Uppopumpun rele

Anonyymi

Porakaivon uppopumpun käynnitymistä ohjaava rele sähkökaapissa toimii oikukkaasti. Kun pumppu on useita tunteja tai kauemmin käyttämättömänä, pumppu ei käynnisty sähkötaulun katkaisimesta, vaan pitää painella lisäksi releen nappia. Yleensä pitää painella useita kertoja useiden minuuttien välein varsinkin, jos pumppu on ollut pitempään käyttämättä. Jos vettä käytetään tiheästi, pumppu täyttää säiliöt automaattisesti. Tämä ongelma on ollut mökillä vuosikausia. Joskus sähköasentaja kävi sitä ihmettelemässä, muttei osannut auttaa. Olisiko kellään ajatuksia ongelman syystä?

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tarkennuksena vielä, että releen napin panallus yleensä käynnistää pumpun lyhyeksi aikaa, mutta rele sitten katkaisee käynnin.

  • Anonyymi

   Pumpussa vikaa (jumiutuu käyttämättömänä?) jos joutuu kuitaamaan releestäkin lämpölaukaisun.

  • Anonyymi

   Syystä tai toisesta lämpörele laukeaa ja pysäyttää pumpun. Joko rele ei toimi sillä virralla kuin pitäisi tai pumppu vie liikaa. Pumppu voi kuluttaa enemmän virtaa huonon kontaktin takia eli vaikka huonosti kiinni oleva johdin, kuluneen laakerin tai muun mekaanisen vian takia.

  • Anonyymi

   Eli vikana voi olla ihan mikä vaan

   • Anonyymi

    Tutki onko letkut ja putket ehjiä ja tyhjiä. Pura ja huolla pumppu tai osta uusi. Lämpörele maksaa satasen plus vaihto, mutta voihan sekin olla risa, jos kaikki muu on kunnossa.


  • Anonyymi

   Pumpun käyntivirta pitää mitata tiheästi käytettynä ja pitkän tauon jälkeen. Mitattuja virta-arvoja pitää sitten vertailla pumpun nimellisvirtaan ja suojareleen asetteluarvoon. Siillä se ongelman aiheuttaja selviää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   6002
  Aihe