Natsit varastivat lapsia ja saksalaistivat heitä - tekikö Ruotsi samoin?

Anonyymi

Ruotsissa on ollut mediassa viime aikoina paljon juttuja koskien ulkomailta Ruotsiin adoptoitujen lasten epäselviä taustoja. On selvinnyt, että osa adoptiolapsista on aikoinaan ryöstetty vanhemmiltaan.

Lasten ryöstämistä sekä sijoittamista esimerkiksi adoptioperheisiin harjoitettiin aikoinaan mm. Natsi-Saksassa, Francon ajan Espanjassa ja kenraali Pinochetin diktatuurin aikana Chilessä. Varsinkin alussa natsit halusivat saada Saksaan lähinnä arjalaisia lapsia eli itäeurooppalaisten lasten täytyi läpäistä rotutesti ennen kuin heidät kaapattiin Saksaan. Sodan kuluessa natsien rotuseula muuttui vähemmän valikoivammaksi ja he alkoivat hyväksyä tummempiakin lapsia. Lapsikaappausten tarkoituksena oli kasvattaa Saksan kansan kokoa ja sitä varten ryöstetyt lapset tietenkin pyrittiin saksalaistamaan niin nopeasti ja tehokkaasti kuin suinkin. Heti aluksi lapsia esimerkiksi kiellettiin puhumasta omaa kieltään ja siitä rangaistiin väkivallalla. Francon diktatuurin aikana Espanjassa varastettiin erityisesti poliittisesti "väärämielisten" pariskuntien lapsia usein synnytyssairaaloissa, joissa väitettiin vauvojen kuolleen. Todellisuudessa sairaaloiden henkilökunta varasti vauvan, joka sijoitettiin yleensä Francoa tukevan pariskunnan perheeseen. Pinochetin Chilessä varastettuja vauvoja myytiin myös adoptiolapsiksi ulkomaille ja ilmeisesti heitä on päätynyt Ruotsiinkin.

Tuoretta historiaa ovat ISIS:n tekemät lastenryöstöt, kun he kidnappasivat varsinkin jesidien lapsia mutta myös muiden vähemmistöjen ja "väärämielisten" pariskuntien lapsia. Kidnappaamansa lapset he aivopesivät tarkoituksenaan kasvattaa lapsista ISIS-terroristeja mm. itsemurhapommittajiksi. Varastettuja lapsia toki käytettiin myös kotityö- ja seksiorjina. Tänä päivänäkin mm. Al Holin leirillä elää perheistään kaapattuja lapsia yhdessä ISIS-terroristien kanssa. Heitä yritetään tunnistaa ja pelastaa pois leiriltä, mutta se on hyvin vaikeaa, koska monet lapset ovat aivopestyjä eivätkä he enää muista entistä kieltään tai ymmärrä olevansa kidnapattuja.

Mitä ajatuksia nämä jutut herättävät? Minulle tuli mieleen mm. Suomesta Ruotsiin siirretyt sotalapset ja myös ruotsinsuomalaisten ruotsalaistaminen. Olen kuullut, että joissain työpaikoissa suomalaisia on kielletty puhumasta omaa kieltään. Silloinkin kun suomen kielen puhumista ei ole kielletty, siihen usein suhtaudutaan huonosti. Esimerkiksi julkisessa kulkuneuvossa jos puhuu suomea, saa usein mulkoilua osakseen.

Tässä on YouTubessa esillä oleva dokumentti, joka kertoo erityisesti Puolasta ryöstettyjen lasten saksalaistamisesta. Tutkijat ovat arvioineet, että Natsi-Saksaan kaapattiin noin 50 000 lasta miehitetyiltä alueilta. Suurin osa eli noin 20 000 lapsista oli kotoisin Puolasta. Valitettavasti videossa ei ole suomen- eikä ruotsinkielisiä tekstejä. Englanninkieliset tekstit ovat minusta helppotajuisia. Videolla puhutaan englantia, saksaa ja puolaa. Minusta tuota videota on helppo seurata englannin kielen osalta, joten kannattaa yrittää, jos yhtään osaa englantia. https://www.youtube.com/watch?v=2GLsM169izM

6

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinäpä sen sanoit. Tämä on tabu-aihe.

    • Anonyymi

      Suomalaiset änkesivät sota aikana lapsiaan Ruottiin , sitten valittivat ku lapset tahtoi sinne jäädä :(

      Että silleen

      • Anonyymi

        Onneks tää Skoonen ukko on luvannut pysyä Onnenmaassaan eli Ruottissa. Lähretään me väärämieliset kotiin Suomeen.


    • Anonyymi

      Olen kyllä kiitollinen näille Skoonen ihmisille jotka antoivat mulle työpaikan ja oman kodin ! Det e nock litta närmre till himlen från Österlen :)

      Skånepåg

    • Anonyymi

      Tämän päivän Helsingin Sanomissa on juttu kahdeksasta koronaan kuolleesta suomalaisesta. Siinä oli taas kerran yksi maininta Ruotsiin lähetetyistä suomalaisista sotalapsista. Tosi ikävästi oli toiminut tämänkin torniolaisen sotalapsi-pojan ruotsalaiset varavanhemmat. Näin siis Hesarissa kerrotaan koronaan kuolleen torniolaisen Kirsi Laakso n elämästä:

      "KIRSTI Laakso oli muuttanut 1960-luvun lopussa miehensä ja poikansa Pekan kanssa miehen vanhalle kotitilalle. 1980-luvun puolivälissä navetta ja muut ulkorakennukset purettiin, ja samalla rakennettiin sisävessa. 2020-luvulle tultaessa talo oli jo ajan syömä mutta täynnä muistoja.

      Pekka oli kuollut aivokasvaimeen vain 13-vuotiaana. ”Kirsti puhui Pekasta joka kerta, kun tavattiin”, [kasvattiveljen tytär Kirsi] Palokankare sanoo.

      Laakson lapsuuttakin leimasivat menetykset. Kun hän oli kolmevuotias, hänen isänsä kuoli talvisodassa. Sitten isoveli lähetettiin sotalapseksi Ruotsiin, eikä hän tullut takaisin. Ruotsalainen isäntäperhe piilotti äidin kirjeet, ja veli luuli, ettei äiti enää halunnut häntä.

      Kun Kirsti oli 13-vuotias, hänen äitinsä kuoli syöpään. Äidin sisko määrättiin huoltajaksi. Kirsti Laakso kasvoi maanviljelijäperheessä Halikossa, ottosiskona serkuilleen. Sukulaisten välit olivat tiiviit. Aikuisena Laakso sai luotua läheisen yhteyden myös Ruotsiin jääneeseen veljeensä."

      Olen kuullut monta tarinaa, joissa Ruotsissa olleet sijaisvanhemmat estivät suomalaisilta sotalapsilta yhteydenpidon suomalaisiin sukulaisiin. On piiloteltu kirjeitä, on valehdeltu vanhempien kuolleen Suomessa, on valehdeltu Suomen oloista kaikenlaisilla pelottelupuheilla, on estetty yhteydenottoyrityksiä jne. Ja sitten ne ruotsalaiset kutsuvat itseään hyväntekijöiksi ja kertovat vain halunneensa auttaa. Huhhuh!!!!

      • Anonyymi

        Anteeksi, ei ollutkaan torniolainen henkilö kyseessä, vaan PERNIÖLÄINEN. Eli Lounais-Suomi on kyseessä. Perniö kuuluu nykyään Salon kaupunkiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4081
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1591
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1406
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1264
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1138
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1038
    Aihe