Miksi visus korjataan arvoon1,25

Anonyymi

Lapselleni on tullut likinäköä ja hän saa lasit. Silmälääkörin tutkimuksessa visus ilman laseja oli 0,7. Laseilla visus tulee olemaan 1,25. Kysymys kuuluu, miksi visusta ei korjata esim 1.0, eikö se olisi riittävä? Itse sain lasit suunnilleen saman ikäisenä ja näkö huononi vuosi vuodelta. Aina kun sai uudet lasit näkö tuntui jotenkin liian hyvältä, en tiedä korjattiinko nimenomaan 1,25 vai mihin. Tuntui raskaalta nähdä niin tarkasti. Miksi pienempi korjaus ei riittäisi? Voisiko se jopa hidastaa näön heikkenemistä?

6

101

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En ymmärrä tuosta lasien määrittelemisestä sen enempää. Joudut luottamaan silmälääkärin arvioon.

   Sen sijaan tiedän, että likinäön (miinus) kehittymiseen vaikuttaa ulkoilun määrä. Likinäköisyydessä silmämuna kasvaa liian pitkäksi. Itse olen voimakkaan likitaittoinen, ja likitaittoisuus lisää myöhempää riskiä silmäsairauksiin. En toivo samaa muille. Eli luomuin keino pitää lapsen silmistä huolta on ulkoilla useita tunteja päivässä. Silmät tarvitsevat päivän valoa. On olemassa myös likitaittoisuutta ehkäiseviä piilolinssejä, mutta suomalaiset silmälääkärit tuntuvat suhtautuvat asiaan kielteisesti.

   https://yle.fi/uutiset/3-10597434

   https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/5f23c00a-d0a8-4329-a3ca-d2e276ab23ab

   • Anonyymi

    Itselläkin erittäin voimakas likinäkö (-10) ja siksipä tekisi mitä vain että lapsi pääsisi vähemmällä. Ulkoilun merkityksestä olen lukenut, mutta ilmeisesti ei auta enää kun likinäköisyys jo alkanut :( Olisi pitänyt ulkoilla varhaislapsuudessa enemmän. Ihmetyttää vain miksi näkö pitää korjata noin hyväksi, kun vähemmälläkin näkisi. Näköä korjaavista piilareista kysyinkin silmälääkäriltä,mutta oli tosiaan skeptinen. Jostain tipoista puhui, että myöhemmin voisi harkita niitä. Ne taas vähän mietityttää kun ei ole pitkän ajan dataa miten vaikuttaa silmiin. Eikä ilmeisesti Suomessa edes käytetty tällaisia, Aasiassa kuulemma paljon käytetään kun siellä loöikinäkö valtava ongelma.


  • Anonyymi

   En ole koskaan kuullut ulkoilun auttavan. Likinäkö lisääntyy lapsen kasvaessa. Suvussani on ollut monta voimakkaasti likinäköistä, jotka ovat elämäntyönsä tehneet ulkona. Ilmeisesti ulkotyö ei ole auttanut. Perinnöllinen vaiva. Itsekin olen likinäköinen.

  • Anonyymi

   Tutustu myopiakontrolliin, esim misight piilolinssit

  • Anonyymi

   En kommentoi tuohon muuta kuin että, anna lapselle porkkanamehua päivittäin. Se on hyväksi silmille. Sitä ei voi edes silmälääkäri kysenalaistaa.

  • Anonyymi

   Näkö korjataan normaalisti parhaaseen mahdolliseen saavutettavaan näöntarkkuuteen. Tämä on henkilön normaali näöntarkkuus.

   1.0 ei ole normaali näöntarkkuus, vaan alaraja, jolloin näöntarkkuus luokitellaan vielä "normaaliksi". Mutta ihan samalla tavalla jonkun normaali voi olla esimerkiksi 0.9 tai 0.8. Mutta 1.0 on vain luku joka on ns päätetty.

   Näkö kannattaa korjata parhaaseen mahdolliseen näöntarkkuuteen, jolloin näkeminen on terävimmillään ja tarkinta. Mikäli sinusta näkö on tuntunut liian terävältä, tästä kannattaa sanoa optikolle/lääkärille. Liika miinus ei yleensä enää paranna näöntarkkuutta, ja etenkin nuorilla miinusvoimakkuuden voi korjata hieman alakanttiin (sillä silmän mukautuminen voi vaikuttaa tulokseen).

   Tuo, että näkösi on korjattu 1.25 visukselle, ei kuitenkaan kerro vielä mitään siitä, onko miinus korjattu ns. kokonaan, alakanttiin vai yläkanttiin.

   siksi kannattaa aina puhua asiasta siellä likkeessä, mistä lasit on hankittu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mika Muranen juttu tänään

   Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
   Sananvapaus
   50
   3602
  2. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

   Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
   Tv-sarjat
   39
   3289
  3. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   455
   2036
  4. Kukka kuoli Koivuhaassa

   Tuommonen nimi oli tuolla murhapalstalla syyllisestä pallas puro jukka antero mutta kukka oli se toinen?
   Kokkola
   14
   1678
  5. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   12
   1651
  6. Millaisessa tilanteessa näit hänet

   viimeksi? Saitko sanottua mitään vai jähmetyitkö ja vaan katselit?
   Ikävä
   79
   1606
  7. Olet nainen premium

   Minuun verrattuna. Yksi päivä kävin suihkussa ja hetken sen jälkeen katsoin itseä peilistä ja tulin siihen tulokseen ett
   Ikävä
   41
   1415
  8. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   107
   1375
  9. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   130
   1371
  10. Näin sinut tänään

   Pitkään on ollut helpompaa. Olen hyväksynyt sen, ettei meitä ikinä tule. Olet käynyt mielessäni enää harvemmin, en ajatt
   Ikävä
   35
   1222
  Aihe