Tutkimusilmoitus

Anonyymi

Hei!

Teen kehittämishanketta isäpuoleudesta uusperheessä ja aikomukseni on käyttää tämän palstan keskusteluketjuja vuosilta 2004- 2021 työhöni.

Kehittämishankkeessani tarkastelen diskurssianalyysin keinoin, millaisia puhetapoja isäpuoleudesta on Suomi24:n uusperheisiin liittyvällä keskustelupalstalla. Opiskelen uusperheneuvojaksi Suomen Uusperheiden Liitto ry:n (Supli) koulutuksessa ja valmis kehittämishanke julkaistaan Suplin sivuilla vuoden 2021 aikana osoitteessa https://supli.fi/ammattilaisille/tutkimukset/.

Kehittämishankkeeseen keskustelupalstalta lainattujen alkuperäisten tekstien kirjoittajien nimimerkkejä ei julkaista, eikä niitä yhdistetä teksteihin.

Jos sinulla on kysyttävää kehittämistyöstäni, voit ottaa yhteyttä minuun sähköpostilla [email protected]

Keväisin terveisin,
Tiina Kauppinen

8

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä on niin sairaaksi muuttunut palsta, että en missän nimessä suosittele tutkimusaineistoksi... Todellisessa elämässä keskustelu isäpuolista ja isäpuolena olemisesta on tyystin erilaista kuin täällä. Toki ymmärrän että tarkoituksesi ei olekaan tutkia todellisuutta, vaan juurikin tätä palstaa. Kun kuitenkin vain pari trollia pyörittää tätä paikkaa, niin ei kovin hedelmällistä... Itse lopetin täällä keskustelun jo aikoja sitten, koska laatutaso on niin heikko. Nyt pitkästä aikaa päätin vilkaista, eikä tilanne ole muuttunut miksikään.

      Omalta osaltani äitinä ja äitipuolena voin kertoa, että arvostan valtavan paljon mieheni roolia sekä isänä että isäpuolena! Hän on biologinen isä yhdelle lapselleen entisestä liitosta, isäpuoli yhdelle perheen lapsista ja käytännössä isä kolmannelle, koska hänellä ei biologinen isä ole elämässä mukana. Alusta saakka mies on osannut ottaa sen roolin, mitä lapsi on häneltä kaivannut. Isä niille, jotka isän tarvitsevat, ja isäpuoli yhdelle. Se miten koen isän ja isäpuolen roolin eroavan, liittyy toki myös lasten ikään. Jos tulee lapsen elämään vasta myöhemmässä vaiheessa, esim 12v jälkeen, niin suhteesta tulee kaverillisempi. Yksi aikuinen perheessä, ja totella pitää, mutta yhdistäviä asioita on hauskanpito ja yhteisen puuhat, eikä niinkään tukena ja turvana oleminen. Luontevaa. Pienemmät lapset tarvitsevat jotain muuta. Enemmän sitä vanhemmuutta.

      • Anonyymi

        " Itse lopetin täällä keskustelun jo aikoja sitten"

        Kuitenkin lähetit tuon viestin, suttura. Miltä tuntui rikkoa toisten perhe? Saitko kovatkin gigsit siitä, näätä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Itse lopetin täällä keskustelun jo aikoja sitten"

        Kuitenkin lähetit tuon viestin, suttura. Miltä tuntui rikkoa toisten perhe? Saitko kovatkin gigsit siitä, näätä?

        Miehen kakarat pilaavat äitiepäiväni
        Meillä lukee sopparissa "perhejuhlakäytänteet"-kohdas, että miehen lapet eivät saa olla mukana itin päivä juhlassa kenenkään luona. Tilanne on meille vanhemille niin vaikea ratkaista ja olisi epäreilua vanhempia kohtaan, jos lapset juhlistaisivat äitiä.

        Näin säästyn kaikelta epämiellyttävältä tekojuhlinnalta ja siltä, että lapset sotkevat paikat. Hehän nyt kuitenkin ovat pelkkä rasite suhteessamme. Kauhea huuto koko ajan ja legeja joka paikassa. En ymmärrä, mitä meiheni näkee niissä kakaroissa.

        Aikatauluthan menevät siltä päivältä lasten ehdoilla, mutta se riesa on vain hyväksyttävä. En TODELLA ymmärrä, miksei meis vain voisi antaa lapset exälleen, jotta minä saisin olla rauhassa!

        Käymme varmaan ScanBurgerissa, jotta kakarat saisivat juhlan tuntua ja olisivat jatkosa hiljaa, koska huomaavat, että olemalla hiljaa, saa palkinnon. Kuin Palvovi koira, tiedättehän!

        Minun on vain siedetävä näitä toukkia ja helpoiten se tapahtuu suhtautumalla kasvatukseen ja kurinpitoon samalla lailla, kuin kairien kohdalla.


      • Anonyymi

        Tutki ensin Raision kaupungin perhepalvelujen lasten tarkoitushakuista viranomaisvieraannuttamista, manipulaatiota, aivopesua pois isästään- ja suvustaan viranomaismenettelyssä - perätön lausuma lapsen olosuhteista annettu 27.5.2008 tuomioistuimessa Raision kaupungin menettelyssä


    • Anonyymi

      Täältä ”suoli24” ei kannata tehdä mitään tutkimuksia, täällä ei ole muuta, kun trolleja.

      • Anonyymi

        Trolleja ainoastaan Raision perhepalveluissa


      • Anonyymi

        En ole Raisiosta- mistä trolli on, Raision perhepalveluista- lapsilla on isäkin ja isän puoleinen suku
        .


    • Anonyymi

      Teinityttö kävi terapiassa vanhempien vaikean eron vuoksi. Äidillä oli uusi miesystävä, raitis ja kaikin puolin ok mies. Terapeutti ehdotti ihan tosissaan, että äiti viettäisi viikonloput miehen asunnolla miehen kanssa ja lapset olisivat keskenään kodissa. Äidin miesystävää ei pidetty ollenkaan isähahmona, vaan jotenkin lapsille vahingollisena. Terapeutti oli kuitenkin sitä mieltä, että lasten isän uusperheessä yhdessä asuminen on hyvä ratkaisu, ja on hyvä että lasten isä kuuluu uuteen perheeseensä. Minkähän takia äidin miesystävään suhtauduttiin eri tavalla, sille ei mitään syytä tullut esiin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe