Oikeuslaitoksen floppi...

Anonyymi

Ranta-aho päästettiin vapaaksi oudolla tavalla Katiska ykkösen jutun jälkeen vaikka käräjäoikeudessa luettiin tuomiota 11 vuotta! Vaikka sillä ei vielä ollut lainvoimaa, vapaaksi päästäminen oli hyvin outoa. Siis aivan käsittämätöntä, sillä normaalikäytäntö on ollut, että kun alioikeus antaa kaksi vuotta ehdotonta, vastaaja passitetaan aina vankilaan tutkariksi, odottamaan lain voimaa hovin ratkaisusta, jos sinne on valitettu.

Nyt kävi niin, että törkeat rikokset jatkuivat ja käry kävi. Nyt syyttäjä vaatii 13 vuotta, mutta saahan sitä vaatia. Edes rikosoikeuden professorit eivät tiedä, miten tässä jutussa tuomio pitäisi laskea...

Jos käy niin, että että käräjäoikeus laskee yhteen 24 vuotta, juttu menee tietenkin hoviin, mutta kun tämä juttu on jatketun rikoksen luontoinen, tuota 13 vuoden tuomiota tietenkin kohtuullistetaan aika rajusti. Nykyäänhän ei ole jatkettua rikosta, koska se poistettiin rikoslaistta joskus 1990-luvulla, sillä rikolliset tekivät aivan tolkuttomia määriä ketjutettuja rikoksia, koska koko tuomio tuli käytännössä 1-2 ensimmäisestä rikoksesta, ja lopuista ei saanut mitään. Rikollinen sai kyllä rikoshyödyn aika nätisti.

Veikkaan että koko homma menee korkeimpaan oikeuteen, sillä niin outo tämä keissi on. Varmaa on että katiska kakkosesta ei tule 13 vuotta, vaan sitä "kohtuullistetaan" tuonne viiteen vuoteen, eli yhteensä mitataan 16 vuotta, ja ensikertalainen istuu puolet eli kahdeksan vuotta. Avotalo kutsuu neljän vuoden kuluttua, samoin lomapää avautuu. Jos ei näin käy, nimekäs asianajaja pommittaa ja painostaa sijoitusvankilaa ja sijoittajayksikön virkamiehiä, ja kas, väsyttämällä Ranta-aho livahtaa kuin herra konsanaan avotaloon ja koevapauteen kaplansa lopuksi.

Koko tätä roskaahan ei olisi edes tapahtunut, jos Ranta-aho olisi passitettu katiska ykkösesta vankilaan, niin kuin rivivangit konsanaan, mutta herra on herra lakituvassakin, oli rikos tai rikokset mitä tahansa.

5

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asia on ihan selvä. Ranta-aho voidaan tuomita yhteensä 13 vuoden tuomioon Katiska 1 ja 2 :sta. Koska uudet rikokset on tehty ennen kuin Katiska 1:n tuomio annettiin, ne on tuomittava yhtenä rangaistavana tekona, jolloin maksimirangaistus niistä on 13 v.

      Jep. Rikoslaissa lukee, että "voidaan ottaa" huomioon aiempi tuomio, jolloin uusi tuomio annetaan edellä kertomallani tavalla. Mutta syyttäjän vaatimus, että mainittua yhteistä rangaistusta Katiska 1 ja 2 ei annettaisi ottaen huomioon aiempaa tuomiota ja siten Ranta-aho tuomittaisiinkin 11 13 v tuomioon, on täysin poikkeuksellinen.

      "Varmaa on että katiska kakkosesta ei tule 13 vuotta, vaan sitä "kohtuullistetaan" tuonne viiteen vuoteen, eli yhteensä mitataan 16 vuotta"

      Tällainen vaihtoehto ei ole mitenkään lain mukaan mahdollinen. Jos aiempi tuomio Katiska 1:ssä otetaan huomioon, silloin ei voida tuomita kuin 13 vuotta Katiska 1 ja 2 kokonaisuudesta. Se on se maksimi, minkä laki sallii yhteistä rangaistusta mitattaessa. Syyttäjä vaatii kuitenkin, ettei mainittua yhteistä rangaistusta anettaisi, jolloin Katiska 2:sta voisi syyttäjän mukaan tuomita uudet max 13 v vankeutta. Siinä tapauksessa tulisi siis 11 13 = 24 v vankeutta, josta lain mukaan voi maksimissaan joutua istumaan 15 v (laissa on ehdoton pykälä, jonka mukaan ehdonalaiseen on päästettettävä rangaistusvanki 15 vuoden jälkeen).

      Syyttäjän vaatimus on Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen ja kohtuuton. Sillä ei ole muuta kuin huomioarvoa julkisuudessa. Ranta-ahon tuomio tulee olemaan 13 v kokonaisuudessaan Katiska 1 2.

    • Anonyymi

      Tuomarit on helppo lahjoa vaikka poliisit haluaisi pitää vangittuna.

    • Anonyymi

      Ylimielinen, vastenmielinen ja ennenkaikkea rikollinen pahimmasta päästä. Kuvittelee itsestään liikoja. Käyttäytyy oikeuden edessä epäkunnioittavasta ja röyhkeästi. Ei omaa minkäänlaista katumusta eikä nöyryyttä.
      Kertokaa minulle millaiset vanhemmat kasvattavat tällaisia yhteiskuntaan sopimattomia / sopeutumattomia yksilöitä? Miettikääpä, kuinka monen nuoren ihmisen elämä on pilattu tällaisen ihmisen rikollisella toiminnalla!

      • Anonyymi

        Huumekauppiaat aiheuttaa eniten kuolemia, osa murhaa itsekin tai välittäjä, suuri osa kuolee yliannokseen, sivuvaikutuksiin tai huumepäissään rikoksia ja tyhmyyksiä tehdessään.


    • Anonyymi

      Ai on ihan Suomalinen huumejutussa,pitkällä tuomiolla.Siis Suomen kansalinen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3171
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2612
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      387
      2551
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2076
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1907
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1307
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe