Välivuodot ja seksin jälkeinen vuoto

Anonyymi

Hei. Täällä yksi 28-vuotias pelkää kohdunkaulansyöpää.

Muutamana kuukautena tuli pientä välivuotoa kuukautisten välillä, omasta mielestä juuri ovulaation aikaan. Tulinkin toisesta kierrosta raskaaksi, mutta sain keskenmenon viikolla 9 ja jouduin kaavintaan, kun kohtu ei tyhjentynyt.
Nyt päätin varata gyneajan, koska haluan selvittää mistä nuo välivuodot johtuivat. Samalla aikavälillä myös joskus seksin jälkeen on tullut pientä vuotoa.
Tänään kävin gynellä ja tehtiin papatesti. Edellistä on aikaa 5-vuotta ja nyt tietenkin pelkään että on syöpää. Gyne sanoi, että kohdunsuu on verestävä joka voi johtua vielä kaavinnasta, josta on vain vähän reilu 2 viikkoa aikaa. Mutta itse pelkään, että siellä on jotakin muutoksia.
Itsellä ja miehellä vain yhdet seksikumppanit ennen toisiamme(ei ilman kondomia). Yhdessä olemme olleet 12 vuotta ja tänä aikana minulta on yksi puhdas papakoe otettu.
Kokemuksia :/

4

431

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En tiedä lohduttaako mutta häiriöt kilpirauhasessa voi aiheuttaa ylimääräistä vuotoa.Itselläni oli vuotohäiriöitä loppuvuodesta 2019 ja kävin kilpirauhaskokeessa.Oli viitteitä kilpirauhasen vajaatoimintaan. Muutaman kuukauden kuluttua kävin kilpirauhaskontrollissa ja arvot oli normalisoituneet ja poikkeavia vuotoja ei enää tullut.Kävin myös gynellä ja siellä ei havaittu mitään poikkeavaa eli minulla vuodot johtuivat luultavasti tästä kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

   Jos papakokeesi on normaali niin suosittelen että menisit kilpirauhaskokeeseen.

   Poikkeavat vuodot kuuluvat kilpirauhasen vajaa-tai liikatoimintaan.

  • Anonyymi

   Aika pian kaavinnan jälkeen otettu papa. Pari viikkoa on lyhyt aika toipua. Olisi voinut olla järkevää odottaa vaikka yhdet kuukautiset ennen selvittelyjä.

   En heti ensimmäisenä epäilisi syöpää pienestä välivuodosta. Miten ajattelit, että kohdunkaulan syöpä osaisi vuotaa juuri ovulaation aikaan? Enemmän viittaisi johonkin yleiseen terveydentilan tekijään tai hormonihäiriöön. Muutama välivuoto ei vielä tarkoita, että välivuodot olisivat jatkuva riesa. Vaiva voi olla myös hyvälaatuinen. Kannattaa oikeasti tsekata yleisterveyskin (perusverikokeet yleisimpien sairauksien vuoksi, kuten diabetes ja kilpirauhasongelmat).

   Oliko sinulla jokin hormonaalinen ehkäisy ennen raskauden yrittämistä? Jos olet tullut toisesta kierrosta raskaaksi, niin et ilmiselvästi ole ollut koko aikaa ilman ehkäisyä? Edellinen ehkäisykin voi vaikuttaa asiaan.

   https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00184

  • Anonyymi

   Minulla aika ajoin ollut polyyppi kohdun kaulassa, ja ne aiheuttaa myös pientä välivuotoa, tiputteluja menkkojen välillä-sekä seksin jälkeen kevyttä vuotoa, tai hormonaaliset syyt mm kehossa tai ehkäisyjutut.

  • Anonyymi

   Luultavasti vuoto liittyy keskenmenoon ja ehkä tulehdukseen. Tuskin sinulla on syöpää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   351
   3163
  2. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   269
   2517
  3. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   15
   2115
  4. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   128
   1935
  5. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   383
   1836
  6. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1465
  7. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   122
   1405
  8. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   1378
  9. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   237
   1098
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   263
   999
  Aihe