Tämä kansanedustaja on oikeassa!

Anonyymi

Kansanedustaja kehottaa huolehtimaan siitä, että kaikkien jäsenmaiden vastuu omista veloistaan ja taloudestaan toteutuu.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) myöntää, että kokoomuksen viikontakainen päätös äänestää tyhjää EU:n elvytyspaketista oli hätiköity päätös.

Hänen mukaansa ratkaisu kuitenkin pakotti pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen neuvottelemaan oppositiopuolueen kanssa.

– Ja sen seurauksena Suomen eduskunta linjasi erittäin tiukat reunaehdot sille, miten unionia voi jatkossa kehittää, Ben Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä.

Eduskunta linjasi kokoomuksen vaatimuksesta, että kyseessä on ainutkertainen, kertakäyttöinen ja tähän koronakriisiin liittyvä ratkaisu.

– Ja ennen kaikkea, että jatkossa on toimittava niin, että kaikkien jäsenmaiden vastuu omista veloistaan ja omasta taloudestaan toteutuu. Eikä niin, että kriisin tullessa muut EU-maat tulevat auttamaan ja maksamaan, Zyskowicz jatkaa.

Kansanedustajan mukaan linjaus on äärimmäisen tärkeä, sillä Italialla ja muilla mailla ei olisi muuten kannustimia tehdä välttämättömiä ratkaisuja oman taloutensa kohentamiseksi.

– Ne eivät ole yleensä kovin suosittuja ratkaisuja. Valtaosa kokoomuksen ryhmästä asettui tukemaan pakettia uuden linjauksen jälkeen. Kyse ei ole EU-vastaisuudesta vaan siitä, että vaaditaan vastuullista talouspolitiikkaa Suomessa ja unionissa, Ben Zyskowicz toteaa.

EU:ssa merkittäville ratkaisuille on saatava yksimielinen tuki, joten Suomen hallituksen sitomisella tiettyyn linjaan on merkitystä.

– Kyse ei ole tietenkään siitä, että Brysselissä luettaisiin näitä eduskunnan ratkaisuja. Mutta ne sitovat Suomen hallitusta, Zyskowicz jatkaa.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Jussi Halla-aho ei jatka puolueen puheenjohtajana

    Jussi Halla-aho ei asetu ehdolle Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajaksi.
    Maailman menoa
    350
    3420
   2. Rattijuopon uhriksi 16 vuotias tyttö

    Ikaalisista passitettiin ennen rattijuopot linnaan.Nyt vaan silitellään päätä.
    Ikaalinen
    73
    3006
   3. Onko Stefu ja Sofia eronneet?

    Stefun instassa yksin Hangossa ja Sofia ilmeisesti Helsingissä.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    97
    2947
   4. No nyt! Vappu Pimiä ja Teemu-rakas harvinaisessa yhteiskuvassa: "Suostuu, kun ei tiedä aluksi..."

    Vappu ja harvoin nähty "mysteerimies" eli aviomies Teemu poseeraavat Instassa kesäisissä tunnelmissa: https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-vappu-pimia
    Kotimaiset julkkisjuorut
    10
    2583
   5. Sofialle, luet kumminkin

    Nyt on vuosi seurattu tätä kiihkeää vuosisadan romanssia. Ja on ollut turbulenssia mennen, tullen ja palatessa. Ei ole enää perässä pysynyt tässä on/O
    Kotimaiset julkkisjuorut
    86
    2327
   6. Rattijuopon nimi

    Onko jo julkaistu? Lienee sieltäpäin ehkä kotoisin?
    Ikaalinen
    25
    1950
   7. Maisa IT Mikko hävinnyt...

    Ei näy yhdessäkään Maisulin Rhodoksen lomakuvassa,ei selkää,ei varjoa, ei lautasta,ei lasia. Huhu kertoo,että on jopa somessa seuraa hakenut..voi voi
    Kotimaiset julkkisjuorut
    72
    1797
   8. Torstaina tulee ulos uutispommi

    Ihan uskomatonta on luvassa.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    68
    1745
   9. Liian moni elää

    kumppanin/puolison kautta tätä maailmaa. Lauseissa korostuu ”minun mieheni/minun naiseni” sitä ja tätä. Luin tuossa juuri erään plstalaisenkin komment
    Sinkut
    167
    1014
   10. syy siepin happamuuteen selvisi!

    Voiko paljoa happamampaa ilmestystä olla kuin Sara Sieppi Kaunissaaren rannalla ? ressukka kuvitteli iskeneensä kultasuoneen ja pääsevänsä tämän uu
    Kotimaiset julkkisjuorut
    32
    902
   Aihe