Oletko riittävän rautainen?

Anonyymi

Hb on 125 g/l. Uteliaisuuttani mittautin rautavarasto-arvon, kun usein huimasi ja olin pannut alhaisen verenpaineen piikkiin. Oli 30 ug/l, kun viitearvo on 10-150. Nettiä uskoen "rautavarastoni on lähes tyhjä".
Nyt on rautatabletteja, joita tätä ennen olen syönyt kauan sitten. Silloin neuvottiin että tabletti otetaan ruoan yhteydessä, ja c-vit tehostaa.
Nyt otetaan tyhjään mahaan tunti ennen ruokaa tai kaksi tuntia ruoan jälkeen. Ajat muututtuvat.
On vielä epäselvää, miksi rautavarasto on vähäinen. Ei ainakaan kokojyväviljan, lihan, kalan, maksan, nokkosen, sienien jne. rautaa sisältävien ruokien puutteesta. Voisi olla imeytymishäiriö vaan mistäpä se taas sikiää.
Olen yllättynyt, terveyden hoitoko tiedettä. Tiedätko sinä rautavarasto-arvosi? Viikon rautakuurin jälkeen ei muuten ole huimannut.

12

54

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En tiedä , ei ole koskaan tutkittu rauta eikä muitakaan vitamiiniarvoja, hemoglobiini on aina huidellut n. 140 ja yli joten ei ole ollut tarvetta mittauksille.

  • Anonyymi

   Mites seleeniarvot oli?

  • Anonyymi

   Päänsärkyoireiden vuoksi vastaanotolla. Verenpaineet 160/ 89. Olin tavallisesti alipaineinen. Romanialaisen lääkärin rentoutumisohje ei auttanut. Tarkistettiin Hb lukema. Oli 196! Ensimmäisen venesektion ja lääkityksen aloittamisen jälkeen ensimmäinen aivohalvaus.
   Sairaalassa useita vuorokausia. Lääkitys, kotiin, uusi halvaus, sairaalaan, kotiin, uusi, tällä kerralla täydellinen halvaus. Sen seurauksena sairaalassa useita viikkoja. Viimein syy löytyi luuytimen toimintahäiriöstä.
   Sytostaatti lääkitys.

   Rautavarasto tyhjennettiin. Tarkka ruokavalio rautaa ja K-vitamiinia sisältävien ruokien suhteen.

   Rautaa siis oli.Mieheni vinoili, etten olisi kelvannut Suomen naisten hiihdon edustusjoukkueeseen.

   • Anonyymi

    Oletko hengissä ja toimintakykyinen noitten kaikkien juttujen jälkeen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko hengissä ja toimintakykyinen noitten kaikkien juttujen jälkeen?

    Niin ja näin. Välissä oli vuosia jolloin riitti kokeet kerran kuukaudessa ja tulosten perusteella lääkityksen säätö. Viimeisen kahden kuukauden sairaalajakson jälkeen otettiin kokeet kahdesti viikossa ja niiden perusteella keskussairaalan lääkäri antoi ohjeet lääkeannoksien muuttamiseksi. Jaksotus muuttui ensin viikkoon ja nyt elän kolmen viikon rytmityksellä.
    Muutaman sadan metrin ulkoilu on mielen vireyden kannalta tärkeä mutta aiheuttaa usein lämmön nousua johon otan 1g tai puolet siitä Panadolia. Iltaisin ennen nukkumaan menoa tuo puolikas varmuuden vuoksi, ettei yöllä kuumeen nousuun liittyvä horkka herätä.
    Kunnossa ollessanikaan minun ei tarvinnut päivittäisissä asioissa osoittaa toimintakykyäni koska jäimme mieheni kanssa kotijoutilaiksi samaan aikaan.
    Tietyn alueen toimintakyky palautui ensimmäisen shokkivuoden jälkeen mutta sittemmin muutti muotoaan ja on nykyään heikentynyt.
    Eniten olen kaivannut koronan estämää lastenlastemme tapaamista. Toisella sijalla olisi totunnaiset matkamme jotka nyt on unohdettava terveydellisistäkin syistä.


  • Anonyymi

   Tuskin enään , joka paikkaa kolottaa paitsi saunassa josta äsken tulin :)

   Gubbe 72

  • Anonyymi

   Arvot kohdallaan lääkityksen avulla, tuli esille lääkkeitten vaikutus arvoihin, eräs lääke jonka käytön jouduin lopettamaan vaikuttti maksa-arvoihin, nyt uusi lääke joka oli tehokas itse vaivaan vaikutti munuaisiin ja tämänkin lääkkeen käytön lopetin mennä viikolla, nyt tarkkailtava verenpainetta ettei mene arvot liian alas ja onko lääke syynä kohonneisiin kolestrooli arvoihin.
   Pari vuotta menny juostessa verikokeisiin vähintään kerran kuussa, nyt tarkkailtava itse vaivaa kuinka kehittyy mutta mikäpä tässä tyydyttävä mitä on, nii vielä kun ollut koe kaniinina on yksi uusi lääke presepti valmiina testatattavaksim kun käyn hakemassa lääkkeen.

  • Anonyymi

   https://yle.fi/uutiset/3-11874458
   Tuore uutinen tähän aiheeseen yskästä, oli toista vuotta yskä vaivaksi asti, lääkäri vaivaani totesi vaihdetaan verenpainelääke toiseen merkkiin niin tokenee ja niin lähti yskä, ihme tapaus mutta totta.

  • Anonyymi

   En tiedä! Kävin viimekuussa labrassa, mutta tuloksista ei hajuakaan.

   • Anonyymi

    Rauta-arvot ovat kohdillaan. Niitä nostaa yksi asia.
    Sakeammaksi ei saa nousta.
    Beng


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Rauta-arvot ovat kohdillaan. Niitä nostaa yksi asia.
    Sakeammaksi ei saa nousta.
    Beng

    Minulla Hb piipahti lukemassa 169 mutta on normaalisti +-160.
    Mitataan muien kokeiden yhteydessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Rauta-arvot ovat kohdillaan. Niitä nostaa yksi asia.
    Sakeammaksi ei saa nousta.
    Beng

    Oletko mies vai nainen? Mikä on sinun "kohdillaan"? Jos ei halveksi mahdollisten lukijoiden arviointikykyä niin miksi sitä ei voi ilmaista asiaa lukuarvona?
    Sen vielä ymmärrän, että yhtä nostavaa asiaa ei halua julkistaa vaikka tuskin sekään aiheuttaisi mitään katastrofia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   12498
  2. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   61
   4722
  3. Vappubrunssi

   Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
   Kokkola
   283
   4407
  4. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   83
   3804
  5. Korona Hyrynsalmella

   Se sitten koronakin saavutti Hyrynsalmen.Kaikki siis nyt maskia käyttämään ja muutenkin olemaan varotoiminen.
   Hyrynsalmi
   101
   2553
  Aihe