Ammattimediamme vahvistuu Pietarissa

Anonyymi

Yle lähettää tällä viikolla Simo Ortamon, 33, toimittajaksi Pietariin. Tarkoitus on vahvistaa entisestään Ylen läsnäoloa Venäjällä. Maan sisäpolitiikassa kuohuu tänä vuonna, kun vallanpitäjien ja oppositiovoimien vastakkainasettelu kärjistyy ja syksyllä pidetään parlamenttivaalit.

Simo Ortamo on seurannut ulkomaantoimittajana Venäjää pitkään. Kieliopinnot hän aloitti lukiossa. Kiinnostus maahan syttyi ikään kuin uudestaan kielikurssilla Pietarissa kahdeksan vuotta sitten, ja hän otti tuntumaa Venäjään myös opiskelijavaihdossa Petroskoin valtionyliopistossa 2015.

Yle Uutisissa Simo Ortamo aloitti ulkomaantoimittajana vuonna 2015. Hän on työskennellyt myös Aamulehdessä ja Helsingin Sanomissa. Hän on valmistunut maisteriksi Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta, pääaineenaan poliittinen historia.

Millaista näkökulmaa Venäjän kehitykseen saa juuri Pietarista? Mihin kulmaan aiot ensimmäiseksi tarttua?

– Pietarissa voi seurata tarkemmin, mitä juuri täällä Suomen lähellä tapahtuu. Pietarin alue on tärkeä esimerkiksi suomalaisten yritysten, Itämeren suojelun ja matkailun kannalta, kunhan se taas vapautuu, Ortamo sanoo.

– Samalla Pietari on viiden miljoonan asukkaan metropoli. Kaupunkikulttuuri on vahvaa ja pietarilaiset ovat erittäin ylpeitä kaupungistaan. Sieltä löytyy varmasti paljon kiinnostavia tarinoita kerrottavaksi.

– Juuri nyt haluaisin tietää, miten Pietari on selvinnyt talvella tosi kovaa iskeneestä koronaepidemian toisesta aallosta. Rajoituksia on purettu, mutta tautia on yhä liikkeellä.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Näin siis saamme pätevän toimittajan välitykselä tarkkoja tietoja Venäjän tilanteesta.

   Pietarin trollikoulun jutuille nostaa koira jalkansa.

   Pudokkaan jutuille se kyykistää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   315
   3236
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   357
   2282
  Aihe