Nyt pitäisi saada kiireesti munien keitto-ohje, koska entinen on hukassa, laitoin sen "muistini" ulkolaidalle,,ja hävinnyt on.
Toivottavasti tästä asiasta ei tule nyt syyttelyä eikä kutsumista "persuksi" kuten yleensä käy,,olipahan asia mikä hyvänsä?
Kummallista sinänsä..eihän minua ole edes lyöty vasaralla päähän?
Kananmunien keitto-ohje
67
1481
Vastaukset
- Anonyymi
Kaivapa 70 plussasta vanha kananmunienkeittoketju esiin.
Sitä ketjua kesti noin kaksi vuotta.
Olikohan sen otsikko "Kuinka kauan keität munaasi?"
ja juttua piisasi noin 3000:n kommentin verran.
Mahtaneeko se kertoa ikäpolven ajattelukyvystä jotain
...ja nyt jo kuusikymppisissäkin esiintyy samaa..... - Anonyymi
Aloittajan tunnistaa tyylistä ja henkisestä tasosta ja ,,,
- Anonyymi
kattila liedelle, odota kunnes vesi kiehuu, sammuta levy, laita munat kattilaan
ja odota kymmenen minuutia, ota munat kattilasta
nj- Anonyymi
Noilla ohjeilla minun 6 suurta kananmunaani pienessä kattilassa jäävät taatusti löysiksi.
Toinen, järkevämpi keino,
Laita munat mikroon ja anna aikaa täydellä teholla munamäärästä riippuen.
Kun poksahtelu loppuu niin annan mikron pahtaa vielä minuutti ja ota keitetyt munat pois!
- Anonyymi
Laita lusikalla kiehuvaan veteen (jossa rkl suolaa) varovasti munat, väännä levy vähemmälle. Keitä 10 minuuttia. Nosta lusikalla munat kylmään veteen. Parin minuutin päästä ok. Toiset pitävät löysemmästä, minä tykkään leikata kypsiä viipaleita leivän päälle.
- Anonyymi
Kiehuvaan veteen mubien koosta riippuen 8 - 10min niin tulos on munaleikkurikelpoinen.
En näe suolaa tarpeelliseksi keitinveteen.
Jäähdytän paljon perusteellisemmin. Keitä kerrallaan 6 - 10 munaa ja huonosti jäähdytetyt alkavat sinistymään jääkaapissakin parin, kolmen päivän jälkeen.
Syön viikoittain ka. 10 munaa.
- Anonyymi
Keitetyt munat.
Joku mainitsikin, ei niitä tarvi oikeestaan keittää. Ite laitan munat kattilaan ja kraanasta vettä päälle. Liedelle lämpö täysille, kun vesi kiehuu kaasu pois päältä. Siinä sitten odottelee jotain vartin, munat on kypsiä. Säästyypi energiaa, eikä tarvi sen kummemmin vahtia.
Tullut tulokseen, tolla systeemillä munat pysyy myös hyvin ehyinäkin.
Munakkaan tekeminen on kans tehty monimutkaisen kuuloiseksi. Oikeestaan ainooa asia siinä on pitää lämpö tarpeeksi matalana, munakas kun ei tarkoita paistettua munaa. Mä alkanut tekeen silleen, kun munakas niinkuin alkaa meneen paistumisen puolelle, kaasu pois ja foliota päälle. Kyllä se siellä hyytyy. Sitten joskus voi kääntää ja hetki lämpöä. Toimii hyvin, eikä sen kummempia taiteiluja.
Mä muutenkin aika usein käytän mieluusti enenpi aikaa, kuin energiaa kypsentelyyn. Toki pihviin pitää pinta saada, mutta niissäkin hommissa folio on verraton, etenkin kun pitää mediumista.
Niinno, mulla kaasuvehkeitä, sähköliedellä vähän erilaista, koska levy varaa lämpöä.
=DW= - Anonyymi
Miten te saatte kivikovia munia alas kurkustanne ?
Kun vesi kiehuu, virta pois ja 3-4 minuutin kuluttua munat on sopivan kypsiä
pehmeän maukkaita.
Plöderöstä munasta elimistö saa myös käyttöönsä parhaiten munan ravintoaineet.
Muna munakuppiin ja keltuaiseen kun toppaa paahtoleipää - aaah
miten hyvää, italialaiseen tyyliin.- Anonyymi
Lämpiminä jep.
Mutta kylmät ja löysät munat ei oikeen innosta. Siks tulee yleensä keitettyä koviksi. Mä olen joskus juonut munia, kotona oli kanoja ja kaikkee tuli kokeiltua. Ei raaka muna ole pahaa, lähinnä just se, pitäis olla edes lämmin, jääkaappikylmä jotenkin mauton.
Nykyisin ei enää höpistä kolesterolista, kuin jossain vaiheessa. Varmastikkin liika munien syöminen vaikuttaa kehnosti asiaan. Kohtuullisesti syötyinä net kuiten hyviä, helppoja ja terveellisiä elintarvikkeita. Ja hirveen halpoja kaupassa.
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lämpiminä jep.
Mutta kylmät ja löysät munat ei oikeen innosta. Siks tulee yleensä keitettyä koviksi. Mä olen joskus juonut munia, kotona oli kanoja ja kaikkee tuli kokeiltua. Ei raaka muna ole pahaa, lähinnä just se, pitäis olla edes lämmin, jääkaappikylmä jotenkin mauton.
Nykyisin ei enää höpistä kolesterolista, kuin jossain vaiheessa. Varmastikkin liika munien syöminen vaikuttaa kehnosti asiaan. Kohtuullisesti syötyinä net kuiten hyviä, helppoja ja terveellisiä elintarvikkeita. Ja hirveen halpoja kaupassa.
=DW=Ihan hyvin voi ayödä yhden munan päivässä ilman mitää kolesteroli pelkoja.
Kananmunassa on tärkeitä ravintoaineita .
Munankeitin. Aiemmin pidin sitä turhakkeena mutta nyt en antaisi pois. Tasalaatuisia keittotuloksia. Munat keittimeen, pois kun keitin hälyyttää. Annan pinnan kuivahtaa ja sitten kylmään veteen. Nam.
- Anonyymi
Tässä minun ohjeeni: Munat aamulla kiehumaan, ja "siksi aikaa" pötköttelemään soffalle.
No, tunnin päästä herää valtavan paksuun savuun ettei kunnolla näe edes kyyryssä alkaa etsimään sauhun lähdettä, no ne munathan siellä, tosinkin räjähdelleet ja lentäneet kattoon ja kattilan pohja pikimusta.
Seuraavaksi vaimoa herättämään,,ja kysymään mitähän tässä nyt pitäisi tehdä... - Anonyymi
Keitän aina kuusi munaa kerrallaan. Levy päälle, laitan jääkaappikylmät munat kattilaan, kraanasta kuumaa vettä päälle niin että munat peittyy, kattila levylle ja kun alkaa kiehua keitän 9 minuuttia, kattila pois levyltä ja vesi pois, annan olla niin että munien pinta kuivuu ja sitten kylmää vettä kraanasta hetken aikaa, annan olla pari minuuttia ja kuorin kaikki, säilytän kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Viipaloin yhden munan joka ilta reissumies tyyppisen ruisleivän väliin iltapalalle. Toimii täydellisesti !
ent kyökkipiika- Anonyymi
siilivain kirjoitti:
Mikä ajatus on siinä että kuorit kaikki?
Se että kuoret lähtee tosi hyvin tuoreeltaan, kopautan rikki ja pyöräytän munaa pöytää vasten ja voila, helposti lähtee . Jos kuorin vasta seuraavana päivänä ei enää lähdekään niin helposti. Ne munat kyllä säilyy valmiiksi kuorittuna vallan mainiosti ja rasiasta suoraan leivälle.
- Anonyymi
Viiden minuutin keitto oli meidän hotellissa se normaali jossa keltuainen ei tullut kuivaksi mössöksi
- Anonyymi
Jos munat ottaa jääkaapista niin ne pitää laittaa kylmään veteen. Kattila liedelle. Kun vesi alkaa kiehua, lämpö pienelle niin että vesi kuplii vain vähän. Kun munia keittää 5 min miedolla lämmöllä saa juuri sopivasti hyytyneitä munia, ei ylikypsiä. Kattila otetaan liedeltä ja päälle juoksutetaan kylmää vettä. Munia seisotetaan kattilassa kylmässä vedessä jonkin aikaa. Kun munien ulkokuori on kylmä, se irtoaa helposti. Munia kannattaa keittää vain päivän tarpeeseen. Jääkaapissa keitetyt munat tummuvat eivätkä maistu tuoreilta.
- Anonyymi
Sama ohje mutta keitän 6 min siitä kun vesi alkaa kiehua. Itsellä nopea induktioliesi joka vaikuttaa asiaan. Keitinveteen tosiaan myös vähän suolaa. Siinä on jokin taika jonka vanha viisas mummoni kertoi. En tosin muista mikä se taika oli. Olisikohan liittynyt tuohon tummumiseen. Noudatan ohjetta suolasta joka tapauksessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sama ohje mutta keitän 6 min siitä kun vesi alkaa kiehua. Itsellä nopea induktioliesi joka vaikuttaa asiaan. Keitinveteen tosiaan myös vähän suolaa. Siinä on jokin taika jonka vanha viisas mummoni kertoi. En tosin muista mikä se taika oli. Olisikohan liittynyt tuohon tummumiseen. Noudatan ohjetta suolasta joka tapauksessa.
Mulla kans sama, 6-7 min. Suolaa keitinveteen. Taika jonka kuullu, ois että jos kuori säröllä, ei valkuainen valuisi ulos.
Ei ole ihan pitänyt paikkaansa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mulla kans sama, 6-7 min. Suolaa keitinveteen. Taika jonka kuullu, ois että jos kuori säröllä, ei valkuainen valuisi ulos.
Ei ole ihan pitänyt paikkaansa.Enintään 7 minuutin muna on parasta. Saa olla vähän lötky sisältä, jos syö kuppimunan.
Leivällä voi olla vähän kiinteämpää munaa, että leikkurilla saa jämptit siivut sillin alle.
Ben
Muista: kun vesi kattilassa alkaa porista, ota silloin munat korista. Jos se kiehuu kovasti, tulee sinusta rovasti. - Anonyymi
Ja höpön höpön, yhtään munaa ei ole tummunut ja makukin säilynyt hyvänä . Tuolla aiemmin laittamallani ohjeella olen keittänyt jo vuosikaudet.
ent kyökkipiika - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mulla kans sama, 6-7 min. Suolaa keitinveteen. Taika jonka kuullu, ois että jos kuori säröllä, ei valkuainen valuisi ulos.
Ei ole ihan pitänyt paikkaansa.Laitoin ennen suolaa keitinveteen mutta nyt en ole laittanut moneen vuoteen. En ole huomannut mitään eroa keitetyissä munissa ennen tai jälkeen suolan. Jos kuori on säröllä niin kyllä sieltä valuu valkuaista pois, on suolaa tai ei. Mitä enemmän vesi kiehuu ja porisee niin sitä enemmän valkuaista valuu ennen kuin hyytyy.. Munat kannattaa siksi keittää miedolla lämmöllä. Maun mukaan 5 - 6 - 7 minuuttia keittoaikaa siitä kun vesi alkaa kiehua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Laitoin ennen suolaa keitinveteen mutta nyt en ole laittanut moneen vuoteen. En ole huomannut mitään eroa keitetyissä munissa ennen tai jälkeen suolan. Jos kuori on säröllä niin kyllä sieltä valuu valkuaista pois, on suolaa tai ei. Mitä enemmän vesi kiehuu ja porisee niin sitä enemmän valkuaista valuu ennen kuin hyytyy.. Munat kannattaa siksi keittää miedolla lämmöllä. Maun mukaan 5 - 6 - 7 minuuttia keittoaikaa siitä kun vesi alkaa kiehua.
Kenkuttaa, jos munaa lusikalla laittaessa kopsahtaa kattilaan, tulee särö, mistä tursuaa valkuaisen riekaleet.
Muuten. Muistan lapsena, kun munan kapeammassa puolessa on sellainen 'nyöri', niin kieltäydyin syömään napanuoraa.
Beng - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sama ohje mutta keitän 6 min siitä kun vesi alkaa kiehua. Itsellä nopea induktioliesi joka vaikuttaa asiaan. Keitinveteen tosiaan myös vähän suolaa. Siinä on jokin taika jonka vanha viisas mummoni kertoi. En tosin muista mikä se taika oli. Olisikohan liittynyt tuohon tummumiseen. Noudatan ohjetta suolasta joka tapauksessa.
Se että vedessä on suolaa tekee sen että valkuainen ei leviä veteen jos kanamuna menee hieman rikki vaan valkuainen guaguloituu, kananmunan pintaan pieneksi möykyksi
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Laitoin ennen suolaa keitinveteen mutta nyt en ole laittanut moneen vuoteen. En ole huomannut mitään eroa keitetyissä munissa ennen tai jälkeen suolan. Jos kuori on säröllä niin kyllä sieltä valuu valkuaista pois, on suolaa tai ei. Mitä enemmän vesi kiehuu ja porisee niin sitä enemmän valkuaista valuu ennen kuin hyytyy.. Munat kannattaa siksi keittää miedolla lämmöllä. Maun mukaan 5 - 6 - 7 minuuttia keittoaikaa siitä kun vesi alkaa kiehua.
Auolattomassa vedessä,valkuainen ei kuoguloi samalla tavalla kun suolatussa .
Se sama miten kukin tekee. Kylmäkkö koulussa nämä opetetataan jokaiselle
- Anonyymi
Kylläpä tehdään kananmunan keittämisestä tiedettä!
Jokainen saa tehdä siitä niin vaikeaa kuin haluaa.
Minulle riittää se, että munien koosta, ja keitettyjen käyttötarkoituksesta riippuen pidän niitä kiehuvassa vedessä sopivan ajan.
Jäähdyttäminen on tärkeämpää. Perusteellisesti ja mahdollisimman nopeasti jäähdytetyt munat säilyvät pisimpään sinistymättä.
Keitellessäni Espanjassa ei touko- lokakuun välillä saa kylmää vettä koska käyttöveden nousuputki on avoimella lounaisseinällä ja kaupungin verkosto on katubitumin alla parinkymmenen sentin syvyydessä.
Uhraan joskus litran kaukalollisen pakastejäitä.- Anonyymi
Okei. Jäi minulta kylmä vesi, kun olen kaatanut keitinvedet lasken hanasta ja annan munien jäähtyä.
Suolaa en ikuna ole keittoveteen laittanut saatikka kuullut laitettavan kuin tässä ketjussa.
Beng
- Anonyymi
Hämmästyttävää! Täysin "läpällä" laitoin aloituksen, mutta näyttää vetävän ja kiinnostavan tosiaankin. Niinno, kai se täytyy myöntää ja uskoa ettei keskustelua vaikeammista aiheista täällä voi käydä.
- Anonyymi
Ketjuissa kommentoivien järki juuri riittää kananmunien keiton tapaisiin asioihin.
Ne naiset..tarvii yrittää ymmärtää.
- Anonyymi
laita juomalasi mikroon puolilaan vettä, riko muna sinne ja lämmitä mikrossa täydellä teholla 1 min, tulee hyvä uppomuna
nj- Anonyymi
Toimii myös.
Onkohan kukaan kokeillut 20;22 ohjettani kuorimattomien munien kypsennyksestä mikrossa? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Toimii myös.
Onkohan kukaan kokeillut 20;22 ohjettani kuorimattomien munien kypsennyksestä mikrossa?Älä yllytä. Voi jäädä käsiin....ja se, mitä laitat, voi palaa tehoilla karrelle.
Beng - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Toimii myös.
Onkohan kukaan kokeillut 20;22 ohjettani kuorimattomien munien kypsennyksestä mikrossa?Olen kokeillut laittaa munan ilman kuoria mickroon kahvikupista ja ihan vaan siitä tuli keitetty kananmuna . Sen kokeilun tein kymmeniä vuosia sitten kun ensimäinen mickro ostettiin , ja mukana tuli pieni resepti kirja. Äsken jälkeen olen vaan keittänyt kananmunat ihan tavallisesti kattilassa silloin harvoin kun niitä syön.
- Anonyymi
Onnistuu kyllä mikrossakin kananmuna. Rikotaan muna kahvitassille, sekoitetaan huolella rakenne rikki,,ja eikun minuutiksi mikroon. Tulee kuin paistettu muna ilman rasvaa.
- Anonyymi
Täällä yksi mikroa kokeillut. Munasta tulee kyllä mikrossa nopeasti syötävää mutta ne roiskeet! Muna roiskuu ympäriinsä mikrossa käyttää mikrokupua tai ei. Vedessä keittäminen on siistimpää puuhaa. Mikähän on lopullinen aikaero versus mikron puhtaaksi puunaaminen ja vedessä keittäminen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täällä yksi mikroa kokeillut. Munasta tulee kyllä mikrossa nopeasti syötävää mutta ne roiskeet! Muna roiskuu ympäriinsä mikrossa käyttää mikrokupua tai ei. Vedessä keittäminen on siistimpää puuhaa. Mikähän on lopullinen aikaero versus mikron puhtaaksi puunaaminen ja vedessä keittäminen.
Mikrokuppi.
Kuulostaa turhakkeelta, mutta toimii, maksaa kai pari euroa. Joskus käytin, net kai jossain kaapin perällä nykyisin. Munan kypsentäminen onnistuu ihan mukissakin. Tärkeintä rikkoa rakenne, sitten ei roiski sen kummemmin. Ehkä ei kannata ihan täystehoa käyttää, muttaei muna ole yhtään sen kummempi mikrotettava,kuin mikään muukaan. Lisäks keitettyyn se etu, saapi suolan, tai vaikka nyt oreganon sekoitettua valmiiksi sekaan.
Noh, aina voi tietenkin laittaa koko munan kuorineen mikroon, siitä voi sitä siivoakin tulla.
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täällä yksi mikroa kokeillut. Munasta tulee kyllä mikrossa nopeasti syötävää mutta ne roiskeet! Muna roiskuu ympäriinsä mikrossa käyttää mikrokupua tai ei. Vedessä keittäminen on siistimpää puuhaa. Mikähän on lopullinen aikaero versus mikron puhtaaksi puunaaminen ja vedessä keittäminen.
Kokeillut ja todeksi havaiinnut: Pitää HUOLELLA rakenne rikkoa niin eipä roisku.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikrokuppi.
Kuulostaa turhakkeelta, mutta toimii, maksaa kai pari euroa. Joskus käytin, net kai jossain kaapin perällä nykyisin. Munan kypsentäminen onnistuu ihan mukissakin. Tärkeintä rikkoa rakenne, sitten ei roiski sen kummemmin. Ehkä ei kannata ihan täystehoa käyttää, muttaei muna ole yhtään sen kummempi mikrotettava,kuin mikään muukaan. Lisäks keitettyyn se etu, saapi suolan, tai vaikka nyt oreganon sekoitettua valmiiksi sekaan.
Noh, aina voi tietenkin laittaa koko munan kuorineen mikroon, siitä voi sitä siivoakin tulla.
=DW=Mulla on kaksi kappaletta mikroon tarkoitettuja munakuppeja. Kuppien kansiosassa reikä, että pääsee höyryt pois. Ennen kuppiin laittamista olen sekoittanut/vispannut munan hyvin silti kun mikron laittaa päälle niin alle puolen minuutin päästä kansiosa lentää irti kupista ja muna roiskuu ympäriinsä. Se siitä mikrohommasta. Nykyään keitän munat tai paistan teflon-pannulla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mulla on kaksi kappaletta mikroon tarkoitettuja munakuppeja. Kuppien kansiosassa reikä, että pääsee höyryt pois. Ennen kuppiin laittamista olen sekoittanut/vispannut munan hyvin silti kun mikron laittaa päälle niin alle puolen minuutin päästä kansiosa lentää irti kupista ja muna roiskuu ympäriinsä. Se siitä mikrohommasta. Nykyään keitän munat tai paistan teflon-pannulla.
Jaa.
Mulla toimi kupit hyvin, ei ongelmia. Ehkä tekemistä tehon tai säteilyn tasaisuuden kans. En tiedä, vaikuttaako suola miten asiaan, mä olen sen laittanut jo mukiin. Mulla siis kupit jossain ja käytän ihan mukia, ilman kantta, kananmunan mikrottamiseen, ihan siististi näinkin. Käytän mikroa vähän kaikkeen, toki joskus pitää olla pannulla paistettua, tai uunissa tehtyä.
Tullut muuten siihen tulokseen, grillivastus mikrossa pelkkä vitsi, ei niissä tehoja ja pelottaa, että uuni syttyy vielä palamaan. Samalla vaivalla tekee kaasugrillillä turvallisesti.
Joopa, pitänee lämmittää mukillinen kahvia mikrossa, toimii oikein hyvin sekin.
=DW=
- Anonyymi
parsan kanssa uppomut maistuu
https://youtu.be/CfIwAjomGWQ
nj- Anonyymi
Ei viitti alkaa uppomunia keittelee kun helposti tekee peltisapuskan , pyöräyttää parsan ympäri pekonia ja leivinpaperille pellille, viereen parsakaalia, kukkakaalia yms kasvista paloina ja muutama kananmuna vatkaamatta ja 200 asteiseen uuniin puolisen tuntia tai kunnes kasvikset haluamasi kypsiä, itse tykkään purtavista aldente. Jos haluat munankeltuaiset löysempänä lisäät ne pellille vasta myöhemmin. Helpolla hyvää nam :)
vn
- Anonyymi
Silmiini ei ole osunut, että yksikään munatieteilijä olisi maininnut munan koon vaikutusta tieteellisen tarkan keittämisen tulokseen.
Keittominutteja on lauottu analysoimatta lopputulokseen vaikuttavia muuttujia.
On tunnustettava, että mielessäni kävi josko tieteilijät käyttävät aina samaa munakokoa tai ehkä jopa punnitsevat kotona ne.
Miten lienee?- Anonyymi
No nyt!
Ihan uutiskynnyksen on ylittänyt vinkki, miten munan voi kuoria kerralla ilman, että jää hippusia.
Omituista, että munan paksu pää täräytetään pöytään??
Luulisi, että kattilassa tirskuisi valkuainen ulos.
Ei.
Sitten määräajan kuluttua, muna nostetaan lusikalla ja upotetaan lasipurkkiin kylmään? veteen ja s i e l l ä kuoritaan muna yksikätisesti ja spädäm muna on siinä ilman hippuja.
No sitten.
Minusta nostettu muna ei ole sama kuin napautettu muna. Tästä voimme kiistellä hamaan vappuun.
Ja sitten.
Lasipurkki on pieni, jos keittelijällä on nakkisormet tai muuten mahtavat räpylät.
Siinä voi lasi järähtää.
Beng
- Anonyymi
Nyt!... Kun tämä munakeskustelu on kuollut; kerron oman munankeittosalaisuuteni. Näin kukaan ei saa sitä tietää.
Rosterinen 1,5ltr.n vedenkeitin ja sinne yhdestä kuuteen munaa.
Vettä maksimissaan mitta-asteikon ylärajaan.
Keitin päälle.
Ennen kuin vesi kiehuu, keitin sammutetaan, ja munat jätetään 3-10 minuutiksi vedenkeittimeen. Elikkäs kuinka kovan munan haluat?
Jos vesi ei kiehu, niin munat eivät hakkaudu rikki.
Noin 90 °C vesi riittää kypsentämään munat.
Toimii myös niin että ensin kaataa keittimestä tee-veden hautumaan.
Ja sitten lisää haluamansa määrän munia kuumaan veteen kypsymään.
Vettä voi lämmittää lisää, mutta munien on oltava huoneen lämpöisiä.
Jääkaappikylmät munat halkeavat.- Anonyymi
Jokaisella oma tapansa, kuten meillä puolisoni kanssa. Hän laittaa munat kiehuvaan veteen ns. munatelineen kanssa ja keittää niitä 6 min. Minä laitan munat kylmään veteen ilman telinettä ja kun vesi kiehuu, laitan ajastimen 5 minuutille. MOlempi parempi , kummatkin maistuvat
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jokaisella oma tapansa, kuten meillä puolisoni kanssa. Hän laittaa munat kiehuvaan veteen ns. munatelineen kanssa ja keittää niitä 6 min. Minä laitan munat kylmään veteen ilman telinettä ja kun vesi kiehuu, laitan ajastimen 5 minuutille. MOlempi parempi , kummatkin maistuvat
tärkeimpänä pidän itse kananmunien keittämisen jälkeen . siirrä kananmunat sen jälkeen heti kylmään veteen hetkeksi , niin kuori irtoaa sitten hyvin / helposti.
- Anonyymi
Itseläni homma ei tarkka.Otan kattilan ,laitan siihen vettä ja kanamunat. Kun kuulen vesi kiehuu.Samutan lieden. Jonkun ajan päästä.Kelloa en kyttää.Kaadan kuman veden pois.Kattilaan kylmää vettä.Olkon ekut tovin ja sitten muun aamiaisen laiton ,johon tassille kuorin 2 ekua. Yksin asuvana!
- Anonyymi
Kananmunia en vähään aikaan aio syödä, kun useat ihmiset löytäneet niistä suolinkaisia, siis matoja !!
Olen kyllä todellinen kananmunaruokien ystävä, mutta ällöttää madot ja toukat. - Anonyymi
Minulle oikeinkirjoitus on tarkkaa, välilyöntiä ei ennen pilkkua tai pistettä mutta kylläkin pilkun ja pisteen jälkeen...
Kuumaa vettä en kaada pois koska on typerää kaataa pois lämpöenergiaa. Ottaa vain ne munat pois vedestä jäähtymään ja jättää veden kattilaan liedelle jäähtymään, kaataa sitten joskus kun on jäähtynyt huoneenlämpöön. Itse teen usein kahvit kuumalla munankeitinvedellä ja taas vähän säästyy energiaa...toisinaan hyödynnän sen kuuman veden myös tiskissä.
nim. ekut tassille - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kananmunia en vähään aikaan aio syödä, kun useat ihmiset löytäneet niistä suolinkaisia, siis matoja !!
Olen kyllä todellinen kananmunaruokien ystävä, mutta ällöttää madot ja toukat.No, mitä niistä madoista. Ne ovat hyvälaatuista proteiinia, eiku syömään vaan niin madot kuin munat.
Ihme hienostelua nyt tuonkin asian kohdalla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kananmunia en vähään aikaan aio syödä, kun useat ihmiset löytäneet niistä suolinkaisia, siis matoja !!
Olen kyllä todellinen kananmunaruokien ystävä, mutta ällöttää madot ja toukat.Mäkään en ole löytänyt keittämistäni munista suolinkaisia tms.
Niistä on asiantuntijatasolta sanottu etteivät ne kypsennetyissä munissa voi olla vaarallisia, äklöjä kylläkin.
Paras keittoaika löytyy kokeilemalla.
Kun muna on leikattuna hiukan löysä, makukin jäähdytettynä on hyvä.
Pannussa liedellä paistettu muna on meikälle maukkain.
- Anonyymi
Mikähän siinä oli sääntöjen vastaista kun piti poistaa.
- Anonyymi
Vaimoni keittää veden valmiiksi edellisenä iltana. Itse tarvitsee vain lämmittää se seuraavana aamuna.
- Anonyymi
Munat kylmään veteen. Ja kattila liedelle ja liesi päälle. Kun vesi alkaa kiehua, niin siitä hetkestä keitetään pienemmällä lämmöllä 6 min. Sen jälkeen huudotaan munat kylmässä vedessä.
Pieni ripaus suolaa, kun vesi alkaa kiehua. En muista, että mikä taika siinä oli. Olisikohan ollut, että kuoret irtoavat paremmin. Sitä en millään muista. Munankeitin 7min.
- Anonyymi
Uppomunan saa kun rikkoo munan puoleen lasia vettä ja laittaa mikroon täydellä teholla tasan minuutiksi
- Anonyymi
Kun munien keittovesi kiehuu, silloin laitan munat kiehuun.
Keittiön seinäkellosta katson ajan, neljä minuuttia - ja munat ovat sopivan kypsät.
Poimin lusikalla ne pikku kasariin. Äkkiä kylmää vettä päälle.
Toinen kaupan tuote kirjolohen paisto liedellä pannussa.
Myös lautasella pikku sähköuunissa. Päälle hiukan Aromat suolaa. Nam nam! - Anonyymi
Kaurapuuro sensijaan onnistuu mikrouunissa meikätumpeloltakin aina.
- Anonyymi
Et siis osaa googlata ap?
- Anonyymi
Olen huomannut, kun veden keittää illalla valmiiksi niin se tarvii aamulla enää kiehauttaa. Nopeuttaa paljon kaikenlaista ruoan valmistusta ja todella kätevää esimerkiksi kahvia tehdessä aamulla.
- Anonyymi
Voi Luoja ota minut jo pois täältä.
- Anonyymi
Emäntä keittää veden valmiiksi illalla. Aamulla ei tarvitse kuin lämmittää.
- Anonyymi
Nyt joku vatipää on keksinyt, että kananmunia tulisi keittää 32 MINUUTTIA. Siis yli puoli tuntia, että mitä mitä mitä h....tin v..tua nyt taas yhren kerran? Nii no että sähköä kuluisi paljon enemmän, kun höhlät lampaina keittää kananmunia yli puoli tuntia, vaikka 10 minsaa riittää vallan mainiosti. Tämän on pakko olla joku energiayhtiön johtajan keksintöjä. Minä keitän kananmunia sen 10 minsaa tai sitten en keitä ollenkaan.
32 minuuttia. Pah. Naurettavaa. Ihme kun ei neljä tuntia, jotta keittotuloksesta tulisi mahdollisimman "täydellinen". Onko hullumpaa kuultu? Näin meidän elämää halutaan hallita, säännöstellä ja hankaloittaa. Aina jotain uusia hullun keksimiä ohjeistuksia, kuinka pitäisi mennä perse edellä puuhun. Nyt on tämäkin päivä nähty. Keittele kananmunia 32 minuuttia.- Anonyymi
Täydellisen kananmunan keitto-ohje on tuo, jossa ilmeisesti keitetään ja jähdytetään ja keitetään ja jäähdytetään ja keitetään ja... Saa noudattaa, joka haluaa. Minulle riittää se 8-9 min.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täydellisen kananmunan keitto-ohje on tuo, jossa ilmeisesti keitetään ja jähdytetään ja keitetään ja jäähdytetään ja keitetään ja... Saa noudattaa, joka haluaa. Minulle riittää se 8-9 min.
Hullu paljon vaivaa näkee, viisas pääsee vähemmällä.
- Anonyymi
kananmuna laitetaan kylmään veteen eikä sitä säikytetä kiehuvilla porevesillä!
kun alkaa kuplia siitä seittemän minuuttia ja se on siinä. vesi pois ja kylmä tilalle.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236975Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää421259Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271052- 75891
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal48845Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61837Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93804Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38791Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14756- 43733