Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

laatoitusohjeita??

pasi

Kertokaapa aloittelijalle hieman laatoitusohjeita. Faktaa on: lattialaatta koko pinnaltaan kiinni, laasti ei saa nousta laattojen välistä yli puolenvälin. Ongelma onkin se että miten tiukasti laatta painetaan lattiaan, jos sen siihen vaan "pudottaa" en usko että kiinnittyy hyvin, jos sitä painaa, laasti pursuaa heti laattojen välistä. No se laasti pitäisi poistaa mutta miten helpoimmin ettei laatat liiku kun ne on juuri siihen laittanut. Lähteekö se laasti helposti irti vaikka päivän kuluttua jos antaisi sen vaan sieltä nousta ylös. Jos tiedätte hyviä nettisivuja laatoituksesta niin olisin kiitollinen, löysinkin niitä mutta aika peruskamaa, eli samaa mitä pussin kyljessä.

Enkä aio hommata ammattilaista jos niin ajattelitte. Ne maksaa, mutta netissä ohjeet on ilmaisia...

8

16134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ppp

      Onko käytössäsi liian pitkipiikkinen kampa? Ei se laasti sieltä normaalisti pursua, jos laastia on sopiva määrä. Pohjan on hyvä olla niin tasainen, ettei kuoppia tarvi enää kiinnityslaastilla tasata, jolloin myös pursuamista helposti tapahtuu.
      Itse tapaan nysvätä pohjan ihan viimeisen päälle hyväksi. Aikaa menee siinä hiukka enemmän, mutta sen saa takaisin sitten laatoitus- saumausvaiheessa kun ei tarvi raapia saneerauslaastia pois rakosista.

    • Kalusteasentaja

      Itse laatoitan näin,en tiedä, onko tämä oikea tapa, mutta eipä ole asiakkaat valitelleet.:Ennen laatoitusta, varmistan, että pohja on riittävän tasainen...eli ei suurempia "lommoja" ole. Jos on, niin tasoitan sopivalla tasoitteella ne (pikalaastia käytän, jos on tarkoitus laatoittaa vielä samana päivänä). Ensimmäistä "satsia" laatan kiinnityslaastia tehdessäni, noudatan vesimäärässä tarkoin valmistajan ohjeita, mutta teen vain pienen satsin laastia , n.2kg. Levitän laastin noin neliömetrin alueelle laastikammalla, ja kokeilen miltä laasti tuntuu, kun kevyesti "hieron" laatan paikalleen (n.10kg:n voimalla painaen, parilla pienellä ranneliikkeellä).Jos laasti tuntuu pursuavan liiaksi, eli on liian löysää, kaavin laastis takaisin astiaan, sekoitan hieman laastijauhetta lisää satsiin, ja kokeilen uudestaan...Taasen jos laasti ei pursua saumoista ollenkaan, eikä näin ollen levity kauttaaltaan laattaan, lisään vettä laastisatsiin. Näin kokeilemalla löydän mieleiseni jäykkyyden laastiin, ja teen ko jäykkyisellä laastilla laatoituksen loppuun. Laastin kuivuttua käyn "moralla" läpi saumat, rapsuttaen ylipursuneet laastit pois ennen saumausta. Kannattaa imuroida/puhdistaa laatoituskohde huolella ennen saumauksen aloittamista..:) Mikäli saumatessa huomaa kiinnityslaastin purskeita, voi ne helposti puukolla rapsauttaa pois.. Jos laatoittaessa tuntuu, ettei jokin laatta ole kauttaaltaan liimautunut lattiaan/seinään...voi lisätä laastia ko. laatan pohjaan..

    • peukku68

      ota parilla eri välillä olevaa kampaa ja kokeile. levitä laasti lattiaan, kampaa, laita laatta, paina ihan kunnolla. jos laasti tursuu välistä ota pienemmät piikit ja yritä uudelleen, jos ei niin nosta laatta ja katso onko sen tausta kauttaaltaan laastissa jos on niin ok jos ei niin lisää laastia eli isommat piikit. helppoa kuin mikä ja sitten vaan teet samanlaista kuraa koko ajan niin homma hoituu eli kannattaa mittailla aineet tai näppituntumalla yrittää arvioida eli jos saneerauslaastista tulee pallo on ok jos murenee on kuivaa jos valuu sormista on märkää.

      tsemppiä!! ne kyllä kertoo rautakaupassakin aika paljon asioita..

      • pasi

        Kiitän ohjeista. Eilinen laatoitus sujui jo hieman paremmin. Laasti oli liian löysää ekalla kerralla, nyt ei ollut niin pahasti sitä ongelmaa.

        Sitten muutama kommentti sekoitusohjeista. Pussin kyljessä lukee montako litraa vettä koko säkkiin mutta harva vetäsee koko säkin kerralla. Sitten kun siinä puhutaan kiloista niin sekoitussuhde on hankala laskeakin. Löytyy meikältä litran mitta mutta ei puntaria. Eikä niissä ole mainintaa tiheydestäkään. Eli ohjeet voisi päivittää siten että mainittaisiin määrä litroissa eikä kiloissa.

        Sitten ohjeissa neuvotaan välillä tarkastamaan laatta että on kauttaaltaan laastissa mutta se ei ole niin helppo homma. Laatan kun lattiaan painaa niin se imeytyy siihen niin tukevasti että sorkkarautaa tarvittaisiin sen irrottamiseen, eikä viitti rikkoa vesieristystä.

        Mutta, laastissa sen salaisuus niille aloitteleville laatoittajille.


    • Jesse James

      Mää teen silleen, että teen semmoista laastia mitä nyt sattuu milloinkin tulemaan. Levitän laastin 6x6mm kammalla. Painelen laatat pohjaan asti ja muutaman kerran kopautan kumivasaralla.

      Antaa laastin tursuta minkä tursuaa (onpahan ainakin riittävästi laastia). Enimmät turseet poistan rätillä heti tuoreeltaan ja puolen vuorokauden päästä käyn kapealla puukepakolla ja märällä rätillä saumat läpi.

      Minusta ainakin ihan OK tapa.

      • laattamies

        ei niitä saumoja tarvii moneen kertaan putsata, riittää ku laatottaessa ei paina liikaa ja ei tee löysää laastia. kyllä laatta lattiassa pysyy eikä laastin tarvii saumoihin pursua nii ku joissakin ohjeissa neuvotaan. saumauslaasti on saumoja varten


      • laatoitus
        laattamies kirjoitti:

        ei niitä saumoja tarvii moneen kertaan putsata, riittää ku laatottaessa ei paina liikaa ja ei tee löysää laastia. kyllä laatta lattiassa pysyy eikä laastin tarvii saumoihin pursua nii ku joissakin ohjeissa neuvotaan. saumauslaasti on saumoja varten

        Laasti sopivan jämäkkää. Sopiva kampa. Laasti ei saa pursuta. Mukavampi alkaa saumaamaan kun ei tartte joka saumaa ja laatan pintaa olla rapsuttelemassa puhtaaksi. Kun ottaa rauhallisesti eikä hosu niin hyvä tulee. Sitten kun on 10000 neliötä takana niin voi samalla vaikka asentaa kattopaneleita :)


    • Spakkeli

      Kerran kittasin ja maalasin seinää vasemmalla kädellä, kun oikealla laatoitin. Aamulla katoin että ai tämmöistä jälkeä ja aloitin purkamalla eiliset pois. Kerran kaveri teki viemäröinnin samaan aikaan kun laatotti lattian. Se oli melkoista akrobatiaa, kun välitilassa veti putkia samalla kun laatotti sinää ja lattia samaan aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe