kyyhkyn ruokinta kuivaan kangasmetsään

Anonyymi

Sain mahdollisuuden perustaa kyyhkyille ruokintapaikan kuivaan kangasmaastoon. Kyseessä hakkuuaukea ja sinänsä paikka olisi hyvä - maan saa mullokselle, pinta-alaa riittävästi, vartiointipuita on, kyttäyspaikka helppo järjestää jne.

Mutta olen oppinut, että kyyhkyt asustelevat lähinnä kuusissa, josta sitten lentävät syömäpelloille. Lähimmät pellot ovat tältä paikalta noin 1,5-3 km päässä lännessä/lounaassa. Harvassa kuivassa kangasmetsässä ei kuusia ole, lähinnä kuusikkoa taitaa Auringon suunnassa olla jossain 1-2 km päässä.

Eksyisköhän tuonne kyyhkyt?

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sepelkyyhky on runsas laji eikä sitä pelkästään pellolta saa vaan kaikkialta.
   Itselläni on hirvieläinten ja villisikojen ruokintapaikka keskellä isoa tukkimetsää. Männikköä ja kuusikkoa. Suolakivelle kyyhkyt tulevat heti keväällä. Sitten laskeutuvat nokkimaan maassa olevia kauroja joita eläimet ovat kaukalosta pudottaneet. Lisäksi olen syöttänyt niille härkäpapua, hernettä ja maissia niin vilinä on taattu ja lähitienoo yhtä huhuilua täynnä. Kolmeakymmentä kyyhkyä mahtunut tänäkin keväänä parhaimmillaan yhtäaikaa kamerakuvaan.
   Sieltä sitten napsii, jos haluaa syksyn tullen pienoiskiväärillä vielä ennenkun sekin kielletään. Haulikko vähän turhan äänekäs ja karkoittaa äkkiä loput linnut pitkäksi aikaa.
   Itse tosin pidän pellolla kuvastamisesta, joten metsästän mielelläni pellolla enkä metsän keskellä, mutta runsaat on poikueet tuolla metsäisen ruokintapaikan läheisyydessä kesän mittaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   4393
  Aihe