Kananmunien keitto-ohje

Anonyymi

Nyt pitäisi saada kiireesti munien keitto-ohje, koska entinen on hukassa, laitoin sen "muistini" ulkolaidalle,,ja hävinnyt on.

Toivottavasti tästä asiasta ei tule nyt syyttelyä eikä kutsumista "persuksi" kuten yleensä käy,,olipahan asia mikä hyvänsä?

Kummallista sinänsä..eihän minua ole edes lyöty vasaralla päähän?

61

1018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaivapa 70 plussasta vanha kananmunienkeittoketju esiin.
      Sitä ketjua kesti noin kaksi vuotta.
      Olikohan sen otsikko "Kuinka kauan keität munaasi?"
      ja juttua piisasi noin 3000:n kommentin verran.
      Mahtaneeko se kertoa ikäpolven ajattelukyvystä jotain
      ...ja nyt jo kuusikymppisissäkin esiintyy samaa.....

    • Anonyymi

      Aloittajan tunnistaa tyylistä ja henkisestä tasosta ja ,,,

    • Anonyymi

      kattila liedelle, odota kunnes vesi kiehuu, sammuta levy, laita munat kattilaan
      ja odota kymmenen minuutia, ota munat kattilasta
      nj

      • Anonyymi

        Noilla ohjeilla minun 6 suurta kananmunaani pienessä kattilassa jäävät taatusti löysiksi.
        Toinen, järkevämpi keino,
        Laita munat mikroon ja anna aikaa täydellä teholla munamäärästä riippuen.
        Kun poksahtelu loppuu niin annan mikron pahtaa vielä minuutti ja ota keitetyt munat pois!


    • Anonyymi

      Laita lusikalla kiehuvaan veteen (jossa rkl suolaa) varovasti munat, väännä levy vähemmälle. Keitä 10 minuuttia. Nosta lusikalla munat kylmään veteen. Parin minuutin päästä ok. Toiset pitävät löysemmästä, minä tykkään leikata kypsiä viipaleita leivän päälle.

      • Anonyymi

        Kiehuvaan veteen mubien koosta riippuen 8 - 10min niin tulos on munaleikkurikelpoinen.
        En näe suolaa tarpeelliseksi keitinveteen.
        Jäähdytän paljon perusteellisemmin. Keitä kerrallaan 6 - 10 munaa ja huonosti jäähdytetyt alkavat sinistymään jääkaapissakin parin, kolmen päivän jälkeen.
        Syön viikoittain ka. 10 munaa.


    • Anonyymi

      Keitetyt munat.

      Joku mainitsikin, ei niitä tarvi oikeestaan keittää. Ite laitan munat kattilaan ja kraanasta vettä päälle. Liedelle lämpö täysille, kun vesi kiehuu kaasu pois päältä. Siinä sitten odottelee jotain vartin, munat on kypsiä. Säästyypi energiaa, eikä tarvi sen kummemmin vahtia.

      Tullut tulokseen, tolla systeemillä munat pysyy myös hyvin ehyinäkin.

      Munakkaan tekeminen on kans tehty monimutkaisen kuuloiseksi. Oikeestaan ainooa asia siinä on pitää lämpö tarpeeksi matalana, munakas kun ei tarkoita paistettua munaa. Mä alkanut tekeen silleen, kun munakas niinkuin alkaa meneen paistumisen puolelle, kaasu pois ja foliota päälle. Kyllä se siellä hyytyy. Sitten joskus voi kääntää ja hetki lämpöä. Toimii hyvin, eikä sen kummempia taiteiluja.

      Mä muutenkin aika usein käytän mieluusti enenpi aikaa, kuin energiaa kypsentelyyn. Toki pihviin pitää pinta saada, mutta niissäkin hommissa folio on verraton, etenkin kun pitää mediumista.

      Niinno, mulla kaasuvehkeitä, sähköliedellä vähän erilaista, koska levy varaa lämpöä.

      =DW=

    • Anonyymi

      Miten te saatte kivikovia munia alas kurkustanne ?
      Kun vesi kiehuu, virta pois ja 3-4 minuutin kuluttua munat on sopivan kypsiä
      pehmeän maukkaita.
      Plöderöstä munasta elimistö saa myös käyttöönsä parhaiten munan ravintoaineet.
      Muna munakuppiin ja keltuaiseen kun toppaa paahtoleipää - aaah
      miten hyvää, italialaiseen tyyliin.

