Verotus oikaistava oikeudenmukaiseksi

Anonyymi

Yritystuet ovat kerättyjä veroja, joita veronmaksajat maksavat. Eniten veroja kerätään arvonlisäveroina (tasavero) ja palkkatuloista (progressiivinen vero). Myös eräät sosiaalietuudet ovat Suomessa verotettuja.

Yritystukiin tulisi sisällyttää työllistäminen ja kotimaisuusaste. Myös verotuet tulisi päivittää digi-aikaan.

Maataloustuet ovat verotukineen merkittävä menoerä veronmaksajille, kun kansallisen maataloustuen määrä on iso ja kuitenkin Suomessa elintarvikkeet ovat EU-maiden hintavimmat.

https://www.stat.fi/til/yrtt/2020/yrtt_2020_2021-04-28_tie_001_fi.html

Veronmaksajille tulisi selvittää keneltä verot kerätään ja mihin verokertymä käytetään. Kiinnostavaa olisi myös tietää, mitä veromuutoksia eri hallituskausilla tehty.

Kun koronan takia on jaettu uudet koranatuet kolmessa eri vaiheessa yrityksille, valtio on velkaantunut enemmän kuin kehyksessä on, joten pitäisikö 1) pienentää yritysten ja maatalousyrittäjien tukia, 2) lisätä pääomatuloihin kohdistuvia veroja (progressiivinen verotus)
3) leikata perusturvaa tai 4) vähentää keskituloisten palkansaajien progressiivista verotusta (jotta oppositiopuolueet saavat keskituloisista lisää kannattajia)?

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

    Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    84
    11070
   2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
    Maailman menoa
    709
    8899
   3. BB-suorasuu Aleksi Valavuori napakkana mies-nais -keskustelussa: "Eihän se ole meidän syy..."

    Big Brotherissa päästiin kipakkaan keskusteluyhteyteen jo heti aamusta. Aamupalapöydässä tasa-arvoasiat pistivät porukan kommentoimaan tunteella ja to
    Big Brother
    46
    4910
   4. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

    Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
    Viihde ja kulttuuri
    57
    4381
   5. Vappubrunssi

    Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
    Kokkola
    242
    3390
   Aihe