Oikeuslaitoksen floppi...

Anonyymi

Ranta-aho päästettiin vapaaksi oudolla tavalla Katiska ykkösen jutun jälkeen vaikka käräjäoikeudessa luettiin tuomiota 11 vuotta! Vaikka sillä ei vielä ollut lainvoimaa, vapaaksi päästäminen oli hyvin outoa. Siis aivan käsittämätöntä, sillä normaalikäytäntö on ollut, että kun alioikeus antaa kaksi vuotta ehdotonta, vastaaja passitetaan aina vankilaan tutkariksi, odottamaan lain voimaa hovin ratkaisusta, jos sinne on valitettu.

Nyt kävi niin, että törkeat rikokset jatkuivat ja käry kävi. Nyt syyttäjä vaatii 13 vuotta, mutta saahan sitä vaatia. Edes rikosoikeuden professorit eivät tiedä, miten tässä jutussa tuomio pitäisi laskea...

Jos käy niin, että että käräjäoikeus laskee yhteen 24 vuotta, juttu menee tietenkin hoviin, mutta kun tämä juttu on jatketun rikoksen luontoinen, tuota 13 vuoden tuomiota tietenkin kohtuullistetaan aika rajusti. Nykyäänhän ei ole jatkettua rikosta, koska se poistettiin rikoslaistta joskus 1990-luvulla, sillä rikolliset tekivät aivan tolkuttomia määriä ketjutettuja rikoksia, koska koko tuomio tuli käytännössä 1-2 ensimmäisestä rikoksesta, ja lopuista ei saanut mitään. Rikollinen sai kyllä rikoshyödyn aika nätisti.

Veikkaan että koko homma menee korkeimpaan oikeuteen, sillä niin outo tämä keissi on. Varmaa on että katiska kakkosesta ei tule 13 vuotta, vaan sitä "kohtuullistetaan" tuonne viiteen vuoteen, eli yhteensä mitataan 16 vuotta, ja ensikertalainen istuu puolet eli kahdeksan vuotta. Avotalo kutsuu neljän vuoden kuluttua, samoin lomapää avautuu. Jos ei näin käy, nimekäs asianajaja pommittaa ja painostaa sijoitusvankilaa ja sijoittajayksikön virkamiehiä, ja kas, väsyttämällä Ranta-aho livahtaa kuin herra konsanaan avotaloon ja koevapauteen kaplansa lopuksi.

Koko tätä roskaahan ei olisi edes tapahtunut, jos Ranta-aho olisi passitettu katiska ykkösesta vankilaan, niin kuin rivivangit konsanaan, mutta herra on herra lakituvassakin, oli rikos tai rikokset mitä tahansa.

5

272

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Asia on ihan selvä. Ranta-aho voidaan tuomita yhteensä 13 vuoden tuomioon Katiska 1 ja 2 :sta. Koska uudet rikokset on tehty ennen kuin Katiska 1:n tuomio annettiin, ne on tuomittava yhtenä rangaistavana tekona, jolloin maksimirangaistus niistä on 13 v.

   Jep. Rikoslaissa lukee, että "voidaan ottaa" huomioon aiempi tuomio, jolloin uusi tuomio annetaan edellä kertomallani tavalla. Mutta syyttäjän vaatimus, että mainittua yhteistä rangaistusta Katiska 1 ja 2 ei annettaisi ottaen huomioon aiempaa tuomiota ja siten Ranta-aho tuomittaisiinkin 11 13 v tuomioon, on täysin poikkeuksellinen.

   "Varmaa on että katiska kakkosesta ei tule 13 vuotta, vaan sitä "kohtuullistetaan" tuonne viiteen vuoteen, eli yhteensä mitataan 16 vuotta"

   Tällainen vaihtoehto ei ole mitenkään lain mukaan mahdollinen. Jos aiempi tuomio Katiska 1:ssä otetaan huomioon, silloin ei voida tuomita kuin 13 vuotta Katiska 1 ja 2 kokonaisuudesta. Se on se maksimi, minkä laki sallii yhteistä rangaistusta mitattaessa. Syyttäjä vaatii kuitenkin, ettei mainittua yhteistä rangaistusta anettaisi, jolloin Katiska 2:sta voisi syyttäjän mukaan tuomita uudet max 13 v vankeutta. Siinä tapauksessa tulisi siis 11 13 = 24 v vankeutta, josta lain mukaan voi maksimissaan joutua istumaan 15 v (laissa on ehdoton pykälä, jonka mukaan ehdonalaiseen on päästettettävä rangaistusvanki 15 vuoden jälkeen).

   Syyttäjän vaatimus on Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen ja kohtuuton. Sillä ei ole muuta kuin huomioarvoa julkisuudessa. Ranta-ahon tuomio tulee olemaan 13 v kokonaisuudessaan Katiska 1 2.

  • Anonyymi

   Tuomarit on helppo lahjoa vaikka poliisit haluaisi pitää vangittuna.

  • Anonyymi

   Ylimielinen, vastenmielinen ja ennenkaikkea rikollinen pahimmasta päästä. Kuvittelee itsestään liikoja. Käyttäytyy oikeuden edessä epäkunnioittavasta ja röyhkeästi. Ei omaa minkäänlaista katumusta eikä nöyryyttä.
   Kertokaa minulle millaiset vanhemmat kasvattavat tällaisia yhteiskuntaan sopimattomia / sopeutumattomia yksilöitä? Miettikääpä, kuinka monen nuoren ihmisen elämä on pilattu tällaisen ihmisen rikollisella toiminnalla!

   • Anonyymi

    Huumekauppiaat aiheuttaa eniten kuolemia, osa murhaa itsekin tai välittäjä, suuri osa kuolee yliannokseen, sivuvaikutuksiin tai huumepäissään rikoksia ja tyhmyyksiä tehdessään.


  • Anonyymi

   Ai on ihan Suomalinen huumejutussa,pitkällä tuomiolla.Siis Suomen kansalinen?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   156
   2650
  2. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   84
   1927
  3. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1837
  4. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   96
   1585
  5. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   101
   1531
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   9
   1384
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   66
   1208
  8. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   12
   1084
  9. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   114
   1083
  10. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   45
   1044
  Aihe