Kellonaikasignaali

Anonyymi

Eikö sille ole oikeasti Suomessa vahvistinta. Pohjois-Suomessa ei toimi ollenkaan ja heikosti etelässäkin. Lähettävät minuutin välein, mutta monet laitteet hakee vain kerran viikossa. Herätyskello ei ota useinkaan vaikka veisi viikoksi parvekkeelle, pitäisi ainakin suunnata oikein. Yksi seinäkello taas meni aina Saksan akaa, ei ollut mitään säätöä, eikä takuuaikana viitsinyt avatakaan. Mitenköhän maissa mitkä luopuneet jo kesäajasta, kellot siirtyilee silti omia aikojaan, harvassa sitä saa pois päältä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/DCF77

Toivottavasti palataan mahdollisimman pian pysyvään normaaliaikaan ja Saksa myös. Tuotakin lähettävät 50 kW teholla, luulisi olevan lähellä asuville terveyshaittaa, ei ne ainakaan hyvää tee. TV-lähetykset alkaa olla siirtyneet kaapeliin, mutta kännykkäsignaalia sitäkin enemmän ja koko ajan yhä tehokkaampia.

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On sinulla murheet. Käytä esim. tekstiTV:. kelloa ja ruuvaa kello aikaan. Mihin ihminen tarvitsee sekunnilleen oikeaa aikaa? Jos kellosi ei kestä oikeassa ajassa, siinä on vikaa. Ja kesä/talviaikasiirto ei pitäisi olla ihan mahdoton tehtävä suorittaa niihin pariin-kolmeen kelloon joita huushollissa on.

   • Anonyymi

    Taidat olla köyhä, minulla 11 kelloa kotona + autossa 1 jotka eivät siirry automaattisesti aikaan. Varmaan muitakin joita en laita aikaan. Kesä/taliajan ero on tunti ja jotkut kuten mikron kello jätättää kuukaudessa monta minuuttia.

    Kesä/talviajan siirto turhana on liikaa yhteenkin kelloon ja jos se on laitteessa niin pitäisi myös toimia.


   • Anonyymi

    Onhan siinä murhetta kun herätyskello ei mene oikeaan aikaan ja kun laittaa käsin, jonakin yönä sitten muuttaakin ajan ja herättää väärään aikaan. Kerran tai kaksi olen myöhästynyt töistä sen takia.


  • Anonyymi

   Aloittajan mainitsema lähetin on siis Saksassa toimiva asema, joka lähettää tätä radiosignaalia. Sen "vahvistaminen" on käytännössä vaikeaa, eikä Suomessa käyttäjiä ole niin paljoa, että ketään kiinnostaisi. Nämä radiosignaalilla ohjattavat kellot ovat vähentyneet markkinoilta, joko siksi, että signaali ei Suomessa ole riittävä kellojen ohjaamiseen tai siksi, että ihmisiä ei kiinnosta. Sähköisen kellon siirtäminen kesäaikaan on monesti jopa helpompaa kuin rannekellon, jonka pientä nuppia täyty käännellä ja käännellä.

   Mutta samaa mieltä olen aloittajan kanssa siitä, että kellojen siirtelystä pitäisi pästä pois.

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On niitä vahvistimia näköjään myytävänä kotikäyttöön, eikä ole edes kallis.
    https://www.signaalikello.info/signaalinvahvistin/
    https://www.signaalikello.info/hinnasto/

    Herätyskelloissa ovat aika yleisiä, rannekelloihin taitaa olla vasta tulossa, mutta tuskin kannattaa ostaa sellaista ettei sekoa kun kesäajasta luovutaan. Tuolla kelloliikkeessä lupaavat muuttaa myymänsä kellot oikeaan aikaan tarvittaessa.

    On niitä rannekelloja joissa myös GPS -ominaisuus, jolla myös sen kellon saa säädettyä oikeaan aikaan, mutta onglema on siinä että se GPS antenni rannekellon sisällä on todella pieni, niin rannekellolla kestää aika kauan tunnistaa satelliitit ja suorittaa sekä paikannus että kellon asettaminen oikeaan aikaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On niitä rannekelloja joissa myös GPS -ominaisuus, jolla myös sen kellon saa säädettyä oikeaan aikaan, mutta onglema on siinä että se GPS antenni rannekellon sisällä on todella pieni, niin rannekellolla kestää aika kauan tunnistaa satelliitit ja suorittaa sekä paikannus että kellon asettaminen oikeaan aikaan.

    Ainoa hyvä puoli, että on jossain vaiheessa ulkona ja eri asennoissa, mutta ei varmaankaan kovin tehokas ole. Viisarikellot onkin helppo laitaa aikaan, mutta diginäyttöjä eivät osaa aina kelloliikkeessäkään kun vaihdattaa pariston.


  • Anonyymi

   Noo, tuolla sivullahan se juuri todetaan että ei se oikein suomessa toimi...

   Suomi sijaitsee lähettimen kantaman ulkolaidalla, joten signaalin voimakkuus riippuu suuresti kellon sijoituspaikasta, vuoden- ja vuorokaudenajasta ja auringon aktiivisuudesta. Kellossa oleva antenni on yleensä kela, jonka sisällä on ferriittisauva. Antenni ei ole kovin vahvasti suuntaava, mutta sauvan akselin suunnassa on terävä minimi. Paras vastaanottoherkkyys saavutetaan asettamalla vaakatasossa oleva sauva poikittain vastaanottosuuntaan vastaan eli Suomessa sauvan jompikumpi pää osoittamaan suunnilleen luoteeseen tai kaakkoon. Vastaanotto voi häiriintyä lähellä olevista sähkölaitteista, kuten tietokoneista tai kännyköistä.[1]

   https://fi.wikipedia.org/wiki/DCF77

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   590
   13739
  2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

   Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   12981
  3. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   3723
  Aihe