Laituri aallonmurtajan päälle?

Anonyymi

Hiekkapohjainen pienehkökivinen ranta on suhteellisen suojaisa poukama, vain yhdestä suunnasta pääsee vinosti rantaa kohden tuuli aukosta tuulemaan n. 8km matkalta. Järvi on pitkä ja kapea mökin kohdalta.
Rannassa on n. 7m pitkä ja 3m leveä kivistä tehty aallonmurtaja, joka on keväällä kokonaan veden alla 10cm ja kesällä keskikohdaltaan näkyvissä, kun vesi laske syksyyn mennessä 40-60cm. Kivirakennelman päässä on n. metrin vettä vähimmillään. Ranta on kivinen n. puoli metriä korkea.

Millaisen max 15m ja 20m2 laiturin siihen tekisi uintia, auringonottoa ja satunnaisesti pientä moottorivenettä sekä kanoottikäyttöä varten?
Kaivon renkaita nostetaan paikoilleen ja täytetään kivillä ja betonilla ja käyntisiltaa päälle n. 7m? Saranoitu silta ja ponttoonilaituri päähän?

3

494

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   kannattaa seurata miten jäät käyttäytyy talvella . jos tulee ahtojäätä niin kaikki lähtee.
   täällä päijänteellä vedenkorkeus vaihtelee noin 2 metriä . yleensä metrin verran eroa kesävedenkorkeudessa. muista tehdä pitkä käyntisiltä jos kelluvan teet. itse tehnyt kivien päälle laitureita esimerkiksi niin että isoimpiin kiviin reijät ja tartunnat ja vaikka 110mm viemäriputkiin valut ja juoksut siihen päälle pilarikengilla kiinni valuun.. tänne ei kyllä järkevää kiinteää uimalaituria tee kelluvan pitää taas olla tosi järeä kun tulee isot aallot...

   • Anonyymi

    Tuossa aloittajalla on eri olosuhteet, puoli metriä vedenkorkeuden vaihteluväli ja melko suojaisa paikka. Luulisi, että tuo nuin leveä kivinen aallonmurtaja ottaa jäät vastaan ja kapea 7m käyntisilta kestää siinä, kun jäät ovat ilmeisesti enintään kivien yläreunan tasalla ja tulvavesi on yleensä ylempänä kuin jäämassa. Kaivon renkaiden miniminlrkeus on 25cm, joten runkorakenteen kanssa tulee turhan ylös, jos ei kaiva alaspäin tilaa niille. Kiviä ja betonia, järeät kierretangot rungon kiinnitykseen. Saranoitu silta ja normi ponttoonilaituri päähän kuulostaa järkevältä. Sen ponttooniosan voi ottaa rannalle talveksi tarvittaessa.
    Yksi vaihtoehto on järeät parrut tai puhelinpylväät, jotka tukee kivien päälle tasaisesti. Kettingillä ristiin kiinni pohjapainoihin. Kampeaa suoraan keväällä, jos liikkuu.


  • Anonyymi

   Hyvä vastaus. Tehty nyt kaivonrenkaiden päälle. Lasnusimta ja ponttooniosa. Sen voi vetää suojaisaan poukamaan tarvittaessa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   53
   1827
  2. Kappas! Jaajo Linnonmaa viestitteli näin nuorelle Janni Hussille: "Sulla oli siellä ihan..."

   Jaajo Linnonmaa on tehnyt pitkän uran Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa. Mies jättää aamushown joulukuun lopulla ja samalla katkeaa hedelmällinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   1670
  3. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   76
   1545
  4. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   109
   1304
  5. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   50
   1068
  6. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   1026
  7. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   77
   1012
  8. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   67
   1007
  9. Etkai sää vaan puhu minusta

   sun tuttujen ja kaverien kans?
   Ikävä
   85
   883
  10. Veikkaus: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? Julia, Tommi vai Sami?

   Selviytyjät-finaali on sunnuntaina. Nyt voi veikata voittajaa: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? -Julia -Tommi -Sami Lue lisää finalisteista: https:
   Tv-sarjat
   43
   840
  Aihe