      • Anonyymi

        Lämpiminä jep.

        Mutta kylmät ja löysät munat ei oikeen innosta. Siks tulee yleensä keitettyä koviksi. Mä olen joskus juonut munia, kotona oli kanoja ja kaikkee tuli kokeiltua. Ei raaka muna ole pahaa, lähinnä just se, pitäis olla edes lämmin, jääkaappikylmä jotenkin mauton.

        Nykyisin ei enää höpistä kolesterolista, kuin jossain vaiheessa. Varmastikkin liika munien syöminen vaikuttaa kehnosti asiaan. Kohtuullisesti syötyinä net kuiten hyviä, helppoja ja terveellisiä elintarvikkeita. Ja hirveen halpoja kaupassa.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lämpiminä jep.

        Mutta kylmät ja löysät munat ei oikeen innosta. Siks tulee yleensä keitettyä koviksi. Mä olen joskus juonut munia, kotona oli kanoja ja kaikkee tuli kokeiltua. Ei raaka muna ole pahaa, lähinnä just se, pitäis olla edes lämmin, jääkaappikylmä jotenkin mauton.

        Nykyisin ei enää höpistä kolesterolista, kuin jossain vaiheessa. Varmastikkin liika munien syöminen vaikuttaa kehnosti asiaan. Kohtuullisesti syötyinä net kuiten hyviä, helppoja ja terveellisiä elintarvikkeita. Ja hirveen halpoja kaupassa.

        =DW=

        Ihan hyvin voi ayödä yhden munan päivässä ilman mitää kolesteroli pelkoja.
        Kananmunassa on tärkeitä ravintoaineita .


    • Munankeitin. Aiemmin pidin sitä turhakkeena mutta nyt en antaisi pois. Tasalaatuisia keittotuloksia. Munat keittimeen, pois kun keitin hälyyttää. Annan pinnan kuivahtaa ja sitten kylmään veteen. Nam.

    • Anonyymi

      Tässä minun ohjeeni: Munat aamulla kiehumaan, ja "siksi aikaa" pötköttelemään soffalle.

      No, tunnin päästä herää valtavan paksuun savuun ettei kunnolla näe edes kyyryssä alkaa etsimään sauhun lähdettä, no ne munathan siellä, tosinkin räjähdelleet ja lentäneet kattoon ja kattilan pohja pikimusta.

      Seuraavaksi vaimoa herättämään,,ja kysymään mitähän tässä nyt pitäisi tehdä...

    • Anonyymi

      Keitän aina kuusi munaa kerrallaan. Levy päälle, laitan jääkaappikylmät munat kattilaan, kraanasta kuumaa vettä päälle niin että munat peittyy, kattila levylle ja kun alkaa kiehua keitän 9 minuuttia, kattila pois levyltä ja vesi pois, annan olla niin että munien pinta kuivuu ja sitten kylmää vettä kraanasta hetken aikaa, annan olla pari minuuttia ja kuorin kaikki, säilytän kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Viipaloin yhden munan joka ilta reissumies tyyppisen ruisleivän väliin iltapalalle. Toimii täydellisesti !

      ent kyökkipiika

      • Mikä ajatus on siinä että kuorit kaikki?


      • Anonyymi
        siilivain kirjoitti:

        Mikä ajatus on siinä että kuorit kaikki?

        Se että kuoret lähtee tosi hyvin tuoreeltaan, kopautan rikki ja pyöräytän munaa pöytää vasten ja voila, helposti lähtee . Jos kuorin vasta seuraavana päivänä ei enää lähdekään niin helposti. Ne munat kyllä säilyy valmiiksi kuorittuna vallan mainiosti ja rasiasta suoraan leivälle.


      • Anonyymi

        Viiden minuutin keitto oli meidän hotellissa se normaali jossa keltuainen ei tullut kuivaksi mössöksi


    • Anonyymi

      Jos munat ottaa jääkaapista niin ne pitää laittaa kylmään veteen. Kattila liedelle. Kun vesi alkaa kiehua, lämpö pienelle niin että vesi kuplii vain vähän. Kun munia keittää 5 min miedolla lämmöllä saa juuri sopivasti hyytyneitä munia, ei ylikypsiä. Kattila otetaan liedeltä ja päälle juoksutetaan kylmää vettä. Munia seisotetaan kattilassa kylmässä vedessä jonkin aikaa. Kun munien ulkokuori on kylmä, se irtoaa helposti. Munia kannattaa keittää vain päivän tarpeeseen. Jääkaapissa keitetyt munat tummuvat eivätkä maistu tuoreilta.

      • Anonyymi

        Sama ohje mutta keitän 6 min siitä kun vesi alkaa kiehua. Itsellä nopea induktioliesi joka vaikuttaa asiaan. Keitinveteen tosiaan myös vähän suolaa. Siinä on jokin taika jonka vanha viisas mummoni kertoi. En tosin muista mikä se taika oli. Olisikohan liittynyt tuohon tummumiseen. Noudatan ohjetta suolasta joka tapauksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama ohje mutta keitän 6 min siitä kun vesi alkaa kiehua. Itsellä nopea induktioliesi joka vaikuttaa asiaan. Keitinveteen tosiaan myös vähän suolaa. Siinä on jokin taika jonka vanha viisas mummoni kertoi. En tosin muista mikä se taika oli. Olisikohan liittynyt tuohon tummumiseen. Noudatan ohjetta suolasta joka tapauksessa.

        Mulla kans sama, 6-7 min. Suolaa keitinveteen. Taika jonka kuullu, ois että jos kuori säröllä, ei valkuainen valuisi ulos.
        Ei ole ihan pitänyt paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla kans sama, 6-7 min. Suolaa keitinveteen. Taika jonka kuullu, ois että jos kuori säröllä, ei valkuainen valuisi ulos.
        Ei ole ihan pitänyt paikkaansa.

        Enintään 7 minuutin muna on parasta. Saa olla vähän lötky sisältä, jos syö kuppimunan.
        Leivällä voi olla vähän kiinteämpää munaa, että leikkurilla saa jämptit siivut sillin alle.
        Ben
        Muista: kun vesi kattilassa alkaa porista, ota silloin munat korista. Jos se kiehuu kovasti, tulee sinusta rovasti.


      • Anonyymi

        Ja höpön höpön, yhtään munaa ei ole tummunut ja makukin säilynyt hyvänä . Tuolla aiemmin laittamallani ohjeella olen keittänyt jo vuosikaudet.

        ent kyökkipiika


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla kans sama, 6-7 min. Suolaa keitinveteen. Taika jonka kuullu, ois että jos kuori säröllä, ei valkuainen valuisi ulos.
        Ei ole ihan pitänyt paikkaansa.

        Laitoin ennen suolaa keitinveteen mutta nyt en ole laittanut moneen vuoteen. En ole huomannut mitään eroa keitetyissä munissa ennen tai jälkeen suolan. Jos kuori on säröllä niin kyllä sieltä valuu valkuaista pois, on suolaa tai ei. Mitä enemmän vesi kiehuu ja porisee niin sitä enemmän valkuaista valuu ennen kuin hyytyy.. Munat kannattaa siksi keittää miedolla lämmöllä. Maun mukaan 5 - 6 - 7 minuuttia keittoaikaa siitä kun vesi alkaa kiehua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitoin ennen suolaa keitinveteen mutta nyt en ole laittanut moneen vuoteen. En ole huomannut mitään eroa keitetyissä munissa ennen tai jälkeen suolan. Jos kuori on säröllä niin kyllä sieltä valuu valkuaista pois, on suolaa tai ei. Mitä enemmän vesi kiehuu ja porisee niin sitä enemmän valkuaista valuu ennen kuin hyytyy.. Munat kannattaa siksi keittää miedolla lämmöllä. Maun mukaan 5 - 6 - 7 minuuttia keittoaikaa siitä kun vesi alkaa kiehua.

        Kenkuttaa, jos munaa lusikalla laittaessa kopsahtaa kattilaan, tulee särö, mistä tursuaa valkuaisen riekaleet.
        Muuten. Muistan lapsena, kun munan kapeammassa puolessa on sellainen 'nyöri', niin kieltäydyin syömään napanuoraa.
        Beng


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama ohje mutta keitän 6 min siitä kun vesi alkaa kiehua. Itsellä nopea induktioliesi joka vaikuttaa asiaan. Keitinveteen tosiaan myös vähän suolaa. Siinä on jokin taika jonka vanha viisas mummoni kertoi. En tosin muista mikä se taika oli. Olisikohan liittynyt tuohon tummumiseen. Noudatan ohjetta suolasta joka tapauksessa.

        Se että vedessä on suolaa tekee sen että valkuainen ei leviä veteen jos kanamuna menee hieman rikki vaan valkuainen guaguloituu, kananmunan pintaan pieneksi möykyksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitoin ennen suolaa keitinveteen mutta nyt en ole laittanut moneen vuoteen. En ole huomannut mitään eroa keitetyissä munissa ennen tai jälkeen suolan. Jos kuori on säröllä niin kyllä sieltä valuu valkuaista pois, on suolaa tai ei. Mitä enemmän vesi kiehuu ja porisee niin sitä enemmän valkuaista valuu ennen kuin hyytyy.. Munat kannattaa siksi keittää miedolla lämmöllä. Maun mukaan 5 - 6 - 7 minuuttia keittoaikaa siitä kun vesi alkaa kiehua.

        Auolattomassa vedessä,valkuainen ei kuoguloi samalla tavalla kun suolatussa .
        Se sama miten kukin tekee. Kylmäkkö koulussa nämä opetetataan jokaiselle


    • Anonyymi

      Kylläpä tehdään kananmunan keittämisestä tiedettä!
      Jokainen saa tehdä siitä niin vaikeaa kuin haluaa.
      Minulle riittää se, että munien koosta, ja keitettyjen käyttötarkoituksesta riippuen pidän niitä kiehuvassa vedessä sopivan ajan.
      Jäähdyttäminen on tärkeämpää. Perusteellisesti ja mahdollisimman nopeasti jäähdytetyt munat säilyvät pisimpään sinistymättä.

      Keitellessäni Espanjassa ei touko- lokakuun välillä saa kylmää vettä koska käyttöveden nousuputki on avoimella lounaisseinällä ja kaupungin verkosto on katubitumin alla parinkymmenen sentin syvyydessä.
      Uhraan joskus litran kaukalollisen pakastejäitä.

      • Anonyymi

        Okei. Jäi minulta kylmä vesi, kun olen kaatanut keitinvedet lasken hanasta ja annan munien jäähtyä.
        Suolaa en ikuna ole keittoveteen laittanut saatikka kuullut laitettavan kuin tässä ketjussa.
        Beng


    • Anonyymi

      Hämmästyttävää! Täysin "läpällä" laitoin aloituksen, mutta näyttää vetävän ja kiinnostavan tosiaankin. Niinno, kai se täytyy myöntää ja uskoa ettei keskustelua vaikeammista aiheista täällä voi käydä.

      • Anonyymi

        Ketjuissa kommentoivien järki juuri riittää kananmunien keiton tapaisiin asioihin.

        Ne naiset..tarvii yrittää ymmärtää.


      • Ensin teet aloituksen ja sitten haukut osallistujat😆. Ei sullakaan mene oikein hyvin.


    • Anonyymi

      laita juomalasi mikroon puolilaan vettä, riko muna sinne ja lämmitä mikrossa täydellä teholla 1 min, tulee hyvä uppomuna
      nj

      • Anonyymi

        Toimii myös.
        Onkohan kukaan kokeillut 20;22 ohjettani kuorimattomien munien kypsennyksestä mikrossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimii myös.
        Onkohan kukaan kokeillut 20;22 ohjettani kuorimattomien munien kypsennyksestä mikrossa?

        Älä yllytä. Voi jäädä käsiin....ja se, mitä laitat, voi palaa tehoilla karrelle.
        Beng


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimii myös.
        Onkohan kukaan kokeillut 20;22 ohjettani kuorimattomien munien kypsennyksestä mikrossa?

        Olen kokeillut laittaa munan ilman kuoria mickroon kahvikupista ja ihan vaan siitä tuli keitetty kananmuna . Sen kokeilun tein kymmeniä vuosia sitten kun ensimäinen mickro ostettiin , ja mukana tuli pieni resepti kirja. Äsken jälkeen olen vaan keittänyt kananmunat ihan tavallisesti kattilassa silloin harvoin kun niitä syön.


    • Anonyymi

      Onnistuu kyllä mikrossakin kananmuna. Rikotaan muna kahvitassille, sekoitetaan huolella rakenne rikki,,ja eikun minuutiksi mikroon. Tulee kuin paistettu muna ilman rasvaa.

      • Anonyymi

        Täällä yksi mikroa kokeillut. Munasta tulee kyllä mikrossa nopeasti syötävää mutta ne roiskeet! Muna roiskuu ympäriinsä mikrossa käyttää mikrokupua tai ei. Vedessä keittäminen on siistimpää puuhaa. Mikähän on lopullinen aikaero versus mikron puhtaaksi puunaaminen ja vedessä keittäminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä yksi mikroa kokeillut. Munasta tulee kyllä mikrossa nopeasti syötävää mutta ne roiskeet! Muna roiskuu ympäriinsä mikrossa käyttää mikrokupua tai ei. Vedessä keittäminen on siistimpää puuhaa. Mikähän on lopullinen aikaero versus mikron puhtaaksi puunaaminen ja vedessä keittäminen.

        Mikrokuppi.

        Kuulostaa turhakkeelta, mutta toimii, maksaa kai pari euroa. Joskus käytin, net kai jossain kaapin perällä nykyisin. Munan kypsentäminen onnistuu ihan mukissakin. Tärkeintä rikkoa rakenne, sitten ei roiski sen kummemmin. Ehkä ei kannata ihan täystehoa käyttää, muttaei muna ole yhtään sen kummempi mikrotettava,kuin mikään muukaan. Lisäks keitettyyn se etu, saapi suolan, tai vaikka nyt oreganon sekoitettua valmiiksi sekaan.

        Noh, aina voi tietenkin laittaa koko munan kuorineen mikroon, siitä voi sitä siivoakin tulla.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä yksi mikroa kokeillut. Munasta tulee kyllä mikrossa nopeasti syötävää mutta ne roiskeet! Muna roiskuu ympäriinsä mikrossa käyttää mikrokupua tai ei. Vedessä keittäminen on siistimpää puuhaa. Mikähän on lopullinen aikaero versus mikron puhtaaksi puunaaminen ja vedessä keittäminen.

        Kokeillut ja todeksi havaiinnut: Pitää HUOLELLA rakenne rikkoa niin eipä roisku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikrokuppi.

        Kuulostaa turhakkeelta, mutta toimii, maksaa kai pari euroa. Joskus käytin, net kai jossain kaapin perällä nykyisin. Munan kypsentäminen onnistuu ihan mukissakin. Tärkeintä rikkoa rakenne, sitten ei roiski sen kummemmin. Ehkä ei kannata ihan täystehoa käyttää, muttaei muna ole yhtään sen kummempi mikrotettava,kuin mikään muukaan. Lisäks keitettyyn se etu, saapi suolan, tai vaikka nyt oreganon sekoitettua valmiiksi sekaan.

        Noh, aina voi tietenkin laittaa koko munan kuorineen mikroon, siitä voi sitä siivoakin tulla.

        =DW=

        Mulla on kaksi kappaletta mikroon tarkoitettuja munakuppeja. Kuppien kansiosassa reikä, että pääsee höyryt pois. Ennen kuppiin laittamista olen sekoittanut/vispannut munan hyvin silti kun mikron laittaa päälle niin alle puolen minuutin päästä kansiosa lentää irti kupista ja muna roiskuu ympäriinsä. Se siitä mikrohommasta. Nykyään keitän munat tai paistan teflon-pannulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on kaksi kappaletta mikroon tarkoitettuja munakuppeja. Kuppien kansiosassa reikä, että pääsee höyryt pois. Ennen kuppiin laittamista olen sekoittanut/vispannut munan hyvin silti kun mikron laittaa päälle niin alle puolen minuutin päästä kansiosa lentää irti kupista ja muna roiskuu ympäriinsä. Se siitä mikrohommasta. Nykyään keitän munat tai paistan teflon-pannulla.

        Jaa.

        Mulla toimi kupit hyvin, ei ongelmia. Ehkä tekemistä tehon tai säteilyn tasaisuuden kans. En tiedä, vaikuttaako suola miten asiaan, mä olen sen laittanut jo mukiin. Mulla siis kupit jossain ja käytän ihan mukia, ilman kantta, kananmunan mikrottamiseen, ihan siististi näinkin. Käytän mikroa vähän kaikkeen, toki joskus pitää olla pannulla paistettua, tai uunissa tehtyä.

