Mökkivieraskammo nykyajan ilmiö

Anonyymi

Eihän se kivaa tietenkään ole, jos mökillesi saapuu lauma laiskoja vieraita, häiriköimään ja jopa viikkokausiksi isännän/emännän passattavaksi. Etenkin jos olet ajatellut mennä mökillesi nauttimaan kesästä ja lepäämään. Mutta, onko ihmisistä nykyään tullut mökeillään, liiankin sisäänpäinlämpiäviä? Halutaan olla siellä vain oman perheen kesken ja ajatus, vieraiden tulosta, saa aikaan lähes paniikin. Ennen mentiin kesämökeillekkin kylään, luonnollisesti ilman kutsuja. Ei soiteltu, että tulossa ollaan. Ei kysytty, sopiikos tulla? Silti koettiin tälläiset, sukulais ja ystävävierailut piristävinä ja oltiin vieraanvaraisia. Nautittiin isommallakin porukalla kesänvietosta. Yritettiin jopa venyttää hätäisempien vieraiden kotiinlähtöä. Eihän teillä nyt niin kiire ole! Laitetaan sauna lämpeemään grilli tulille ja perunat kiehumaan. Jäisitte nyt yöksi,bkyllä tilaa on jne. Nyt sen sijaan, iltapäivä ym.lehdissä ja netissä annetaan vinkkejä. Miten päästä helpoimmin tälläisistä kiusallisista mökkivieraista eroon. Pyydetään kertomaan kauhukokemuksia mökeille tunkeutuneista vieraista. Joita pitäisi sietää muutama tunti, tai viikonlopun ajan. Onko se todellakin niin kamalaa yksityisyyden rikkomista, jos tuttuja vieraita käy kesämökilläsi kutsumatta kylässä? Onkohan mökkien omistajista tullut nykyään introverttejä erakkoja, vai liian itsekkäitä?

15

538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä sitä nykyaikaa. Vierailulle ei saa mennä ilman kutsua. Harvoin saa kutsujakaan.

      • Anonyymi

        Onko itselläsi mökki missä voi käydä? Palkonko itse kutsut ihmisiä kylään?


    • Anonyymi

      Esimerkiksi 1980-luvulla nuo kutsumattomat vieraat olivan maanvaiva. Ei ole kerta, tai edes kaksi, kun piti taksilla tilata lisää ruokaa kun "yllätysvieras" pöllähti kutsumatta pihaan.

      Eli vain varta vasten kutsuttuina saa kyläillä!

      P.S. Sama koskee myös pakkokahvitteluita vakituisessa asunnossa!

      • Anonyymi

        Kutsumattomat vieraat varmaan itse ymmärtää, jos ei löydy tarjottavaa, ns. vierasvaraa. Vaikka nykymökeillä onkin jääkaapit ja pakastimet. Ennen ei sellaisia ollut. Mutta silti maalle ja mökeille sattumalta ilmestyneille vieraille aina jotain tarjottavaa löytyi. Jos ei muuta, niin haettiin kellarista pullo mehua ja tuotiin pöytään kannullinen mehua ja juomalaseja. Mutta sen aikaisilla emännillä, vierasvaran löytyminen oli kunnia-asia. Usein pistettiin pöytä koreaksi, myös yllätysvieraille. Ei missään tapauksessa kehdattu odottaa vieraiden tuovan omat tarjottavansa. Ei ennen edes nimitetty yllätysvieraita kutsumattomiksi tunkeilijoiksi, kuten nykyään. Mutta nyt, maailma on muuttunut kovin tylyksi tältä osin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kutsumattomat vieraat varmaan itse ymmärtää, jos ei löydy tarjottavaa, ns. vierasvaraa. Vaikka nykymökeillä onkin jääkaapit ja pakastimet. Ennen ei sellaisia ollut. Mutta silti maalle ja mökeille sattumalta ilmestyneille vieraille aina jotain tarjottavaa löytyi. Jos ei muuta, niin haettiin kellarista pullo mehua ja tuotiin pöytään kannullinen mehua ja juomalaseja. Mutta sen aikaisilla emännillä, vierasvaran löytyminen oli kunnia-asia. Usein pistettiin pöytä koreaksi, myös yllätysvieraille. Ei missään tapauksessa kehdattu odottaa vieraiden tuovan omat tarjottavansa. Ei ennen edes nimitetty yllätysvieraita kutsumattomiksi tunkeilijoiksi, kuten nykyään. Mutta nyt, maailma on muuttunut kovin tylyksi tältä osin.

        Mielestäsi on normaalia mennä ilmoittamatta muiden omistamille kiinteistöille ja pitäisi vieläpä olla omistajille kunnia-asia päästä pummeille pistämään pöytä koreaksi?

        Näin puhuvat pummit, jotka eivät itse omista tai tarjoile muille mitään.


    • Anonyymi

      Omistamisen tunne voi mennä niin pitkälle, että vahingossakin jonkun mökin OMISTAJAN maille eksyminen saa omistajan ihan tolaltaan. Asiasta tulee hirveä, liian suuri haloo, vaikka tilanteen voisi rauhallisemminkin ottaa. Mökkitonteille viritellään paniikissa riistakameroita jne ja vahditaan ihan hysteerisesti, ei ainoastaan varkaita. Vaan sitä, ettei kukaan vaan astu jalallaankaan MINUN OMISTAMALLE kesämökkitontille, tai sille johtavalle tielle. Veimme lasta pissalle metsätien varteen. Kuin tyhjästä ilmestyi jostain vanhempi rouva tiedustelemaan: Milläs asioilla te täällä liikutte? Vaikka näki 5 vuotiaan kykkivän pisulla. Tämä on yksityistie, rouva valisti vihaisena ja käski välittömästi häipymään! Rouvan kamera varmasti oli havainnut meidät vartiointipaikaltaan ja tuli kiire hätistämään kutsumattomat pois. Voiko ihmisillä todellakin mennä omistaminen näin överiksi? Onko tuollainen enää ihan tervettä?

      • Anonyymi

        En halua mökkitielleni ketään kuljeksimaan,kun olen sen itse maksanut alusta asti. Yksityisyys alkaa siitä, kun valtion tieltä erotaan.. On metsää ja pusikkoa löydä pissillä lasten ja aikuistenkin.


      • Anonyymi

        Melkoista puhetta. Ai että pitää saada toisten omistamille pihoille käydä virtsaamassa? Ei kai sentään.


      • Anonyymi

        Kuinka lähellä toisen kotia olit? Ei kai kameraa ole kuin pihapiirissä???


    • Anonyymi

      Kun joutuu kerrostalossa rääkkäntymään ilman yksityisyyttä,ei mökille kutsu kuin ihan mukavimmat vieraat. Kutsutko muuten kaupunkikotiisi nämä mökkiläiset koskaan edes käymään,vai menetkö vaan itse pyrkimään vieraaksi,tahtoivat he sitä tai ei? Itse otan mukavat vieraat aina vastaan,en muita. Kun ei ole pakko.

    • Anonyymi

      Minulla oli hektinen työ, olin aamuvarhaisesta iltamyöhään puhelimessa ja asiakaskäynneillä, palavereja riitti, työviikot venyivät välillä 60 tuntisiksi.

      Hankin mökin sitä varten että voin olla rauhassa, täysin ilman ihmiskontakteja, ilman jatkuvaa puhelimen pirinää, ihmisääniä ja projekteja lomilla ja juhlapyhien aikana pidemmillä vapailla.
      Suoraan sanottuna otti aivan hirveästi päähän jos joku yritti ängetä mökilleni käymään. Yritin ihmisille selittää, että on pakko ladata akkuja edes joskus ja päästä luontoon missä kuuluu vain luonnon omat äänet.

      Nyt kun olen eläkkeellä, täytyy myöntää että aika ohkaseksi on kaveripiiri mennyt.
      Sukulaiset eivät tule vieläkään käymään ja toisaalta hyvä niin, kun ei olla oltu vuosikausiin tekemisissä, niin mitäpä sitä enää näin iäkkäämpänä aloittamaankaan.

      Nyt luonani käyvät vain muutamat tosiystävät joiden kanssa olen ollut yli 40 vuotta kavereita. Heidän lisäkseen käy pari veljenpoikaa perheineen niin kotonani kuin mökillänikin ja viipyvät muutaman yön. Molempien veljenpoikien kanssa on ollut aina kahdensuuntaista kommunikaatiota, molemminpuolista ystävyyttä ja luontevaa kanssakäymistä.

    • Anonyymi

      Ostin mökin koska haluan olla rauhassa luonnon keskellä. Saunoa, uida, hakata halkoja jne. Kutsun hyvin harvoja ihmisiä vieraiksi, muille en anna osoitettakaan etteivät osaa "sattumaltakaan" piipahtaa.

    • Anonyymi

      Aloittajan kannattaa hankkia oma kesämökki ja nauttia siitä rauhasta, josta on maksanut pitkän pennin. Ihan introvertti-perttinä. Jos taas on ekstrovertti-pertti, niin soittelee kavereille ja pyytää lokkeilemaan, mikäli aika käy pitkäksi. Siitähän sitä sitten oppii, kun jatkossakin tulevat, vaikket ole edes pyytänyt ja tarvitsisit sitä hiljaisuutta ja rauhaa. On tää maailma jännä paikka!

    • Anonyymi

      Aloittaja ei omista mökkiä ja on nyt paniikissa, että jää kesän lokkeilut ja loisimiset väliin.

    • Anonyymi

      Kukaan ei aloittajaa halua vieraksi!!!!!

      1980-luvulla oli aivan kauheaa, kun puolitutut tunkivat puoliväkisin kylään. Nykypäivänä nuo loiset tapetaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe