munatorvien aukiolotutkimus

peloissaan

Mulla toi tutkimus edessä. Kertokaa, please kokemuksianne. Kauhistuttaa jo jonkun katetrin laittaminen kohtuun *kylmä väristyksiä* varmaan sattuu???

18

3875

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missu

      ... koski niin maan per...sti, koska sain tekijäksi lääkäriharjoittelijan. Katetrin laittaminen siis todella koski; itkin ja huusin, tuntui ettei hommasta elävänä selviä.

      Jossakin vaiheessa älysi harjoittelija kuitenkin kutsua OIKEAN lääkärin paikalle, ja katetri oli sisällä parissa sekunnissa ja ilman kipuja. Kaikki se kipu oli siis turhaa, kannattaa varmistaa etukäteen, että ko. lääkärillä on kokemusta toimenpiteestä.

      Mukavaksi ko. tutkimusta ei parhaimmillaankaan voi sanoa, mutta minä(kin) selvisin hengissä :-).

      Mulla oli veristä vuotoa 2 päivän ajan tutkimuksen jälkeen, mikä johtui varmaan harjoittelijan tekemisistä...

    • pelkuri

      hei!

      minä olin menossa reippain mielin kyseiseen tutkimukseen. ystävä kun kertoi, että hänelle hoitaja laittoi 20 min. ennen tutkimusta puuduttavaa geeliä ja sitten sai vielä antibiootin suun kautta ja kuurin päälle, ihan varmuuden vuoksi jos tulee tulehdus tms.. ei kuulemma tuntunut katetrin laitto missään.

      sitten kun menin ja sanoin että pelottaa, niin voi p****le sitä lääkäriä.... ei oikein ottanut tosissaan pelkojani, pyysin puudutusta, niin nihkeästi suostui neulalla puuduttamiseen, mikä taas hirvitti yhä enemmän. ei kuulemma tehdä semmosia geelipuudutuksia, vaikka varmasti tehdään!!!! tais olla vaan niin kiire aikataulu siellä, mutta olin kyllä paikalla hyvissä ajoin ja ajat oli muutenkin etuajassa.

      niinhän siinä kävi, että otteet äijällä oli aika ronskit ja nopeat, oisko vituttanu tämmönen vikisijä....

      sitten toimenpide loppui itkuun, eikä tutkimusta keretty edes aloittaa. lääkäri vain pyöritteli silmiään hoitajalle ja nakkas pihdit pöydälle....

      huomenna olen menossa uudestaan ja tutkimus tehdään huumattuna/nukutettuna.

      en varmasti olisi tarvinnut tällaista erityiskohtelua, mikäli lääkäri olisi ollut vähänkään empaattisempi ja helläkätisempi!!!!

      oma gynekologi on niin helläkätinen, ettei esim. papan ottoa kerkeä edes huomata.

      toivottavasti sulle sattuu kiva lääkäri!

      p.s onko muut saaneet tuota puuduttavaa geeliä, vai oliko se vain ystävän ihanassa terveyskeskuksessa tapana?

    • Härkä 76

      Minulle tehtiin tutkimus kolme vuotta sitten. Otin noin tunti ennen tutkimukseen menoa burana 600:n enkä mitään puuduttavaa geeliä tms saanut. Ohut katetri työnnettiin ihan vähä kirpaisi mennessään "mutkan ohi", ultan kanssa katsottiin meneekö varjoaine läpi. Itse katselin monitorista eikä se sattunut eikä tullut minkäänlaista vuotoakaan sen jälkeen.
      Viime syksynä aukiolo tutkimus tehtiin nukutuksessa, epäilivät myoomaa niin oisivat samalla poistaneet sen, eli tehtiin tähystys mutta ei sieltä mitään kummempaa löytynyt. Se jännitti kyllä, mutta hyvin se meni.
      Inseminaatio minulle on tehty kolme kertaa ja siinähän laitetaan myös ohut katetri ja kohtuonteloon siittiöt ruiskutetaan myöskään nuo eivät ole sattuneet. Tsemppiä!

      • sofia

        Mulle ko. tutkimus tehtiin viime syksynä. En tuntenut kipua. Pari kertaa nipisti, mutta voisin verrata tuntemusta esim. Papa-kokeen ottamiseen.
        Älä siis jännitä turhaa.


      • mihin katetri

        työnnetään?? Virtsarakkoon vaiko vatsanihosta läpi munatorviin?? Sori ku en tiedä! -vauvakuumeinen, mut ei tutkimussissa viel-


      • härkä76
        mihin katetri kirjoitti:

        työnnetään?? Virtsarakkoon vaiko vatsanihosta läpi munatorviin?? Sori ku en tiedä! -vauvakuumeinen, mut ei tutkimussissa viel-

        työnnetään emättimen kautta kohtuonteloon ja suunnataan varjoaine tutkimuksessa munasarjaan jonne aine ruiskutetaan, että nähdään meneekö aine munajohtimesta läpi.
        Tähystyksessä tehdään pieni viilto joko napaan tai navan alle ja toinen nivustaipeen yläpuolelle mahaan joista tähystetään sitten.


    • Tove

      Ei minullakaan tuo toimenpide tuntunut lainkaan. Pari kertaa pisti muttei sitä voinut kivuksi kutsua. Sain Voltaren kipulääkkeen n.tuntia aikaisemmin. Meidän sairaalassa niitä tekee vain yksi lääkäri ja hän ainakin osaa sen. Itse seurailin monitorista miten varjoaine eteni munanjohtimissa. Tietysti kipu on hlökohtainen juttu mutta turhaa sitä on etukäteen ainakaan murehtia liikoja. Kyllä sitä voi sitten itkeä ja kiroilla,jos sattuu. Tuo tähystys tehdään vasta,jos munajohtimet eivät ole kunnossa. Ja silloin operaatio menee leikkausaliin ja nukutuksena.

    • Rannikolta N

      ...se ei sattunut yhtään...mulle todettiin että "vanhalla" tyylillä se sattuu ja mulle tehtiin "uudella" tyylillä...lieneekö syy ollut et otin kipulääkettä n puol tuntia aikasemmin..

    • Mimmu

      Täytyy omasta puolestani kertoa, että omalla kohdallani se kyllä sattui aika lailla. Olin ennakkoon ottanut särkylääkettäkin, eikä se auttanut. Tutkimuksen jälkeen minulla oli jalat niin tärisevät ja voimattomat, että hädin tuskin pääsin autoon asti. Onneksi minulla oli kuski mukana. Mutta kyllä sen tutkimuksen muistot unohtuivat aika pian ja parin kuukauden kuluttua siitä sain tietää odottavani kaksosia. Nyt minulla on kaksi 4 kk ikäistä poikavauvaa. Kaikki tutkimukset ovat siis tärkeitä tällä ei-niin-mukavalla lapsettomuushoidon tiellä. Tsemppiä!!

      • Marjut

        Samoin täytyy kyllä sanoa, että se sattui suunnattomasti. En tiedä sitten johtuiko se minusta vain lääkäristä, vaikka hän sanoi, että minulla on pieni kohdunkaula, ettei katetria meinattu millään saada ensin menemään ja sitten pysymään mutta sitten lääkäri sanoi vielä että he tekevät vuositasolla vain muutaman tähystyksen ( vaikka on kyse kaupungista )joten kysehän voi olla kokemattomuuttakin...ja kyllä se sattui kun sitä varjoainettakin ruiskutettiin. Mutta toinen kestää toisella tavalla ja kyllä siihen voi vaikuttaa tekijäkin??? koska mielestäni minulla ei ole matala kipukynnys mitä tähän ikään on kokenut.


    • Nimetön

      Tehdäänkö tämä kyseinen tutkimus aina ennen lapsettomuushoitoja?Vaikka selvä vika olisikin miehen siittiöissä?Vai miksi tuo munatorvien aukiolotutkimus ylipäätänsä tehdään?

      • Härkä 76

        Tutkimukset aloitettiin meillä minusta ja miehestä. Ennenkuin sperma analyysi tuli, minulle varattiin aika munajohtiemien tutkimukseen. Samalla sain kuulla ettei spermassa ole mitään vikaa.
        En tiedä tehdäänkö aukiolo tutkimus sitten vielä varmuuden varalta jos syy on jo selvä, lapsettomuuteen.


      • peloissaan

        Kyllä tehdään aina ennen hoitojen alkua, koska haluavat katsoa, että munatorvi auki kunnolla


    • Tsemppia

      Mulla se tutkimus ei sattunut yhtaan. Vahan niinkuin lievat kuukautiskivut.

    • Mitzi

      Ei sattunut, onneksi näin.. olin varautunut kaikkiin mahdollisiin kipuihin. Mulle tehdyssä tutkimuksessa laitettiin keittosuolaliuosta ja ilmaa vuorotellen katetria pitkin munanjohtimiin, ei siis mitään varjoainetta.

      • sattunut

        Mulla ei tutkimus sattunut yhtään. Kipulääkkeen otin hoitajan neuvon mukaisesti tuntia ennen toimenpidettä. Lääkäri kertoi tutkimusta aloittaessaan, että kipulääkettä suosittelevat siksi, että munatorvista vatsaonteloon purkautuva ilma voi aiheuttaa ärsytysreaktion. Särkylääke siis pienentää ärsytysreaktioita, ei niinkään kipua.

        Mutta jokaisellahan on tuo alapään kalusto erilainen, joten toisille tulee kipua, toisille ei.


    • peloissaan

      Joo, tuun suoraan tutkimuksesta. Olen kova jännittäjä, mutta täytyy sanoa, että toi ei tuntunut. Otin ennen tutkimusta panacodin (reseptilääke kipuun) Muutama kyynel vierähti poskelleni, mutta siksi, että olin jännittänyt toimenpidettä ja laukesi kyyneleeseen. Pidin silmiäni kiinni, mutta hoitaja sanoi, että pidä auki, koska tarkkailevat kokoajan. Toimenpide oli nopea ja kivuton. Nyt kotona, vuodan hieman verta ja myös hartiapistos, kuume ja mahakipu mahdollista. Turhaan jännitin =DDDDDDD

    • kivuton

      Ei sattunut. Alussa "pallon" täyttäminen aiheutti kuukautiskivun tapaisia kramppeja. Kohdun totuttua venytykseen en tuntenut mitään. Suolaliuos ei myöskään sattunut. Eli ei kannata etukäteen menettää yöuniaan, kuten itse tein! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe