Miksi visus korjataan arvoon1,25

Anonyymi

Lapselleni on tullut likinäköä ja hän saa lasit. Silmälääkörin tutkimuksessa visus ilman laseja oli 0,7. Laseilla visus tulee olemaan 1,25. Kysymys kuuluu, miksi visusta ei korjata esim 1.0, eikö se olisi riittävä? Itse sain lasit suunnilleen saman ikäisenä ja näkö huononi vuosi vuodelta. Aina kun sai uudet lasit näkö tuntui jotenkin liian hyvältä, en tiedä korjattiinko nimenomaan 1,25 vai mihin. Tuntui raskaalta nähdä niin tarkasti. Miksi pienempi korjaus ei riittäisi? Voisiko se jopa hidastaa näön heikkenemistä?

6

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ymmärrä tuosta lasien määrittelemisestä sen enempää. Joudut luottamaan silmälääkärin arvioon.

      Sen sijaan tiedän, että likinäön (miinus) kehittymiseen vaikuttaa ulkoilun määrä. Likinäköisyydessä silmämuna kasvaa liian pitkäksi. Itse olen voimakkaan likitaittoinen, ja likitaittoisuus lisää myöhempää riskiä silmäsairauksiin. En toivo samaa muille. Eli luomuin keino pitää lapsen silmistä huolta on ulkoilla useita tunteja päivässä. Silmät tarvitsevat päivän valoa. On olemassa myös likitaittoisuutta ehkäiseviä piilolinssejä, mutta suomalaiset silmälääkärit tuntuvat suhtautuvat asiaan kielteisesti.

      https://yle.fi/uutiset/3-10597434

      https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/5f23c00a-d0a8-4329-a3ca-d2e276ab23ab

      • Anonyymi

        Itselläkin erittäin voimakas likinäkö (-10) ja siksipä tekisi mitä vain että lapsi pääsisi vähemmällä. Ulkoilun merkityksestä olen lukenut, mutta ilmeisesti ei auta enää kun likinäköisyys jo alkanut :( Olisi pitänyt ulkoilla varhaislapsuudessa enemmän. Ihmetyttää vain miksi näkö pitää korjata noin hyväksi, kun vähemmälläkin näkisi. Näköä korjaavista piilareista kysyinkin silmälääkäriltä,mutta oli tosiaan skeptinen. Jostain tipoista puhui, että myöhemmin voisi harkita niitä. Ne taas vähän mietityttää kun ei ole pitkän ajan dataa miten vaikuttaa silmiin. Eikä ilmeisesti Suomessa edes käytetty tällaisia, Aasiassa kuulemma paljon käytetään kun siellä loöikinäkö valtava ongelma.


    • Anonyymi

      En ole koskaan kuullut ulkoilun auttavan. Likinäkö lisääntyy lapsen kasvaessa. Suvussani on ollut monta voimakkaasti likinäköistä, jotka ovat elämäntyönsä tehneet ulkona. Ilmeisesti ulkotyö ei ole auttanut. Perinnöllinen vaiva. Itsekin olen likinäköinen.

    • Anonyymi

      Tutustu myopiakontrolliin, esim misight piilolinssit

    • Anonyymi

      En kommentoi tuohon muuta kuin että, anna lapselle porkkanamehua päivittäin. Se on hyväksi silmille. Sitä ei voi edes silmälääkäri kysenalaistaa.

    • Anonyymi

      Näkö korjataan normaalisti parhaaseen mahdolliseen saavutettavaan näöntarkkuuteen. Tämä on henkilön normaali näöntarkkuus.

      1.0 ei ole normaali näöntarkkuus, vaan alaraja, jolloin näöntarkkuus luokitellaan vielä "normaaliksi". Mutta ihan samalla tavalla jonkun normaali voi olla esimerkiksi 0.9 tai 0.8. Mutta 1.0 on vain luku joka on ns päätetty.

      Näkö kannattaa korjata parhaaseen mahdolliseen näöntarkkuuteen, jolloin näkeminen on terävimmillään ja tarkinta. Mikäli sinusta näkö on tuntunut liian terävältä, tästä kannattaa sanoa optikolle/lääkärille. Liika miinus ei yleensä enää paranna näöntarkkuutta, ja etenkin nuorilla miinusvoimakkuuden voi korjata hieman alakanttiin (sillä silmän mukautuminen voi vaikuttaa tulokseen).

      Tuo, että näkösi on korjattu 1.25 visukselle, ei kuitenkaan kerro vielä mitään siitä, onko miinus korjattu ns. kokonaan, alakanttiin vai yläkanttiin.

      siksi kannattaa aina puhua asiasta siellä likkeessä, mistä lasit on hankittu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe