Stephen Kingin parhaat?

Jepari

Hejsan!

Kyselisin ihan tommosta, että te ihmiset, jotka olette enemmän tai vähemmän lukeneet Stephen Kingiä, (niin no, mielummin tietty enemmän kuin vähemmän,) niin mikä on Kingin paras kirja? Tai sellanen, joka olis ehdottomasti luettava?

Ite oon jonkun verran lueskellut Kingiä ja leffoja katellut, oon tullut siihen tulokseen, että se todellakin täsmää, että kirja on parempi kuin leffa - aina. Tällä hetkellä luen Hohtoa, ja on todellakin kirjana mooooonta kertaa parempi kuin leffana..

Ja sitten vielä oma mielipise, niin ehdottomasti Kingin parhaat kirjat on Se (molemmat osat yhdessä), Lohikäärmeen silmät ja (jo legendaksi muodostunut) Uinu, uinu, lemmikkini.

Mutta no joo.. suunvuoro muillekin. Parhaat Stephen Kingit?

Kiitokseni!

53

15422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elisant
    • - Se 1. Kakkonenkin on hyvä, mutta ei ikävä kyllä vedä vertoja ensimmäisen osan tunnelmalle. Tarina menetti imunsa kun tappajamörkö paljastui omana itsenään.

      - Christine-tappaja-auto. Todella hyvä nuorisokuvaus kummitusjutun ohessa.

      - Kirjoittamisesta. King kirjoittaa itsestään, elämästään ja ammatistaan kainostelematta ja kaunistelematta, mutta huumorilla ja lämmöllä. Ei siis ole romaani, vaan eräänlainen opas aloitteleville kirjailijoille siitä, mitä kannattaa huomioida kun aloittaa kirjailijan ammattia.

      - Hohto

      - Carrie

    • amanda

      minun mielestäni kolme parasta Kingin kirjaa on: Tulisilmä,Kuoleman käytävä ja Hohto.Mutta en kyllä ole läheskään kaikkia kirjoja lukenu..

    • adolf

      Joo, kyllä se tulisilmä ja christine ovat aivan helvetin hyviä kirjoja ja uinu, uinu.. aion lukea kohta uudelleen (luin sen 11vuotta sitten).

    • King "fani"

      On tullut luettua kaikki Kingin suomennetut kirjat ja jokunen Englanniksikin. Monet olen lukenut pariin kertaankin. Tällä hetkellä TAAS Musta torni menossa, sillä vihdoinkin King on saanut kirjoitettua tämän eepoksen viimeisetkin osat ja luen nyt aikaisemmat osat ennenkuin (syksyllä) ilmestyy jatkoa suomeksi.
      Musta torni on yksi parhaista, Cujo on loistavan piinaava, kuten myös Piina, Julma leikki. Unohtamatta klassikkoja Hohto, Carrie ja Uinu uinu lemmikkini. Niitä on todella paljon...... ja toivottavasti saamme myös jatkossa näitä lukea, tosin aivan viimeisimmät ovat minusta jotenkin "latteita".....

    • ozzi

      Ite olen lukenut jonkin verran kingiä. Parhaat on ollu uinu uinu lemmikkini, hohto ja viimeinen kesä. Muutkin lukemani on ollu yli normaalin keskitason, mutta mustatorni ei oikein auennut en tiedä itekkään mistä se johtu eka osan sain just ja just luettua toisella kertaa (pitäs yrittää nyt vanhempana uudelleen olin lukiessani aika nuori). Onko kellään tietoa onko storm century "myrskyn keskuksessa" elokuvaa ikinä tehty kirjana.

      • lemppari

        toistaiseksi on muista kirjoittajista poiketen Doloreksen tunnustus. En ole koko tuotantoa kahlannut läpi, muistakin lukemistani olen pitänyt, mutta tuo on kolahtanut ehkä parhaiten.


      • elisant

        "Storm of the Century" on Stephen Kingin käsikirjoitus vuodelta 1999. Suomessa tv-elokuva on ilmestynyt nimellä "Myrskyn silmässä".


    • Naisimmeinen, 38v.

      1. Tukikohta
      2. Talismaani
      3. Naisen raivo
      4. Rita Hayworth - avain pakoon
      5. Se

      Eivät välttämättä tässä järjestyksessä. Tukikohdan olen lukenut kymmenisen kertaa, Talismaani oli hyvä Straubin kanssa tehty romaani, mutta pojan hahmo ei onnistunut hyvin.