        Tullut muuten siihen tulokseen, grillivastus mikrossa pelkkä vitsi, ei niissä tehoja ja pelottaa, että uuni syttyy vielä palamaan. Samalla vaivalla tekee kaasugrillillä turvallisesti.

        Joopa, pitänee lämmittää mukillinen kahvia mikrossa, toimii oikein hyvin sekin.

        =DW=


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei viitti alkaa uppomunia keittelee kun helposti tekee peltisapuskan , pyöräyttää parsan ympäri pekonia ja leivinpaperille pellille, viereen parsakaalia, kukkakaalia yms kasvista paloina ja muutama kananmuna vatkaamatta ja 200 asteiseen uuniin puolisen tuntia tai kunnes kasvikset haluamasi kypsiä, itse tykkään purtavista aldente. Jos haluat munankeltuaiset löysempänä lisäät ne pellille vasta myöhemmin. Helpolla hyvää nam :)

        vn


    • Anonyymi

      Silmiini ei ole osunut, että yksikään munatieteilijä olisi maininnut munan koon vaikutusta tieteellisen tarkan keittämisen tulokseen.
      Keittominutteja on lauottu analysoimatta lopputulokseen vaikuttavia muuttujia.
      On tunnustettava, että mielessäni kävi josko tieteilijät käyttävät aina samaa munakokoa tai ehkä jopa punnitsevat kotona ne.
      Miten lienee?

      • Anonyymi

        No nyt!
        Ihan uutiskynnyksen on ylittänyt vinkki, miten munan voi kuoria kerralla ilman, että jää hippusia.
        Omituista, että munan paksu pää täräytetään pöytään??
        Luulisi, että kattilassa tirskuisi valkuainen ulos.
        Ei.
        Sitten määräajan kuluttua, muna nostetaan lusikalla ja upotetaan lasipurkkiin kylmään? veteen ja s i e l l ä kuoritaan muna yksikätisesti ja spädäm muna on siinä ilman hippuja.
        No sitten.
        Minusta nostettu muna ei ole sama kuin napautettu muna. Tästä voimme kiistellä hamaan vappuun.
        Ja sitten.
        Lasipurkki on pieni, jos keittelijällä on nakkisormet tai muuten mahtavat räpylät.
        Siinä voi lasi järähtää.
        Beng


    • Anonyymi

      Nyt!... Kun tämä munakeskustelu on kuollut; kerron oman munankeittosalaisuuteni. Näin kukaan ei saa sitä tietää.

      Rosterinen 1,5ltr.n vedenkeitin ja sinne yhdestä kuuteen munaa.
      Vettä maksimissaan mitta-asteikon ylärajaan.
      Keitin päälle.
      Ennen kuin vesi kiehuu, keitin sammutetaan, ja munat jätetään 3-10 minuutiksi vedenkeittimeen. Elikkäs kuinka kovan munan haluat?
      Jos vesi ei kiehu, niin munat eivät hakkaudu rikki.
      Noin 90 °C vesi riittää kypsentämään munat.

      Toimii myös niin että ensin kaataa keittimestä tee-veden hautumaan.
      Ja sitten lisää haluamansa määrän munia kuumaan veteen kypsymään.
      Vettä voi lämmittää lisää, mutta munien on oltava huoneen lämpöisiä.
      Jääkaappikylmät munat halkeavat.

      • Anonyymi

        Jokaisella oma tapansa, kuten meillä puolisoni kanssa. Hän laittaa munat kiehuvaan veteen ns. munatelineen kanssa ja keittää niitä 6 min. Minä laitan munat kylmään veteen ilman telinettä ja kun vesi kiehuu, laitan ajastimen 5 minuutille. MOlempi parempi , kummatkin maistuvat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokaisella oma tapansa, kuten meillä puolisoni kanssa. Hän laittaa munat kiehuvaan veteen ns. munatelineen kanssa ja keittää niitä 6 min. Minä laitan munat kylmään veteen ilman telinettä ja kun vesi kiehuu, laitan ajastimen 5 minuutille. MOlempi parempi , kummatkin maistuvat

        tärkeimpänä pidän itse kananmunien keittämisen jälkeen . siirrä kananmunat sen jälkeen heti kylmään veteen hetkeksi , niin kuori irtoaa sitten hyvin / helposti.


    • Anonyymi

      Itseläni homma ei tarkka.Otan kattilan ,laitan siihen vettä ja kanamunat. Kun kuulen vesi kiehuu.Samutan lieden. Jonkun ajan päästä.Kelloa en kyttää.Kaadan kuman veden pois.Kattilaan kylmää vettä.Olkon ekut tovin ja sitten muun aamiaisen laiton ,johon tassille kuorin 2 ekua. Yksin asuvana!

      • Anonyymi

        Kananmunia en vähään aikaan aio syödä, kun useat ihmiset löytäneet niistä suolinkaisia, siis matoja !!
        Olen kyllä todellinen kananmunaruokien ystävä, mutta ällöttää madot ja toukat.


      • Anonyymi

        Minulle oikeinkirjoitus on tarkkaa, välilyöntiä ei ennen pilkkua tai pistettä mutta kylläkin pilkun ja pisteen jälkeen...
        Kuumaa vettä en kaada pois koska on typerää kaataa pois lämpöenergiaa. Ottaa vain ne munat pois vedestä jäähtymään ja jättää veden kattilaan liedelle jäähtymään, kaataa sitten joskus kun on jäähtynyt huoneenlämpöön. Itse teen usein kahvit kuumalla munankeitinvedellä ja taas vähän säästyy energiaa...toisinaan hyödynnän sen kuuman veden myös tiskissä.

        nim. ekut tassille


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kananmunia en vähään aikaan aio syödä, kun useat ihmiset löytäneet niistä suolinkaisia, siis matoja !!
        Olen kyllä todellinen kananmunaruokien ystävä, mutta ällöttää madot ja toukat.

        No, mitä niistä madoista. Ne ovat hyvälaatuista proteiinia, eiku syömään vaan niin madot kuin munat.
        Ihme hienostelua nyt tuonkin asian kohdalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kananmunia en vähään aikaan aio syödä, kun useat ihmiset löytäneet niistä suolinkaisia, siis matoja !!
        Olen kyllä todellinen kananmunaruokien ystävä, mutta ällöttää madot ja toukat.

        Mäkään en ole löytänyt keittämistäni munista suolinkaisia tms.

        Niistä on asiantuntijatasolta sanottu etteivät ne kypsennetyissä munissa voi olla vaarallisia, äklöjä kylläkin.
        Paras keittoaika löytyy kokeilemalla.
        Kun muna on leikattuna hiukan löysä, makukin jäähdytettynä on hyvä.

        Pannussa liedellä paistettu muna on meikälle maukkain.


    • Anonyymi

      Mikähän siinä oli sääntöjen vastaista kun piti poistaa.

    • Anonyymi

      Vaimoni keittää veden valmiiksi edellisenä iltana. Itse tarvitsee vain lämmittää se seuraavana aamuna.

    • Anonyymi

      Munat kylmään veteen. Ja kattila liedelle ja liesi päälle. Kun vesi alkaa kiehua, niin siitä hetkestä keitetään pienemmällä lämmöllä 6 min. Sen jälkeen huudotaan munat kylmässä vedessä.

      Pieni ripaus suolaa, kun vesi alkaa kiehua. En muista, että mikä taika siinä oli. Olisikohan ollut, että kuoret irtoavat paremmin. Sitä en millään muista.

    • Munankeitin 7min.

    • Anonyymi

      Uppomunan saa kun rikkoo munan puoleen lasia vettä ja laittaa mikroon täydellä teholla tasan minuutiksi

    • Anonyymi

      Kun munien keittovesi kiehuu, silloin laitan munat kiehuun.
      Keittiön seinäkellosta katson ajan, neljä minuuttia - ja munat ovat sopivan kypsät.
      Poimin lusikalla ne pikku kasariin. Äkkiä kylmää vettä päälle.

      Toinen kaupan tuote kirjolohen paisto liedellä pannussa.
      Myös lautasella pikku sähköuunissa. Päälle hiukan Aromat suolaa. Nam nam!

    • Anonyymi

      Kaurapuuro sensijaan onnistuu mikrouunissa meikätumpeloltakin aina.

    • Anonyymi

      Et siis osaa googlata ap?

    • Anonyymi

      Olen huomannut, kun veden keittää illalla valmiiksi niin se tarvii aamulla enää kiehauttaa. Nopeuttaa paljon kaikenlaista ruoan valmistusta ja todella kätevää esimerkiksi kahvia tehdessä aamulla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10446
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      2983
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2117
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1616
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1378
    Aihe