Aihe

Ostamassa moottoripyörää

Anonyymi

Kun ostaa liikkeeestä käytetyn moottoripyörän onko liike vastuussa siitä että kyseinen laite on tieliikenmteeseen sopivassa kunnossa.

Esimerkiksi jos katalysaattori on poistettu ja sen huomaa poliisi.
Mitä siitä seuraa? Tietysti omistaja mutta jos pyörä on ostettu osamaksulla käyttäjä on vain haltija. Joutuu katsastamaan lailliseksi mutta tuleeko millaisia korvausvaatimuksia ja kuinka pitkältä ajalta jos ajaa ilman katalysaasttoria? Kuinka isot sakot tulee ja tuleeko erillisiä maksuja trafille?

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kun teet kauppoja, niin varmistat asian. Ei kai ihan mahdoton asia kysyä myyjältä?

   • Anonyymi

    Pitää kysyä poliisilta. Myyjä ei ole rehellinen asiassa jos se tietää pienempää voittoa.


  • Anonyymi

   Muistaakseni pelkän slip on vaimentimen vaihto pitää katsastaa tai olla kyseiselle pyörälle tarkoitetu e hyväksytty vaimennin. Jos ei ole e hyvåäksytty se pitää löytyä otteesta mainuttuna että olisi hyväksytty muutos.

  • Anonyymi

   Kyllä ajoneuvon kuljettaja on vastuussa siitä, minkäkuntoista kalustoa tiellä kuljettaa.

   Liike voi olla vastussa merkittävistä vioista jotka ilmenee 6 kk sisällä ostohetkestä, mutta mikään laki ei määrää että tuotteen tulisi olla tieliikenteen vaatimassa kunnossa.

   Eli, jos esim. renkaat on loppu, asia joka sinun tulisi itse aika helpostikin huomata, on se aivan sinun oma ongelmasi, ei liikkeen.

   • Anonyymi

    Kyllä liikkeen pitää tietää onko laitteessa katalysaattori kiinni tai vaihdetuissa sliponeissa E hyväksyntä vai ei. Vastuu siirretään asiakkaalle vain jos myyntiilmoituksessa lukee kisaputki tms. Esimerkki: Perustiedot

    Merkki:
    BMW
    Malli:
    S1000RR
    Tyyppi:
    S 1000 rr - Power Commander, Huoltokirja, Kisaputki, Ajotilavalitsin

    Kisaputki käsittääkseni tarkoittaa ei E hyväksytty? Ei katalysaattoria?

    Jos ilmoiuksessa lukee vakioputki tulee mukaan se todennäköisesti tarkoittaa ettei vaihdettu pakoputkisto ole laillinen.

    Erikseen katsastettu muutettu putkisto todennäköisesti mainitaan tai se E hyväksytty putkisto.


  • Anonyymi

   Molemmista on tullut ostettua , yksityiseltä ja liikkeestä , yksityiseltä tehnyt aina ne parhaat kaupat pyörän kunnon ja hinnan suhteen . Usein nuo liikkeeseen tulleet pyörät lykätään myyntiriviin jopa pesemättöminä saati sitten muita tarkistuksia , vain hinta on noussut. Jos ei pyörän kuntoa pysty arvioimaan ostaessa niin aika vaarallista on myös pyörällä ajokin kun ei ole kumminkaan kuin ne kaksi rengasta alla . Monesti yksityisellä henkilöllö tuntuu nykyisin olevan parempi pyörätuntemus kuin liikkeen myyjällä pyöristä .

   • Anonyymi

    Pahinta on varmasti ostaa pikaisen koeajon jälkeen moottoripyörä huonoilla renkailla varsinkin jos kyseessä on tehokas moottoripyörä. Esimerkiksi renkaat voi olla uudehkot mutta sellaiset jotka ei vähän ajettuna pidä sateella hyvin. Voivat olla hengenvaaralliset ajaa sateella.

    pakoputkiston muutokset eivät ehkä ole niin pahoja mutta onhan se sama mitä VW harrasti eli päästöt ovat suuremmat kuin ilmoitetut jos katalysaattori puuttuu. äänet on se toinen juttu.
    Kyllä se saattaa ihmisiä ärsyttää jos moottoripyörässä on häiritsevän kovat äänet.
    Ne desibelit muuten löytyy otteesta 2000 luvun pyöristä.

    Kyllä se kannattaa tarkkaan miettiä mitä on ostamassa ja mihin hintaan. Ettei tule ikäviä kalliita yllätyksiä tai pahimmillaan pahoja vammoja itselle.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   6217