Nyt ammattiliitto pro riitelee Lappeenrannassakin

Anonyymi

Pro on viime talvena järjestänyt laittomia lakkoja Helsingin seudulla. Siitä on tuomiot, Nyt Pro rettelöi Lappeenrannassa, kun henkilöstöryhmä, jota luottamusmiehet edustivat lakkautettiin ja luottamusmiehet sanottiin viimeisenä irti. Pron mielestä luottamusmiesten olisi pitänyt jäädä istustekelemaan "tyhjään halliin" ja pelaamaan korttia keskenään.

Asia on ihan selvä, kun mennään TESin ja lain mukaan. Jos osasto lakkautetaan, niin luottamustoimet lakkaavat myös. Pro on varsinainen riitapukari. Rinnekin järjesti laittomia lakkoja prossa, Hänet siitä myös tuomittiin.

Ammattiyhdistysriitely heikentää työilmapiiriä. Ei ihme, että liittojen jäsenmäärä laskee ja ansiosidonnainen varmistetaan YTK:sta, YTK:ssa jo puoli miljoonaa jäsentä. Myös kolmikanta on historiaa, kun liiton miehistä ei ole neuvottelijoiksi.

Ammattiyhdistysriitely on tullut Lappeenrannan kaupungillekin kalliiksi. Eksotessa jo pari tapausta. Kiistat johtaa siihen, että kaikki joustot vedetään pois, ei mitään koirankusetustaukoja keskellä päivää, mennään TESin mukaan ja taulukkopalkoilla, Niin se on tehtävä.

7

65

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ammattiliittojen mahdottomuus johtaa myös siihen, että yhä useammissa yrityksissä lopetetaan ay-jäsenmaksujen periminen ja välittäminen. Jokainen saa hoitaa jäsenmaksunsa itse, niin golf-seuran, kennelin kuin liittojen jäsenmaksut.

   Alle 20 hengen järjestäytymässä yrityksessä voi saanoa luottamusmiessopimuksen irti. Luottamusmiesjärjestelmä ei ole yleissitovuuden piirissä. Siitä on tuore korkeimman oikeuden päätös. Kun ei ole luottamusmiestä, niin kaikki työntekijät yhdessä tai kaikkien työntekijöiden valitsema luottamusvaltuutettu edustaa kaikkia työntekijöitä.

   Jotkut työnantajaliitot eivät enää neuvottele työntekijäliittojen kanssa. Sillä tavalla paikallinen sopiminen toteutuu. Hallituksen kolmikanta ei saanut tuloksia aikaiseksi. Hallituksen ja yritysten pitää hoitaa paikallinen sopiminen ja työpaikkojen jatkon varmistaminen ilman ammattiliittoja. Jokaisella on oikeus työhön.

   Yhä useampi ala tulee olemaan yleissitovuuden ulkopuolella, kun järjestäytymisasteet aleneva. Sen takia, jos halutaan, että minimipalkat koskevat kaikkia, niin ne pitää säätää lakiin. Laki koskee kaikkia ja lakia kunnioitetaan.

   Pron UPM;n tapaus on aivan selvä. Pro haastaa turhaan riitaa. Saa asiaa selvittää, mutta se ei siitä miksikään muutu. Olis kannattanut kavereiden ottaa vaan töitä. Valitsivat kortiston.

  • Anonyymi

   Oliko ko.luottamusmiehen päätehtävä olla luottamusmies, vai jotain ihan muuta?
   Jos muuta, niin loppuiko tuo muu työ kaikilta?

   • Anonyymi

    muuta - kaikilta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    muuta - kaikilta

    Sittenhän tuossa ei ole lakia rikottu, jos kaikki irtisanottiin.


  • Anonyymi

   Miksiköhän YTK:n suosio kasvaa koko ajan. Punalippujen alla pönötys ei oikein toimi nykyisin.

  • Anonyymi

   Lainsäädäntö laahaa perässä, että pitää kuulua kassaan, että saa ansiosidonnaisen. Se on väärin, koska kaikki maksavat työttömyysvakuutusmaksun ja ansiosidonnainen kustannetaan lähes kokonaan valtion budjetista. Kassan jäsenmaksuista tulee vain pienen pieni osa. Sen takia ansiosidonnainen pitäisi kuulua kaikille. Kassat ovat turhia.

   Miksi YTK lisääntynyt? Kun ay-liikkeen tarkoin varjeltu salaisuus paljastui, ettei tarvitsekaan kuulua ammattiliittoon vaan pelkästään työttömyyskassaan, niin se muutti tilanteen. Ihmiset ovat jättäneet ammattiliitot enenevässä määrin ja liittyvät pelkästään työttömyyskassaan. YTK on vapaa kassa, jossa on jo yli 500.000 jäsentä.

   Kukaan ei halua lakkoilla. Työt eivät ole koskaan lakossa, vaan liittoon kuuluvat pakotetaan lakkoilemaan. Siksi liittoon ei haluta kuulua. Kukaan ei saa estää töihin menoa, jos ei halua lakkoilla. Se on rikos. Liivijengi portilla on toista mieltä. Senkin takia ei haluta kuulua liittoon. Sellaista vanhoillista toimintaa ei haluta tukea.

  • Anonyymi

   Kyselyn mukaan yli puolet liiton jäsenistä kuuluu liittoon ansiosidonnaisen takia. Lakkoilun takia liittoon kuuluu vain pari prosenttia.

   Kun nyt ay-valhe on paljastunut ja melkein kaikki ihmiset tietävät, että ei tarvitse kuulua liittoon, että saa ansiosidonnaisen. Riittää, että kuuluu työttömyyskassaan.

   Liittojen työttömyyskassaan ei anneta liittyä pelkästään. Sen takia vapaa itsenäinen kassa, "Loimaan kassa" eli Yleinen Työttömyyskassa, YTK kasvaa kuin pullataikina. Ne rahat ei mene lakkoilun tukemiseen. YTK:sta saa ansiosidonnaisturvan noin satasella vuodessa ja vielä YTK-yhdistyksestä lainopillisia neuvoja noin 20 eurolla vuodessa. Se on paljon vähemmän kuin liittojen 400-500 euroa vuodessa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   12544
  2. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   61
   4732
  3. Vappubrunssi

   Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
   Kokkola
   287
   4442
  4. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   88
   3856
  5. Korona Hyrynsalmella

   Se sitten koronakin saavutti Hyrynsalmen.Kaikki siis nyt maskia käyttämään ja muutenkin olemaan varotoiminen.
   Hyrynsalmi
   101
   2600
  Aihe