Nyt ammattiliitto pro riitelee Lappeenrannassakin

Anonyymi

Pro on viime talvena järjestänyt laittomia lakkoja Helsingin seudulla. Siitä on tuomiot, Nyt Pro rettelöi Lappeenrannassa, kun henkilöstöryhmä, jota luottamusmiehet edustivat lakkautettiin ja luottamusmiehet sanottiin viimeisenä irti. Pron mielestä luottamusmiesten olisi pitänyt jäädä istustekelemaan "tyhjään halliin" ja pelaamaan korttia keskenään.

Asia on ihan selvä, kun mennään TESin ja lain mukaan. Jos osasto lakkautetaan, niin luottamustoimet lakkaavat myös. Pro on varsinainen riitapukari. Rinnekin järjesti laittomia lakkoja prossa, Hänet siitä myös tuomittiin.

Ammattiyhdistysriitely heikentää työilmapiiriä. Ei ihme, että liittojen jäsenmäärä laskee ja ansiosidonnainen varmistetaan YTK:sta, YTK:ssa jo puoli miljoonaa jäsentä. Myös kolmikanta on historiaa, kun liiton miehistä ei ole neuvottelijoiksi.

Ammattiyhdistysriitely on tullut Lappeenrannan kaupungillekin kalliiksi. Eksotessa jo pari tapausta. Kiistat johtaa siihen, että kaikki joustot vedetään pois, ei mitään koirankusetustaukoja keskellä päivää, mennään TESin mukaan ja taulukkopalkoilla, Niin se on tehtävä.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ammattiliittojen mahdottomuus johtaa myös siihen, että yhä useammissa yrityksissä lopetetaan ay-jäsenmaksujen periminen ja välittäminen. Jokainen saa hoitaa jäsenmaksunsa itse, niin golf-seuran, kennelin kuin liittojen jäsenmaksut.

      Alle 20 hengen järjestäytymässä yrityksessä voi saanoa luottamusmiessopimuksen irti. Luottamusmiesjärjestelmä ei ole yleissitovuuden piirissä. Siitä on tuore korkeimman oikeuden päätös. Kun ei ole luottamusmiestä, niin kaikki työntekijät yhdessä tai kaikkien työntekijöiden valitsema luottamusvaltuutettu edustaa kaikkia työntekijöitä.

      Jotkut työnantajaliitot eivät enää neuvottele työntekijäliittojen kanssa. Sillä tavalla paikallinen sopiminen toteutuu. Hallituksen kolmikanta ei saanut tuloksia aikaiseksi. Hallituksen ja yritysten pitää hoitaa paikallinen sopiminen ja työpaikkojen jatkon varmistaminen ilman ammattiliittoja. Jokaisella on oikeus työhön.

      Yhä useampi ala tulee olemaan yleissitovuuden ulkopuolella, kun järjestäytymisasteet aleneva. Sen takia, jos halutaan, että minimipalkat koskevat kaikkia, niin ne pitää säätää lakiin. Laki koskee kaikkia ja lakia kunnioitetaan.

      Pron UPM;n tapaus on aivan selvä. Pro haastaa turhaan riitaa. Saa asiaa selvittää, mutta se ei siitä miksikään muutu. Olis kannattanut kavereiden ottaa vaan töitä. Valitsivat kortiston.

    • Anonyymi

      Oliko ko.luottamusmiehen päätehtävä olla luottamusmies, vai jotain ihan muuta?
      Jos muuta, niin loppuiko tuo muu työ kaikilta?

      • Anonyymi

        muuta - kaikilta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        muuta - kaikilta

        Sittenhän tuossa ei ole lakia rikottu, jos kaikki irtisanottiin.


    • Anonyymi

      Miksiköhän YTK:n suosio kasvaa koko ajan. Punalippujen alla pönötys ei oikein toimi nykyisin.

    • Anonyymi

      Lainsäädäntö laahaa perässä, että pitää kuulua kassaan, että saa ansiosidonnaisen. Se on väärin, koska kaikki maksavat työttömyysvakuutusmaksun ja ansiosidonnainen kustannetaan lähes kokonaan valtion budjetista. Kassan jäsenmaksuista tulee vain pienen pieni osa. Sen takia ansiosidonnainen pitäisi kuulua kaikille. Kassat ovat turhia.

      Miksi YTK lisääntynyt? Kun ay-liikkeen tarkoin varjeltu salaisuus paljastui, ettei tarvitsekaan kuulua ammattiliittoon vaan pelkästään työttömyyskassaan, niin se muutti tilanteen. Ihmiset ovat jättäneet ammattiliitot enenevässä määrin ja liittyvät pelkästään työttömyyskassaan. YTK on vapaa kassa, jossa on jo yli 500.000 jäsentä.

      Kukaan ei halua lakkoilla. Työt eivät ole koskaan lakossa, vaan liittoon kuuluvat pakotetaan lakkoilemaan. Siksi liittoon ei haluta kuulua. Kukaan ei saa estää töihin menoa, jos ei halua lakkoilla. Se on rikos. Liivijengi portilla on toista mieltä. Senkin takia ei haluta kuulua liittoon. Sellaista vanhoillista toimintaa ei haluta tukea.

    • Anonyymi

      Kyselyn mukaan yli puolet liiton jäsenistä kuuluu liittoon ansiosidonnaisen takia. Lakkoilun takia liittoon kuuluu vain pari prosenttia.

      Kun nyt ay-valhe on paljastunut ja melkein kaikki ihmiset tietävät, että ei tarvitse kuulua liittoon, että saa ansiosidonnaisen. Riittää, että kuuluu työttömyyskassaan.

      Liittojen työttömyyskassaan ei anneta liittyä pelkästään. Sen takia vapaa itsenäinen kassa, "Loimaan kassa" eli Yleinen Työttömyyskassa, YTK kasvaa kuin pullataikina. Ne rahat ei mene lakkoilun tukemiseen. YTK:sta saa ansiosidonnaisturvan noin satasella vuodessa ja vielä YTK-yhdistyksestä lainopillisia neuvoja noin 20 eurolla vuodessa. Se on paljon vähemmän kuin liittojen 400-500 euroa vuodessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe