjestö toimii paikan päällä. Meillä kuitenkin hyvänä puolena se, että vaikka kohdemaan AFS ei toimisi, Suomen AFS saa aina yhteyden.

      Ite oon nauttinut tosi paljon vaikka välillä on vaikeeta. Suosittelen lähtemistä isosti, mitään haittaa siitä ei oo! Kavereiden hankkiminen tällä hetkellä vaikeinta, mutta siinä jo syynä ihan pelkästään täällä puhuttu espanjan kieli ja se ettei juuri kukaan puhu englantia. Muista vaihtareista saa hirveesti tukea ja mun parhaat kaverit tällä hetkellä on muita vaihtareita

      Lähe maailmalle ja elä elämäs paras vaihtovuosi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1575
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1222
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe