Voiko nuorella olla nivelrikko?

Anonyymi

Etenkin polvet ja nilkat naksuvat ja kipeytyvät loppupäivästä. Joskus myös lonkissa naksahtelua yhdistettynä kipuun. Sormissa nivelet turvonneet (lääkärin mukaan), oikean käden nimetön rutisee ja jää hetkeksi jumiin jos painan sen kämmentä vasten.

Ovatko nämä "vain" niitä samoja vaivoja joita kaikilla siivojilla on, vai onko syytä huolestua? Ikää kuitenkin alle 30v.

2

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nivelrikko voi olla nuorellakin, itse tunnen yhden, jolla todettiin alle 40-vuotiaana. Toki varmaan suht harvinaista kovin nuorella, on periytyvää ja jos riskitekijöitä on muitakin, niin ei mahdotonta. Lääkärihän sen selvittää mistä kyse.

  • Anonyymi
   UUSI

   Käy lääkärillä. Nivelrikko ei niinkään turvota niveliä. Se aiheuttaa jatkuvaa särkyä. Ajan oloon sitten nivelten jutut muuttuvat niin että tulee asentovirheitä.
   Itsellä oireilu on vaikuttanut harrastuksiin, esimerkiksi virkkaaminen on kivuliasta. Useammassa sormessa ja oikeassa ranteessa on nähtävissä jo päällepäinkin muutoksia. Oikea lonkka keljuilee usein.
   Kyynärpäissä on tenniskyynärpääriesaa: se kyllä naksuttaa, kun jänteet ovat jumissa tulehduksen takia.
   Samoin kun kyykistyn, polvet päästävät kauhean pamauksen. Molemmat polvet on välillä ottaneet pahemmin kosketusta asvalttiin ja jopa sementtiin monet kerrat, liekö siitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   11096
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   709
   8905
  3. BB-suorasuu Aleksi Valavuori napakkana mies-nais -keskustelussa: "Eihän se ole meidän syy..."

   Big Brotherissa päästiin kipakkaan keskusteluyhteyteen jo heti aamusta. Aamupalapöydässä tasa-arvoasiat pistivät porukan kommentoimaan tunteella ja to
   Big Brother
   46
   4914
  4. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   57
   4386
  5. Vappubrunssi

   Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
   Kokkola
   242
   3425
  Aihe