      Naisen raivo on uskomattoman hyvin tehty kirja, King osaa todella ajatella kuin nainen!

      King on aika epätasainen kirjailija, osa kirjoista täyttä roskaa, osassa piilee terävä kirjoittamisen taito.

      • Ninon

        aika vaikea kertoa mikä on kolahtanut parhaiten. melkein kaikki kingit on tullu luettua. monet useasti ja monet omana. eniten on kuitenkin osunut uneton yö. loistavasti kehitelty idea siitä mitä unettomuus voi saada aikaan. kirja ei varsinaisesti ollut mitenkään loistokas, mutta kun itse saa nukuttua 30min yössä, aihe oli osuva.


      • King
        Ninon kirjoitti:

        aika vaikea kertoa mikä on kolahtanut parhaiten. melkein kaikki kingit on tullu luettua. monet useasti ja monet omana. eniten on kuitenkin osunut uneton yö. loistavasti kehitelty idea siitä mitä unettomuus voi saada aikaan. kirja ei varsinaisesti ollut mitenkään loistokas, mutta kun itse saa nukuttua 30min yössä, aihe oli osuva.

        Paria vaikeammin saatavaa kirjaa lukuunottamatta olen lukenut kaikki Kingin kirjat, ja monet useaan otteeseen vuosien kuluessa. Mielestäni parhaat ovat:
        Doloreksen tunnustus
        Uneton yö
        Tarpeellista tavaraa

        Hyvinä kakkosina tulevat:
        Naisen raivo
        Mustan tornin osa 2, kolme korttia pakasta

        sekä Richard Bachmanin nimellä kirjoitetut:
        Pitkä marssi
        Kirous


        Tulipa mainittua aika monta, mutta koska ne ovat kuitenkin melkoisen erilaisia kirjoja, niin vaikea laittaa ehdottomaan paremmuusjärjestykseen.


      • Elaine
        Ninon kirjoitti:

        aika vaikea kertoa mikä on kolahtanut parhaiten. melkein kaikki kingit on tullu luettua. monet useasti ja monet omana. eniten on kuitenkin osunut uneton yö. loistavasti kehitelty idea siitä mitä unettomuus voi saada aikaan. kirja ei varsinaisesti ollut mitenkään loistokas, mutta kun itse saa nukuttua 30min yössä, aihe oli osuva.

        Melkeinpä ykköspaikka muuttuu aina kun lukenut uuden kirjan, ja sit ku aikaa kulunu jtn 10v, ei enää tahdo muistaa, kuinka hyvä kirja loppujenlopuksi olikaan..mutta, mutta tämän hetken ehdoton favori Christine!


    • Mezz

      Parhaat kingiltä ovat tietysti Carrie (esikoisromaani), Hohto ja uinu uinu lemmikkini. Musta Torni - kirjoista en erityisemmin pitänyt, mutta kirjailijana King on loistava.

    • church

      Muutamia olen lukenut, mutta sanotaanko näin että ehdottomasti paras on varmaankin Uinu, uinu, lemmikkini. En sanoisi sitä periaatteessa kovinkaan pelottavaksi mutta mielikuvituksellinen se on. Suosittelen lämpimästi.

    • Tukikohta

      Yks parhaista - jopa paras - kaikista ikinä kattomistani tv-leffoista.. Kun vain tulis uusintana joku kaunis päivä.

      Kirja Tukikohta on Paras - ja tämä tv-sarja oli kanssa yks lemppareista jota kaipaan.

      • sama kuin äsken

    • Kaiken kaikkiaan King on aliarvostettu kirjailija. Hänet on vuosia luokiteltu pelkäksi kauhukirjailijaksi vaikka hän kuvaa mitä hienoimmin, lämmöllä ja ironialla, ruohonjuuritason amerikkalaista elämänmenoa.

      Minusta parhaat lukemani Kingin kirjat ovat mieleentulemisjärjestyksessä nämä:

      - Hohto
      - Carrie
      - Se 1 (2:kin oli ihan hyvä, mutta jotenkin tarina lässähti pahasti siinä vaiheessa kun hirviön todelliset kasvot paljastettiin.)
      - Painajainen
      - Tarpeellista tavaraa
      - Christine

      Suosittelen myös luettavaksi Stephenin pojan Joe Hillin esikoisromaania Sydämen muotoinen rasia.

      • Penninvenytäjä

        Se on Kingin paras romaani.

        Te, jotka olette kommentoineet sitä, niin kannattaa huomioida, että Se ei suinkaan ole kaksiosainen sarja vaan alunperin USA:ssa se on julkaistu ihan yhtenä pötkönä koko juttu. Tammen suomennoksen valitettava jako kahteen osaan ei ole siis mikään virallinen juttu. Näin ollen siis on jossain määrin virheellistä viitata kyseisiin niteisiin erikseen.


    • Olin unohtaa kenties parhaan Stephen Kingin kirjan. Se on tietenkin Kirjoittamisesta: Ajatuksia leipätyöstä. Stephen King kertoo siinä omasta elämästään, lapsuudestaan, päihdeongelmistaan, onnettomuudestaan (Jonka hän on muuten kirjoittanut lähes sellaisenaan tv-sarjaan Kingdom Hospital) ja tietenkin kirjoittamisesta ammattina ja siitä kuinka hänestä yleensä tuli kirjailija. Kirja kannattaa lukea vaikkei itse elättelisikään itsestään kirjallisia unelmia.

      • Olinkin jo vastannut tähän! En tajunnut, että joku on nostanut vanhan keskustelun uudelleen esiin! :-D


    • pasman

      lue mustat tornit ekasta osasta eteenpäin. ihan huippu tarina

      • hyvä kirjailija

        kalpea aavistus, sitten on monta muuta hyvää... mm. pimeä puoli, painajainen... kaikkein pitkäveteisin minulle on ollut eksyneiden jumala, en varmaan koskaan jaksa lukea uudestaan.. usein mukaansa tempaavat tulee luettua ainakin pariin kertaan.


    • dfghjkl

      Parhaat Kingin kirjat ovat tietysti:

      1. Pimeä puoli
      2. Epätoivon kaupunki
      3. Uinu, uinu lemmikkini

    • Yllättynyt

      Tällä hetkellä ainut lukemistani Stephen Kingeistä on Kuoleman käytävä. Se oli kuitenkin iloinen yllätys sillä olen aina pitänyt Kingiä roskakirjailijana. Juoni oli mukaansavetävä ja kaiken lisäksi kirjalla oli mielestäni sanomaa joka on ns kauhuille yleensä harvinaista. Tämä antoi minulle intoa käydä kirjastossa ja ottaa pari täällä suositeltua kirjaa luettavakseni. Eli suosittelen syvästi Kuoleman käytävää, kaikille Stephenin faneille ja heille jotka eivät ole hänen kirjoihinsa edes koskeneet. Siitä on hyvä aloittaa.

      • Kauhu-genre on leimannut Kingin roskakirjailijaksi. Vaikka hän kirjoissaan käsittelee yliluonnollisia asioita, kauhua, rikoksia ja hirviöitä, hän myös kuvaa herkullisesti amerikkalaisia kadunihmistä ja heidän usein kaksinaismoralistista elämänasennettaan.


    • Etss

      Auringonlaskun jälkeen. Romaaneista Se ja Uinu, uinu lemmikkini.

    • Neiti Punainen

      1. Uinu, uinu lemmikkini
      2. Tapahtumapaikkana Duma Key
      3. Talismaani

      Ja tietysti toi novellikokoelma Auringonlaskun jälkeen, tajuttoman hyvä!

    • Kosketus ja Tukikohta on minusta parhaimmistoa. Uinu, uinu lemmikkini on taas aika tehokas pelottavuudessaan. Niin ja tietysti Hohto. Lista on loputon mutta tuossapa ehkä parhaimmat. Lue toki itse ja kommentoi!

    • Hohto, Carrie, Piina ja Uinu uinu Lemmikkini.

      Tykkän myös Doloreksen tunnustuksesta ja Eksyneiden jumalasta. Pedon sydän on ok.

    • toimittajanretale

      Piina. Ei mitään yliluonnollista.

      • Pelle penninvenyttäjä

        1.Se
        2.Pimeä puoli
        3.Piina
        4.Musta torni
        5.Uinu, uinu lemmikkini


      • haamunen....
        Pelle penninvenyttäjä kirjoitti:

        1.Se
        2.Pimeä puoli
        3.Piina
        4.Musta torni
        5.Uinu, uinu lemmikkini

        Minä luen nyt painajaista ja on ihan ok ainakin alku, mutta suosikkejani on maissilapset, carrie, piina


    • fia

      carrie,hohto ja piina ovat parhaita

    • kauhu fani

      1. Maantievirus matkalla pohjoiseen-novellikokoelma
      2.Musta torni 4.
      3.Kuulolla
      4.Vimma

      Nämä ovat siis Kingin parhaat. Pelottavin (itse asiassa ainoa pelottava) on novelli Mummi. En ole varma missä kirjassa se on, sillä luin sen Suuresta noitakirjasta, jossa siis on eri kirjailijoiden noitatarinoita.
      Paras Kingin elokuvista on Greep show, joka on ehkä jopa parempi kuin useimmat kirjat. Muut Kingin leffat eivät sen sijaan ole tehneet kovin suurta vaikutusta.

    • tulinpa nyt täältäkin etsimään... =)
      elikkäs, poikaystävälle koitan lahjaa hankkia. se haluais kauheesti kingin "Se" -kirjan. kuulemma pirun vaikee löytää mistään. niin tietäiskö joku teistä mistä semmosen voisi löytää?? =) ilmeisesti saa joko yhtenä kappaleena koko stoorin tai sitten kahdessa eri osassa? (antakaa anteeksi tietämättömyyteni =) )
      jos joku osaa vihjasta mistä sen vois saada niin olisin kiitollinen, saisin sille mieluisan joululahjan hankittua. =)

      • scarabaeus

        huutonet

        näkyy olevan useita siellä huudettavana


    • Kirjoista paras on Pimeä yö, tähdetön taivas. Elokuvista Creepshow.

      • Näin vuosia myöhemmin sanoisin, että Musta torni -sarja.


    • George A.

      Uusin 22.11.63 on hyvä. Kirjan loppu oli kyllä erittäin ennalta-arvattava, mutta ei se tuon tyyppisessä tarinassa niin kovasti haittaa.

    • Big Jim

      Kuvun alla!


      Kirjahan on mestariteos! 1115 sivua silkkaa lukunautintoa! Thanx Steve!

    • tunnelmaa1

      Painajainen ja Se. Painajaisessa sama vika kuin Tolkienin sadussa eli liian lyhyt. Silti aivan ykkönen kauhun saralla.

    • Fani50v

      Musta Torni-sarja. Aivan ehdoton.

    • yournumberonefan

      ahdistava kirjana elokuva tavoittaa tunnelman

    • jollaverenpaineongelma
      • nothingelseilovedoing

        but hoochiecoochie & screwing


    • Hirtetty

      Oma lempparini on ehdottomasti Carrie. Elokuvaversiotkin olivat loistavia, varsinkin se 1976:n versio. Mutta muita hyviä ovat Se (1), Christine - Tappaja Auto, Uinu, Uinu, Lemmikkini ja Hohto.

    • Jdjsjsjsjsk

      Se on makuasia? tykkääkö kirjasta vaiko leffasta, tässä mielessä ei voi sanoo että kirja ois parempi tai edes että leffa ois parempi.

    • 7878778

      Tuolla ylenpää joku mainitsi kirjan " viimeinen kesä " en ole lukenut sitä.
      Siitä tehtyä elokuvaa on kovin kehuttu, itse olen elokuvan katsonut , mutta en kovin intensiivisesti seurannut, elokuva vaikutti tylsältä.
      Siinä vaan nuoret pojat tallusteli maita ja mantuja.
      Miten kirja, onko siinä muuta kuin poikien tallustelua.

    • Jjlkcjnvhjk

      Ei musta voi ihan täysillä sanoo että kirja ois parempi ku leffa, koska siinä on kaks eri asiaa, mm makuasia. Jotkut tykkää kirjasta ja jotkut enemmän leffasta. Siittä tulee tyhmää kinaa ja makuasiasta ei voi kiistellä. Kuten toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

    • mallioppilas

      moi, oon lukenut lähes kaikki kingin teokset. Tässä on mielestäni 10 parasta:

      1. 22.11.63
      2. uinu,uinu ,lemmikkini
      3. herääminen
      4. christine
      5. the body
      6. cujo
      7. kosketus. piina
      8. kalpea aavistus
      9. hohto
      10. mallioppilas
      nämä ei oo parhaus järjestyksessä.on vaa mun mielestä parhaat

    • Lambda-anturi

      1. Se
      2. Tukikohta
      3. Painajainen

    • Anonyymi

      1. Musta Torni -sarja
      2. 22.11.1963
      3. Kirjoittamisesta

    • Anonyymi

      22.11.63
      dead zone
      pet cemetery
      christine

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5005
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe